buky Zverejnené Február 18 Zverejnené Február 18 pred 6 hodinami, alamo pridal: Tak zjavne majú, aj akýsi problém pochopiť, na čo som "ja" dobrý, "slovenským kultúrnym elitám" samotným. A prečo by ťa mali chápať, nepáči sa ti ? Môžeš sa slobodne rozhodnúť. Chceš pokoj? Odsťahuj sa na somotu a trepať nezmysly do bútľavej vŕby.
alamo Zverejnené Február 18 Zverejnené Február 18 pred 3 hodinami, buky pridal: .. trepať nezmysly do bútľavej vŕby. Napríklad.. Tie "hérečky" čo ich prepustili zo SND.. Tak tiež, nech si teda idú hľadať, nejakú tú bútľavú vŕbu.
irb Zverejnené Február 18 Autor Zverejnené Február 18 pred 4 minútami, alamo pridal: Napríklad.. Tie "hérečky" Ono je to asi ešte skomplikované tým, že aká sila je v pozadí tých, ktorí "trepú do bútľavých vŕb" a aká sila stojí proti nim. Ak je človek sám a bez akýchkoľvek mocenských prostriedkov, tak veľa vody nenamúti.
buky Zverejnené Február 18 Zverejnené Február 18 Tak po diskusii s Matovičom len usudzujem, že Slovák je na 50% prije.aný národ. Žiadne demagógie, ale triezve uvažovanie o beztrestnom rozkrádaní štátnych financii. Štátne financie, ktoré končia vo vreckách vyvolených a tak nasleduje Slovenská éra úpadku.
alamo Zverejnené Február 18 Zverejnené Február 18 pred 13 hodinami, irb pridal: Ono je to asi ešte skomplikované tým, že.. Pardon.. Ja som odpovedal bukymu, v "bukyovštine". Aby ma on, presne pochopil. buky nie je Táňa Pauhofová. Mám podozrenie, že Pauhofová by ma "hučať do bútľavej vŕby" neposlala. A jej, by som takú príkru odpoveď dávať nemusel.
alamo Zverejnené Február 18 Zverejnené Február 18 pred 22 hodinami, irb pridal: Takže ak má niekto predstavu o tom, že EÚ v jej jadre - v západoeurópskej kultúre, ktorá priniesla svetu ten hlavný technologický a organizačný pokrok.. To bývavalo kedysi.. Dávno.. V prvej polovici 20. storočia. Dnes? https://www.autoforum.cz/fascinace/opusteny-vrak-nemeckeho-rychlovlaku-ktery-jezdil-az-420-kmh-je-memento-udalosti-ktera-vedla-k-jeho-zkaze/ Čím už len "ja" mám vylepšiť, takýto "klenot" organizačných a investičných schopností?
buky Zverejnené Február 19 Zverejnené Február 19 pred 4 hodinami, alamo pridal: buky nie je Táňa Pauhofová. Mám podozrenie, že Pauhofová by ma "hučať do bútľavej vŕby" neposlala. A jej, by som takú príkru odpoveď dávať nemusel. Tak prízemné a tak nulové pre túto spoločnosť. Sprepáčením, tieto sra.ky nás majú spájať ?
irb Zverejnené Február 19 Autor Zverejnené Február 19 pred 4 hodinami, buky pridal: nás majú spájať ? Spájať by nás mohol iba nejaký vyšší ideál, niečo, čo ešte nie je nikde dosiahnuté a oplatí sa pre to žiť a bojovať. Nič takého nemáme. A hospodársky rast, technologický pokrok, nízke ceny ani plné bruchá to byť nemôžu - to je veľmi prízemný, nízky ideál.
alamo Zverejnené Február 19 Zverejnené Február 19 pred 4 hodinami, buky pridal: .. nás majú spájať ? Koho s kým? Na základe čoho? Prepáč, ale tvoje neustále poznámky o tom, aký som "ja" sprostý národ. Ma akosi neskonale iritujú. Keď sa pozriem na vývoj spoločenskej situácie, či už v tej "najvyspelejšej EÚ" Francúzsku, Nemecku, alebo v USA, nehovoriac už o tom Rusku. Tak oprávnenosť, komentárov ala. "Slovák je na 50% prije.aný národ" mi pripadá, viac ako pochybná.
irb Zverejnené Február 19 Autor Zverejnené Február 19 Spájať by mohla iba nejaká idea budúcnosti. Idey, ktoré máme dnes a ktoré pochádzajú z minulosti (teda sa už niekde realizovali), nás práve rozdelili.
buky Zverejnené Február 19 Zverejnené Február 19 V ktorej krajine obyvatelia tolerujú, že si vláda schváli zákony, ktoré ich zbavujú trestnej zodpovednosti ? To môže len tupý národ, lebo pre obyčajného človeka to neprinesie žiadny úžitok. Naopak, len úpadok.
alamo Zverejnené Február 19 Zverejnené Február 19 pred 1 hodinou, buky pridal: V ktorej krajine obyvatelia tolerujú.. Možno im to aj vadí.. Akurát majú aj iné starosti, ktoré osobne majú na ich "rebríčku priorít", omnoho dôležitejšie postavenie. Napríklad ako zaplatiť nájomné, energie atď. Ja s tým samozrejme, osobne problém nemám. Ale keď sa zamyslím nad vecami ako "uhlíkové povolenky", a "zákaz spaľovacích motorov". Alebo dokonca "ako dlho ešte chcete naťahovať, tú beznádejne zvietnamizovanú vojnu na Ukrajine? ". Ja nemám priestor, venovať sa blbinkám. Ak mi "opozícia" uľaví.. Aby som si vecami ktoré ma skutočne trápia, nemusel sám toľko hlavu lámať. Budem mať čas a priestor, venovať sa aj vznešený opozičným blbinkám.
buky Zverejnené Február 19 Zverejnené Február 19 pred 56 minútami, alamo pridal: Ja s tým samozrejme, osobne problém nemám. Ale keď sa zamyslím nad vecami ako "uhlíkové povolenky", a "zákaz spaľovacích motorov". Alebo dokonca "ako dlho ešte chcete naťahovať, tú beznádejne zvietnamizovanú vojnu na Ukrajine? ". Ja nemám priestor, venovať sa blbinkám. Nemáš priestor na doje.aný štát, ktorý nám zvyšuje životné náklady, ale blbinka v podobe drahých elektro. áut vadí. Veď píšem, že tupý národ, ktorý si myslí že sa bude celá EU riadiť podľa zaostalých názorov.
tyso Zverejnené Február 19 Zverejnené Február 19 mozno to bude tym ze nerozumies, to ta nikdy nenapadlo ? Ze ten problem klimy moze byt skutocny a ze nam skutocne hrozi vojna ? A ze voci tomu su blbinky to comu sa venujes ty ? Dokazes pripustit ze sa mozno mylis ? jasne, mozno sa mylia ti druhi, ale aspon pripustit ze sa mozes aj ty mylit, to este dokazes ?
alamo Zverejnené Február 19 Zverejnené Február 19 @buky @tyso Ja sa s vami nehádam, nepotrebujem to. Som Vidiečan, chcem mať pokoj. Daj pokoj, máš pokoj.. Pri snahe mať pokoj, najviac funguje. Trváte na tom, že vy ste tie "vznešené vzdelané cnostné elity", že? Tak zjavne si s tým obrovským balíkom, vznešených globálnych problémov, s ktorého nič nechcete "vyškrtnúť" poradíte sami, a bez akejkoľvek mojej pomoci? Ta fajn.. Držím vám palce. (keď vás niekto, poriadne pevne chytne za palce.. veľa toho nenarobíte..) Ja sa o politiku, vôbec zaujímať nemusím. Ja som demagóg a pestujem demagógiu.
tyso Zverejnené Február 20 Zverejnené Február 20 vies ked sa meni svet, tak ze chces pokoj ti nepomoze. Nikto sa nebude pytat na tvoj suhlas. A len ta to zomelie.
irb Zverejnené Február 20 Autor Zverejnené Február 20 Ono to väčšinou zomelie všetkých. Niektorí sa možno vidia byť pri kormidle alebo že sú na "tej správnej" strane, ale to sa všetko môže veľmi rýchlo zmeniť, ako už história v mnohých prípadoch ukázala. Takže kto chce mať pokoj, nech chce.
tyso Zverejnené Február 20 Zverejnené Február 20 irb, tak si zober priklad, hori dom sto metrov od teba, mozes mat klud alebo ist hasit. Ak to ostatni uhasia tak si sice za podrazaka ale ani sa neuspinil. Ale ked to neuhasia, tak zhori aj tvoj dom. A ano moze sa stat ze ides hasit ale nepodari sa a aj tak zhori tvoj dom.
tyso Zverejnené Február 20 Zverejnené Február 20 nie, ja som ten kladas co hasi :) A ty ten podrazak co sa zasiva a chce klud.
alamo Zverejnené Február 20 Zverejnené Február 20 Na kostole bijú zvony Starý Košťál slzy roní Zistil, že mu maštaľ horí Chodil do nej fajčiť Zory 1
irb Zverejnené Február 20 Autor Zverejnené Február 20 pred 28 minútami, tyso pridal: irb, tak si zober priklad Alebo Robespierre - Popravoval, popravoval a nakoniec popravili aj jeho. Jeho vlastní. Keď sa mení svet, tak to nie je tak, že susedovi horí dom. Keď sa mení svet, tak horí pod nohami úplne všetkým.
alamo Zverejnené Február 20 Zverejnené Február 20 pred 8 hodinami, irb pridal: Alebo Robespierre - Popravoval, popravoval a nakoniec popravili aj jeho. Jeho vlastní. Zaujímavá pripomienka. Tak vyzradím za ňu "verejné tajomstvo". Rusi pumpovali do trubiek ropu, tá tiekla cez Ukrajinu. A cestou cez Ukrajinu, sa z tej ropy nejaké to "percento" záhadne stratilo. "Systém" pekne fungoval. Preto sme tú výnimku vymohli a trvala. Akurát "dáky hnusný kverulant", začal mať tej schizofrénie plné zuby. Tá hnusná ruská ropa, teraz nechýba iba nám, ona chýba aj Ukrajincom.
buky Zverejnené Február 21 Zverejnené Február 21 pred 7 hodinami, alamo pridal: Tá hnusná ruská ropa, teraz nechýba iba nám, ona chýba aj Ukrajincom. Len konštatujem, že Slovensko čaká éra tupého, zadubeného názoru smerujúc na všetky svetové strany.
irb Zverejnené Február 21 Autor Zverejnené Február 21 pred 2 hodinami, buky pridal: Len konštatujem, že Slovensko čaká éra tupého, zadubeného názoru smerujúc na všetky svetové strany. Tak sa na to treba pripraviť a nervy si obrniť anjelskou trpezlivosťou. Nič netrvá večne.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz