Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Realita..

Citát

Chameneí v prohlášení vyzval k uzavření Hormuzu. Bojuje o život, spekuluje se

Nový íránský nejvyšší duchovní Modžtaba Chameneí vydal první prohlášení od svého nedělního zvolení. Text vyzývající k uzavření Hormuzského průlivu přečetl moderátor státní televize.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/iran-chamenei-nove-prohlaseni-hormuzsky-pruliv.A260312_143231_zahranicni_jira

Pravdepodobne je fakt v kóme. A to vyhlásenie, za neho napísal "Šajtan vie kto".

"Normálne" by bolo (aspoň podľa mňa), dočasne pozastaviť útoky s odôvodnením "boli sme príliš úspešný", aby Iránci mohli sformovať nové vedenie, s ktorým by sa dalo vyjednávať. 

Lénže.. V tejto "novej ére". :beeee:

Citát

Že ropa zdražuje? Aspoň vyděláme, hlavní je boj s impériem zla, napsal Trump

Pokud ceny ropy stoupají, Spojené státy na tom jako největší světový producent vydělají. V reakci na růst cen suroviny vyvolaný íránskými odvetami za americko-izraelské údery to uvedl americký prezident Donald Trump. Daleko důležitější je však zabránit Íránu v získání jaderné zbraně a zničení Blízkého východu, dodal Trump.

https://www.lidovky.cz/svet/ze-ropa-zdrazuje-aspon-vydelame-hlavni-je-boj-s-imperiem-zla-napsal-trump.A260312_151007_ln_zahranici_lval

To skôr vypadá, na plán "bé". Vybombardovať Irán do doby kamennej. 

Somálsko 2.

Totálne narušiť infraštruktúru. Energetiku, priemysel, vodovody. atď.

Posledné čo stihnú, zničiť infraštruktúru u susedov. Hlavne vodné hospodárstvo. A ropnú a plynovú infraštruktúru. 

V tom prípade. Totálna humanitárna a ekonomická kríza zaručená. 

Zverejnené

@irb

Pravda je čosi, doslova "človekom vyrobené".

Môžeš vziať 100 000 ton hmoty, a všemožne ju drviť, taviť, destilovať.. atď.

Nevyextrahuješ s toho ani miligram "pravdy".

Môžeš sa ale, aj ďalej hrať na "nestrannosť". Nemusíš povedať, že "pravdu" má ten, alebo onen..

Mno.. Ale.. Nijakú "pravdu", nevyrobíš..

:kvetinka:

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 46 minútami, alamo pridal:

Nijakú "pravdu", nevyrobíš

To si zabŕdol do veľmi zaujímavej filozofickej oblasti. :wink:

Pravda je záležitosťou hlavy, mozgu, myslenia. Je to akoby posledná fáza vývoja skutočnosti - fáza, kde mozog len zvonka na skutočnosť nazerá a snaží sa skutočnosť preniknúť svojimi myšlienkovými silami, dúfajúc v jej poznanie. :innocent:

Zverejnené

Problém je. Že rozhodne, si nemyslím že "tisíckrát zopkovaná lož, stane sa pravdou"..

Nefunguje to.. Existujeme vo vesmíre, ktorý je príliš fyzikálne "hmotársky" založený..

:rolleyes:

Zverejnené

Počul si niekedy o psychológovi menom Mattias Desmet? Venoval sa vypracovaniu teórie, ako sa dá masovo formovať názor v spoločnosti. 

V takom formovaní nejde o to, aby sa lož stala pravdou, ale aby bol čo najväčší počet ľudí presvedčených, že to pravda je. A tí ľudia sa potom toho budú držať za každú cenu. Sú to celkom zaujímavé myšlienky.

Napokon, v ľudskej spoločnosti neveľmi ide o to, či naratív je alebo nie je v súlade so skutočnosťou, ale ide o to, v mene čoho sú ľudia ochotní konať, prinášať obete. :smoking:

Samozrejme, bolo by ideálne, keby to bolo za niečo, čo je pravda. Ale nie je to nevyhnutnou podmienkou. 

Zverejnené
pred 14 minútami, alamo pridal:

Trump hovorí, že USA „úplne zničia“ Irán:

Myslím, že Netanjahuovi by to nebolo proti srsti. 

Zverejnené
pred 7 hodinami, irb pridal:

Myslím, že Netanjahuovi by to nebolo proti srsti. 

Citát

No, více uvidíme během cca deseti dní. Fog of war před námi, fog of war za námi, jen duchové a běsové přes ni vidí.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/iran-kratke-poznamky-k-valce-ktera-tak-kratka-nebude.A260312_143653_p_zahranici_nef

Ako "konzervatívec karpatskeho typu".. :angel:

Úprimne, poviem. Mne by poriadna, solídna, skutočná, krutá katastrofa.

"Politicky" fakt bodla.

Samozrejme, nie u nás doma.

Žiadúce je, aby ju pocítil osobne "na vlastnej koži", hlavne občania vo "vyspelej " (francúzsko, nemecko.. atď..)

Mno.. A Iránci a iný obyvatelia stredného východu.. Áno.. Oni sú skutočné "nevinné" obete.. Tejto "mojej" politiky..

310-eac068dd87d64726bf3d85cf1ec13a05.jpg.f80cb31c5c821ecb7fcee20926562e02.jpg

Zverejnené
pred 22 hodinami, irb pridal:

Počul si niekedy o psychológovi menom Mattias Desmet?

Kým si ho nespomenul.. Tak nepočul..

Sa v tom vŕtam.. Ale že by "objavil" čosi "prevratného".. Nemám ten dojem..

Zverejnené
pred hodinou, alamo pridal:

Ale že by "objavil" čosi "prevratného".. Nemám ten dojem..

Možno nejde o to, objaviť niečo prevratného, ale iba o to, pokúsiť sa zreteľne a jasne vyjadriť v pojmoch niečo, čo bolo predtým nejasné pociťované.

Zverejnené

@irb

Prepáč.. Ale, ak je potrebné, doslova "základné poznatky a axiómy". "Znovuobjavovať' a "znovupopularizovať", takpovediac "od začiatku na novo"..

Akurát to znamená, že nielen ten slovenský, ale priam celoeurópsky systém vzdelávania, je v dezolátom stave. :rolleyes:

Zverejnené

Tak významu tohto príspevku som vôbec neporozumel. Sorry. 

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené
Citát

V Americe se objevil politický insider trading. Někdo z okolí elity snadno bohatne a nikomu to nevadí

Někdo má při obchodování štěstí a nakupuje a prodává v pravou chvíli. Ale když někdo takhle jen tak bez jakýchkoliv náznaků vsadí na obchod proti směru trhu odhadem přes 1,5 miliardy dolarů a udělá to jen 15 minut před tím, než se celý trh obrátí kvůli nečekanému prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa, je to podezřelé. Vlastně víc než podezřelé.

https://www.lidovky.cz/nazory/usa-donald-trump-insider-trading-valka-iran-regulator-trh-ekonomika.A260325_171400_ln_nazory_lgs

To je vlastne, doteraz to najzávažnejšie obvinenie proti Trumpovi.

Zverejnené

to uz spravil vela krat,  nic nove.  

Zverejnené

pred 4 hodinami, alamo pridal:

Někdo z okolí elity snadno bohatne a nikomu to nevadí

A teraz mi vysvetli, prečo by mi to malo vadiť? 

a) Lebo nebohatnem ja sám?

b) Lebo to nie je morálne?

c) Lebo závisť?

d) Lebo medveď?

Zverejnené

Aha, takže malo by mi to vadiť, lebo je to nezákonné. 

Ale ak je to právne nepostihnuteľné, ak to žiaden súd, ani v najdemokratickejšej krajine sveta, neodsúdi, tak to potom nie je nezákonné. 

A preto mi to nevadí. 

Zverejnené

je to nezakonne, len prezident ma imunitu. To je dost rozdiel. 

Zverejnené

Takže ho môžu súdiť neskôr, keď mu skončí mandát? Alebo ako? 

Zverejnené

nie,   podla NS  su akcie prezidenta pod imunitou.  Moze pachat cokolvek,  neda sa trestat. Je to divne ale takto rozhodol NS. 

Zverejnené

Takže, ak si to zhrniem, platí:

Prezident je imúnny. Jeho imunita je súčasťou zákona. Takže prezidentovo podvádzanie nie je nezákonné. Bodka. :wink:

Zverejnené

Ale "trest" by mohol byť "veľmi krutý".. Teda teoreticky..

Ak si napríklad obchodníci, prestanú vyhlásenia politikov všímať a začnú ich ignorovať. A riadiť sa začnú "tvrdými trhovými fundamentami".

Jednoducho, strata vplyvu. 

Takéto "odžuby" sa nedajú verejne robiť, do nekonečna. Bez straty dôveryhodnosti.

Tak napríklad, oznámenie o odklade bombardovania Íránskych elektrární, automaticky spôsobilo pokles cien ropy, už len preto že trh bol doslova "hladný" po nejakej pozitívnej správe.

Ale teraz ceny zase veselo rastú, bez ohľadu na to akými veľkými úspechmi sa Donald vychvaľuje.

Zverejnené

lenze problem je ze to je tvrdy fundament, ak sa otvori Hormuz, tak to ma celkom jasne dosledky na cenu ropy.  Nemozes to ignorovat, kedze Donald ma realnu moc.  Ak ju strati, tak ho budu ignorovat ale teraz si len sklbu vlasy, kedze odhaduju co jeho slova znamenaju,  to nie je o doveryhodnosti.  

pred 51 minútami, irb pridal:

Prezident je imúnny. Jeho imunita je súčasťou zákona. Takže prezidentovo podvádzanie nie je nezákonné. Bodka. 

hm, to take jednoduche nie je.  Ak ti niekto zastreli dieta, tak nebudes suhlasit ze je to v poriadku pokial ma imunitu.  Tu celkom zjavne narazi legalita na legitimitu.  A to je problem aj tu,   niekto ziskal peniaze, niekto ich stratil.  A to nie je spravodlive, ak to sposobil umyselne Trump a este za to dostal aj odmenu.  Ak zakony prestanu byt spravodlive, tak to ma nasledky, 

Zverejnené
pred 5 minútami, tyso pridal:

Ak ti niekto zastreli dieta, tak nebudes suhlasit ze je to v poriadku pokial ma imunitu.

Ale to už nie je vec zákonnosti/nezákonnosti, ale vec pocitu, morálky apod. 

Zákon jasne tvrdí, že prezidentovi je dovolené mnohé, čo nie je dovolené ostatným. Taký je Zákon. Ja si o tom môžem myslieť, čo chcem. 

pred 14 minútami, alamo pridal:

Bez straty dôveryhodnosti.

Neviem, kto ešte dnes dôveruje Donaldovým vyhláseniam. Skôr je to už naozaj len o tom, že vďaka svojej funkcii má reálnu moc. To už nevyzerá na niečo ľudského, skôr len na mechanizmus.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov