Tono Zverejnené 30. Október, 2023 Zverejnené 30. Október, 2023 Keď čítam v slovenských médiách diskusie k politike, sú plné nenávisti a vulgarizmov voči opozícii, Ukrajine, EU, NATO, USA, západu. Je v nich neskrývaná podpora Putinovho režimu a obecne lojalita k totalitnému systému... Nechápem, čo sa to na Slovensku deje? Či táto averzia tu bola skryte už v minulosti, alebo je to fenomén súčasnej doby? Naháňa mi to strach, ak by diskusie reprezentovali názory väčšiny občanov Slovenska.
irb Zverejnené 30. Október, 2023 Zverejnené 30. Október, 2023 pred 46 minútami, Tono pridal: Keď čítam v slovenských médiách diskusie k politike, sú plné nenávisti a vulgarizmov voči opozícii, Ukrajine, EU, NATO, USA, západu. Áno, je to tak. Ale aj naopak, môžeš v nich čítať, že sú tiež plné opovrhnutia, posmechu, zosmiešňovania voči ficoidom, dezolátom, Rusku, Orbánovi, východu. Ale že čo sa to deje, je naozaj dobrá otázka.
Tono Zverejnené 30. Október, 2023 Zverejnené 30. Október, 2023 Hitler sa dostal k moci, na základe demokratických volieb. V roku 1933, NSDAP získalo 43,9 percent hlasov. Jeho jednoduché heslá a jednoduché riešenia, si získali hlasy voličov, frustrovaných likvidačnými reparáciami výtazných veľmocí, umocnené Veľkou hospodárskou krízou a obavou z narastajúceho bolševizmu. V tom vidím paralelu zo súčasnosťou, že voličov opäť oslovujú vodcovia, ktorí ponúkajú jednoduché heslá a jednoduché riešenia. Rozdiel oproti Nemecku v roku 1933 je len v tom, že Slovensko je na geopolitickej scéne trpaslíkom, a tak mnohí Slováci vzhliadajú k vodcovi v Kremli.
irb Zverejnené 30. Október, 2023 Zverejnené 30. Október, 2023 pred 17 minútami, Tono pridal: frustrovaných likvidačnými reparáciami víťazných veľmocí, Otázka by mohla byť, či aj toto nemá dnes nejakú paralelu.
Tono Zverejnené 30. Október, 2023 Zverejnené 30. Október, 2023 Iste, mnoho Slovákov je presvedčených, že sú vykorisťovaní, keď pracujú pre západných investorov. Že ideológia LGBT je synonymom morálneho rozkladu kresťanských hodnôt. Že sme súčasťou spiknutia neomarxistických ľavicových intelektuálov, podporovaných Sorosom. Že zmluvy s NATO a EU ohrozujú našu suverenitu. Že iba Putinove Rusko je pre nás zárukou zachovania morálnych hodnôt, tradícií a slovanskej vzájomnosti. "neb raději k velikému přichyl tomu tam se dubisku" Mimochodom, oslavujeme 105 výročie vzniku ČSR, bez ktorej by neexistovalo ani dnešné samostatné Slovensko. Komu za existenciu vlastného štátu vďačíme, Rusku, alebo USA? Duševným otrokom je pojem "suverenita" synonýmom odmeny, za servilnosť voči pánovi.
irb Zverejnené 30. Október, 2023 Zverejnené 30. Október, 2023 Ak je to iba pocit, ktorý nezodpovedá realite, tak by to nebola dobrá paralela. Následky reparácií po prvej vojne boli tvrdou nemeckou realitou. pred 2 hodinami, Tono pridal: Komu za existenciu vlastného štátu vďačíme Možno Rakúsko-Uhorskej predvojnovej politike. Bez nej by nevznikli tie intenzívne separatistické tendencie.
irb Zverejnené 31. Október, 2023 Zverejnené 31. Október, 2023 Samozrejme, medzi pospolitým ľudom neboli. To len niektorí vzdelanci si dali za cieľ rozbiť Rakúsko-Uhorsko. Ale aspoň vidno, akú silu má inteligencia, ak sa zorganizuje - silu rozbíjať, atomizovať, rozčleňovať, analyzovať. :)
tyso Zverejnené 31. Október, 2023 Zverejnené 31. Október, 2023 na slovensku ani velmi nie, slovaci pocas vojny ani neprotestovali, az v case ked uz bol koniec tak sa aspon jeden postavil proti (juriga). toto bola skutocne zahranicna akcia, tazko povedat ako by to bolo bez masaryka a stefanika. Ale vieme ze bez vojny by slovensko bolo len folklorne uzemie uhorska.
irb Zverejnené 31. Október, 2023 Zverejnené 31. Október, 2023 pred 7 minútami, tyso pridal: folklorne uzemie uhorska. Ako keby sa tu neťažili žiadne rudy.
tyso Zverejnené 31. Október, 2023 Zverejnené 31. Október, 2023 tomu nerozumiem. Slovensko zacalo svoju industrializaciu ale to znamenalo skor prichod madarov, slimak by vedel rozpravat ako to bolo v okoli roznavy. Prichadzali inzinieri aj robotnici. Madarski alebo aspon vystudovani v madarsku.
irb Zverejnené 31. Október, 2023 Zverejnené 31. Október, 2023 "nemecké východné osídľovanie v 11. - 14. storočí" "S Nemcami prišla nielen architektúra, ale aj vznik meštianstva, zásadný bol aj rozvoj remesiel, na prvom mieste baníctva, ktoré v stredoveku robilo z Uhorska jednu z najbohatších krajín Európy. Slovenské hory boli bohaté a nemeckí znalci z nich ťažili zlato, striebro, meď, olovo, pyrit, antimón, kobalt aj ortuť. Na juhu sa venovali zas vinohradníctvu." https://domov.sme.sk/c/22438276/postavili-nam-najkrajsie-mesta-ktore-dodnes-obdivujeme-kde-sa-stratili-nasi-nemci.html
slimak Zverejnené 31. Október, 2023 Zverejnené 31. Október, 2023 pred 7 hodinami, tyso pridal: tomu nerozumiem. Slovensko zacalo svoju industrializaciu ale to znamenalo skor prichod madarov, slimak by vedel rozpravat ako to bolo v okoli roznavy. Prichadzali inzinieri aj robotnici. Madarski alebo aspon vystudovani v madarsku. Ja poznam jedneho madarskeho banika, ktory z Madarska prisiel robit do bani v Lubeniku uz magnezitky,to mohlo byt kedy som sa narodil. Robil som mu uctovnictvo,ale to uz vozil ako dochodca zeny(opatrovatelky) do Rakuska. Madari a banictvo? To si asi pleties. Najviac rozvrtany kopec je ta Turecka. Tam sa tazil aj uran. Bana bola vedla v Roznavskom Bystrom. Nada buli su madari. https://www.mineraly.sk/files/hist/301-400/363_roznava_1.htm Ja som z Revucej a blizko je Zeleznik, odtial isli lanovky aj do Hnuste aj do Tisovca, aj do Lubenika. Madari tam neziju. https://oz-rakosska-cacha.estranky.sk/clanky/banicka-historia/lanovky.html Rudne pohoria su nadciarov(Tureska kopec na Rudnou, Rakovnicou po Betliar) , a vapencove pohoria Plesivecka planina a Silicka planina podciarou. Som to Orezal, v Drnave co je na vychode obrazku robili ten Budapestiansky retazovy most. Teda vrch turecka patri pod https://sk.wikipedia.org/wiki/Revúcka_vrchovina a to ostatne na sever od Roznavi su pod Volovcom,teda Volovske vrchy,ktore sa tiahnu az po Kosice. Vrch Turecka sa vraj vola podla toho,ze obyvatelia sa tam v baniach ukryvali pred turkami. Ale zas Citát V roku 1845 pracovalo v podniku 225 zamestnancov. Z nich bolo 145 Maďarov, 56 Nemcov a 45 Slovákov. Dobré meno získala zlieváreň, keď jej odliatky (nosné stĺpy, liatinové vráta) určené pre Reťazový most nad Dunajom medzi Pešťou a Budínom po vykonaní prísnych technických skúšok vyhoveli zahraničnej konkurencii. Spracúvali železo dovezené z Anglicka. https://sk.wikipedia.org/wiki/Drnava Ale v Drnave kludne madari zit asi zili. Citát „Z toho na Gemer pripadlo 47,4 percenta a na oblasť zásobovanú rudou zo Železníka 23,3 percenta," podotýka Frák s tým, že išlo o najväčšie ložisko v Uhorsku a štvrté najväčšie v celej rakúsko-uhorskej monarchii. Ťažba v Železníku prebiehala celé storočia a v časoch najväčšieho rozmachu dávali tamojšie bane prácu zhruba 1300 ľuďom. Ložisko sa však postupne vyčerpávalo a kvalitnej rudy ubúdalo, až nakoniec v roku 1965 došlo k zastaveniu ťažby. Čítajte viac: https://gemer.korzar.sme.sk/c/22028934/vrch-zeleznik-ukryval-najvacsie-lozisko-zeleza-v-celom-uhorsku.html U nas nie.
Sniper Zverejnené 2. November, 2023 Zverejnené 2. November, 2023 Tupovoliči Smeru čo hovoria na to, že opäť sa potvrdilo, že Ficove sľuby pred voľbami sú ako vždy len táraninami? https://domov.sme.sk/c/23238526/ukrajina-vojna-pomoc-slovensko-fico-nova-vlada.html
irb Zverejnené 2. November, 2023 Zverejnené 2. November, 2023 Hovoria, že: "Takto sa to robí, do psej matere!"
tyso Zverejnené 2. November, 2023 Zverejnené 2. November, 2023 uprimne, v to som dufal. Nerobi to pre Slovensko, ale aj tak to pomoze.
Sniper Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 A tento článok úplne presne vystihuje celý Smer a celého Fica https://domov.sme.sk/c/23234309/ako-putinova-vojna-vratila-smeru-moc.html Ten je tak posadnutý mocou, že pre jej získanie je schopný spraviť čokoľvek.
irb Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 Bezpochyby, Fico je geniálny manipulátor, schopný vyťažiť z čohokoľvek, ale keby predchádzajúca vláda Matovič-Sulík-Remišová-Kollár urobila na ľudí lepší dojem, nikdy by sa už k moci nevrátil. Nie Rusko vrátilo Fica, ale Matovič.
tyso Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 toto sa sice casto opakuje v mediach ale nesuhlasim. Matovic je urcite skodna ale nakoniec si udrzal dost volicov, a predstava ze Matovic svojim sialenstvom presvedcil ludi aby volili Fica je podla mna mylna. Fico si to odpracoval, podporou vsetkych extremov si vytvoril a obsadil volicov co neveria ostatnym a volia FIca, ktory stelesnuje extremne nazory.
irb Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 Vôbec nejde o médiá. Dá sa to vnímať v názoroch mnohých ľudí v našom okolí, ak ich naozaj počúvame. Nepíšem, že Matovič presvedčil ľudí, aby volili Fica. Jeho vláda však presvedčila ľudí, že Sme rodina nie, Za ľudí nie, Oľano 25 percent nie, SaS ako tak. Samozrejme, Fico si to odpracoval presne ako píšeš - ale on iba využil príležitosť, ktorá by tu ovšem vôbec nebola, nebyť toho spôsobu, akým sa minulá vláda prezentovala navonok.
tyso Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 to je podla mna do znacnej miery racionalizacia, nie pricina. Fico nie je nepopisana karta, kazdy kto chcel predsa vie ako vladol a co prinesie. Aby si bol ochotny podporit Fica, tak musis najst dovod preco ti nebude vadit mafianizacia policie, preco ti nebude vadit kradnutie a navrat "nasich ludi". Na to nestaci Matovicova neschopnost, potrebujes silnejsie emocie. A tie Fico priniesol.
Sniper Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 pred 2 hodinami, irb pridal: ale keby predchádzajúca vláda Matovič-Sulík-Remišová-Kollár urobila na ľudí lepší dojem, nikdy by sa už k moci nevrátil. Nie, to bolo tak, že ak sa ľuďom niečo nepáčilo, tak fico hneď hľadal spôsob ako z toho vyťažiť maximum. Napr. fico nikdy nevyzýval na dodržiavanie opatrení proti pandémií, ale hneď sa chytil nálad, ktoré proti opatreniam boli a všetko robil vo svoj prospech. A presne viem, čo by robil, keby bol pri moci vtedy on - tých čo by opatrenia nepodporovali alebo dokonca vyzývali na ignorovanie, tých by označoval za rozvracačov štátu. fico je oportunista a za mocou ide aj cez mŕtvoly - môže si to dovoliť, na Slovensku má oviec dosť, čo mu vedia všetko odpustiť.
irb Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 pred hodinou, Sniper pridal: ...tak, že ak sa ľuďom niečo nepáčilo.... A prečo sa mu to isté nepodarilo vo voľbách 2020? Boli sme vari vtedy na Slovensku iní ľudia? pred 1 hodinou, tyso pridal: Na to nestaci Matovicova neschopnost, potrebujes silnejsie emocie. Nesúhlasím. Matovičov spôsob komunikácie plus jeho excesy voči Sulíkovi, plus hádky všetkých koaličných strán, úplne postačovali. A ľudia si povedali - toto je horšie, než bol Fico.
slimak Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 MOj syn mal 16 rokov. Otec ma 86 rokov. Otec a matka volili Smer a SNS. Ja som mu povedal ,ze nech to nerobi. Ze moje deti odtialto ako jeho deti budu musiet odist. Ako volil vieme. Ma auto , ze uz na nom nechce jazdit,ze ublizi niekomu. Naco to rozprava mne? Nech to povie svojmu lekarovi. Dali chalanovi 1000 euro na vodicak. A preco volil Smer, lebo on sa mal ovela lepsie ked bol mlady, ze za 15 000 svojich korun si postavil dom za 300 000. Preto volil Smer a jeho kamarati co este ziju,ze to treba volit. Dobre zavolil. 1000 dostane nazad, aj auto nech sa na neho pozera, mi ho chcel dat do garaze, kde by aj mohlo byt. Ze preco nechcem spravit radost chlapcovi, to sme este neboli pohadany, ze ci nechcem mu dopriat radost. Ved rok sa nanho aj tak bude moct len pozerat. 17 rokov bude mat presne o rok a som mu povedal, ja ta vozit nebudem. Potom som sa ho spytal bola volit mamicka? On tvrdil(teda mi neklamal,len viem tieto volby tam bola, a to je estehorsie pre nu), ze ona tam nechodi, ale zmenil som si bydlisko a videl jej podpis. Ja a moje deti ho budu vozit presne tolko ako moji surodenci a jeho ine vnucata.(ma ich aspon 4 ine, dve ziju vzahranici) Moje deti odtialto budu musiet odist ,kvoli tomu ako 30 rokov volil,ci aj moja matka volicka nevolicka. nech si to uziju. Ja deti nebudem mat v okoli seba, oni ich vyhnali. Aj svoje aj moje. U dvoch surodencov a inych nemam ,to spravili na 100%. Priklad u matky, ze nasi lekari nepojdu do Nemecka,ze budu potrebovat jazyk. Ja jej poviem,ze to su najinteligentnejší ludia,oni s jazykom nebudu mat problem,ked ty si sa ako opatrovatelka vedela tam 5 rokov zivit ona bola v Nemecku. Ze nie ze su lenivi, ved hej ti lenivi sa o nu budu starat. Ona ani im neveri ani k lekarom nechodi. Pritom jazyk sa vedeli a uspesne pracovat naucili obe jej deti. Ja neviem ,lebo som ostal tu.
Tono Zverejnené 3. November, 2023 Zverejnené 3. November, 2023 V súvislosti s voľbami ma napadá prirovnanie z fyziky. Ladička je mechanický nástroj, ktorý sa rozkmitá, ak zachytí tón, na ktorý je ladička naladená. Politici vysielajú signály a testujú, či ich názory rezonujú s naladením voličov. Ak Blaha napríklad vyšle signál, "kto je prezidentka Čaputová?" a dav skanduje , že je to "americká ku..va", to sa vo fyzike nazýva rezonancia.
Odporúčané príspevky
Uverejnil tyso,
0 reakcií
Prejsť na tento príspevok
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz