Sniper Zverejnené 15. Apríl, 2006 Zverejnené 15. Apríl, 2006 Potreboval by som nejaký soft na FTP kde by som mohol meniť aj CHMOD. Používam FTP Commander ale ten tú možnosť asi nemá :lol: Najlepšie niečo free.
Nokia Zverejnené 15. Apríl, 2006 Zverejnené 15. Apríl, 2006 ftp v midnight commandere myslim take nieco dokaze alebo sa na to rucne prihlas a zmen si chmod :lol:
Sniper Zverejnené 15. Apríl, 2006 Autor Zverejnené 15. Apríl, 2006 OK skúsim :) Mal som problémy s prístupom, lebo menil sa server, našťastie technická podpora zareagovala za 5 minút :lol: Potrebujem teraz toto: Zdá sa mi, že toto by malo byť CHMOD 0777 OK, teraz ako nastavím 0755 a 0666? Skúsim si tipnúť Čtění je 4, Zápis je 2, Spouštěť je 1 Takže v prípade CHMOD 0755 bude mať Majitel zafajknuté všetko, Skupina iba Čtění a Spouštěť a to isté aj Ostatní. CHMOD 0666 budú mať všetky kategórie zafajknuté Čtení a Zápis. Tak?
Nokia Zverejnené 15. Apríl, 2006 Zverejnené 15. Apríl, 2006 Digit rwx Result0 --- no access1 --x execute2 -w- write3 -wx write and execute4 r-- read5 r-x read and execute6 rw- read and write7 rwx read write execute
Sniper Zverejnené 15. Apríl, 2006 Autor Zverejnené 15. Apríl, 2006 Pri niektorých mám aj d. Predpokladám že ide o delete. To sa dá ako nastaviť?
Nokia Zverejnené 15. Apríl, 2006 Zverejnené 15. Apríl, 2006 d = directory (all directories must have this)r = read (enables read for that group)w = write (enables write for that group)x = executable (makes file executable)
Sniper Zverejnené 13. Máj, 2006 Autor Zverejnené 13. Máj, 2006 Toto ma ešte zaujíma: Kto je Majiteľ a kto Skupina? Viem iba to, že Ostatní sú bežní návštevníci stránok. Keď im odfajknem všetko tak stránky sa im nezobrazia. Ale neviem aký to má vplyv pre Majiteľa a Skupinu.
Daekin Zverejnené 16. August, 2006 Zverejnené 16. August, 2006 na majitela a skupinu to nema vplyv, pre nich platia prioritne tie ich hodnoty.... -majitel je ten, kto subor vytvori (alebo je za majitela oznaceny) -skupina su vsetci pouzivatelia, ktori patria do tej istej skupiny ako majitel (prosim notara Hedgeho o kontrolu spravnosti udajov a potvrdenie, ze zrebovanie prebehlo v poriadku :lol: )
bad_guy Zverejnené 16. August, 2006 Zverejnené 16. August, 2006 aj cez Total Commander sa da menit prava
Sniper Zverejnené 18. August, 2006 Autor Zverejnené 18. August, 2006 Viem že aj cez TC to ide. Daekin ja za "majiteľa" považujem toho kto má k súborom prístup cez FTP. Aj keď to nemusí na 100% platiť.
Daekin Zverejnené 19. August, 2006 Zverejnené 19. August, 2006 lol, asi tak. ked das prava 755 tak su majitelmi seci, lebo seci budu mat pristup aspon na citanie a kopirovanie... ci si myslel daco ine?
Sniper Zverejnené 19. August, 2006 Autor Zverejnené 19. August, 2006 Pre mňa je podstatný zápis. Preto nikde nemám 722 alebo 766, akurát iba zložka kde sa ukladajú avatary a fotky má 777 inak by si nikto nemohol uploadnúť súbor. Pod "majiteľom" chápem to, že súbor môže nielen vidieť/čítať (4) alebo spúšťať (1) ale aj prepisovať/zapisovať (2).
Hedgehog Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 na majitela a skupinu to nema vplyv, pre nich platia prioritne tie ich hodnoty.... -majitel je ten, kto subor vytvori (alebo je za majitela oznaceny) -skupina su vsetci pouzivatelia, ktori patria do tej istej skupiny ako majitel (prosim notara Hedgeho o kontrolu spravnosti udajov a potvrdenie, ze zrebovanie prebehlo v poriadku :lol: )-majitel je ten, kto subor vytvori (alebo je za majitela oznaceny príkazom chown) -skupina su vsetci pouzivatelia, ktori patria do skupiny stanovenej defaultne, alebo príkazom chown (nemusí byť taká istá ako majiteľova)
Sniper Zverejnené 15. Október, 2009 Autor Zverejnené 15. Október, 2009 Takže po 3 rokoch sa pýtam, ktorý FTP soft považujete za najlepší? Chcem sa zbaviť toho idiotského Total Commandera, ktorý ma pred chvíľou tak vytočil že najradšej by som sformátoval harddisk aby tu nič po ňom nezostalo.
Ryan Giggs Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 Ja použivam Commander a nesťažujem sa. Iste, su aj lepšie softy, ale ešte som nemal problem. Ale ak by som mal isť do ineho, asi by som tiež použival Filezillu.
Sniper Zverejnené 15. Október, 2009 Autor Zverejnené 15. Október, 2009 TC občas robí blbosti, kopíroval som obrázok (resp. "vystrihol") ale vložilo mi ho na iné miesto aj so zložkou, ktorú som presunúť nechcel. Tak som to vymazal a ten hňup to nedal do Koša ale rovno zmazal tak som prišiel o obrázok. Filezilla ma nasrala minule. Ešte jedna dôležitá vec: počas kopírovania aby sa nemenila veľkosť písmien, teda aby v PC som nemal FreeSpace.jpg a na FTP freespace.jpg.
Darkman Zverejnené 15. Október, 2009 Zverejnené 15. Október, 2009 Bez urazky, ale to si potom hnup ty :lol: Kedze TC ma prednastavane aby daval veci do kosa (teda, pokial sa nebavime o ftp, tam ti kos v nicom nebude fungovat), takze si si musel sam prestavit ze to nema hadzat do kosa a hned mazat :)
Sniper Zverejnené 15. Október, 2009 Autor Zverejnené 15. Október, 2009 Hňupa máš v trenkách. Samozrejme že mám zafajknuté aby zmazané veci hádzal do Koša, ale v Koši som to nenašiel. Inak by som neoživoval túto tému.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz