Skočiť na obsah

Soft na FTP

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Potreboval by som nejaký soft na FTP kde by som mohol meniť aj CHMOD. Používam FTP Commander ale ten tú možnosť asi nemá :lol:

Najlepšie niečo free.

• Odpovedí 23
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

10

• Nokia

4

• Darkman

3

• Daekin

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

ftp v midnight commandere myslim take nieco dokaze

alebo sa na to rucne prihlas a zmen si chmod :lol:

Zverejnené

OK skúsim :)

Mal som problémy s prístupom, lebo menil sa server, našťastie technická podpora zareagovala za 5 minút :lol:

Potrebujem teraz toto:

Obrázok

Zdá sa mi, že toto by malo byť CHMOD 0777

OK, teraz ako nastavím 0755 a 0666?

Skúsim si tipnúť

Čtění je 4, Zápis je 2, Spouštěť je 1

Takže v prípade CHMOD 0755 bude mať Majitel zafajknuté všetko, Skupina iba Čtění a Spouštěť a to isté aj Ostatní.

CHMOD 0666 budú mať všetky kategórie zafajknuté Čtení a Zápis.

Tak?

Zverejnené

Digit rwx Result

0 --- no access

1 --x execute

2 -w- write

3 -wx write and execute

4 r-- read

5 r-x read and execute

6 rw- read and write

7 rwx read write execute

Zverejnené

Pri niektorých mám aj d.

Predpokladám že ide o delete. To sa dá ako nastaviť?

Zverejnené

d = directory (all directories must have this)

r = read (enables read for that group)

w = write (enables write for that group)

x = executable (makes file executable)

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Toto ma ešte zaujíma:

Obrázok

Kto je Majiteľ a kto Skupina?

Viem iba to, že Ostatní sú bežní návštevníci stránok. Keď im odfajknem všetko tak stránky sa im nezobrazia. Ale neviem aký to má vplyv pre Majiteľa a Skupinu.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

na majitela a skupinu to nema vplyv, pre nich platia prioritne tie ich hodnoty....

-majitel je ten, kto subor vytvori (alebo je za majitela oznaceny)

-skupina su vsetci pouzivatelia, ktori patria do tej istej skupiny ako majitel

(prosim notara Hedgeho o kontrolu spravnosti udajov a potvrdenie, ze zrebovanie prebehlo v poriadku :lol: )

Zverejnené

Viem že aj cez TC to ide.

Daekin ja za "majiteľa" považujem toho kto má k súborom prístup cez FTP. Aj keď to nemusí na 100% platiť.

Zverejnené

lol, asi tak. ked das prava 755 tak su majitelmi seci, lebo seci budu mat pristup aspon na citanie a kopirovanie... ci si myslel daco ine?

Zverejnené

Pre mňa je podstatný zápis. Preto nikde nemám 722 alebo 766, akurát iba zložka kde sa ukladajú avatary a fotky má 777 inak by si nikto nemohol uploadnúť súbor.

Pod "majiteľom" chápem to, že súbor môže nielen vidieť/čítať (4) alebo spúšťať (1) ale aj prepisovať/zapisovať (2).

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

na majitela a skupinu to nema vplyv, pre nich platia prioritne tie ich hodnoty....

-majitel je ten, kto subor vytvori (alebo je za majitela oznaceny)

-skupina su vsetci pouzivatelia, ktori patria do tej istej skupiny ako majitel

(prosim notara Hedgeho o kontrolu spravnosti udajov a potvrdenie, ze zrebovanie prebehlo v poriadku :lol: )

-majitel je ten, kto subor vytvori (alebo je za majitela oznaceny príkazom chown)

-skupina su vsetci pouzivatelia, ktori patria do skupiny stanovenej defaultne, alebo príkazom chown (nemusí byť taká istá ako majiteľova)

• Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 2 rokmi...
Zverejnené

Takže po 3 rokoch sa pýtam, ktorý FTP soft považujete za najlepší? Chcem sa zbaviť toho idiotského Total Commandera, ktorý ma pred chvíľou tak vytočil že najradšej by som sformátoval harddisk aby tu nič po ňom nezostalo.

Zverejnené

Ja použivam Commander a nesťažujem sa. Iste, su aj lepšie softy, ale ešte som nemal problem. Ale ak by som mal isť do ineho, asi by som tiež použival Filezillu.

Zverejnené

TC občas robí blbosti, kopíroval som obrázok (resp. "vystrihol") ale vložilo mi ho na iné miesto aj so zložkou, ktorú som presunúť nechcel. Tak som to vymazal a ten hňup to nedal do Koša ale rovno zmazal tak som prišiel o obrázok. Filezilla ma nasrala minule.

Ešte jedna dôležitá vec: počas kopírovania aby sa nemenila veľkosť písmien, teda aby v PC som nemal FreeSpace.jpg a na FTP freespace.jpg.

Zverejnené

Bez urazky, ale to si potom hnup ty :lol: Kedze TC ma prednastavane aby daval veci do kosa (teda, pokial sa nebavime o ftp, tam ti kos v nicom nebude fungovat), takze si si musel sam prestavit ze to nema hadzat do kosa a hned mazat :)

Zverejnené

Hňupa máš v trenkách. Samozrejme že mám zafajknuté aby zmazané veci hádzal do Koša, ale v Koši som to nenašiel. Inak by som neoživoval túto tému.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov