Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

aha, zase hlasis prielom.  A ten minuly dopadol ako ? Zabudas davat spravy z alternativnej reality, tak nevieme.

Realita,  prielom fronty nehrozi,  hrozi ustup.  Ale to nezmeni celkovy stav, prielom by znamenal ze sa tam dostane tanky s pechotou a obklucia ukrajinske armady, posun fronty by bol o desiatky km.  Na to ale nemaju rusi pripravene dostatocne zalohy.  Ustup znamena posun   na dalsiu obrannu liniu a pokracuje sa.  Pokracuje vojna zamerana na opotrebenie,  a tam jedna dedina nemeni stav.  Takto sa bojovalo v 1 sv.   Nemci bojovali vo francuzsku, posuny fronty o stovky metrov a ziaden prielom sa nekonal.  Az im dosli zdroje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale ty si neomylne vyberas :),  BTW kedze si ho neplatim, tak vidim len titulku.  K clanku sa tak nevyjadrujem, ale ine zdroje hovoria nieco taketo:
Väčšina ruských milbloggerov tvrdila, že ruské sily obsadili Ocheretyne (severozápadne od Avdiivky), hoci niektorí milbloggeri tvrdili, že ruské sily majú obmedzenejšie pozície v južnej polovici osady a že ukrajinské sily udržiavajú prítomnosť na západnom okraji.[46] Niekoľko ruských milbloggerov tvrdilo, že ruské sily prenikli cez ukrajinskú obrannú líniu, ktorá sa údajne tiahne od Ocheretyne po Netaylove (severozápadne až juhozápadne od Avdiivky), vrátane jedného ruského milbloggera, ktorý tvrdil, že ruské sily postúpili až päť kilometrov do hĺbky za ukrajinskú obranu. linka v Ocheretyne.[47] Ukrajinská skupina síl Chortycja zdôraznila, že ukrajinské sily stále kontrolujú väčšinu Ocheretyne a udržiavajú palebnú kontrolu nad južnou časťou osady, kde sa však ruské sily pokúšajú postúpiť.[48] Ukrajinská skupina síl Chortycja tiež uviedla, že ruské sily na postup pri Ocheretyne využívajú všetky dostupné prostriedky a zbrane, vrátane bližšie nešpecifikovaných chemických zbraní.[49] Ruskí milbloggeri tvrdili, že ruské sily tiež postupovali až k Novobachmutivke av rámci nej (severozápadne od Avdiivky a južne od Ocheretyne) a že ukrajinské sily sa sťahujú z pozícií v strednej Novobachmutivke a Solovyiove (severozápadne od Avdiivky).[50]

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trepe ako vzdy,   smutne je ze mu nikto pricetny nepise prejavy.  
A po slovensky,   vojnovy konflikt je rusky,   co s tym chce spravit ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 36 minútami, buky pridal:

aký majú naši mierotvorcovia recept na ukončenie vojny ?

Nemajú žiaden a ani ho nemôžu mať, lebo na to nemajú vôbec žiaden dosah.

Je to iba politická rétorika.

(Aj keď - možno to tak nejako nejasne v nich žije, v nejasných pocitoch, tak to dávajú navonok nejakými slovami.)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Recept na ukončenie vojny je jednoduchý, agresorom je Rusko a ak Rusko ukončí vojenskú inváziu, bude mier.  Na pochopenie tohto problému netreba disponovať mimoriadne veľkou inteligenciou. Ako je teda možné, že mnoho ľudí nechápe tak jednoduchý problém? Títo ľudia nedisponujú dostatočnou mierou inteligencie?

V Rusku, podľa štatistík, podporuje Putina a jeho vojnu na Ukrajine takmer 80% obyvateľstva. Tento údaj treba brať s rezervou, lebo to nie je výsledok slobodnej voľby.  

Na Slovensku podporuje Ruskú okupáciu Ukrajiny viac, ako 50 % obyvateľstva. Tento údaj je relevantný, lebo zatiaľ nie je na Slovensku totalita a štatistiky reflektujú reálne názory Slovákov.    

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, Tono pridal:

Recept na ukončenie vojny je jednoduchý

Samozrejme, takých jednoduchých receptov vie každý z nás vymyslieť veľa. 

Akurát že ľudské bytosti sa v živote správajú inak a nie podľa nich. Takže v realite to vlastne vôbec nefunguje. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono, to je jedna moznost ale to by musel Putin chciet a ten nechce.  

tak len zopakujem zakladne moznosti
1. Ukrajina kapituluje,  rusko si anektuje co chce a necha si vplyv na zvysku ukrajiny.     Aj tu bude jednanie ale len z pozicie sily a zahranicie bude len protestovat,  vela priestoru nebude.    Jedine co bude rusov brzdit budu ukrajinske demonstracie, partizani a teda to ze aj okupacia bude mat naklady. 
2.  Rusko bude porazene (  a nemusi byt uplne)  resp. usudia ze to by bol konecny vysledok.   Jednania budu o odsune vojsk, pripadne nieco na zachovanie ruskej tvare doma.  Tu bude ovela viac priestoru pre zapad,   len nie pre Blanara.  Proruske sily prehrali a nebudu mat preco byt na jednani.

3.  Nejaky pat,    podmienka je ze ani jedna strana nebude v stave ho zasadne zvratit.   Dnes napriklad Putin veri ze sa Ukrajina zruti a tak jednat nebude.   Tu bude uloha jednani klucova, pretoze tento scenar ma najviac rozporov medzi stranami,   ulohou zapadu bude zabezpecit aby to nebolo len primerie na dozbrojenie.    A k tomu sa dnes nikto velmi nema, kedze to znamena poskytnut skutocne zaruky pre Ukrajinu.  V tomto jednani bude Blanar robit uzitocneho idiota pre Rusko.


A dopady pre Slovensko:
1. geopoliticka katastrofa.  Rusko bude na nasich hraniciach ( bez ohladu ako sa bude volat stat co ostane po Ukrajine).   Ochota bojovat bude v EU v zapornych cislach, dopad na moralku zapadu bude silny.   Slovensko bude dalsim cielom rusov,  nie priamo vojna ale nieco take ako robili Ukrajine, teda uplacanie politikov,   dosadzovanie rusku loajalnych ludi do armady,  teda to co funguje v bielorusku.   Priamy rusky vpad bude hrozit len ak by sa tento soft scenar zasekol.   A zaroven stale silnejsi madarsky tlak.

2.  Najlepsi scenar,  ukrajina nasledne dostane mohutnu zapadnu pomoc na rekonstrukciu,  rusko bude daleko a bude si riesit domace nepokoje.  Na Slovensko zabudnu.

3. Komplikovane casy,   aj prilezitosti aj hrozby.  

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja osobne v tejto krajine budúcnosť nevidím a ani si ju neplánujem. Ak nastane vhodná príležitosť tak budú caky-paky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 24. 4. 2024 at 14:58, tyso pridal:

ale ty si neomylne vyberas :)

Tak keď to tak, pozorne sleduješ..

Aký je vývoj situácie, dnes?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co sa tyka zbierky na municiu. 59 000 tam dalo 64 euro  a terat suma 3 778 718.

Teda to narastat bude. Uz nie tak rychlo,ale ta suma sa moze zdvojnasobit. 

Inak takto ma vyzerat zbierka. Male sumy(ci realne 64, nie ako ja 1000 v minulosti) ale tisice prispievatelov.  

Vsimol som si raz , ze tam bol narast. Medzi 1004 prispievatelmi sa vyzbierali na 200 000. 1000 dali po 60-ci 50 a jeden 150 000. Od piatka co to sledujem bol jeden pripad. Co neznamena, ze tych pripadov sa nebude opakovat. A podla mna bude.

Budu sa opakovat aj opakovane darovania. Teda 5 milionov to podla mna isto prekroci. 

-----------------

pred 9 hodinami, Sniper pridal:

Ja osobne v tejto krajine budúcnosť nevidím a ani si ju neplánujem. Ak nastane vhodná príležitosť tak budú caky-paky.

Nechapem, chces na vrchole predat nehnutelnosti a kupit inde?  Mozno by si to mal predavat.

 

Mier Ukrajinci nikdy mat nebudu kym nevyzabijaju minimalne russkych vojakov na svojom uzemi. A 300 km od svojho uzemia neporozbijaju vsetky fabriky, chemicky. Potom sa zacnu russi zaujimat co sa deje. 

A aby to vedeli spravit efektivne, potrebuju lietadla. A na nich rakety.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len srandu. Na bozenu 5 sme sa vyskladali koncom septembra. No Bozena 5  ani dnes nieje na Ukrajine.  Mali ju zacat robit ked bolo 40% to bolo v july. Dokoncena mala byt v Novembri  ,decembri predana na Ukrajinu.  Este ani dnes tam nieje.  Peniaze tam davno boli. Vyrobok co sa na to skladas, tam este nieje.

To sa mi strasne nepaci. On mal byt davno vyrobeny a davno odoslany. Peniaze boli davno poslane. 

Teda by som si aj pockal kedy na Ukrajinu bude poslana municia. Neviem preco si myslim, ,ze to tak isto bude trvat aj rok ci bude vobec? 

- Na bozenu 5 som poslal 1000 euro, na municiu 119?  Kde su tie peniaze? Pojdu niekedy na Ukrajinu? 2000 euro som poslal na drony.  Sli nane? Ja som poslal na vozim drony, vtedy ta velka akcia na drony este nebola. Mne je jedno ak, niekto kradne z toho co ludia poslali. Dolamat ho palkou. 

Uz sa mi nechce posielat peniaze, poslal som cez 7600 euro. Poslal som ich rad, chcel pomoct Ukrajincom, aj sebe.  Ale uz asi nebudem. Este raz poslem 119 a skoncil som.

---------------

60 000 slovakov, dalo ci daju peniaze,aby sa Ukrajinci vedeli jeden den branit. Je to malo, nieje, je to strasne vela, pre Ukrajincov. Aj pre mna. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pre USA je to dobrý test toho, či a ako sa tanky oplatia v boji voči dronom. Keďže drony sú relatívne nový spôsob vedenia vojny, ktorý sa masívne začal používať až vo vojne na Ukrajine, predpokladám, že v blízkej budúcnosti prejdú tanky zmenami, ktoré ich voči dronom budú chrániť.

"do tankoch na Moskvu" si na ktorom dezinfo webe čítal? Nemám informácie o tom, že by sa niekto hotoval na Moskvu na tankoch. Možno nejaký chcimír niekde niečo tresol a už len sleduje koľko jedincov poněkud mdlého rozumu mu to zhltnú aj s navijakom. Navyše, akurát len Slota chcel na tankoch na Budapešť a tiež to bol len taký žvást.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo zase kecas,  alebo si nepamatas.  Abramsy dorazili v malom pocte,  ukrajinci primarne chceli leopardy.  Vyskusali ich a vieme vysledok.  Podla sprav ich bolo 30,  na ukrajinske bojisko potrebuju mat nieco na ochranu proti dronom.  
Uvidime co dalej,  bud ich americania upravia a poslu zase alebo nie a tanky budu dodavat nemci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

russký troll si myslí, že drony sú úspešné len proti západnej technike. Nehovoriac o pýche ruskej armády T 90. alamo a môžeme sa baviť aj o otvorenom poklope :lach::

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

To ty si tiež minulý rok tvrdil, že tie skvelé tanky spravia dáky "zázrak"?

..

Aha.. Aký "ruský naratív" nám odrazu mainstream poskytuje.

Citát

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

„Moji rotu doslova zničili,“ povzdechl si ve středu příslušník 115. mechanizované brigády, který na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Seržant Banderopes. „Plnili jsme úkoly v jakýchkoliv podmínkách a nikdo nefňukal, šturmovali jsme pod naším tupým velením. Lidi nikdo na boje nepřipravoval, všichni na všechno srali... Důstojníci jsou tupí a nekompetentní a velení brigády na lidi sere.“

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-dobylo-mesto-oceretyne-v-donbasu.A240426_092553_zahranicni_aha?zdroj=otvirak

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 minútami, alamo pridal:

To ty si tiež minulý rok tvrdil, že tie skvelé tanky spravia dáky "zázrak"?

skusis aj citovat ?  Daj si tu namahu  a pozri co som pisal naozaj, nie co si vymyslas. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 minútami, tyso pridal:

skusis aj citovat ?  

Zbytočné..

Vykrútil si sa ešte aj s toho, že si podporoval Matovičovo plošné testovanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Ty to neberieš ako "poklonu", že si majster sveta v hmlistom až nebulóznom kecaní?

:kvetinka:

Keď si obhajoval, potrebu prestrieľať zajatému nepriateľovi kolená.. 

Si sa, tróchu sekol..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov