Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Ešte je otázka, či súčasná vláda naozaj koketuje s Ruskom, alebo len hrá ďalšie divadlo pre svojich voličov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

problem je ze to bude jedno,  to divadlo sa zmeni na realitu.  A okrem toho vieme ze Danko veri, Blaha veri a Fico sa ich boji.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 33 minútami, tyso pridal:

to divadlo sa zmeni na realitu.

A ja napriek tomu tipujem, že sa nikdy nezmení na realitu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, tyso pridal:

A okrem toho vieme ze Danko veri, Blaha veri a Fico sa ich boji.

Danko neverí.. Je to "totálne neužitočný idiot"..

Blaha neverí.. v nič.. Je to totálny drístač..

Fico je chudák.. Ktorý sa obklopuje ľuďmi, ktorý jeho osobne nijako nemôžu ohroziť. 

Ad absurdum.. Vidíme to v "animákoch", antihrdinovia si za suitu, zo zásady vyberajú totálne neschopných jedincov ktorý zmrvia na čo siahnu. V príbehoch tie persóny fungujú ako komické figúrky. 

Napr pes Muttley z Wacky Races. "Pravá ruka" chlapíka menom Dick Dastardly. 

:vrtulka:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, irb pridal:

Ešte je otázka, či súčasná vláda naozaj koketuje s Ruskom, alebo len hrá ďalšie divadlo pre svojich voličov.

Pol na pol. Súčasná kolaborantská vláda koketuje s ruskom a veľmi rada využíva nálady aké tu vládnu. Keby drvivá väčšina populácie bola naklonená k Západu a USA, tak by ten chuj fico nerobil také teatrálne tlačovky na obhajobu ruska. On ako chorobný populista vždy robí len to, čím si nakloní veľkú a stabilnú časť populácie. Ako každý iný populista. Populisti rozprávajú to, čo ľudia chcú počuť, ale normálne riešenia nemajú žiadne.

Už fico niekedy povedal, ako si vlastne predstavuje ten mier na Ukrajine? Stále o ňom len papagájuje ako pokazená platňa, ale nikdy nič konkrétne nepovedal. A jeho ovce sú natoľko málo inteligentné, že tiež ich to ani len nenapadlo spýtať sa. Však načo, stačí len fica počuť, že "chce mier".

Podobne ako keď Migy a S300 sa odovzdali Ukrajine. U nás temer nepoužiteľné, Ukrajina ich využila. Vtedy smeráci v uliciach vrieskali, že vláda sú vlastizradcovia a oslabili našu PVO, že nás môžu napadnúť. Ale kto nás konkrétne môže napadnúť, nepovedali ani raz. Tak kto preboha živého by nás v NATO napadol?? No vychádza to len na rusko, ako to nechtiac priznal aj kaliňák. Proste je to jedna populistická banda, ktorá zneužíva negramotnosť tých jednoduchších a tých je tu stále dosť na to, aby im zabezpečili účasť v parlamente na dlhé roky.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len hovorim ze Ficove kroky vedu k tomu ze sme pre EU podozrivy rusky trojsky kon, co bude mat dosledky a tie povedu k tomu ze Fico sa bude realne vzdalovat EU.  Nemozes dlho hrat zleho ganstra v realite, pretoze sa nim stanes.  To je logika cinov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.tagesspiegel.de/politik/der-widerlichste-deutsche-politiker-melnyk-beleidigt-mutzenich-wegen-dessen-ausserung-zum-ukraine-krieg-11372848.html

Šéf nemeckej strany SPD Rolf Mützenich, naškrtol že by bolo rozumné uvažovať o zmrazení konfliktu.

Podotýkam strany ktorá patrí do vládnej "semaforovej" koalície. 

Mne to nepripadá, že by Ficovi hrozila dáka izolácia. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, hrozi.   Ale nechapes preco, to nie je o napadoch,  Macronovi nehrozi aj ked je sam co hovori o vyslani armady na Ukrajinu.  Fico uplne otvorene robi pre Putina a vsetci to vidia,  a to ma dosledky.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, tyso pridal:

alamo, hrozi.  

Ficovi je to šumák.. Jemu ide o to,  aby vyhral v ďalších voľbách na Slovensku. V Bruseli ho voliť nebudú..

A pretože "antifico" agitátori, majú čudne stanovené priority.

Síce budú "čačaný" v Bruseli, ale voľby na Slovensku prehrajú.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Politológovia analyzujú príčiny neúspechu súčasnej opozície vo voľbách do parlamentu a rovnako budú analyzovať aj porážku v prezidentských voľbách. Faktom ale je, že slovenských voličov viac oslovujú emocionálne, ako racionálne argumenty. Propaganda sa ale vždy snaží apelovať na emocionálne "argumenty". Ruská propaganda, cielená na západ, je v tomto ohľade jednou z najúčinnejších na svete. Majú v tom prax už od boľševickej revolúcie.  Prostriedky, vynakladané na propagandu, sú často účinnejšie, ako prostriedky na zbrane. 

Asi najväčším majstrom propagandy v histórii bol J. Goebbels. Jeho praktiky si osvojil aj Stalin a súdruhovia v satelitných režimoch. Keď si človek pozrie plagáty a filmy z fašistického Nemecka a z Ruska, rovnaký rukopis sa nedá zaprieť. Ale kopírovanie sa uplatnilo aj v iných aktivitách. Mládežnícka organizácia Hitlerjugend nepochybne inšpirovala súdruhov, založiť Pioniersku organizáciu.

image.png.a552ee9479ca7b417584e0d573ac4963.png

Ešte aj tie pionierske šatky a uniformy skopírovali, len v inej farbe. https://tv.seznam.cz/program/47967915

Fakľové sprievody fašistov, inšpirovali zas lampiónové sprievody 

image.png.3b5ad1b6c6e0a71174e0b9286adb4a68.png

Samozrejme, my sme vtedy bojovali za mier, garantovaný Ruskom. Teraz si Fico predstavuje mier na Ukrajine rovnako.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 minútami, Tono pridal:

emocionálne "argumenty"

Pamätám si bilboardy z volieb 2020. PS+Spolu na nich malo: "Poďme do nich!"

A nedostali sa do parlamentu.

Takže argumentácia s emocionálnymi argumentami neobstojí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 20. 3. 2024 at 12:39, tyso pridal:

Macronovi nehrozi aj ked je sam co hovori o vyslani armady na Ukrajinu. 

Obvinili ho, z propagácie "toxickej maskulinity". :hehe:

Citát

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-prezident-emannuel-macron-valka-ukrajina-rusko-vladimir-putin-fotografie-box.A240321_102226_zahranicni_dtt

Ne všichni ale měli ze snímků radost. „Jaká porážka progresivismu. A jaká bída politické komunikace,“ reagovala na síti X poslankyně francouzských Zelených Sandrine Rousseauová.

„Fotografie jsou součástí neopopulistické mužnosti, kterou si dnes oblíbili někteří vůdci, počínaje mistrem tohoto žánru Vladimirem Putinem,“ napsal na X profesor historie na Lotrinské univerzitě Éric Anceau.

Deník Libération snímky označil za „poněkud znepokojivou komunikační volbu“ a uvedl, že by bylo lepší, kdyby fotografie byla skutečně dílem drzého uživatele sociálních sítí, jak se původně domníval.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 minútami, irb pridal:

Pamätám si bilboardy z volieb 2020. PS+Spolu na nich malo: "Poďme do nich!"

Heslo "Poďme do nich!" je stupídna propaganda, nehodná takých "géniov", ako bol J. Goebbels. Ten sa vyjadril na adresu židov "Židia chceli vojnu a teraz ju majú..." Tento jeho propagandistický výrok už neznie tak militantne, ako "Poďme do nich!". Naopak, Nemcov stavia do role obetí, ktorí sa musia brániť.

Zmeňte si vo výroku "Židia chceli vojnu a teraz ju majú..." slovo Židia za Ukrajincov. "Ukrajinci chceli vojnu a teraz ju majú..." Nezdá sa vám, že ste to už niekde počuli?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 minútami, alamo pridal:

Obvinili ho, z propagácie "toxickej maskulinity". 

ale nehrozi mu izolacia.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 41 minútami, Tono pridal:

Politológovia analyzujú príčiny neúspechu súčasnej opozície vo voľbách do parlamentu a rovnako budú analyzovať aj porážku v prezidentských voľbách.

Slovensko bolo dlho podobne susedom vo V4, ale pocas covidu sa to zlomilo a Slovensko extremne podlahlo covidovym konspiraciam.  A tie stranky ktore to sirili, dnes siria prorusku propagandu. Slovensko je tak ovela menej odolne konspiraciam ako nasi susedia ( dokonca aj madari su na tom lepsie).  Slovensko sa tak realne posunulo inde a vysledok volieb tomu zodpoveda.  Iste sa daju najst aj chyby v politickej komunikacii ci marketingu ale faktom je ze Slovensko bolo vzdy rozdelene a pre volby bola rozhodujuca mobilizacia, kto ju zvladol lepsie, ten vyhral. Ale teraz to nestacilo,  vacsina ludi je skutocne ovplyvnena konspiraciami a nezmyslami.
A rozmyslam co s tym,   myslim ze potrebujeme mat ovela kvalitnejsiu verejnu diskusiu,  opakovat fakty, vysvetlovat. Teda "evanjelizovat".   Stat to neurobi, tak to musime spravit sami.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, tyso pridal:

Slovensko bolo dlho podobne susedom vo V4, ale pocas covidu sa to zlomilo a Slovensko extremne podlahlo covidovym konspiraciam.  A tie stranky ktore to sirili, dnes siria prorusku propagandu. 

Nie som si istý, či sa to zlomilo počas Covidu. Podľa mňa, pandémia Covidu bola len živnou pôdou počas vyhrotených emócií, ktoré využila Ficova a ruská propaganda. Ruská propagnanda na Slovensku pôsobila už od vzniku Slovenska. Mečiarov výrok "Keď nás nebudú chcieť na západe, obrátime sa na východ." nebola len vyhrážkou, ale aj riešením. To povedal v roku 1996, dávno pred Covidom. Ak by sa takýmto výrokom diskriminoval a stratil podporu väčšiny Slovákov, nepovedal by to.

Pandémiu Covidu využil Fico, aby zmobilizoval tú časť voličov, ktorá bola frustrovaná. Voličov, ktorých ambície o ekonomickej prosperite sa po roku 1989 nenaplnili. Nie v absolútnej hodnote, ale v porovnaní s tými úspešnejšími, čo v nich vyvoláva závisť. Ich ambície boli totiž vyššie, ako ich schopnosti, uplatniť sa v nových podmienkach. Teraz sa už spoliehajú len na Ficovu "sociálne cítiacu vládu", že sa o nich postará a dostanú sociálne balíčky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, meciar ale prehral, nie ? Vtedy to stacilo aby vacsina bola proti.   A ano,  vieme kto voli fica ale podobnych ludi mas aj v cechach, polsku a madarsku.  Na slovensku je to vsak vyznamne horsie prave s prijmanim konspiracii.   V tom sa odlisujeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 27 minútami, tyso pridal:

no, meciar ale prehral, nie ? 

Lenže ak zaseješ do spoločnosti nenávisť a intoleranciu, tá si už potom žije svojím životom. Mnohí neprajníci hovoria, že Slováci sú blbí a zaslúžia si takú vládu, akú majú. 

Nemci boli inteligentný, vyspelý národ, ich kultúru a vedu im mohol závidieť každý iný národ. A predsa neboli schopní rozpoznať, kam ich fašistická propaganda dovedie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale to znie tak fatalne,   ako keby sa s tym nic nedalo robit.  Ale spolocnost sa snad dokaze branit, len ludia musia nieco urobit. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hovorí sa, že "do tej istej rieky sa znova nevstúpiš". Tak snáď nás znova nečaká ďalších 40 rokov totality. Dynamika dejinných udalostí narastá a žiadne nové historické obdobie už nebude trvať "Na večné časy". Ale keď "božie mlyny" melú dlhšie, ako trvá ľudský život, tak to nie je pre jedinca satisfakcia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, tyso pridal:

Ale spolocnost sa snad dokaze branit,

Spoločnosť je presvedčená, že sa bráni ako vie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov