Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Dňa 5. 3. 2024 at 10:43, Tono pridal:

o akej exploatácii píšeš? Krajiny bývalého východného bloku sú stále čistým prijímateľom dotácií.

o tom, že pobočky zahraničných firiem tu cielene hospodária tak aby vykazovali nulový alebo minimálny zisk, skutočné zisky vykazujú a dania v domovských krajinách. ak nejakým nedopatrením hrozí, že sa tunajšia pobočka dostane do zisku, tak sa najme z domovskej krajiny firmy konzultantská spoločnosť, ktorá tu za 20k€ na hodinu školí manažérov nezmyselnými školeniami.

Dňa 5. 3. 2024 at 10:43, Tono pridal:

Porovnávať dnešné Nemecko a západ s Adolfom Hitlerom a  wermachtom je už úplne scestné. To snáď nemyslíš vážne. Hitler chcel vojensky vyhladiť územia na východe a na ich troskách vybudovať 3. Ríšu.

ja neporovnávam s 3. ríšou dnešné Nemecko ale EU ako celok. ostatne, že za vznikom EHS stáli za Nemeckom Hitlerovi ľudia nie je žiadne tajomstvo - citáty z nejakých zdrojov som sem dával už pred rokmi. príznačné je, že jedného z nich považoval Adolf za totálneho idiota, asi preto aj dnešná EU vyzerá tak ako vyzerá :hehe:

k tomu vyhladeniu - nepriznanou, ale dobre pozorovateľnou snahou Bruselu je zrušenie jednotlivých národov a ich nahradenie nejakým fiktívnym európskym.

Dňa 4. 3. 2024 at 9:31, Sniper pridal:

prácu ti dáva Západ, nie ruSSko.

prácu mi dáva súkromná spoločnosť, ktorá sem prišla tuším 1995, kedy nebolo vôbec isté či budeme niekedy v EU. a tá tvoja milovaná EU sa úporne snaží aby som nijakú prácu nemal

Citát

Firmy upozorňují – a já s nimi – že v důsledku těchto extrémně vysokých cen energií se český průmysl postupně stává nekonkurenceschopným. Pro srovnání, aby bylo jasné, o čem mluvíme: Například v Turecku a v Číně se ceny elektrické energie pohybují okolo 80 Eur/MWh pro průmyslové firmy, v USA ve srovnatelných odvětvích je to kolem 40 USD/MWh. Ačkoliv v ČR patří situace k nejvíce dramatickým v rámci EU, nesmyslně drahé jsou energie i v dalších zemích Evropské unie, a jednoznačně je to v důsledku evropské zelené politiky.

Odchod velkých firem z české ekonomiky, ale vlastně i z dalších evropských zemí, bude tedy pokračovat. Již to je statisticky měřitelné na poklesu exportu evropských zemích. A pokles takzvaného čistého exportu (tedy rozdíl export mínus import) se zase již projevuje na nižších údajích o HDP. Německý i český růst HDP v posledních kvartálech zklamávají, u nás už ani nejde o růst, ale o pokles. A jak na tomto místě opakovaně tvrdím: Tento vývoj již rozhodně nelze považovat za cyklickou recesi, ale jedná se o zásadní strukturální změny v celé evropské ekonomice.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/realita-hospodarsky-rust-jde-do-kopru.A240304_182132_p_ekonomika_nef

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

https://www.teraz.sk/zahranicie/papez-ukrajina-by-mala-mat-odvahu-vy/780181-clanok.html

Pápež: Ukrajina by mala mať odvahu vyjednávať pod bielou vlajkou

Pápež František vyhlásil, že Ukrajina by mala mať odvahu vyvesiť "bielu vlajku" a rokovať o ukončení vojny s Ruskom, ktorá nasledovala po rozsiahlej invázii Moskvy pred dvoma rokmi a ktorá si vyžiadala už desaťtisíce obetí. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters.

František sa takto vyjadril v rozhovore pre švajčiarsku televíznu stanicu RSI, ktorý bol nahraný ešte vo februári, pred poslednou piatkovou ponukou tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana usporiadať samit medzi Ukrajinou a Ruskom s cieľom ukončiť tento vojenský konflikt.

No comment.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A podstatnym dohovorom bola charta OSN
Všetci členovia Organizácie Spojených národov sa vystríhajú vo svojich medzinárodných stykoch hrozby silou alebo použitia sily proti územnej celistvosti alebo politickej nezávislosti každého štátu, ako aj každého iného spôsobu nezlučiteľného s cieľmi Organizácie Spojených národov.

A toto dnes neplati,  Rusko sa celkom otvorene vyhraza silou proti inemu statu.  Mame teda iny stav, mame fasisticke Rusko ktore otvorene hovori ze tieto pravidla pre neho uz neplatia.  Sme teda v stave ked rozhoduje sila a vojne sa da zabranit len tym ze budeme dostatocne silny aby rusko nemalo odvahu zautocit.  Alebo presnejsie aspon sa  o to mozeme pokusit,  ci to zaberie je uz na Rusku.  A to sa nechova racionalne,  fasizmus ma vlastnu logiku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 9. 3. 2024 at 20:17, alamo pridal:

No comment.

Ano, toto je úplne no comment. Pápež by sa mal úplne zdržať akýchkoľvek vyhlásení k vojne.

Dňa 9. 3. 2024 at 10:03, clovek2 pridal:

prácu mi dáva súkromná spoločnosť, ktorá sem prišla tuším 1995, kedy nebolo vôbec isté či budeme niekedy v EU. a tá tvoja milovaná EU sa úporne snaží aby som nijakú prácu nemal

Síce je to už mimo tému, ale smiem vedieť, v ktorých krajinách sú vaši najväčší odberatelia?

Dňa 9. 3. 2024 at 9:50, clovek2 pridal:

pán hodil psovi ohlodanú kosť, aby príliš neštekal ... čo iného by to malo byť?

tým môžeš argumentovať tak akurát Tomášovi, ktorý netuší, že eurofondy sú určené na korumpovanie poslušných vlád, a na vydieranie neposlušných.

No len to, že vďaka európskym peniazom - do ktorého rozpočtu Slovensko neprispieva ničím, sa tu už toľko projektov vybudovalo, že nebyť toho, doteraz tu žijeme ako v Moldavsku. S tým korumpovaním máš pravdu, ktovie koľko miliónov si z eurofondov už uliali smeráci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 9. 3. 2024 at 10:03, clovek2 pridal:

 a tá tvoja milovaná EU sa úporne snaží aby som nijakú prácu nemal

To by som netvrdil, ale situácia pre operátora výroby - robotníka na Slovensku nie je ozaj priaznivá. To je tak, keď nám po osamostatnení  sľubovali druhé švajčiarsko a výsledok bolo drancovanie - privatizovanie tejto krajiny. Dôverčivý a naivný slovák sa len prizeral. Možno sa v budúcnosti dostavia ruské súkronmno -  štátne podniky a podmienky sa podstatne zlepšia. Hlavne mzdové. To je dôvod, prečo drviváväčšina uteká za prácou do ruska, či ? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Predpokladám Moldavsko. Slovensko a Maďarsko nie, to budú poslušné satelity, ledaže by sa tu mala zmeniť vláda a nová vláda naberie opäť prozápadný smer. Potom bude potrebné denacifikovať a demilitarizovať aj Slovensko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, Sniper pridal:

tým môžeš argumentovať tak akurát Tomášovi, ktorý netuší, že eurofondy sú určené na korumpovanie poslušných vlád, a na vydieranie neposlušných.

Clovek, to je taka polopravda, a ai dost inteligentny aby si chapal ze je to klamtsvo pre hejslovakov.    Obecne vsetky statne peniaze ktore sa rozdeluju sa daju oznacit za korumpovanie.   kazda investicia v state je taka, rovnako ako eurofondy.  Ale ich ciel nie je uplatit vlady aby nieco dali nemecku ale uplatit ich aby podporili vzdelanie, priemysel, zivotne prostredie, sudnictvo atd. Teda nieco co zapad povazuje za dolezite pre rozvoj EU.  Co z toho povazujes za zle ? Co z toho by sme nemali robit aj z vlastnych penazi ? 
Mas tam jednu malu cast, ktora je venovana podpore mensin a tolerencie,  to vadi nasim katolikom a fasistom.  A zrejme by nase vlady radsej organizovali pogromy na gayov a lesby ako podporit nejaku toleranciu.  Rozumiem a nesuhlasim.  Ale to je naozaj len uplne minoritna cast eurofondov.  A jej vycerpanie nie je podmienkou nicoho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

buky,  nemozeme povedat ze sme neboli varovani.  Bud sa europa dokaze ubranit Rusku alebo sa staneme sucastou Ruskej rise.  ekonomicky na to mame,  tak je najvyssi cas zacat zbrojit. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso pridal:

 Teda nieco co zapad povazuje za dolezite pre rozvoj EU.  Co z toho povazujes za zle ? Co z toho by sme nemali robit aj z vlastnych penazi ? 

V akom stave sa nachádza školstvo, zdtravotníctvo, infraštruktúra a pd. vidíme aj pociťujeme.  Za najväčší zločin považujem investovanie kradnutých peňazí mimo Slovenskú republiku. 

Na druhej strane sa príspevkami snažím vžiť do myslenia rusofilov. Ak sa trump rozhodne nepodporiť ukrajinu, tak je to v poriadku. Inak ide o západný imperializmus, ktorý vykorisťuje slovenských robotníkov. Potom ruskú armádu považujú za osloboditeľov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 minútami, buky pridal:

Potom ruskú armádu považujú za osloboditeľov.

Ako sledujem diskusie, tak to bude zlozitejsie.  Na slovensku sa podarilo politikom spustit nenavist a rozdelenie,  Sniper napriklad je ochotny sa potesit ak zo Slovenska odidu automobilky, sice ho to nakoniec poskodi ale hlavne to poskodi volicov vlady.  A naopak ti si zelaju aby prisli rusi a potrestali liberalov.  Sice na to tiez doplatia ale liberali viac.  Sme v sialenej spirale nenavisti a nevidim tomu dobry koniec. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, tyso pridal:

Ako sledujem diskusie, tak to bude zlozitejsie.  

Je, aj s pohľadu pracovných podmienok na ktoré opakovane upozorňujem. Poznám ľudí, ktorý pracovali v automobilke. Tvdrdé, veľmi tvrdé podmienky. Také podmienky, ktoré sú vo vyspelých EU krajinách neprijateľné. Je ich veľa,  čo nevydržali otrokárske podmienky, pod dohľadom slovenských supervízorov - bacharov. Nečudujem sa, že v ruskej armáde potom vidia spásu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

buky, ja to nepoznam a tak sa len pytam :
Inde na slovensku su lepsie ?  Pretoze ako tu pise Tomas, ktory ich preskumal tak to tak nevyzera.  Inde sa nedodrziavaju ani nase zakony.  A podla vsetkeho to len Tomas nezvladal,  inak to nevyzeralo az tak tvrdo.   Ale mozem sa mylit.
Ale ani strajky nie su bezne ani nedostatok zaujmu.   Zvonku to teda tak nevyzera.
Ale pravda je ze zamestnavatelia nie su filantropi,  to co ich drzi na uzde je konkurencia.  Ak by inde platili viac a za lepsie podmienky, tak by nemali ludi.  Tak sa prisposobili podmienkam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 minútami, tyso pridal:

  Ak by inde platili viac a za lepsie podmienky, tak by nemali ludi.  Tak sa prisposobili podmienkam.

Konečne to začalo platiť aj na Slovensku. Bolo veľa odborníkov, už sú ale na dôchodku, alebo v zahraničí. Tie podmienky sú rôzne aj za hranicami, ale dreť na linke sa nedá vydržať dlho. Aj keď za celkom slušnú mzdu. Nepoznám však nikoho, kto by prišiel z ruska a mohol porozprávať, ako to tam funguje. Asi tak veľmi dobre, že je to prísne tajné. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo západní kapitalisti vykorisťujú práve Slovensko? Prečo sa Slovensko v životnej úrovni prepadlo na chvost krajín EU? Prečo nie je rovnako vykorisťované Česko, s ktorým sme vstupovali do EU na rovnakej štartovacej čiare? Prečo nás predbehli aj krajiny bývalého ZSSR, ako Estónsko, Lotyšsko, Litva? 

https://www.epochtimes.sk/je-hdp-ukazovatelom-stastia_4901.html

"V štatistikách za rovnaký rok nás podľa Eurostatu takmer všetky spomínané krajiny predbehli a Slovensko spadlo v rebríčku životnej úrovne v na predposledné miesto. Najhoršie ostáva Bulharsko. Štatistiky sú vytvárané na základe prepočtu Hrubého domáceho produktu (HDP) na jedného obyvateľa v parite kúpnej sily."

Je ľahšie "démonizovať západný kapitalizmus, dychtivý vykorisťovať Slovensko", ako priznať si vlastné chyby. Čo dokážeme vytvoriť my sami? Nepochybne, aj na Slovensku bolo dosť  šikovných ľudí, ale väčšinou tu nenašli uplatnenie. Mnohí odišli a tí čo tu zostali, namiesto podpory štátu, sú terčom nenávisti, závisti a ohováraniu. Navyše korupcia na úrovni štátu tu deformovala podnikateľské prostredie už od vzniku samostatného Slovenska. Aj za to môžu západní kapitalisti? Ponúkli sme "kapitalistom" lacnú pracovnú silu, tak to využili. Ale ak budú ohrozené ich investície z geopolitického hľadiska, nebude pre nich zaujímavá ani naša lacná pracovná sila.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ďalší dôvod prečo veľká časť inklinuje k rusku je ropa, plyn, nerastné bohatstvá. Ak budú tieto dôležité suroviny na Slovensku  lacnejšie ako v okolitýtých EU krajinách, tak investovanie zahraničných firiem bude vždy lukraktívne. UK je preto vinník, ktorý spôsobí, že na Slovensku bude ropa drahšia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 32 minútami, buky pridal:

Ak budú tieto dôležité suroviny na Slovensku  lacnejšie ako v okolitýtých EU krajinách, tak investovanie zahraničných firiem bude vždy lukraktívne. 

A čo budú mať slovenskí občania z toho, že investovanie zahraničných firiem tu bude lukratívne, ak bude založené na lacnej surovine? Iba to, že na Slovensku nebude mať zmysel podporovať prácu s vyššou pridanou hodnotou. Zostaneme na chvoste EU, ale investori si naplnia vrecká.

Politici, ako Fico, sa chvália, že by občanom zabezpečili lacné energie (z Ruska). Chváliť by sa mali tým, že občania si zo svojho platu môžu dovoliť energie za trhovú cenu. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 26 minútami, Tono pridal:

Politici, ako Fico sa chvália, že by občanom zabezpečili lacné energie (z Ruska). Chváliť by sa mali tým, že občania si zo svojho platu môžu dovoliť energie za trhovú cenu. 

:thumbsup: 

Možno alamo, clovek2, informator, majú na to iný názor, alebo im ide ešte o niečo väčšie, pre Slovensko nepostrádateľné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 52 minútami, buky pridal:

:thumbsup: 

 alebo im ide ešte o niečo väčšie, pre Slovensko nepostrádateľné.

Komunisti a príslušníci totality sa inteligencie a osobností vždy obávali. V tomto kontexte ma napadá výrok Nikitu Sergejeviča Chruščeva. 

"Ak by som si mal vybrať z dvoch pilotov, prvý je vynikajúci, ale druhý je verný režimu, tak si vyberiem toho druhého. Budem mať totiž istotu, že ten druhý nikdy neotočí stroj proti nám".

A tak je to teraz aj v súčasnej slovenskej politike, pri prideľovaní postov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To sú zbehovia z ruSSkej armády, nemyslím si, že by boli nebezpeční až tak, aby zvrhli Putlera, to skôr väčšiu šancu mali wagnerovci vlani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Krúpa krásne zotrel Kaliňáka

Smerák Kaliňák konečne pred celým svetom bol nútený priznať a uznať, že hrozbou pre Slovensko je Rusko. Čo na to ficovce?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 11. 3. 2024 at 18:08, Tono pridal:

Politici, ako Fico, sa chvália, že by občanom zabezpečili lacné energie (z Ruska)

Lenze nezabezpecili,   Rusko nikdy nebola dobra vila co pomaha Slovensku.  Slovensko vzdy nakupovalo drahsie ako Nemecko, malo vyssiu prirazku.  A Rusko vzdy predavalo za trhove ceny.   Nizsie ceny malo Bielorusko ale to za to platilo tym ze odovzdalo podiely v statnych firmach Rusku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nerozumiem jednej veci. Ak súčasná vláda koketuje s ruskom, ako nám môže USA, EU poskytnúť akúkoľvek vojenskú techniku ? Existuje tak veľké riziko, že sa rusku dostanú do rúk prísne utajované technológie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no,  je to problem. Stihacky su starsie a tak ich udaje su rusom zname ale Kalinak hovoril o patriotoch a to bude bezpecnostny problem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov