Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

naopak, ten kto vyjedna mier moze byt oslaveny. Ale ako ti napadol Blanar, ved to je idiot, nie je diplomat a nikto ho nepozna ani mu neveri.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takto to nefunguje,   mas uplne nespravne predstavy o svete.   Asi teda musim vysvetlit co som povedal,  ak vznikne dohoda a k tomu je este velmi daleko, tak ju bude musiet Zelensky vysvetlit a ziskat pre nu politicku podporu na Ukrajine.  To je jeho uloha ale cast ukrajincov to bude povazovat za zradu.  A niekto z ich radov sa moze rozhodnut zabit zradcu Zelenskeho.  To sa v historii stalo uz velakrat.  
A k "tajnym rokovaniam",   taketo rokovania su tajne pretoze inak by tlak verejnosti branil jednaniu.  A tak sa deju sice s vedomim vlad ale na nizkej urovni aby sa dali popriet.  uloha toho kto to organizuje je to moderovat, nie vyjednavat.  A tak musi byt mat osobne vztahy s obomi stranami,  teda starsi diplomat bez funkcie.   A pisem ze v istom okamihu pridu na stol garancie a to musi byt rovnako dohodnute s realnymi garantami, teda USA pripadne EU.   Ale pred tym musi byt aspon nejake "maso",  aspon zakladna predstava kde sa zhodnu ukrajinci a rusi. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@alamo takže čo navrhuješ ty v ohľade Krymu a Donbasu? A skús priamo k veci, nech nemusím reagovať na príspevky o ničom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper

Nadávaš mi tu "chcimírov", lebo som minulý rok navrhol túto vojnu "zmraziť".

Nič o nijakom "samostatnej republike Krym"..

"Dnešný" návrh "z brucha" od tysa.

Citát

A tak len tak od brucha dam svoj odhad :  Vojna skonci ked Ukrajina dokaze OHROZIT, nie obsadit Krym.   V dohode si rusi nechaju cast obsadenych uzemii ako je Doneck,  Krym skonci ako samostatna republika pod ruskym vplyvom ale vyznamne demilitarizovana.  A Ukrajina skonci v NATO s ruskym suhlasom.

Ktorý návrh bol - je lepší, ten môj pred rokom, alebo ten novší od tysa?

..

Môj dnešný návrh si zmazal, tak sa zase dočkáš toho, čo navrhne tyso "do roka a do dňa"..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tvoj dnešný "návrh" som zmazal dva krát - skutočne netuším čo môže mať budúci štatút Krymu spoločné s brannou povinnosťou na Slovensku, takže buď budeš na otázky odpovedať priamo k veci alebo budú tvoje o ničom odpovede mazané a ak niečo budem musieť zmazať ešte raz - a hoci to spravím veľmi nerád - ale už pôjdeš do moderátorskej fronty a tvoje príspevky sa objavia až po schválení moderátormi. Na informatora to fungovalo perfektne, bude to rovnako perfektne fungovať aj na teba.

Takže poprosil by som odpoveď na moju otázku spred trištvrte hodiny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

„Potrebujeme mladých, motivovaných mužov a ženy, ktorí dokážu v prípade potreby brániť našu krajinu,“ povedal Pistorius. O švédskom modeli už veľa počul a páči sa mu. Je tam veľká rezervná sila; Vojna na Ukrajine ukázala, že je to potrebné.

Kto dnes nepochopil, čo vraví Pistorius. Tomu to "do roka a dňa", bude vysvetľovať tyso.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/bodentruppen-in-der-ukraine-macrons-kriegsrhetorik-loest-entsetzen-aus-19572232.html

Hrôza z Macronovej vojnovej rétoriky

Vo Francúzsku sú vlny vzrušenia po tom, čo sa prezident Emmanuel Macron vo štvrtok pred lídrami všetkých strán zastúpených v parlamente ukázal ako nenapraviteľný.

V monarchickej inštitucionálnej štruktúre je mimoriadne zriedkavé, aby sa prezident rozhodol hovoriť priamo s vodcami opozície. Bolo preto veľké očakávanie, že Macron svoju improvizovanú odpoveď o vyslaní pozemných jednotiek koriguje, čo sa nedalo vylúčiť. Ale opak bol prípad. Macron trval na tom, že odteraz by už nemali existovať „žiadne hranice“ proti „nepriateľovi“, ktorý si ich nestanovuje.

"Macronov postoj je nezodpovedný"

S týmto dojmom odchádzali z Elyzejského paláca lídri všetkých strán zastúpených v parlamente. Macron ich pozval na výmenu, ktorá ich mala pripraviť na rozpravu v Národnom zhromaždení o bilaterálnej bezpečnostnej dohode s Ukrajinou začiatkom budúceho týždňa, 12. a 13. marca. Macron však na stretnutí vraj zdramatizoval situáciu na fronte a požadoval, aby už neexistovali žiadne limity pre podporu Ukrajiny, ako sa potom účastníci jednomyseľne vyjadrili.

"Bolo to cvičenie, ktoré malo potvrdiť a upevniť, že odteraz je možné všetko, vrátane vyslania vojakov," povedal potom vodca komunistickej strany Fabien Roussel. "Macron chce poslať Francúzsko do vojenskej eskalácie," varoval Roussel. Prezident poukázal na vojenské mapy, aby vytvoril dojem hroziaceho ruského prielomu do Kyjeva a pádu Odesy, uviedol šéf KPF. Líder pravicových Republikánov (LR) Eric Ciotti označil prezidentov postoj za „nepredčasný, nevhodný a dokonca nezodpovedný“.

Ciotti povedal, že Macrona medzi štyrmi očami upozornil, že francúzska armáda nemá prostriedky na to, aby vstúpila do vojenského zúčtovania s Ruskom. Prezident vraj toto obvinenie zo strany strany, ktorá roky kráti rozpočet na obranu, odmietol. „Emmanuel Macron sa nepohol ani o centimeter,“ povedal po stretnutí líder Socialistickej strany Olivier Faure. „Prezident nevytvoril žiadnu strategickú nejednoznačnosť, keď vyhlásil, že vyslanie pozemných jednotiek nie je vylúčené. „Putinovi jasne ukázal, akí sme rozdelení v čase, keď Ukrajina potrebuje našu podporu,“ povedal Faure.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, alamo pridal:

Ktorý návrh bol - je lepší, ten môj pred rokom, alebo ten novší od tysa?

Alamo,  to je moj odhad a nie navrh. Moj navrh je stale rovnaky,  uzbrojit rusov aby sa zosypali.   To ze sa asi neudeje,  a to sa mi nepaci.  A tiez viem ze nemam dost udajov aby som mohol robit kvalifikovane odhady, dal som teda svoj amatersky dohad buduceho vyvoja, nic viac a nic menej.  Odhad buducnosti neznamena ze to chces,   nechcem aby sa Pellegrini stal prezidentom a nebudem ho volit. Ale moj odhad je ze sa nim stane. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

https://hnonline.sk/svet/96135166-ak-rusi-prerazia-zapad-musi-kyjev-zachranit-macron-ukazal-opozicii-mapy-ukrajiny-cervene-ciary-odmieta

Ak Rusi prerazia, Západ musí Kyjev zachrániť. Macron ukázal opozícii mapy Ukrajiny, červené čiary odmieta

Macron včera lídrom opozície v Elyzejskom paláci ukázal dokonca mapy, ktoré zobrazovali, ako by vyzeral potenciálny ruský prielom na Ukrajine smerom k dôležitému prístavu Odesa alebo k hlavnému mestu Kyjev.

V reále.. Dám odhad "z brucha".. Ak pošlú Francúzi vojakov, až v momente keď budú Rusi zase pri Kyjeve alebo v Odese. Tak intervenčne, sa budú môcť na obranu pripraviť a "zakopať sa", niekde okolo Ľvova..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je ta slabina.   Na jednej strane  oznamili :cervenu: ciaru,  ale
1. Francuzi ale ani vlastne nikto na zapade nie je realne pripraveny ist do vojny.  Chyba tomu uveritelnost.

2. Okrem toho Macron nepriamo povedal Rusom ze vychodnu ukrajinu povazuju za menej dolezitu a tak urcil pokial mozu rusi ist,  a to sotva potesilo Ukrajincov.
Cele zle.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vlastne z toho vyplynie jedna vec: "Hranice je možné meniť silou".

Urobili to spojenci so Srbskom, urobili to Rusi s Ukrajinou. 

Dôvody rôzne, efekt rovnaký.

Čo bude ďalej, sa uvidí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toho je viac,  medzinarodne pravo tak tu bolo od 1945 je mrtve,  A nic ho zatial nenahradilo, cakaju nas vojny. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, tyso pridal:

Ale ako ti napadol Blanar, ved to je idiot, nie je diplomat a nikto ho nepozna ani mu neveri.

Nech hľadám , ako hľadám.  Plamenné reči vedú akurát bratia Češi. Čo je celkom pochopiteľné, malé národy si svoju malosť nezriedka kompenzujú komickou snahou byť pápežskejší ako pápež.

Ale akosi z Nemecka, a dokonca z Francúzska, stále nijaké brblanie nepočuť. Asi sa chcú najprv dozvedieť, o čom to vlastne ten Blanár s Lavrovom spolu pokecali?

Zdá sa že Českému ministrovi zahraničia pánovi Lipavskému, to už tiež docvaklo.

Citát

https://www.lidovky.cz/domov/lipavsky-ministr-zahranici-v4-setkani-blanar-lavrov.A240308_174329_ln_domov_lvot

Lipavský se bude ptát šéfa slovenské diplomacie, o čem si povídal s Lavrovem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vojny boli neoddeliteľnou súčasťou dejín civilizácie. To, že Európa už 80 rokov nezažila globálny vojnový konflikt nie je výsledkom toho, že morálne vyspela. Naopak, absencia ohrozenia viedla k tomu, že Európa svojím spôsobom zdegenerovala. Výraz zdegenerovala je síce pejoratívny, ale neviem nájsť vhodnejší výraz pre stav, v ktorom sa dnes EU nachádza. EU sa inscenuje do role zástancu ľudských práv, práv menšín, žien, chce riešiť globálne problémy imigrácie, genderové otázky, náboženskú slobodu, dôsledky klimatických zmien... Nepochybne, sú to aktuálne problémy, ktoré treba riešiť. No ak má niekto ambície riešiť globálne problémy ľudstva, musí mať aj autoritu. Aj v dnešnom svete sa ukazuje, že autoritu má len ten, kto si ju dokáže obhájiť silou zbraní a ekonomiky. Obhajovať humanitné idei silou je síce oximorón ale bez použitia sily je to len utópia.        

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Alamo, je to jedno.  Snad chapes co sa stalo, Fico oslovuje Harabinovych volicov aby zabezpecil hlasy. Blanar je  figurka, to ze si ho niekto zavola na kobercek je uz len poza a je urcena tiez domacemu publiku.
Ficovi je to jedno ale Slovensko sa takto stalo ruskym nastrojom proti EU a to nie je jedno ostatnym,  Slovensko na to doplati.   Prvy krok bude minimalizacia skod,  Slovensko vynechaju z debat a prerusia spolupracu na forach kde sa zdielaju informacie. A to sa uz deje, len to netreba hovorit nahlas a druhy krok bude ekonomicke potrestanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 minútami, Tono pridal:

To, že Európa už 80 rokov nezažila globálny vojnový konflikt

Možno to bolo práve vďaka tomu, že Európa bola rozdelená ostnatým drôtom. Bol nastolený tvrdý poriadok, tvrdo dodržiavaná dohoda kto komu patrí.

Po roku 1989 sa dohoda rozpadla a o 33 rokov neskôr sa začala vojna na Ukrajine.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Práve teraz, irb pridal:

Bol nastolený tvrdý poriadok, tvrdo dodržiavaná dohoda kto komu patrí.

hm,  ciastocne. Ale realne to bolo inak,  stabilita znamenala ze Rusko si mohlo robit vo svojom imperoiu co chcelo.  Za dohodu ze nepojde dalej.   To je podstata dohod v Europe po vojne.  A Rusku sa rozpadlo imperium,  a tak podla nich maju pravo ho obnovit, tak chce Boh.  A krajiny co patrili do imperia si to nemyslia ( slovensko je smutna vynimka)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 17 minútami, tyso pridal:

 Snad chapes co sa stalo, Fico oslovuje Harabinovych volicov aby zabezpecil hlasy. 

Presne to sa teraz deje. Fico svoju zahraničnú rétoriku teraz smeruje domácemu publiku. Chce získať aj elektorát extrémistických voličov, čo pomôže víťazstvu Pellegríniho. Potom sa jeho rétorika "ukľudní" aj v zahraničnej politike. Naplnia sa všetky jeho ambície a "bude dokonané" Je pragmatik a nebude chcieť prísť o dotácie z EU.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Ak chceš tvrdiť, že "rokovania sa nevedú, lebo Rusi ich odmietajú".

Zároveň trvať na ostrakizácii "Blanára", ktorý sa s ním stretol, lebo ho o to "Lavrov požiadal".

Dohromady to vypadá akosi "neladne".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 minútami, tyso pridal:

ze Rusko si mohlo robit vo svojom imperiu co chcelo.  Za dohodu ze nepojde dalej.  

Presne o tom som hovoril. Dohoda mocností o rozdelení Európy, rešpektovaná z oboch strán.

pred 18 minútami, Tono pridal:

Ku globálnemu konfliktu nedošlo len kvôli odstrašujúcemu potenciálu jadrových zbraní. 

Tomu neverím.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, alamo pridal:

Zároveň trvať na ostrakizácii "Blanára", ktorý sa s ním stretol, lebo ho o to "Lavrov požiadal".

Dohromady to vypadá akosi "neladne

nuz,   Lavrov ho len pouzil na ruske ucely,   comu nechapes.

pred 2 hodinami, irb pridal:

Presne o tom som hovoril. Dohoda mocností o rozdelení Európy, rešpektovaná z oboch strán.

Nie,  to je len  dohoda o ruskych hraniciach, na druhej strane nebolo imperium USA. To nie je dohoda o rozdeleni Europy, len uznanie Ruskej sily.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, tyso pridal:

na druhej strane nebolo imperium USA. To nie je dohoda o rozdeleni Europy, len uznanie Ruskej sily.  

Ja nepíšem, že na druhej strane bolo impérium USA. Ale dohoda o rozdelení Európy to bola, bezpochyby.

A jej následkom bol mier v Európe, ale aj útlak ľudí v zóne ZSSR.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 5. 3. 2024 at 7:22, Sniper pridal:

A na toto aký budeš mať argument?

pán hodil psovi ohlodanú kosť, aby príliš neštekal ... čo iného by to malo byť?

tým môžeš argumentovať tak akurát Tomášovi, ktorý netuší, že eurofondy sú určené na korumpovanie poslušných vlád, a na vydieranie neposlušných.

 

Dňa 5. 3. 2024 at 8:43, tyso pridal:

Dostali ta clovek2,  nechces si to priznat ale dostali ta. 

dostali aj tohoto českého generála, ktorý tvrdí +/- to isté čo som písal ja?

Citát

Rusi budú chcieť v prvej fáze dokončiť obsadenie Doneckej oblasti. Luhanskú už skoro celú majú, neskôr budú chcieť mať celú Záporožskú a Chersonskú oblasť. Určite sa pokúsia aj o Odesu a spojenie do Podnesterska. Ale že by sformovali státisíce vojakov a obsadili celú Ukrajinu, pokračovali do Pobaltia alebo na Slovensko – to nie. K útokom proti NATO by potrebovali rádovo milióny vojakov. Skrátka, vojenská logika tomu nenasvedčuje, myslí si bývalý náčelník generálneho štábu Armády ČR Jiří Šedivý.

https://standard.sk/589275/general-sedivy-kazda-vojna-s-ruskom-by-nakoniec-bola-jadrova

btw, stále nepoznám tvoj názor, či aj tých francúzskych protestujúcich dostala ruská propaganda...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov