Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred 9 minútami, tyso pridal:

Ukrajina je dnes ovela blizsie do NATO

To by NATO muselo zmeniť svoje pravidlá, lebo zatiaľ, kým je Ukrajina vo vojne, nemôžu ju prijať.

Ako je Krym bez vody? Úplne absolútne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved hovorim ze garancie zapadu budu v case dohody dolezite, nie teraz.  Dnes predsa nikto nechce ist do vojny s Ruskom.  A kedze rusi odpalili Kachovku, tak kanal na Krym je o 6 nad vodou, nim ziadna voda neprudi.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, irb pridal:

Ak by sme brali vážne slová z Ruska, že hlavným cieľom je, aby Ukrajina nevstúpila do NATO, tak Putin už dosiahol, čo chcel.

Treba sa na to pozerať z pohľadu ruSSka. To trpí postimperiálnym syndrómom.

Východné Nemecko už neexistuje, je súčasťou západného sveta. Neexistuje už ani Česko-Slovensko, Česko je trochu ďalej, na Slovensku má ruSSko aspoň emisárov v podobe fica, blablablahu, šukaja, blbnára a podobných kolaborantských Zmrdov. To isté v Maďarsku , kde ich premiér je riadny orgán. Rumunsko je akosi mimo záujmu, Bulharsko má stále skôr prozápadný smer. Poľsko je v hlavnej opozícii. Nakoniec je tu bývalé územie Mordoru - Pobaltie je pasé, Moldavsko mimo dosah, zakaukazsko viac menej tiež. V Bielorusku je aspoň spoľahlivý Chujkašenko, ale to je tak všetko. No a nakoniec je tu Ukrajina, rozsiahle územie, ktoré susedí s množstvom ďalších štátov, na ktoré ruSSko kvôli Ukrajine nemá priamy dosah.

Rašistom sa musí zle pozerať na to, že nielenže ich bývalá sféra vplyvu je na opačnej strane, ale aj dokonca ich vlastné územie sa snaží od nich definitívne odtrhnúť. To je niečo podobné, ako keby sa od USA chceli odtrhnúť Kalifornia alebo Texas alebo ako keby nám ruSSko anektovalo východné Slovensko so všetkých Maďarmi, Cigánmi a východniarmi, páčilo by sa nám to? Nie.

Rašisti sa proste nevedia zmieriť s tým, že prichádzajú o svoju sféru vplyvu, tak si museli vymyslieť žvásty o tom, ako Ukrajinu treba denacifikovať, lebo sú to tam všetko nacisti a preto bolo potrebné obsadiť Donbas a Krym, aby chránili ruských občanov (to že tisíce iných ruských občanov dennodenne kape na fronte je akosi mimo logiku), do toho zamiešali riadnu dávku propagandy, ktorou vymývajú mozočky tým menej zdatným a výsledok vidíme aj tu na fóre (viď alamo). Mne to veľmi pripomína ako Nemci žiadali odstúpiť Sudety, lebo Česi tam diskriminovali, či dokonca zabíjali Nemcov. Propaganda fungovala veľmi dobre, ale tak dobre ako ruSSká dnes, to určite nie.

Problém je v tom, že Potkan, podobne ako Orgán v Maďarsku sa ešte nezbavili svojich tupých šovinistických vízií, kvôli ktorým sú schopní ísť aj cez mŕtvoly. Nakoniec tie viedli k vypuknutiu druhej svetovej vojny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, zase kvantum slovnej vaty, ale priama odpoveď žiadna, teda okrem Irb-a

pred 6 hodinami, Sniper pridal:

Prečo sa neodsťahuješ do ruSSka?

tam ma posielaš pravidelne, a vždy je to neklamný znak toho, že ti došli argumenty :hufi:

a vieš ty čo, ja sa nikam sťahovať nebudem - som tu doma, a mám tu rovnaké práva ako ty ... a ak sa ti nepáči ako myslím alebo koho volím, odsťahuj sa ty - odporúčam tvoj milovaný Brusel, konkrétne Molenbeek, ktorý je predobrazom budúcnosti EU podľa predstáv elít EU.

pred 5 hodinami, tyso pridal:

Napriklad u teba je dlhodobo vidietelny minimalne "distanc" od predstav zapadu.  A ruska propaganda to vyuzila, len si to neuvedomujes. 

chápem že si tou povestnou ruskou propagandou racionalizuješ to, že niekto môže mať aj iný názor ako je ten súčasný jediný povolený ... pritom tie najväčšie sprostosti sem nejdú z Moskvy, ale z opačnej strany sveta:

Citát

Ministerstvo zahraničia USA nebude používať „genderové“ výrazy ako matka, otec či mužstvo. Interné nariadenie ministra Antonyho Blinkena tvrdí, že „pohlavie je sociálny konštrukt“ a že genderová identita človeka „môže, ale nemusí zodpovedať pohlaviu, ktoré mu bolo pridelené pri narodení“.

Blinken vyzval svojich kolegov na ministerstve, aby používali „genderovo neutrálny jazyk vždy, keď je to možné“, aby „prejavili rešpekt a vyhli sa nedorozumeniam“. Podľa správy denníka National Review tiež navrhol, aby zamestnanci uvádzali svoje preferované zámená v e-mailoch a pri predstavovaní sa na stretnutiach.

Predpokladanie genderovej identity inej osoby na základe jej vzhľadu alebo mena „môže byť problematické“ a vysielať „škodlivý, vylučujúci signál“, napísal Blinken v správe z 5. februára.

https://standard.sk/585771/ministerstvo-zahranicia-usa-nebude-pouzivat-genderove-vyrazy-ako-matka-otec-ci-muzstvo

či aj to je ruská propaganda? inak ruskej propagande aktuálne podlieha 84% slovákov - to znamená, že je medzi nimi aj časť voličov PS napríklad :tongue:

Citát

Na otázku,, či by ľudia súhlasili s priamou účasťou slovenských vojakov vo vojne na Ukrajine, odpovedalo záporne 83,7 percenta Slovákov (60,3 percenta odpovedalo nie a 23,4 percenta skôr nie), za ich vyslanie sa vyslovilo iba 14,1 percenta (6,2 percenta odpovedalo áno a 7,9 percenta skôr áno).

https://standard.sk/585916/styri-patiny-slovakov-nesuhlasi-s-vyslanim-nasich-vojakov-na-ukrajinu

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Práve teraz, clovek2 pridal:

chápem že si tou povestnou ruskou propagandou racionalizuješ to, že niekto môže mať aj iný názor ako je ten súčasný jediný povolený ... pritom tie najväčšie sprostosti sem nejdú z Moskvy, ale z opačnej strany sveta:

nejde o iny nazor, ten si predsa mal vzdy ale to ze si ho zmenil a "nahodou" na ten co siria rusi.   A aky je ten "jediny povoleny" ? To je totiz dalsia ukazka ako preberas prapodivne napady.  
A k priamej ucasti na Ukrajine,  ved to vieme, nema to podporu. Napriklad ani ja to nepovazujem za dobry napad.  A preto podporujem Ukrajinu.  Ty si dospel k inemu nazoru a to je ta ukazka omylu.   Nechces vojnu ale podporujes kroky, ktore k nej mozu viest.   To je to co chce Rusko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 minútami, clovek2 pridal:

a vieš ty čo, ja sa nikam sťahovať nebudem - som tu doma, a mám tu rovnaké práva ako ty ... a ak sa ti nepáči ako myslím alebo koho volím, odsťahuj sa ty - odporúčam tvoj milovaný Brusel, konkrétne Molenbeek, ktorý je predobrazom budúcnosti EU podľa predstáv elít EU.

Prečo ma posielaš do Bruselu, keď tebe sa nechce ísť do ruSSka? Slovensko je súčasťou , tak buď sa s tým zmieriš alebo si na kydaj za hranicami. Kritizuj pomery v Moskve, len si potom dávaj pozor na otvorené okná.

Molenbeek sa nám nevyhráža jadrovou vojnou na rozdiel od Moskvy, tento detail ti evidentne unikol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Maďarský premiér Viktor Orbán by přivítal užší spolupráci a spojenecký systém tzv. suverenistů. „Visegrádské seskupení ještě neztrácí dech, není potřeba z něj vycouvat, ale rakousko-maďarsko-slovensko-srbský spojenecký systém suverenistů může mít i ekonomický význam,“ řekl Orbán v pondělí na budapešťském hospodářském fóru.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-orban-vidi-krome-visegradu-take-moznost-spojeneckeho-systemu-suverenistu-40462911

 

Pre koho to bude mat vyznam?  Podrztaska suverenista.

Je to bývalý prezident a súčasný podpredseda rady obrany, ako aj predseda štátostrany Jednotné Rusko.

A preco to rozprava? A co rozprava? Kto ztej partaje suverenistov mu povie ,ze toto sa nerobi? 

On co rozprava si Putin mysli. Ale nepovie to, ci aj povedal ale nie takto. Preco to Medvedev takto povie, lebo sa boji o svoj zivot.

Fico ma rovnaku strategiu ako Medvedev. Preto rozprava sialenosti. Ktore som u madarskych srbskych a rakuskych politikov nepocul, nezachytil ,nevsimam si ich.

----------

Len na dovysvetlenie, to ake mal a ma funkcie ... ho robi prvy nastupcom Putina. On tak vyzerat nechce, lebo nechce aby ho Putin zabil.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1764684815759036433

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rovnaké klamstvá, ako za prvej ČSR, keď sa hovorilo, že Slováci nie sú samostatný národ, ale že existuje národ Československý.

Teraz zas z Kremľa, že Ukrajina je Rusko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, Sniper pridal:

Prečo ma posielaš do Bruselu, keď tebe sa nechce ísť do ruSSka?

pretože som tu doma, a nevidím žiadny dôvod sťahovať sa niekam - ty Brusel bezmedzne miluješ, a preto ho zrejme považuješ za nekritizovateľný, tak si myslím, že by to bola ideálna destinácia pre teba ...

 

pred 3 hodinami, Sniper pridal:

Slovensko je súčasťou , tak buď sa s tým zmieriš alebo si na kydaj za hranicami. Kritizuj pomery v Moskve

vieš ty čo? ja budem kritizovať čo ja uznám za vhodné - a dokým sa bude bruselské politbyro správať ako banda nepríčetných idiotov, idúcich proti záujmom väčšiny občanov EU, nemám dôvod s ich kritikou prestať ...

ale inak štandard - nemáš argumenty, tak hysterčíš a posielaš ma do Ruska :hufi:

ale aby to nebolo furt len o mne a mojej neochote bojovať na UA - ako je to s tebou, v prípade mobilizácie a nasadenia našich vojakov na Ukrajine, hlásil by si sa dobrovoľne? či by si to nechal radšej vybojovať dezolátom ako ja a moji synovia, a ty by si nás z tyla podporoval hrdinskými statusmi na facebooku?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Podľa neho my Slováci nepoznáme, kto sú Rusi a čoho sú schopní. V prípade, že by sa im podarilo dobyť Ukrajinu, Sergej tvrdí, že by prinútili aj samotných Ukrajincov, aby sa postavili proti Slovensku. „Donútili by ich k tomu zbraňou namierenou na ich chrbty, aby sa postavili Slovensku, Poľsku…“

https://www.aktuality.sk/clanok/NmimwRb/nepoznate-rusov-keby-porazili-ukrajinu-prinutili-by-aj-ju-postavit-sa-slovensku-tvrdi-organizator-pomoci-ukrajine-podcast/

 

Je to realne? Clovek 2?

Ja poviem ,ze hej. Teda radsej podporim Ukrajinca aby znizil potencial russa. A Fico, co chce asi to co rozprava Ukrajinec.

Ci si to nemyslis? Naco Putin potrebuje Ukrajinca?

Alebo ak uz ma byt vojna , je lepsie nech je na donbasse a tam ostane ako blizsie k nam. Ja dufam ze Kramatorsku a Slavjansku sa nedotkne ako Marijupolu ci Bachmutu. Ci tejto dediny ci vzdialenejsieho mestecka. Osloboditelia.

Ja ze kto ich oslobodzoval, Ukrajinci ci russi. Verite tomu ze Ukrajinci vedia narobit tolko zbytocnych dier?

Este by som sa spytal Clovek2, ci si mysli to co rozprava Fico stale povazuje za spravne? Ze nedat Ukajine zbrane tam urobi mier?  Ci v Europe. Ja si nemyslim. 

Russia -sami si davaju dve ss a pre mna to uz navzdy bude russia.

Podporujem Ukrajinu,lebo ich chcem mat za suseda(aj Orban ich chce,lebo nema rad russov aspon tak ako Ukrajincov) a ked sa im stavaju take svinstva, my ako "suverenna krajina " ani nic ine nemozeme robit. 

To ze sme sa stali suverenistami som zvedavy ako dopadne. Kludne mozme mat problemy aj s Ukrajinou, Madarmi,ci Poliakmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ty si to ešte stále nepochopil o čo ide na UA, slimák? Rusi sa na nejaké slovensko môžu zvysoka vysr...

západná európa potrebovala novú kolóniu, lebo tie, ktoré nabrali za posledných 24 rokov sú už exploatované - jednoducho už nedávajú také výnosy ako by sa od nich očakávalo, tak sa rozhodli ísť ďalej. mimochodom, rovnako to robili nemci už v prvej verzii EU - keď komplet vyťažili všetky aktíva v nejakej krajine, tak Adolf poslal wehrmacht a obsadili ďalšiu, a tak dokola. pozri si akýkoľvek doku film, ktorý sa zaoberá druhou vojnou, nie čo sa týka priamych bojov, ale diania v pozadí...

no a teraz sa Rusi rozhodli, že do toho hodia vidle - pre teba, ako účtovníka, použijem prímer, že UA premenili pre západ z potenciálne výnosovej položky na súčasnú vysoko nákladovú. aj keby to Rusov hneď zajtra prestalo baviť, a ich armáda odtiahla domov, UA už v podstate prehrala - infraštruktúra rozmlátená na sra.ky, štvrtina populácie mimo územia krajiny, a veľká časť z nej nebude mať nijakú chuť sa vrátiť domov do skorumpovaného prostredia, ktorým bola UA povestná už pred vojnou ... a to ani nehovorím o dvoch generáciach chlapov, zmrzačených v bojoch, či zabitých ... finito, konečná ... čo ešte chceš riešiť?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, clovek2 pridal:

ale inak štandard - nemáš argumenty, tak hysterčíš a posielaš ma do Ruska :hufi:

A na toto aký budeš mať argument?

pred 11 hodinami, clovek2 pridal:

ale aby to nebolo furt len o mne a mojej neochote bojovať na UA - ako je to s tebou, v prípade mobilizácie a nasadenia našich vojakov na Ukrajine, hlásil by si sa dobrovoľne? či by si to nechal radšej vybojovať dezolátom ako ja a moji synovia, a ty by si nás z tyla podporoval hrdinskými statusmi na facebooku?

Vôbec, ja by som sa na Slovensko zvysoka vysral práve kvôli takým ako ty. Načo bojovať za krajinu, kde aj tak väčšina má radšej rusko, ktoré sa nám vyhráža vojnou a kydá na eú, vďaka ktorej slovenská ekonomika môže fungovať? A hrdinské statusy na Facebooku si nechaj ty, nebyť únie, sme na úrovni Moldavska a ty by si bol na úrade práce každý druhý mesiac. Tak sklidni hormón.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 52 minútami, Sniper pridal:

Vôbec, ja by som sa na Slovensko zvysoka vysral práve kvôli takým ako ty. 

Najdôležitejšia a najpravdivejšia veta v príspevku.

Odhaľuje, že v skutočnosti autor nenávidí väčšinu svojich spoluobčanov vrúcnou "triednou nenávisťou" do krvi, ešte viac ako nejakých Rusov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, clovek2 pridal:

ty si to ešte stále nepochopil o čo ide na UA, slimák? Rusi sa na nejaké slovensko môžu zvysoka vysr

Toto je zhruba ukazka ako clovek prebral pohlady ruskej propagandy.   Rusko doma jasne hovori ze ide o vojnu proti zapadu,  ukrajina je len prvy krok.
Rovnako reci o koloni na Ukrajine su ruske,  rusi sa snazia ramcovovat konflikt ako boj so zapadom o Ukrajinu,  co je nezmysel.  Ukrajina sa snazi dostat z ruskeho sveta,  keby nechcela tak by zapad vela neurobil. Tak ako  v Bielorusku.
A ulohu nemcov hraju Rusi, nie zapad.   Dostali ta clovek2,  nechces si to priznat ale dostali ta. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 minútami, tyso pridal:

Rusko doma jasne hovori ze ide o vojnu proti zapadu,  ukrajina je len prvy krok.
Rovnako reci o koloni na Ukrajine su ruske,  rusi sa snazia ramcovovat konflikt ako boj so zapadom o Ukrajinu,  co je nezmysel.  

Tento agitprop nefunguje, lebo autor ako obvykle zabudol napísať aj niečo, čo by nejaký zmysel malo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak teda.. Nemáme "strelný prach"..

Citát

https://www.france24.com/en/live-news/20240302-europe-battles-powder-shortage-to-supply-shells-for-ukraine?fbclid=IwAR0Xcus_MZt9yNoik6ikiyxhdSMKqxdHWc3HglGj-oS5taoLFiBV9Et5iMM

Nitrocelulóza, tiež známa ako guncotton, je kľúčovou zložkou pri výrobe strelného prachu.

"Vieš, že dodávky tejto bavlny z Číny sa pred pár mesiacmi zastavili akoby náhodou," dodal Breton.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sranda ale je, že niečo z toho, čo Putinovci hovoria, chceme považovať za pravdu a niečo iné, čo Putinovci hovoria, chceme považovať za lož. Teda - každý si vezme to, čo mu vyhovuje a použije to ako argument. 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prve rozlisenie je pre koho to hovoria.
Nieco hovoria pre domacich a nieco pre zahranicie.    Staci sledovat aj ich domace reci.
A okrem toho mame ich ciny, nie slova ale ciny.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jedine činy som ochotný im veriť.

Čo hovoria - či už doma, alebo vonku, pre toho, alebo onoho - neverím im ani slovo. Všetko je to len zahmlievanie, faloš, polopravdy. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, clovek2 pridal:

západná európa potrebovala novú kolóniu, lebo tie, ktoré nabrali za posledných 24 rokov sú už exploatované - jednoducho už nedávajú také výnosy ako by sa od nich očakávalo, tak sa rozhodli ísť ďalej. mimochodom, rovnako to robili nemci už v prvej verzii EU - keď komplet vyťažili všetky aktíva v nejakej krajine, tak Adolf poslal wehrmacht a obsadili ďalšiu, a tak dokola. pozri si akýkoľvek doku film, ktorý sa zaoberá druhou vojnou, nie čo sa týka priamych bojov, ale diania v pozadí...

Myslel som si, že ruská propaganda na Slovensku oslovuje len tých "jednoduchších". Ale zrejme som sa mýlil. 

O akých kolóniách západnej Európy tu píšeš?  EU naposledy "expandovala" dobrovoľným pripojením štátov východného bloku. A o akej exploatácii píšeš? Krajiny bývalého východného bloku sú stále čistým prijímateľom dotácií. Áno, je tu aj propaganda, že kapitalisti tu zneužívajú lacnú pracovnú silu. Lenže krajiny v EU sú slobodné a môžu sa predsa sami rozhodnúť, či umožnia vstup zahraničným investorom. A rovnako, ako dnešná opozícia, aj Ficova vláda podporuje prílev zahraničných investorov dotáciami a dňovými úľavami.

Porovnávať dnešné Nemecko a západ s Adolfom Hitlerom a  wermachtom je už úplne scestné. To snáď nemyslíš vážne. Hitler chcel vojensky vyhladiť územia na východe a na ich troskách vybudovať 3. Ríšu. Podobné niečo sa dnes deje na Ukrajine. 

Pred ruskou agresiou na Ukrajine podnikalo v Rusku mnoho západných investorov. V automobilovom priemysle, chémii, službách... V ropnom a plynárenskom priemysle, okrem priamych financií, investovali západné firmy do modernej ťažobnej techniky, technológie a infraštruktúry. Samozrejme, že to nerobili z altruizmu, ale kvôli zisku. Lenže tu sa nedá hovoriť o exploatácii  Ruska západom. Rusko, ako suverénny štát, má plnú kontrolu nad svojím nerastným bohatstvom a záležalo len na ňom, komu udelí licencie. Naopak, Rusko po sankciách považovalo za "podraz" západu, keď investori opustili Rusko. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 minútami, Tono pridal:

Myslel som si, že ruská propaganda na Slovensku oslovuje len tých "jednoduchších". Ale zrejme som sa mýlil. 

Každá propaganda oslovuje tých, ktorí si za života osvojili takú pojmovú sústavu, ktorá dokáže s tvrdeniami propagandy súznieť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 minútami, irb pridal:

Každá propaganda oslovuje tých, ktorí si za života osvojili takú pojmovú sústavu, ktorá dokáže s tvrdeniami propagandy súznieť.

Veď OK, môžeme vystúpiť z NATO, EU a byť konečne "suverénnym štátom". Môžeme sa pripojiť aj k Spoločenstvu nezávislých štátov, ak si to bude väčšina občanov želať. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov