Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred 11 minútami, tyso pridal:

demonstracie k akej teme ?

K ruskej agresii. Že vraj slovanský a maďarský národ povstane a ukáže celému svetu ! Čo síce neviem, ale rusofil sa hrdinsky bije do hrude. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Možno alamo, informátor by moholi upresniť,  prečo musí byť ukrajina porazená a musíme sa podvoliť russkému režimu. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

buky a este by si mohol povedat co vlastne chcel alamo povedat,
1. Gruzinsko je protiruske s proruskou vladou,   co je na tom nove, utajovane ci zasadne
2. Ukrajinci nie su anjeli, maju svoje skandaly, maju svoje korupcne pribehy, maju svojich hrdinov aj zlocincov.   Ale Rusko napadlo Ukrajinu.  co je na tom nove, utajovane ci zasadne
3.Posudenie konkretnej vojenskej situacie je mimo moznosti bezneho cloveka,   niekedy to ide posudit spatne.  Napriklad Bachmut vykuchal prigozina a po dobyti Bachmutu uz rusi nemali silu ist dalej.  Ak sa po vojne dozvieme cisla, tak budu rozne nazory ci to bolo dobre alebo zle.  A to iste plati pre Avdijivku,  ale alamo tu zjavne ma nejake info z vlastnej bubliny,   pretoze doteraz platilo ze Avdijivka je hlavne cintorin ruskej techniky, nie cintorin ukrajincov.
A dnesny stav je taky ze Ukrajina v strategickej obrane, rusi za cenu velkych stran pomaly postupuju.  V alamovej bubline rusi vitazne porazaju ukrajinu ale v realite nie. Sme v opotrebovacej vojne a hra sa o to kto dlhsie vydrzi.  Takticke vitazstva jednej ci druhej strany nie su az tak dolezite.  Sanca ze v lete ukrajinci prerazia a rusi sa zrutia nebolo velka a nevysla.  Ale to iste plati teraz pre rusov.  Velky prielom a vojenska porazka Ukrajiny je Putinov sen ale nehrozi.   Aj ked  o tom alamo sniva.
Putin do americkych volieb nebude rokovat  o primeri,  stavil na to ze USA prestane podporovat Ukrajinu.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslim ze alamo a informator su dva rozne druhy.  Informator je priklad skoro cisteho fasizmu,  sniva o utopii kde Rusko je vysnivany tvorca rise kde vladne spiritualita spojena vodcom a je to protiklad tomu co nenavidi na zapade.  A Ukrajina je prekazka k dosiahnutiu tejto utopie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, buky pridal:

.. upresniť,  prečo..

Pretože Zelenskyj to tam menžuje, ako Matovič pandémiu.

Rovnaký šaškovia, vyšaškujú rovnaké výsledky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aha, nemas rad zelenskeho.  Tiez nic nove.   V tvojej bubline mu nevedia prist na meno. 
Ale nevedia ze Zelensky je politik, armadu riadia vojaci.   A dobre, nerozumies ani politike ani armade,   tak len pre zabavu: Co mal spravit lepsie  ?  kapitulovat ?   Alebo pozvat mimozemstanoov (ako je tvoj napad s Odesou ? ) 
Ale vo vojne niekedy skutocne ide aj o tu moralku,  slavny Doolitlov nalet bol vojenskou katastrofou, 16 stratenych lietadiel a bezvyznamne skody ( zle zamerane ciele).  Ale vysledok aj tak zasadne ovplyvnil vojnu.  Pochybujem ze by ho politik alamo ocenil.


A v podstate aj Matovic, je to chruno, a jeho atomovky dostatocne nastvali vsetkych a stali nas prilis vela.  Ale ak porovname Slovensko a okolie, tak velky rozdiel nie je.  Matovicove zlyhanie tak je v tom ze nebol schopny normalne komunikovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo. kto neťahá s rusmi je šašo. Zažil som totalitu a môžem porovnávať. Fabrika nemá na výplaty a tak budeme asi končiť. Ako pomaly 60 ročného ma ťažko niekto zamestná a budem mať u prd.le, kto tu bude vládnuť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak zaluzny je odvolany. Hm, uvidime co to prinesie.  Ale ukrajinske blogy to neberu uplne dobre, podla nich syrsky nosi smolu vojakom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Citát

https://twitter.com/MikaelValterss1/status/1755656714894835761?s=20

Pesimistický ukrajinský pohled na situaci v Avdějevce. Copestate je samozřejmě DeepStateUA, nejlepší ukrajinský zdroj informací o rusko-ukrajinské válce. Jsou poměrně důvěryhodní a často informují o věcech tak, jak jsou, i když mají tendenci se o pár dní opozdit, aby zachovali operační tajemství UkrAF.

Jejich přiznání, že Bachmut byl neúspěch a že Avdějevka bude pravděpodobně stejná, jsou silným znamením toho, jak frustrovaní začínají být ukrajinští vojenští blogeři. Je to také jeden z nejjasnějších důkazů, že Ukrajina bitvu o Avdijivku brzy prohraje.

Taktickou poznámkou je, že pro UkrAF je naprosto nesmyslné, aby jejich nejlepší síly držely linii jižně a východně od Avdijivky, zatímco druhořadé jednotky nedokážou udržet otevřenou zásobovací cestu. Na druhou stranu nelze poslat tyto elitní jednotky do centra města, aniž by došlo ke zhroucení těchto frontových linií.

Počty vojáků na obou stranách se liší, ale domnívám se, že by tam mohlo být kolem 5-10 000 ukrajinských vojáků z koksovny a ve městě Avdiivka nebo v jeho okolí. Dalších nejméně 10 000 ukrajinských vojáků pak drží boky. UkrAF tvrdí, že na frontě u Avdějevky je asi 40 000 ruských vojáků a že velká část těchto vojáků se zatím nezapojuje do bojů.
To znamená, že ruské průlomy v Avdějevce byly založeny na kvalitě vojsk, nikoli na jejich množství. Podle mých zdrojů je v Avdějevce mnoho bojovníků Wagnera, kteří se dobře vyznají v boji ve městě. Některé z nich vidíte na fotografii pořízené včera v Avdějevce.

Jediným řešením pro UkrAF je samozřejmě opustit okrajové opěrné body a ustoupit směrem k severní části Avdějevky. Pak mohou odklonit podstatné jednotky do boje v centru města a dokonce provést několik úspěšných protiútoků.

Ale i kdyby se jim podařilo znovu otevřít hlavní zásobovací cestu, UkrAF by ztratila nejméně 3/4 oblasti, kterou dnes drží. Zbývající ukrajinské opěrné body v Avdějevce by pak tvořila výšková oblast Chimik, tzv. citadela a oblasti v blízkosti citadely a pod její palebnou kontrolou.

Hlavní alternativou k tomu je pokračovat v bojích všude, riskovat ztrátu všech ukrajinských sil na jihu a východě bez užitku. Pro RuAF je to situace win- win. Mohou zhroutit ukrajinskou obranu při jednom velkém zásahu a možná získat tisíce zajatců nebo během týdne učinit dobrý pokrok na jihu a východě, ale s menším počtem zajatců. Jedno velké vítězství nebo každodenní menší vítězství během příštího týdne.

Pokud bude chtít UkrAF prodloužit bitvu o Avdějevku, bude mít dobré využití svých nejlepších sil. Pokud budou zničeny, může Chimik padnout po dalším týdnu. Pokud však nejlepší ukrajinské jednotky ustoupí na sever, může Chimik přežít až měsíc.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 18 hodinami, alamo pridal:

Pretože Zelenskyj to tam menžuje, ako Matovič pandémiu.

Už len to, že sa postavil takej veľmoci, ako je rusko je obdivuhodné. A russké polidbiro to malo na začiatku zmenežované, ako 3 týždňovo trvajúcu denastifikáciu. No a kto sa nestotožnil so západom, tak bude tvrdiť, že za všetky obete môže Matovič. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 minútami, Sniper pridal:

Ukrajina Rusko Online: Rusi dronmi zaútočili na Charkov, zabili sedem ľudí vrátane troch detí

Rusi sú fakt štréberi. To izraelská,  armáda vraj melie palestínske ratolesti na halal kebab každý deň.. A každý "správny uvedomelý občan", to má na háku..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, Sniper pridal:

vrátane troch detí

Ten kult zbožšťovania dieťaťa v dnešnej dobe je zaujímavý. 

Ako keby sa chcelo povedať: Človek má hodnotu iba kým je dieťa. Keď vyrastie, už je viac-menej bezcenný, ba niekedy priam nebezpečný.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@irb

Čéče neprovokuj tu.. 

Cytne ich s toho záchvat humanizmu, a budú žiadať okamžité prímerie nielen medzi Izraelom a Hamásom, ale aj medzi Rusmi a Ukrajincami..

Pritom také krásne vojničky.. Bola by ich škoda..

Aspoň nech naše zbrojovky zarobia, keď už všetko ostatné ide dolu vodou..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja viem, že to tak je. 

Zrejme stále naivne dúfame, že z tých detí predsa len raz vyrastie niečo hodnotnejšie, než sme my sami.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, tyso pridal:

irb, to je nasa kultura. zachranujeme najprv deti, potom zeny, starcov. 

Je to aj dôsledok evolúčnych zákonov. Živočíchy investujú mnoho energie do potomstva a často sa preň obetujú. Keď odovzdajú svoje  gény potomkom, stávajú sa tak v určitom zmysle "nesmrteľní". U spoločenských druhoch je starostlivosť o potomkov  kolektívnou vlastnosťou, preto že ich individuálne prežitie závisí od existencie svorky, čriedy, komunity...

Vo vyspelej civilizovanej spoločnosti, ktorá zabezpečuje materiálne prežitie jedinca, sa  stráca pocit vzájomnej súnáležitosti a prevláda individualizmus. Jedinci sa už neidentifikujú zo spoločnosťou, ako takou, ale len s najbližším okolím, rodinou priateľmi, zamestnávateľom... Politici by mali mať víziu, kam sa má spoločnosť uberať a nie iba víziu vlastného prospechu a prospechu "našich ľudí".

História je plná osobností, ktoré dokázali mobilizovať spoločnosť pre dosiahnutie spoločných cieľov. Ale má to aj druhú, horšiu stránku. Psychopati dokážu tiež mobilizovať masy. V tomto ohľade mal Hitler, alebo Putin vlastnú víziu, kam sa má spoločnosť uberať. Ak psychopati oslovujú masy, nie je to preto, že by ich dokázali  presvedčiť, ale preto, že psychopati vycítia, čo chcú masy počuť. Podobne to zneužil Hitler, ale rovnako sa o to dnes snaží Trump. Základom, aby boli psychopati úspešní, je polarizovať spoločnosť a vniesť do nej nenávisť, aby za všetku frustráciu v spoločnosti "našli vinníka" a seba pasovali za toho, kto to napraví. 

Slovensko nepatrí k najrozvinutejším a ani zaostalým krajinám. Jeho špecifikom je, že naši politici nemajú žiadnu inú víziu, ako sľubovať občanom materiálny blahobyt. Pocit kolektívnej identity Slováci pociťujú len pri medzinárodných športových udalostiach, hokeji, futbale... Ľudovú hudbu a folklór, na ktorí sú patrične hrdí, považujú za prejav národnej identity. Takéto abstraktné pojmy nám ale nepomôžu, ak budeme doma uvažovať len v horizonte našich individuálnych záujmov a osobného prospechu. Často sú to až dramatické udalosti, ktoré znova dokážu nastoliť pocit vzájomnej identity a spolupatričnosti. Obyčajne je už vtedy neskoro a stojí to mnoho nevinných obetí.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, Tono pridal:

 Základom, aby boli psychopati úspešní, je polarizovať spoločnosť a vniesť do nej nenávisť, aby za všetku frustráciu v spoločnosti "našli vinníka" a seba pasovali za toho, kto to napraví. 

Tak je to aj u nás, vinník a spasiteľ - psychopat. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 hodinami, alamo pridal:

Rusi sú fakt štréberi. To izraelská,  armáda vraj

Ako by vás jedna mater mala. Ešte že tak nerobí UK, to by ťa tu šlo rozdrapiť. Tam sú neschopní šašovia. 

Ani v tej kotrbe si neviete upratať, kto je agresor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Doteraz som si myslel, ze tie skody na civilnom obyvatelstve Ukrajinskom su nahoda,ci nepresnost ich striel. Nevedel som si predstavit, ze to robia cielene, a su nato este hrdi. Dobre chapem ,ze nejaky russky zmrd vyvrazdi Ukrajinsku rodinu,lebo mali  krajsi dom aky kedy on videl. A preto ich povrazdi. Zo zavisti. Ale tento brav, kludne povie ze mieria na vchod. Ak netrafia trafia iny. U nas 20 - 30% ludi ich podporuju. Vlastne aj nas stat. Oni su presne rovnaki. V minulosti nakladali zidov do vagonov. ......

 

Nie vsetci russi su taki dobytok.V tych diskusiach sa uz nenajde ani jeden.russi.thumb.png.977f5fefed2940d174d47781be0641e4.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, buky pridal:

Ani v tej kotrbe si neviete upratať, kto je agresor.

No predsa aj "my", západ a NATO, sme tiež agresor.

Bohužiaľ všemožný bukyovci nechcú si to priznať, že snaha pripojiť Ukrajinu do a NATO je imperializmus.

A práve pretože si to odmietajú priznať, nepoužívame na to vhodné a SPRÁVNE  imperialistické metódy. A preto tá snaha krachuje.

Keci všelijakých slniečkárov a iných dobroserov na internete, na tom nič nezmenia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov