Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt


member2793
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

pred hodinou, tyso pridal:

  Ale aj rus chape ze to nie je to iste  a keby mohol, tak by si kupil ojazdeny mercedes.

V minulosti som pri vodke diskutoval na podobnú tému s Rusmi a boli to akademici z fyzikálneho ústavu. Že prečo sa nesnažia investovať aj do vývoja spotrebného priemyslu v Rusku? Je to predsa obrovská krajina s veľkým trhovým potenciálom. Aby bola Lada na úrovni Mercedesu...

Ich odpoveď ma prekvapila. Načo investovať do spotrebného priemyslu, keď stačí investovať do vojenského priemyslu a vývoja jadrových zbraní. Spotrebný priemysel nám predsa nezaručí odstrašujúci potenciál. A spotrebný tovar si môžeme za suroviny kúpiť.

Stalin by ich určite za tieto názory  pochválil. Toto ich paranoické myslenie ma zrejme hlboké historické korene. Súčasné Rusko vzniklo v 18. storočí anexiou obrovských území iných národov. A zlodej predpokladá, že ak nebude dosť silný, tak príde o svoju korisť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved teraz stoja v radoch pred benzinkami, aby sa ohriali v aute. A bol popis,ze je to ako pred rozpadom ZSSR, najprv dosli vajcia, potom sliepky a nakoniec benzin.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bohuzial to teraz nebude stacit. Este nas caka dlha cesta.

pred 47 minútami, Tono pridal:

A zlodej predpokladá, že ak nebude dosť silný, tak príde o svoju korisť.

Ruska hrdost je bohuzial zalozena na imperialnom citeni,  veria ze bez imperia by boli bezvyznamni. A tak imperiu obetuju vela. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso pridal:

bohuzial to teraz nebude stacit. Este nas caka dlha cesta.

Obávam sa, že Putinova propaganda už dospela k tomu, že vojna na Ukrajine sa stala pre Rusov vojnou Ruska s NATO a západom. A akékoľvek strádanie je v tomto "existenčnom" boji, pre väčšinu Rusov, prejavom hrdinstva a statočnosti, ako pri obliehaní Stalingradu. Putinova demagógia už dospela do nebezpečného štádia, pre svetový mier.

Ak Ukrajina podľahne a svet akceptuje anexiu jej území, bude to precedens v novom geopolitickom usporiadaní sveta. To imponuje aj Orbánovi, ktorému sa tak otvárajú ambície, na odstránenie "neprávostí" z Trianonu. Len neviem, čo si Slovenský podporovatelia Putina z nového usporiadania sľubujú? Ak by Trump zvíťazil, izoloval Ameriku, NATO by sa rozpadlo a EU by sa vojensky stalo bezvýznamné. Spoliehajú sa na princíp "slovanskej vzájomnosti", alebo, ako správni oportunisti, by si Slováci znova pomaďarčovali mená?

Našťastie si nemyslím, že by súčasné Rusko mohlo zmeniť geopolitickú situáciou sveta, aj keď Putin neskrýva takéto ambície. Putin sa spolieha na to, že západ je nemorálny. A ak má pravdu, potom môže jeho ideológia zvíťaziť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ti russi ozaj neskutocni. Dnes som vybral dve porky zo zamrznutej pody, vcera rozmrazil hadicu, ci viem aj co je 15 stupnov v izbe, ked sa vetra mam aj 15 stupnov 10 minut, polhodinu. 

Ale toto by som nedal. To radsej ako Forest utekal ku indickemu oceanu. Ibaze ma tam obalku nalepenu zo spodu stola, ale to by ho nesetril.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

On 1/11/2024 at 8:40 PM, Tono said:

Našťastie si nemyslím, že by súčasné Rusko mohlo zmeniť geopolitickú situáciou sveta, aj keď Putin neskrýva takéto ambície

Bohuzial Rusko nie je jedine, co by chcelo zmenit geopoliticku situaciu. Cina, Severna Korea, arabske krajiny a ine totalitne zriadenia pozorne sleduju, ako je demokraticky svet (zapad) ochotny bojovat za svoje hodnoty. Zatial nie je ochotny obetovat ani minimum.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak sa ti to zakrada na tvoje uzemie. Ako to mas eliminovat?

Oni ako russia by ich vyzabijali .. Ukrajincov. Preco pomaham Ukrajincom? Aby sa im to co najmenej darilio.  Som si isty ked urobia Ukrajincov pojdu dalej. Preto som Ukrajine poslal 7500 euro aby sa mohli branit, ale aj mna, moju krajinu.

Ked umieraju russi mi to je jedno. A som to videl aj 5 krat. Takto umieraju aj Ukrajinci nato by som sa nevedel ani sekundu pozerat.  

russi niesu hlupi, priklad na volgogradskej stranke bolo o dronoch v Belgorode, ani jeden komentar nebol, ze musime zasypat Lvov. Ci Charkov, Volgograd nieje daleko, keby im to priali,co im nepriali asi ani nikdy, to iste mozu mat o 3 mesiace. A si to uvedomuju.

Vo volgorade, belgorode su vystraseni ludia ,vsetci a nechcu vojnu.

Ja budem tancovat ked sa rozpadne russko,cely den.  Nech sa to rozdeli na mensie casti. Kludne aj Moskva a Petersburg moze byt v europe, tam su vzdelany ludia. Budu chudobnejsi ani aj tak budu aj tak nebudu mat lietadla, aniektori budu bohatsi.

Ak sa rozpadne russko budem tancovat cely den.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podpora dodávky dronov je ozaj dôležitá. V najnovších videách vidno, ako majú ruské tanky na vežiach dodatočne pripevnené striešky, baldachýn. Neustále im totiž padajú na vežu granáty a ohrozujú tak priamo posádku. Preto sa častejšie  používa taktika kamikadze. Mne to pripadá, taký moderný partizánsky boj. Na videu  pekne vidno elektrický aktivovač v podobe oka ktorého stredom prechádza drát. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://twitter.com/NOELreports/status/1749050556406956409

Dronov tam je ozaj vela, vraj ich Ukrajinci vyrobia milion za rok, co moze byt. Su rozne. Na rozne pouzitie.  Vraj statisticky sa kazdy russ snim stretne aspon raz za 60 dni. Co ho tak ponahana. 

Momentalne to je najnicivejsia zbran. 


 

Citát

 

https://twitter.com/Tendar/status/1749467450561732813

Poškození ropného a plynového terminálu v ruské Usť-Luze je zřejmě horší, než se původně očekávalo. Podle analytiků moskevské makléřské společnosti BCS může trvat týdny, možná i měsíce, než se zařízení vrátí na významnou kapacitu. Dva bezpilotní letouny ukrajinské výroby úspěšně prosadily „sankce“ na ruské obchody s uhlovodíky. Můžete si být jisti, že nemluvíme pouze o milionech, ale miliardách USD, které nepřijdou nebo se přinejmenším výrazně opozdí. Nezahrnují se ani sankce za neplnění smluvních povinností.

 

Teda asi vedeli kde to zasiahnut. Toto moze byt najvacsia skoda, co asi Ukrajinci sposobili russii. Zatial. Ak sa nemylim im tam to staval TOTAL.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo "Ukrajincom momentálne hrozí, kolaps frontovej línie.."
Alamo by mal v buducnosti davat detaily, ze kde a kedy.   Nech mozeme jeho predpovede porovnavat s realitou

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Někdejší válečný novinář Tomáš Etzler se nemusí omlouvat influencerce Jordance Jiráskové za to, že ji na sociální síti označil za kolaborantku a prokremelskou svoloč. Podle pravomocného rozsudku odvolacího Městského soudu v Praze měla jeho tvrzení reálný základ.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-etzler-se-nemusi-omlouvat-40458959

 

Uz aspon vie, co  skutocne je a co je prauda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo je pravda?

Citát

https://svet.sme.sk/c/23276321/snazi-sa-zelenskyj-zbavit-vrchneho-velitela-armady-mozno-sa-to-uz-stalo.html

To isté píše aj britský denník The Times – s tým, že prezident musel svoje rozhodnutie po tlaku medzinárodných partnerov a vojenských predstaviteľov stiahnuť.

Napätie medzi ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a Valerijom Zalužným, vrchným veliteľom ukrajinských ozbrojených síl, je známe už dlhšie a špekuluje sa o tom, že za odvolaním generála môžu byť nielen strategické, ale aj osobné dôvody.

„Zelenskyj musí pochopiť, že armáda Zalužnému dôveruje. Ak prezident chce, aby mu armáda dôverovala, musí Zalužnému dôverovať aj on,“ povedal denníku nemenovaný zdroj z generálovho prostredia.

Hérečka Zelenskyj konečne dostala, aspoň jemný kopanec. 

Možno uverím, že to s Ukrajinou nevypadá až tak beznádejne. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Orbán neprehral. Orbán niečo za to chcel, a to niečo za to dostal..

Zhodnime sa na tom, že je to jeden hnusný hajzík..

:focus:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alebo nedostal,  uvidime v blizkej buducnosti. orban bojuje o svoje eurofondy, takze nam staci sledovat co s nimi bude.  ale miera znechutenia z orbana v EU je tak vysoka, ze je mozne ze mu len priskripli gule.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A odkiaľ vlastne tú pajsku miliárd eur nabrala?

Keď Nemcom sa minuli prachy, už totálne na všetko..

Citát

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ekonomika/Nemecko-v-Uz-nemame-zadne-penize-zni-z-vlady-Dalsi-a-dalsi-stavky-749954

Poslanec německého parlamentu sociální demokrat Carsten Schneider odpálil slovní granát. „Jednoduše už nemáme peníze,“ sdělil veřejnosti.

Matovičovsky povedať "dáme pajsku miliárd" je jedno..

Ale naškriabať  v reále, a aj ich a poslať Ukrajincom poslať na účet, to nebude trochu ťažšie? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

USA poskytlo zatiaľ Ukrajine len zlomok svojho rozpočtu na zbrojenie, ale boli to efektívnejšie vynaložené prostriedky, ako by to boli len prostriedky vynaložené na studenú vojnu s Ruskom. Prezident Ronald Reagan porazil v studenej vojne Rusko tým, že ho "prezbrojil".  Investíciami do Hviezdnych vojen USA donútili ZSSR investovať také obrovské finančné prostriedky do armády, že Rusko už nebolo schopné investovať do civilného sektoru a doviedlo ho to k ekonomickému a následne k politickému kolapsu.   

EU vynaložila 750 miliárd EUR pomoci, len pri obnove po pandémii COVID-19.  "Pandémia" Putinovej imperiálnej politiky je dnes pre EU väčším ohrozením, ako bol Covid. A keby EU poskytla 750 miliárd EUR Ukrajine, by bolo len malou pomocou. 

Do fondu obnovy investovala EU ďalších 800 miliárd eur. Ak Rusko na Ukrajine zvíťazí a USA sa izoluje, pre EU to bude koniec. Potom už nebude záležať na tom, koľko EU investovala na svoju obranu, ani koľko investovala do svojej obnovy. 

Otázka ale je, či má EU dnes ešte nejaký ideál integrity, podporovaný väčšinou občanov. Alebo je to už len spolok hedonistov, ktorí sa chcú mať dobre, nie sú ochotní pre to nič obetovať a už vôbec nie bojovať. Putin s tým vo svojich plánoch počíta, ako z "hotovou vecou".  Ekonomika  Ruska sa už pretransformovala na vojnovú výrobu a 30% rozpočtu ide do výroby zbraní. Ak EU a USA nebudú na to adekvátne reagovať, tak Ukrajina prehrá. Súčasná nedostatočná podpora západu bude len predlžovať Ukrajinskú agóniu a jej utrpenie. Putin otvorene vyhlasuje, že Rusko je vo vojne zo západom. Napriek tomu, mnohí z nás, 50% Slovákov na čele s Ficom, sa snažia inscenovať sa do role nezúčastnených pozorovateľov. Ale nie je to len problém Slovákov, Maďarov... Ale všetkých, ktorí už stratili pocit identity zo západnou kultúrou, demokraciou a vnútorne už koketujú s Ruskou totalitou.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, Tono pridal:

  Ale nie je to len problém Slovákov, Maďarov... Ale všetkých, ktorí už stratili pocit identity zo západnou kultúrou, demokraciou a vnútorne už koketujú s Ruskou totalitou.

Tragikomédia 50% Slovákov, že pod ruskou totalitou sa budeme mať lepšie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 1. 2. 2024 at 20:13, alamo pridal:

Ale naškriabať  v reále, a aj ich a poslať Ukrajincom poslať na účet, to nebude trochu ťažšie? 

Je to predpoved ze UA aj tak peniaze nedostane ? 
 

 

pred 46 minútami, buky pridal:

Tragikomédia 50% Slovákov, že pod ruskou totalitou sa budeme mať lepšie. 

Bojim sa ze to je nieco horsie,  velka cast z toho skor dufa ze sa "liberali"  teda vsetci co sa maju prilis dobre, sa budu mat horsie alebo budu musiet utiect.  Nech mi zdochne koza ak susedovi zdochnu dve.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tono

Dopadne to rovnako ako v Afganistane. 

V tedy, z našich dobroserov vypadlo "že za to si môžu Afganci sami, lebo sa im nechcelo bojovať (umierať) za slobodu.. my za to nemôžeme, veď sme ich podporovali.."

To isté budú tvrdiť o Ukrajine. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 minútami, alamo pridal:

 

V tedy, z našich dobroserov vypadlo "že za to si môžu Afganci sami, lebo sa im nechcelo bojovať (umierať) za slobodu.. my za to nemôžeme, veď sme ich podporovali.."

Myslíš Ruskú armádu ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov