Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 6 minútami, tyso pridal:

ked spravne chapes motivacie stran na ich jednanie, tak mozes konat racionalne

S tým môžem iba vrelo súhlasiť. :thumbsup:

Zverejnené

"Tento jav je ťažko vysvetliteľný paradigmou nášho západného civilizačného okruhu."

Súhlasím. Ale napriek tomu to stále vysvetľujeme z nášho pohľadu. 

Zverejnené

aky jav ?   Imperialna vojna ?   To nie je nic nezname,   blizka analogia je napriklad vojna v Alzire,  Francuzi Alzir povazovali za francuzsko, to nebola vzdialena kolonia ako Vietnam.  To bolo Francuzsko a tak krvavo bojovali.   Imperia koncia krvavo, Britske imperium je svetla vynimka.

Zverejnené
pred 33 minútami, tyso pridal:

aky jav ?

To je z toho článku, ktorý dal buky. 

Absencia výrazného vnútorného anti-putinovského frontu v rámci Ruskej federácie prekvapila od vypuknutia vojny nejedného analytika. Tento jav je ťažko vysvetliteľný paradigmou nášho západného civilizačného okruhu. Od správnej odpovede sú vzdialení aj obyvatelia Moskvy a Petrohradu. Kľúč k pochopeniu záhady sa ukrýva na ruskom vidieku. 

https://dennikn.sk/blog/3660786/svojraz-ruskej-duse-dedko-v-bunkri-hry-s-casom-a-vobec/

Zverejnené

aha, ale ani tam to nedava jasny zmysel.  Autor chce povedat ze v demokraciach by bol voci vojne odpor ale to sa podla mna neda uplne dobre podlozit.  Napriklad pocas 2 sv. vojny Britania alebo USA neboli  protivojnove,  pokial v spolocnosti je spolocny pocit ze to ma zmysel tak to posobi opacne.  Ale proti vojne, kde taky pocit nie je skutocne vznika odpor a to moze ukoncit vojnu.  ( Vid Vietnam).  
A ako je to v Rusku ?   V Rusku sa revolucie vzdy diali v Moskve alebo Petrohrade,   to ze maju svoje maso na dedinach, to  je menej podstatne. 

Ale chcem povedat ze zapad je sotva imunny voci fasizmu,  demokraticky si vieme zvolit fasistov a budeme mat nieco podobne ako v Rusku.  Nie sme natolko odlisni.

Zverejnené

Tak zaujimava sprava je ze Kadyrov chce koncit a odvzdat moc 17 rocnemu synovi.  No,  odvzdavanie moci v diktature je vzdy rizikove a moze sa to skoncit rozne.   Dalsia cecenska vojna by znamenala dalsi rusky problem a tak urcite v Kremli rozmyslaju ako to spravit.  Pochybujem ze to pojde bez zabijania, padov z okien a pod.  A skvele plany sa mozu  rychlo zvrtnut

Zverejnené
pred 8 hodinami, buky pridal:

Z našich masmédií sa pravdu nedozvieš. Hoci naše masmédiá priznávali, že jadrovú elektráreň na východe Ukrajiny majú pod kontrolu Rusy, zároveň tvrdili že Rusy ju ostreľujú. Čo by z toho mali Rusy, keby tam sami seba ostreľovali? Podobné klamstvá písali naše masmédiá aj o zničení priehrady na východe Ukrajiny i o útoku na jadrovú elektráreň v černobyle. Západ chce za každú cenu ovládnuť Ukrajinu a rozmiestniť si zbrane na ruských hraniciach. 

Zverejnené
pred 43 minútami, 1vladimir pridal:

zároveň tvrdili že Rusy ju ostreľujú. Čo by z toho mali Rusy, keby tam sami seba ostreľovali

vies, vladimir.  Mas tam aj pozorovatelov zo zahranicia a tak vieme ze ju skutocne ostreluju.  Teraz uz menej ale je to fakt.    To ze ty nie si schopny si najst dobre informacie, to potom vedie k tomu ze veris hlupostiam.

A kedze Rusko napadlo Ukrajinu a otvorene hovori o tom ze ju chce znicit tak musis velmi usilovne odmietat fakty.   Si priklad toho co padlo za obet hybridnej vojne. 

A dovody :  Ake mali skutocne dovody neviem, ale takto z voleja mam par hypotez:
1.  Ostrelovali ju preto ze to bol natlak na zapad aby sa bal a prestal pomahat Ukrajine
2. Ostrelovali ju pretoze dodavala  prud na ukrajinu ( a ciel bol transformator)
3.  Pretoze su to rusi a bola to chyba operatora.
A rovnako je jasne ze priehradu odpalili rusi,  mali ju zaminovanu a ovladali ju,  zvonku ju bolo nemozne znicit,  tak bola navrhnuta.
Ako vidis, tak si oklamany a uz to nevies korigovat.

Zverejnené
pred 3 hodinami, 1vladimir pridal:

Západ chce za každú cenu ovládnuť Ukrajinu a rozmiestniť si zbrane na ruských hraniciach. 

Podobné analýzy a závery, aké uvádzaš, si už osvojilo viac ako 50% Slovákov. Zaujímalo by ma, čo teba a ľudí s rovnakým názorom motivuje diskutovať, keď iné názory neakceptujete? Vám je to jasné, na vine je západ a Ukrajina. Rusko sa len bráni. Po tvojom brilantnom odhalení západných intríg na Ukrajine môžeš byť zo sebou spokojný. Dokážeš sa orientovať v svetovej politike a nepodliehaš propagande. To by ťa mohlo uspokojiť. Alebo sa tu snažíš presvedčiť zvyšných 50% "hlupákov", ovplyvnených rusofóbnou konšpiračnou propagandou, ktorí sa v Putinovej mierovej politike zorientovať nedokážu?

Zverejnené
pred 47 minútami, Tono pridal:

Alebo sa tu snažíš presvedčiť zvyšných 50% "hlupákov", ovplyvnených rusofóbnou konšpiračnou propagandou, ktorí sa v Putinovej mierovej politike zorientovať nedokážu?

Myslím, že presne o to mu ide. :)

Zverejnené
pred 18 hodinami, 1vladimir pridal:

Z našich masmédií sa pravdu nedozvieš. 

Predpokladám, že len tie ruské sú správne, tak skús niečo, nech sa poučíme.

Zverejnené

tak toto ma pobavilo, kopirujem z FB:
"

Lákadlo pro proruské lháře: Pokud si myslíte, že vás čeká nějaký blahobyt, když budete dělat užitečného idiota, tak vězte, že čeká. Akorát takový... ruský.

O téhle paní jsem zde už psal. Podkuřovala u prvních separatistických bojů v Doněcku v roce 2014. Na prvním kanálu ruské televize vyprávěla strašný příběh, jak Ukrajinci shromáždili obyvatele Slavjanska a před očima jim ukřižovali a upálili tříletého chlapečka.

Po jedenácti letech se s ní teď objevil rozhovor. V malé kuchyňce v bohem zapomenutém městečku o 3 000 obyvatelích (našel jsem vám turistické panorama) povyprávěla, jak se jí Velký ruský bratr za tu lež odměnil.

Galina Pošnjak ji vykládala již v ruském utečeneckém táboře. Myslela, že jí tak rychleji přidělí byt. No, přidělili. I to až po půl roce. Jelikož jde o chudé střední Rusko (hledejte Golynki, Smolenská oblast), místní si tam na cizáky nepotrpí.

A tak jí nadávají do chochlů, křičí na ní, ať se vrátí domů, svině banderovská, a podobně. Co víc, to samé dělají dětem. Včetně toho, že nejstaršího syna ve škole už spolužáci i kolektivně zmlátili. Muže ji odvedli na frontu, práci si nemůže najít a tak si užívá své vylhané dvojpokojové haciendy s pěti dětmi sama.

Cvaknul jsem vám ji ve videu v momentě, kdy odpovídá na otázku, zda toho všeho lituje. S tímhle výrazem ve tváři řekla "Ano". Těsně před válkou, když jsem o ní psal (odkaz v komentářích), se zmohla akorát na staré známé „každý má právo na svůj názor“.

Dodala: "Kdybych věděla, o co horší to bude zde, co to způsobí naší rodině, nikdy bych to neudělala."

"
ja som len vedel ze to bol hoax, pretoze sa ruska TV pokusila v Slavjansku najst svedkov ci obete a zistili ze sa to nestalo.   Ale tak mame pribeh kolaboranta, ktory to spravil pre prospech.  A vysledok je karma.

https://www.facebook.com/peter.lelovic/posts/pfbid028vF533TDmb7LdrroJcyVKKyYQBzcVDmHYtCDoeESz2rToNV9iextqPPHdUj7HToyl

Zverejnené

Tak pre mňa je to príklad úbohej hlúpej ženskej, navyše egoisticky zištnej klamárky, takže môžem k nej cítiť akurát tak ľútosť. 

Zverejnené

Taka pikoska.

Zatial co sa v Kosiciach handrkuju o pamatnik cervenej armady,

v Prahe uz ma ruSSko ambasadu na ulici Ukrajinskych hrdinov (rozumej hrdinov sucasneho konfliktu) , z druhej strany promenada Anny Politikovske (disitentka zavrazdena na Putinove narodeniny), namestie Borise Nemcova (zavrazdeneho disidenta) ,  Skakunův most (Vitalij Skakun - Ukrajinsky vojensky hrdina, ktory odpalil most).  A az by sa z toho obliehania spravilo zamestnacom ambasady nevolno, mozu si ist oddychnut na Navalneho vyhliadku, ktoru maju hned pri ambasade...

https://mapy.com/en/zakladni?q=ruska ambasada&source=firm&id=355961&ds=2&x=14.4140307&y=50.1035920&z=17

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/vyhlidka-alexeje-navalneho-stromovka.A210205_140122_praha-zpravy_rsr

Zverejnené

Ja som Ukrajincom poslal 7700 euro aby sa mohli branit. 3000 na bratislavsku ambasadu a potom zacali zbierky, teda 1000 aj na bozenu aj, 2000 euro na drony.cez 300 eur na granaty co mal byt prd.  Mne sa strasne nespravodlive zdalo co sa im stalo, preto som im pomohol. Pre mna v tedy peniaze nemali hodnotu.  Inak zacal som ,ze pomozem salatmi, salaty zdochli, a som im zacal posielat peniaze. Snad si uz pomozu.

Asi aku ma hodnotu privrzenec Putina ci Fica pre mna, Otec, matka. ci kamarat na tenise, ale takych moze byt aj ovela viac.

Zverejnené

Podľa najnovších správ má USA udeliť na ruskú ropu 500% clá. Inak povedané, všetky krajiny, ktoré odoberajú ruskú ropu budú podliehať tomuto drastickému zdraženiu. 

Zverejnené

len je to zatial vzdialena moznost,  je to spolocny navrh malej skupiny v kongrese.   Ale ak by to Trump chcel ( a to je velke ak), tak skutocne ide o atomovu zbran,   ruska ropa by bola okamzite nepredajna.

Zverejnené

Je paradoxné, ako po čase už všetci akceptujeme, že pri dohode o miery na Ukrajine má Rusko ako agresor  právo, klásť si podmienky prímeria. Akceptovaním tohto práva akceptujeme aj právo silnejšieho. Nie som idealista, je to to realita. História potvrdzuje, že stále platí pravidlo silnejšieho. Svet je "krásne miesto", keď sme mladí a plní endorfínov. Evolúcia nám musela poskytnúť drogu, bez ktorej by sme stratili zmysel vlastnej existencie. Odmietali by sme sa podieľať na otrockých evolučných zákonoch, nútiacich nás k reprodukcii. Reprodukcii slúžiacej vo vojne, ako mlynčeku na mäso. Zlo je len relatívny pojem. V zmysle evolúcie je to len spôsob ako využiť dostupné zdroje. Paraziti nie sú zlí, v evolučnom vývoji si našli len iný spôsob, ako prežiť. 

Zverejnené

Z tejto krajiny len utekať, keď vidím ako tie ficoidné hovná podporujú rusko, tak sa mi tu nechce ani na tú ich konsolidáciu skladať :hahaha: Takýmto vedením krajiny do 15 rokov zbankrotujeme a myslím, že to bude asi aj lepšie, tento štátik si nezaslúži žiadnu štátnosť ani budúcnosť.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov