Skočiť na obsah

Dane, DPH, faktúry a platby


Sniper

Odporúčané príspevky

Môj problém začína presne tu:

spacer.png

Ešte to aj zvýraznili že môže požiadať teda nikto to neni povinný za mňa urobiť. Ale mohlo by to byť tak ako je to s odvodmi že proste úrady a zamestnávatelia to nahlasujú a robotník nemusí nič. Že odbremeniť robotníkov od byrokracie. Veď medzi robošmi v najnižších vrstvách spoločnosti sú aj negramotní ludia čo ani nevedia čo s tým. Preto aj je lepšie aby aspoň robotníci boli tejto byrokracie ušetrení.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Tomáš napísal:

teda nikto to neni povinný za mňa urobiť.

Za teba nie, ale povinnosť voči daňovému úradu ti tým neodpadá. Takže tvoj súčasný zamestnávateľ je ochotný to za teba urobiť, ak mu dodáš všetky potrebné doklady o príjmoch, lebo tvoj súčasný zamestnávateľ nie je povinný to robiť za teba a ešte aj zisťovať, kde v akej prdeli si robil. Navyše môžeš byť ešte rád, že ti to spraví zadarmo, lebo bežná účtovníčka by ti to spravila za 50€, čo je pre teba likvidačná sadzba. Keby si bol k čomusi a bol schopný si udržať jedno zamestnanie po celý rok, tak s týmto problém nemáš, ale keďže ty schopný nie si, musíš zdvihnúť tú svoju lenivú riť, ak nechceš, aby ti daňový úrad ešte aj penále vyrúbil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale dnes je moderná doba. Banky alebo exekútori si nemajú problém zistiť kde v akej prdeli kto robil a kolko zarobil. Tak by to mohli robiť nejaké úrady automaticky tak ako pri odvodoch nech s tým ja nemám byrokraciu. Boss, tyso alebo kerý hybajte sem! Vy sa rozimuete týmto veciam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 15 minútami, Tomáš napísal:

Banky alebo exekútori si nemajú problém zistiť kde v akej prdeli kto robil a kolko zarobil.

Tak choď zajtra do účtarne vo Volkswagene, či v ktorej prdeli to tento týždeň robíš a tam im dávaj svoje rozumy, čo ti na to povedia.

Zamestnávateľ by si to samozrejme zistiť vedel lusknutím prsta, ale prečo by to robil, keď podanie daňového priznania je tvoja povinnosť ty hnilá voš. Keď ty si hnilý si vybaviť svoje vlastné povinnosti, vybavoval by si povinnosti ešte aj za niekoho iného? Tiež nie. Tak nepindaj a plň si svoje zákonne povinnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem. Mne to robili vzdy zamestnavatelia, alebo som to asi ani nemusel robit. Este som s tym nemal take problemy nikdy ako za posledne roky. Nepamatam ze by mi nieco vracali. Nemaju co. Nemam deti, manzelku, to taki maju co maju rodiny. Ja to neviem jak sa robi nikdy som to nerobil a kamoska mi to vysvetluje uz som domotany z toho a ona ze to je len prvy roadok tak co ostatne. 

Ale jedna vec ma zaujima. Moze stat nutit ludi do takeho ze aby platili za nieco ked na to nemaju? Dajme tomu ze ja kedze som pomaly a nestiham tak ma z kazdej prace vyhodia, ale pracovat musim leno potrebujem peniaze na zivot, tak sa vzdy zamestnam v dalsej a dalsej firme, a takto dokola. Tym padom vznikne problem ze mam 10 zamestnani a brigad za rok, nestihnem pozbierat potvrdenia do 15.2. ale ja za to nemozem ze to oni nestihli poslat ani za to ze zanestnavatel sa rozhodol ze po 15.2. to nespravi a ja sa tomu nerozumiem a nemam na to aby som zaplatil uctovnika aby mi to spravil. Na to keby som sa odvolal. Lebo stat nikdy nenutil od ludi aby nasilu platili nieco ked nic nemaju napriklad od bezdomovca ci sociek z ulice. 

Aby ste ma chapali tak poviem priklad ze PZP je pre majitela auta povinna ale ak nechce platit tak nebude mat auto a nemusi to platit. Alebo ak clovek nechce/nemoze platit najomne tak bude bezdomovec a tym padom nemusi platit najomne. A tak aj ja som v takej situacii ze zamestnavatel mi to nespravi lebo mu nestihnem odovzdat papiere a nemam peniaze na to aby som zaplatil uctovnika tak nech to po mne neziadaju. Keby to bolo zadarmo ako odvody ze ak ich nechcem platit tak ich platit nebudem a hotovo. Je kopa sociek co to roky neplatia. Nech stat nenuti mat cloveka zvytocne vydavky pokial clovek neuziva auto, nema psa, atd. Ze len za to ze zije ma mat taketo problemy? Ved je demokracia clovek neni povinny mat peniaze, tak tym padom nema ako spravit tieto ukony ako danove priznanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

az budes bezdomovec, tak ta tiez nedonutia.  A zda sa ze uz na tom pracujes, kedze zavidis aj romom z osady.
A takto,  ked to neurobis, tak dostanes pokutu z danoveho uradu.  A ked ju nezaplatis, tak po case daju exekutorovi a ten ti to stiahne z vyplaty.  A kym to nespravis, tak budes dostavat dalsie pokuty.  Ale ked budes bezdomovec a bez zamestnania, tak ti ani exekutor nic nezoberie.   Tak sa snaz.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sucastny zamestnavatel by sa na teba mal za tieto sproste reci vysrat a nechat na teba, aby si si spravil danove. Snad stat moze za to, ze ty si neschopna hnila vos, co nema zaujem sa zlepsovat. Ty si tu machroval, aky si ty frajer, ked ta v jednej praci nechce, lusknes prstom a si v dalsej. Tetaz luskaj prstami a zhanaj potvrdenia. Mozes byt rad, ze danove za teba urobi zamestnavatel. Este sa stazuj. Ty si taky bezcharaktetny nevdacny hajzel. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 33 minútami, Tomáš napísal:

Moze stat nutit ludi do takeho ze aby platili za nieco ked na to nemaju? (...)Lebo stat nikdy nenutil od ludi aby nasilu platili nieco ked nic nemaju napriklad od bezdomovca ci sociek z ulice. 

(...) Je kopa sociek co to roky neplatia.

Aby si bol v obraze, nie je socka ako socka, ty si socka de facto, nie de iure. Sockár na ulici, či bezdomovec nemá príjem zo závislej činnosti, ty ten príjem máš. A to je jediné, čo štát zaujíma, máš príjem, máš povinnosť podať daňové priznanie, keď tvoj príjem dosiahne určitú spodnú hranicu a preto ťa štát "núti" do toho. Ak máš platiť, tak platiť budeš, to že si si prežral peniaze je len tvoj problém a štát to zaujímať nemusí. Kamarát si odložil 2000€ na dane, lebo vie, že bude platiť, podľa tvojej logiky by si to neplatil, lebo nemáš na to, lebo tie peniaze by si mal už dávno prežraté. Ale to štát má u prdele, že žerieš jak prasa v chlieve, to je tvoj problém. Bezdomovec žiadny príjem nemá, navyše sociálne dávky a pod., sa do priznania nedávajú, tak štát od neho nič nechce. Pochopil si na prvý krát?

pred 10 minútami, Proteus napísal:

Tetaz luskaj prstami a zhanaj potvrdenia.

Presne tak, teraz nech machruje, ako získa všetky potvrdenia lusknutím prsta :zubiska:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Každá firma má sídlo inde, mnoho firiem si účtovníctvo dáva outsorcovať, takže darmo budem klopať na bránu v nejakom areáli kde som mal výkon práce. Mnoho firiem ani na googli nemá uverejnené kontakty na mzdovú účtareň lebo sú to interné čísla a nechú aby tam verejnosť vyvolávala. Vo velkých fabrikách ani SBS nepustí cez bránu ak tam idete s takou blbosťou. Povedia vám rovno na vrátnici že pošlú vám to poštou počkajte si. To neni len tak že teraz začnú halabala ľudia z ulice loziť po fabrike hore dole lebo chcú nejaký papier v areáli kde už len kvôli pravidlám BOZP je nepovolaným vstup zakázaný. A teraz zháňajte za takých podmienok.

Ja si to predstavujem tak ako pri tých digitálnych PN-kách čo plánujú zaviesť. Že doteraz lekár vystavil pacientovi PN v tlačenej forme a pacient to zaniesol alebo poslal poštou v obálke na personálne zamestnávatelovi. Po novom vy bola nejaká stránka kde by lekár nahral PN-ku a zamestnávateľ si ju stiahne a tým sa odbremení aby človek behal hore dole. Prakticky je to ten istý úkon. Alebo ako keď poštár donesie do schránky účet-šek, občan s tým ide na poštu, podá to... Alebo keby rovno ten kto poslal šek vystaví elektronickú faktúru, občan to rovno zaplatí a je vybavené. Tak aj toto daňové. Veď to čo mne akože dajú/pošlú to potvrdenie na papieri by sa nahralo do nejakej databázy, a aktuálny zamestnávateľ si to stiahne a mal by to isté ako keď mu ich donesie človek. Veď sme v 21 storočí preboha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A máš pocit, že tvoje výhovorky hnilej vši, tu na FS Fóre, budú pre Daňový úrad v Galante dostatočným argumentom, aby si to priznanie podávať nemusel? Nám to vysvetľovať nemusíš, prečo tebe sa nedá alebo nechce, vysvetľovať to budeš daňovákom a potom možno aj exekútorom. Ale oni sa nebudú s tebou baviť, tak ako my, že tu reagujeme na každú tvoju blbosť. Dostaneš termín dokedy to podanie bude a keď nie, tak to bude s ešte väčšou pokutou, ako s tou, ktorú dostaneš, ak by si to nestihol do 31. marca. A bodka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

44 minutes ago, Tomáš said:

To neni len tak že teraz začnú halabala ľudia z ulice loziť po fabrike hore dole lebo chcú nejaký papier v areáli kde už len kvôli pravidlám BOZP je nepovolaným vstup zakázaný. A teraz zháňajte za takých podmienok

Luskaj prstami frajer. Snad si nemyslis, ze tu najdes pochopenie. To si fakt myslis, ze niekoho zaujima, ako a kedy sa kam dostanes? 

Zase sa nehraj na chudacika, nemas toho tak vela a ked sa ohlasis na vratnici tak vybavis. Ci si myslis, ze si jediny, kto potrebuje podat danove a potrebuje potvrdenie? Este aj z vratnice ta prepoja. To by si vsak nemohol byt ty, co sa stazuje a vyplakava este skor ako nieco urobi. 

Makaj a zhanaj strategicky zamestnanec. Je to v tvojom zaujme. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inák prečo pri výpovedi nedajú automaticky aj toto tlačivo? Veď keď mi dajú pri odchode výpoveď a zápočet, tak už by mohli rovno aj to. Aj oni by si ušetrili starosti s poštovaním...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hm, ale aká zmena, najprv v kuse machruje, ako u nich rastú haly ako huby po daždi, potom je hustý, že keď ho nechcú, dobre na druhý deň je inde a nakoniec ešte aj strúha frajera, že sa vie zamestnať lusknutím prsta.

Tak teraz machruj ako si pozháňaš tlačivá od všetkých zamestnávateľov u ktorých si sa zamestnal lusknutím prsta :lach:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, Proteus napísal:

Pretoze nemaju este spracovanu vyplatu za obdobie, v ktorom odchadzas, nie? 

Pretoze sa to vola  ROCNY :),  takze sa robi po ukonceni ROKA,  ved aj Tomas sa vracia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, Proteus napísal:

Pretoze nemaju este spracovanu vyplatu za obdobie, v ktorom odchadzas, nie? 

Toto ma nenapadlo. Výplata sa spracováva vždy mesiac dozadu.

pred 6 hodinami, tyso napísal:

Pretoze to mzdari robia teraz, a uprimne celkom dobre nechapem v com je problem, kedze to posielaju a ludia to dostanu do konca januara.  Netreba chodit do firiem.

Tak by to malo byť a keď som bol len v dvoch-troch firmách tak to aj prišlo poštou. Problémy začal keď som začal meniť často zamestnania že ich za rok bolo aj 10 a vtedy sa stávalo že 8 tlačív prišlo do konca januára ale 2 už nestihli prísť. Alebo taký rok bol že zo 7 stihli prísť 3 a zvyšok som už musel volať im a oni že do konca marca sa robí daňové tak kam sa ponáhlam. Leno to že treba odovzdať do 15.2. si vymyslela firma a nie daňový úrad. Ten má termín do 31.3. a berú to tak že ľudia si to robia sami resp. dajú si to spraviť na vlastné náklady u účtovníkov. Zamestnávatel to nieje povinný robiť. Celý ten cirkus je o tom že to chcem stihnúť vždy do 15.2. lebo to chcem mať zadarmo abyma to nič nestálo. Ale keby som to nechal tak a čakal kým mi prirodzene všetky potvrdenia pošlú a dám si to niekomu urobiť tak nič by nebolo. Proste to treba brať tak ako poplatok za vývoz odpadu alebo ako koncesionárske poplatky že to proste zaplatiť treba a hotovo.

pred 4 hodinami, tyso napísal:

Pretoze sa to vola  ROCNY :),  takze sa robi po ukonceni ROKA,  ved aj Tomas sa vracia.

Inák toto je pravda. Stalo sa už že som sa v rámci toho istého roka vrátil do rovnakej firmy. Alebo cez rovnakú agentúru len do inej haly a vtedy je zamestnávatelom agentúra a hala je len miesto výkonu práce/brigády. Preto aj Irena vravela že ak s tým nemám skúsenosť nech to nevypĺňam sám lebo z dobody sa to ráta ináč, z pracovného pomeru zase ináč. A ja toto bohaté každý rok. 4 pracovné zmluvy, 5 dohôd... Vždy iný zárobok...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No proste chcel si povedať, že keď sa začne blížiť termín podania daňového priznania, tak každá firma musí zorganizovať hromadný nábor účtovníkov, aby Tomáškovi stihli spracovať tie haldy papierov. To je to tvoje lúskanie z haly do haly.

A sám sa do DP určite nepúšťaj, jednak by si to nevedel, jednak by si pri tom vyzeral komicky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, Tomáš napísal:

Problémy začal keď som začal meniť často zamestnania že ich za rok bolo aj 10

Nie, problem zacal ked si si zacal chodit do malych firiem, kde platia na ruku a setria aj na mzdarkach.  To nie je problem poctu ale tych firiem.  Velka firma vie ze ma povinnost to poslat do 31.1, mala to zabudne, nestihne alebo jej prave nedali peniaze tak im to mzdarka nespravi. 
Ale ty taketo drobnosti ako serioznost firmy neriesis takze ta dobehla karma. 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslel som si že zamestnať sa lusknutím prsta je výhoda keď niekde počujem že niet práce, že je ťažké zohnať prácu... Ale vlastne z hladiska byrokracie lepšie pochodia tí čo je nemajú, lebo tak sú na úrade práce aj pól roka na podpore, a tým natiahnú čas. Ale ja nemám ako lebo keď si sám nenájdem prácu “lusknutím” tak ma stejne úrad práce pošle niekam lebo keď je neustále nedostatok pracovnej sily, a prebytok pracovných ponúk.

Tak si dajte dokopy 3 činitele: Manták ktorý je pomalý a nešika (teda nespokojný zamestnávatel) + Región kde je neustále prebytok pracovných ponúk + Človek ktorý potrebuje peniaze lebo musí platiť. Z tohto môže vyjsť presne to čo sa mi deje že každý týždeň iná robota.

Kebyže nepotrebujem peniaze že by som nebol na ne odkázaný tak sa nehrniem do tých hál sa zamestnať. A bol by pokoj od papierovačiek.

Keby som bol v zaostalšom regióne tak by som presedel na podpore celý rok lebo by práca pre mňa nebola žiadna tak by som bol na úrade práce evidovaný celý rok.

Keby som nebol mantavý a vedel by som podávať výkony k spokojnosti zamestnávatela tak by bol zase pokoj. Lebo by som celý rok bol v rovnakej firme a keď príde daňové iba by som podpísal a mal to z krku. Taký luxus som mal iba dvarazy za život v amazone a samsungu keď sa mi nejakým zázrakom podarilo od silvestra po silvester mať pracovný pomer.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vies o tom, ze aj ked tu vyplakavas ako male decko, budes musiet zhanat potvrdenia, ze? Tak nechapem, naco vyplakavas. Nic tym nezmenis. Zamestnaj sa a zostan v jednej praci dlhsie ako rok, najlepsie 10 a mas po problemoch, ty lusknutie prsta. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Tomáš napísal:

Kebyže nepotrebujem

Keby som bol

Keby som nebol

To je presne tvoj život, jedno veľké KEBY.

Keby si si neprežral každú výplatu, tak máš peniaze na horšie časy. Keby si bol v zaostalejšom regióne, tak už si dávno na ulici medzi bezdomovcami.

Si taký aký si, tak sa večne nesťažuj a nech máš pozbierané všetky potvrdenia o príjme lusknutím prsta.

Podanie daňového priznania je tvoja povinnosť, podať ho musíš tak či onak, inak ti hrozia penále a pri štýle tvojho hospodárenia aj exekútor (= kopanec do riti od brata a vyhodenie z bytu) a nič na tom nezmení tvoje večné pindanie.

A nerob z ďalšej témy nekonečný kolotoč o tvojej neschopnosti a sťažovaní sa, v klube sú tisíce príspevkov o tom istom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov