Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Mám stĺpec ID

1

2

3

4

5

Mám stĺpec Model

kd00001

sa00001

kd00002

ez00001

kd00003

V tabuľke je to priradené takto:

1 = kd00001

2 = sa00001

3 = kd00002

4 = ez00001

5 = kd00003

Potrebujem to takto:

1 = 0000001

2 = 0000002

3 = 0000003

4 = 0000004

5 = 0000005

Dalo by sa to tak, že si vyexportujem tabuľku, v exceli zoradím podľa stĺpca ID, pričom prvý riadok dám 0000001 a potom už len ťahám myšou a ono mi to priradí k ID správne hodnoty. Uložím a naimportujem naspäť.

Ale dalo by sa to -nejako- priamo v MySQL takto spraviť?

• Odpovedí 4
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

3

• Darkman

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Neviem či by to fungovalo, on ten skript by mal chápať že ku každému riadku ID prirovná rovnaké číslo, ktoré musí byť 7-miestne a začínať nulami dovtedy pokým nenarazí na to číslo.

No bude to zložitejšie, ono to nepôjde ani cez ten Excel, keďže export v excel formáte nemôžem naimportovať do MySQL tabuľky...

S MySQL tabuľkami už som robil rôzne experimenty, však aj na tomto Fóre, keď som prenášal databázu, tak najprv som naimportoval štruktúru tabuľky príspevkov a samotné dáta som importoval časť po časti, ale v tomto prípade mi akosi fantázia nejde.

Zverejnené

Cez regularne vyrazy to vies rozdelit a urcite ma mysql operator na zistenie dlzky stringu, tak vies kolko nul tam prifarit. Takze ja si myslim, ze by to malo ist aj v jednom update statemente, aj ked to nebude to jednoduchy update.

Zverejnené

Už viem ako

update nazov_tabulky set Model=lpad(ID,7,'000000');

funguje to perfektne.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov