Skočiť na obsah

Operatívny leasing sa berie do databázy bánk ako úver/dlh ?


Jovzin

Odporúčané príspevky

Ahojte,

Pocujte premyslam nad tym operativnym leasingom.

Je pravda ze je to  nie velmi vyhodne kedze platite za prenajom auta a nakoniec ho aj tak nevlastnite aj ked je tam moznost ho potom odkupit.

 

Ale chcem sa opytat ci sa ten operativny leasing bere ako uver alebo dlh a banky si Vas zapisu do tych svojich registrov dlznikov ?

Kedze nechem ohrozit teraz tu hypoteku o ktoru ziadame na ten domcek nedaleko Brna, tak preto sa to pytam. Nechcem byt v nejakej databaze. Preto aj tu v CZ nemam ani kontokorent ani ziadne tie kreditne karty odmietam vsetko co mi nukaju z mbanku tu v CZ a co by mi mohlo zapisat na tu ich databazu ci co to maju. Proste snazim sa mat cisty stit tu v CZ. Ziaden uver, ziadne moznosti ist do minusu ziadne kreditne karty nic max iba tu hypo ak nam ju schvalia.

 

Ale to auto sa zide predsa dve deti uz mam tak fakt by sa siklo.   A nechcem zatial brat nejake auto na normalny leasing alebo uver. 

 

Dik za info

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 1
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    1

  • Jovzin

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

v registri dlžníkov budeš, keď nebudeš platiť ... takže treba dohliadnuť na trvalé príkazy a starostlivo sledovať odchádzajúce platby a žiadny lízing, ani operatívny, nebude prekážať hypotéke ...

neviem, ako je to v čechách, na Slovensku sú v registroch už prepojené aj bankové aj nebankové aj lízingové spoločnosti ... alebo by tam mali byť, je to v ich záujme, ale zákon na to pokiaľ viem je.

po pravde akýkoľvek dlh, úver, lízing, kreditné karty, nevyrovanie dlhu na kreditke do konca mesiaca, prečerpaný kontokorent, čokoľvek človek má, by sa malo objaviť v registri ... je tam aj splácanie, aj nesplácanie, aj omešknie o jeden mesiac ... ale keď je ojedinelé, register to vie odlíšiť.

aj tak je lepšie splácať a ustrážiť si splátky, akékoľvek a čohokoľvek ... a je po probléme.

aj operatívny lízing je lízing

keď máte dosť vysoký príjem, ani pri lízingu - poctivo splácanom lízingu nebude problém s hypotékou ... ten operatívny lízing je pre súkromnú osobu taký trochu .... no.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov