Skočiť na obsah

Politický kompas

Odporúčané príspevky

Zverejnené

alamo,  pretoze to je uz bezna rutina,   (podpaľačstvo v obrannom priemysle (napr. požiare a podozrenia zo sabotáží v závodoch LPP Holding v Česku, Rheinmetall v Nemecku či skladoch v Litve); príprava výbušných zásielok (odhalená sieť podieľajúca sa na zasielaní zápalných balíkov cez logistické firmy s cieľom zapáliť nákladné lietadlá smerujúce do USA a Spojeného kráľovstva); poškodzovanie kritickej infraštruktúry (sabotáže železníc v Poľsku a podozrivé preťatie podmorských dátových a napájacích káblov v Baltickom mori zapojením ruskej „tieňovej flotily“); dronové provokácie a narúšanie vzdušného priestoru (využívanie výbušných a prieskumných dronov nad letiskami v Nemecku a vojakmi využívajúcimi základne v Pobaltí a Poľsku); elektronický a kybernetický boj (masívne rušenie GPS navigácie nad Baltickým morom ohrozujúce civilné letectvo a kybernetické útoky na energetické siete v Poľsku); a plánované atentáty či provokácie (zmarené plány na atentáty na predstaviteľov zbrojoviek a opozičné osoby v Poľsku a Nemecku, či organizovanie vandalizmu cez naverbované „proxy“ osoby na vyvolanie sociálneho napätia).
A  len to ze si napadnuty ruskym virusom ti to brani rozpoznat.  

A reputacia SIS je nulova, aj vdaka jej sefovi. A hlavne ich podozrievaju ze vsetky info sa dostanu do moskvy, 

Zverejnené

Takže v podstate tvrdíš..

Že predávať Ukrajincom (proxy - zástupný konflikt) všelijaké vecičky ďalekého doletu.. A bombardovať ními v Rusku všetko možné aj nemožné, je "fér" a "morálne"..

Ale keď Rusi, pošlú tých Ukrajincov (proxy - zástupný konflikt), aby čosi u nás "ručne podpálili".. Tak je "nefér" a "nemorálne"..

Mno.. Hmm.. V podstate..

Aby sme ich chytili.. Tý Rusi, by nám museli poslať, takpovediac "echo"..

Zoradiť ich..

Mno..

Mne je tých Ukrajincov, vlastne ľúto.. Priznám sa..

Ale teba @tyso.. Ich nie je ľúto ani zblo..

Zverejnené

alamo,  tu nejde o moralku.   Rusko je hrozba pre europu a preto ma zmysel pomahat ukrajine,  pretoze inak sa dockame vojny u nas. ( Tomu ty nechapes ale vysvetlujem to ako zaklad toho co podporujem)
Rusko uz dlho vedie hybridnu vojnu so zapadom,    sme ich nepriatel a tak to ocakavam.  A robia to aj preto ze sa neboja nasej odvety,  vedia ze nic neurobime ( teda neodpovieme vojensky).  
A normalne krajiny kde nevladnu proruski kolaboranti riesia vnutornu bezpecnost krajiny, sleduju ruskych agentov, infiltruju ich skupiny a ked ma prist kku konkretnemu cinu tak daju vediet policiii ktora ich zatkne.   A preto sa velmi nevzrusujem, bude toho este viac.  Eskaluje to a takychto kinetickych akcii bude pribudat. 
A ty si bud pokrytec alebo si pomyleny,   kapitulacia ukrajiny bude znamenat ze ich rusi hromadne budu zabijat ( podla zoznamu ktory uz mali ), vysidlovat na sibir a rusifikovat.  A ukrajinci to chapu a preto sa brania, pretoze ruska okupacia je horsia ako vojna.  

Zverejnené
pred 8 minútami, tyso pridal:

alamo,  tu nejde o moralku.  

Neviem či si to uvedomuješ..

Ale práve si dal, asi tak "trom tisícročiam" európskej filozofie.. snažiacej sa o "humanizmus".. Fakt zabrať..

Zverejnené

nie nechapem,    je spravne pomahat slabsiemu ale geopolitika je plna pragmatizmu.  Mozem lutovat ujgurov alebo palestincov ale neposlal som im ani cent.  Ukrajincom ano, pretoze chapem ze ak prehraju tak  to celkom jasne  ovplyvni buducnost Slovenska a to k ovela horsiemu.  A kedze ide  o moju krajinu a buducnost mojich deti, tak robim co viem aby som tomu zabranil.   

Zverejnené
pred 21 minútami, tyso pridal:

moju krajinu... mojich deti...

To je dosť egoistický prístup.

Zverejnené

Ano, je.  Chapem,  ale takto je to u  mna, ak je niekto svaty a pomaha v sudane, tak mu tlieskam. ja to mam takto. 

• Pred 5 týždňami...
Zverejnené
Citát

Za žhářským útokem v Mnichově vidí vyšetřovatelé i slovenskou stopu

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/faz-za-zharskym-utokem-v-mnichove-vidi-vysetrovatele-i-slovenskou-stopu/2879699

Slovenská stopa..

Citát

GRU na Slovensku: ruská sabotážna sieť operovala zo slovenského územia

Nemeckí vyšetrovatelia podľa denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung prepájajú podpaľačský útok v Mníchove, pripravovanú sabotáž výrobcu dronov Skyeton pri Prešove a pokus o útok výbušným dronom na letisku Lipsko/Halle s ruskou vojenskou rozviedkou GRU.

https://dennikn.sk/5585702/gru-na-slovensku-ruska-sabotazna-siet-operovala-zo-slovenskeho-uzemia/

Nežiadalo by si to nejakú tlačovku, aspoň od toho Eštoka?

Veď, vraj..  Sme skrz naskrz, prelezený ruskými tajnými agentmi, jak rakovinou.

Zverejnené

nie vraj, celkom jasne sme. vedia to vsetci preto je sis na ciernej listine. A preto na tlacovke maximalne odsudia brusel a opoziciu. To nie je zlyhanie vlady ale vysledok jej snah. 

Zverejnené
pred 16 hodinami, irb pridal:

vedia to všetci..

Dalo by sa namietať, že všetci "rozumný ľudia" vedia, že "všetky" tie útoky boli pod "falošnou vlajkou". Že ich v skutočnosti spáchali a zorganizovali Ukrajinci a všemožný "naši Šorošovci", aby nás zatiahli do nezmyselnej vojny na Ukrajine.

Ale ja tvrdím, že niektoré s tých útokov.. Predsa len.. majú na svedomí Rusi..

Tak by ma zaujímalo, čo @tyso navrhuje s tým robiť, ako na to reagovať? 

Zverejnené

nevolit ruskych kolaborantov, nevidim ine riesenie. dnesny stav nie je omyl ci chyba, 

Zverejnené
pred 23 minútami, tyso pridal:

ruskych kolaborantov..

Občan Cintula ti uveril..

Zverejnené

Ale základ, ten prapôvodný, prvotný základ leží predsa len v ľudských hlavách. Leží v tom, čo si konkrétny človek myslí. 

Človek predsa volí toho, o kom si MYSLÍ, že je ten pravý, ten správny. 

Takže "nevolit ruskych kolaborantov" vlastne sčasti znamená aj - dokázať tak zmeniť myslenie človeka, aby bol sám presvedčený, že ten či onen je ruským kolaborantom. 

Zverejnené

irb, mnohi ich volili prave preto ze su ruski kolaboranti. ak niekto sniva o tom ze nas konecne rusi obsadia, libtardov vyvezu na sibir a tomu kto bude udavat pripadne desatina zhabaneho majetku tak volil uplne spravne.  A zrejme je aj nejaka popletena mensina co to nechce a aj tak voli rusko ale ja to vnimam tak ze je coraz mensia. 

alamo, obcan cintula mal mozno aj pravdu. Ale zastrelit jedneho kolaboranta by nic nezmenilo, a akurat tu mame jedneho svateho roberta. problem je teda jeho cin nie ze uveril. A myslim ze aj ty vies ako to je len si to nechces priznat, tak tuto disonanciu riesis popieranim.

Zverejnené
pred 11 minútami, tyso pridal:

irb, mnohi ich volili prave preto ze su ruski kolaboranti.

Ahá, 

No ale aj to musí najskôr ležať v hlave, že sa niekto chce stať ruským kolaborantom.

Človek sa predsa kolaborantom nerodí.

Zverejnené

ciastocne ale kolaborant je zrejme viac vychova ako genetika. 

Zverejnené
pred 1 minútou, tyso pridal:

kolaborant je zrejme viac vychova

Takže podstata leží vo výchove detí a mládeže.

Zverejnené

@irb

Tak.. Na Slovensku je to zdá sa "stratené".

Kým "progresívne" zmýšľajúci občania, nezvolia vládu, ktorá by nejak zadefinovala zo zákona, čo to tá "proruská kokaborácia" vlastne je..

A potom by bolo možné, všetkých "proruských kolaborantov" a iných "nevychovancov" pozatvárať do nejakých lágrov.. prevýchovných.. koncentračných..

Ak so tysa správne pochopil..

Zverejnené

Môj názor je, že situácia sa bude (aj celosvetovo) stále iba viac vyhrocovať, čo znamená, že demokracia sa postupne pretvorí do do nejakej jemnej alebo tvrdšej totality, vyznávajúcej a silou presadzujúcej "jediné správne" zmýšľanie, v závislosti od toho, kto bude mať viac politickej alebo vojenskej sily. 

Pretože to, čo si človek MYSLÍ, bude nadraďovať stále viac nad lásku k blížnemu. A sebaobetovanie sa v prospech medziľudského spolužitia bude stále viac odmietané.

Takže nevidím inej cesty, než cestu narastajúcich konfliktov a štiepenia spoločnosti.

Zverejnené

Zaujímavé bude pozorovať, ako si s všemožnými agentami čo páchajú sabotáže, a inými "hybridnými útokmi" poradia vlády v Nemecku a vo Francúzsku. Keď už teda kričia, že je to závažná hrozba.

Zverejnené

irb, este to trochu rozviniem. V kazdej spolocnosti su skupiny egoistov a altruistov., Tam kde je prevaha altruistov, tak sa spolocnosti dari dlhodobo. Ale egoizmus poskytuje kratkodobe vyhody. A dnes zacina vyhravat egoizmus a tak sa  zrejme dostaneme do krizy. 

alamo,  mame k tomu historicke priklady. Napriklad je uspesna taktika oko za oko, za kazdu rusku akciu spravit akciu v rusku. V rusku tomu rozumeju a prestanu to robit. Teda tam kde dostanu odpoved.  Tam kde dostanu “znepokojenie” tam vedia ze su to degenerovane spolocnosti a zosilnia utoky.

Zverejnené
47 minutes ago, tyso said:

V kazdej spolocnosti su skupiny egoistov a altruistov., 

Človek v sebe spája egoizmus aj altruizmus, pretože obidve tieto vlastnosti sú hlboko zakorenené v našej podstate. Rovnováha je kľúčom a striktné škatuľkovanie ľudí na „čisto dobrých“ alebo „čisto zlých“ v realite nefunguje.

Zverejnené

ja nehovorim v pojmoch dobry a zly, len hovorim o dosledkoch pre spolocnost. Ale rovnovaha je trochu inak.  Zoberme si jednoduchy priklad, kradnutie. Ak sa ti podari uspesne nieco ukradnut, tak je to jasny osobny prospech. Ak kradnu vsetci, tak realne osobny prospech ma len malo ludi ale spolocnost plati tym ze musi vela zdrojov dava do ochrany, nikto nikomu neveri a to cele je to velmi mizerna spolocnost.  Ale zase ak nikto nekradne, tak ak sa najde jeden co kradne tak ma hody. Je to nestabilne,  rovnavaha existuje ale znamena ze vacsina nekradne ale vytesnuje zlodejov. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov