alamo Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 he. Fico? To bol, tiež teda kedysi úžasný nápad vystrnadiť Mečiara, pomocou toho že sa bude v masmédiách všemožne meno Fico skloňovať. Len Fico je už "starý koreň" nechutná trvalka. A nevyhynie vám, kým si namiesto neho, nejakú inú novú "zlú zelinu", ktorú by ste mohli verejne pochčievať, nezačnete pestovať. Len vyberajte "lepšiu odrodu", prosím. S pánom Huliakom, sa vám našťastie nezadarilo.
tyso Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 alamo, cize na vine su ti liberali vzdy :) Aj ked nevladnu, su mensina ale ako ked ludia ako ty navolia fasistov a nedopadne to dobre tak na vine su vzdy liberali. Tak to mas jednoduche. A ty naozaj veris ze oni vladnu svetu ? Hm, ty si teda skutocny konspiracny teoretik.
alamo Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 Phe.. Politika od slova polis. To je čosi, čo sa robí v "centre". Ja politiku nepestujem, lebo v "centre" nie som. Ale môžem si aspoň tú moju demagógiu, pekne pestovať.
tyso Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 sic:Postsedliak sa často vníma ako obeť – obeť pánov z mesta, obeť Bruselu, obeť bánk či „svetového sprisahania“. Fašistická rétorika na tento pocit ublíženosti priamo útočí. Ponúka vinníka, ktorého možno nenávidieť, a sľubuje pomstu." Zhruba takto citam tvoj prispevok, v centre je ta zla elita a tak ju treba potrestat.
alamo Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 @tyso To sú tvoje teórie. Ja som zatiaľ nijakú "Demagógiu" ako komplexnú ideológiu, knižne nepublikoval. Čo keby si sa namiesto intenzívneho komentovania cudzích svetonázorov, tiež radšej zamyslel nad nejakým svojim vlastným?
tyso Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 iste, tu som len ukazal ze Buzalkov popis sa hodi na teba, vysvetluje tvoje texty a motivacie. A tak je to k teme. Sine ira et studio. To ze nemas ziadnu komplexnu ideologiu ci koherentne myslienky je jasne, nie si teda moj "ideologicky" protivnik, si pre mna vzorka volica.
alamo Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 pred 9 minútami, tyso pridal: si pre mna vzorka volica. Vrana k vrane sadá.. Citát „Volič o ničom nič nevie, volič je h.vno. Volič vníma iba absolútny povrch,“ vyhlasuje šéf Penty na nahrávke. https://dennikn.sk/1619802/volic-je-hovno-ako-sa-hascak-a-penta-podla-gorily-snazili-ovplyvnovat-politiku/
irb Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 pred 33 minútami, tyso pridal: Ponúka vinníka, ktorého možno nenávidieť, a sľubuje pomstu." Napríklad Fica?
tyso Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 Nenavist k politikom je sucastou nasej politiky ( nenavist k simeckovej mamke je len extrem) ale tu je rec o menej uchopitelnych entitach ako su svetove elity, mestania, liberali.
tyso Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 fasizmus je koncept, nie entita. Opisuje viacere myslienky v jednom ramci.
buky Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 Dôležitá je aj ekonomická situácia. Fašizmus v Nemecku pozdvihol ekonomiku. To je priam vydláždená cesta k nacionalizmu. Na Slovensku je to pomaly anarchia, bez jasného cieľa s ekonomickým úpadkom.
irb Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 pred 7 minútami, buky pridal: Na Slovensku je to pomaly anarchia, bez jasného cieľa s ekonomickým úpadkom. Ide o to, či ten ekonomický úpadok naozaj ľudia cítia alebo ani nie. Alebo tomu veria, lebo sa to tak zdá. Alebo porovnávajú svoj život s článkami v novinách alebo s programom Smotánka... Za seba poviem, že ja na vlastnej koži necítim nijakú zmenu k horšiemu voči životu spred 20, 10, 5 rokov. pred hodinou, tyso pridal: fasizmus je koncept, nie entita. Opisuje viacere myslienky v jednom ramci. Podobne ako liberalizmus či progresivizmus. Osoby sa dosadia podľa okolností.
tyso Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 pred 34 minútami, buky pridal: Fašizmus v Nemecku pozdvihol ekonomiku hm, to je dost mytus. To co sa udialo v nemecku bolo nieco ine, vlada rozbehla nakup vojenskej techniky cez MEFO, co boli zmenky nekryte vlastne nicim. A keby nemecko nezacalo vojnu, tak by doslo ku krachu pretoze sa tieto zmenky nedali preplatit. irb, cize si dost nevhodne meradlo :) nech sa deje cokolvek, tak na tvojej stupnici je to stale nula. A takto, mame nejake realne udaje ( statisticky urad meria prijmy, ceny ) a tak vieme ze v skutocnosti sa zivot zlepsil skoro kazdemu. Ale ludia to tak nevnimaju, sme krajina, kde sa máme objektívne najlepšie v histórii, ale subjektívne máme pocit, že sme na pokraji katastrofy. A napriklad sa to da merat podla pocitu finacnej pohody.
irb Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 pred 15 minútami, tyso pridal: irb, cize si dost nevhodne meradlo :) Jednoznačne súhlasím. Ale sám voči sebe som výborné meradlo.
buky Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 Je mi dobre, tak načo sa zaťažovať niečím, čo sa ma netýka. Kamarát hovorí, že ľuďom je.be a bude vojna.
irb Zverejnené Február 5 Zverejnené Február 5 pred 2 hodinami, buky pridal: načo sa zaťažovať niečím, čo sa ma netýka No, to je dobrá otázka. Odpoveď bude asi v ľudskej mysli, ktorá sa často CHCE starať aj o veci, ktoré sa človeka vlastne ani netýkajú. Ľudská myseľ si o nich vie tvoriť myšlienky. :)
alamo Zverejnené Február 6 Zverejnené Február 6 pred 6 hodinami, buky pridal: Je mi dobre, tak načo sa zaťažovať niečím, čo sa ma netýka. Kamarát hovorí, že ľuďom je.be a bude vojna. Ja pochádzam z Kerestúra! Skutočne som sa narodil v mestečku, čo sa tak kedysi volalo. A ešte predtým Sancta Crux. Mohli by sa napríklad, nejaký neoluddisti pokúsiť vypáliť, nejaké tie dátové centrá. Ja mám s toho ťažkú morálnu dilemu. Ako vidiečan, mám rád pokrok, ale pomalý. Elon Musk oznámil, že ide stavať dátové centrá vo vesmíre, pre rozvoj AI. A tý páni kozmonautický (samý Ing a Doc) sa s toho, poniektorí stále radujú. Hmm. Mám ím ísť pripomenúť, ako im bolo "šoufl", keď som používal iba vyhľadávač a prekladač? (mne zase bolo "šoufl" z nich) Však tú "motiku", ktorou som sa snaźivo oháňal. Pomáhali vymyslieť oni sami. Mám im byť, aj za čo vďačný. Teraz keď viem "kto som, čo som, kde som". By tá debata, mohla byť vcelku "nefér". A veľmi zábavná.. Pre mňa.. Tie pravidlá fair play vymysleli "starý biely muži" aj na to, aby zabránili slabším, hľadať alternatívne postupy k víťazstvu. Tento náš diskusný krúžok, by v USA nejaký pokár, šmahom odsúdil ako zavrhnutia hodný. Genderovo a inak nevyvážený. Však sa tu zliezame, podľa všetkého, iba "starý biely muži". Tak @irb @tyso @buky, ctihodný "starý biely muži", poraďte mi. Ako sa mám zachovať? Musel by som vás, na chvíľku opustiť. A venovať sa, zase tej kozmonautike. Ale mali by ste odo mňa, chvíľku pokoj.
buky Zverejnené Február 6 Zverejnené Február 6 pred 4 hodinami, alamo pridal: Ja mám s toho ťažkú morálnu dilemu. Ako vidiečan, mám rád pokrok, ale pomalý. Ako sa mám zachovať? Naostri motyku.
alamo Zverejnené Február 6 Zverejnené Február 6 @buky Ďakujem za radu. Našťastie času na premýšľanie a plánovanie dosť, ono to podnikanie Elona Muska, bolo vždy tak trochu Ponziho schéma. Mnohý skutočný odborníci na financie a investovanie, to tvrdia už od začiatku jeho podnikania. .. Samý "starý biely muži"? @iskra Pardon. Čo by si mi poradila, s tvojho uhla pohľadu?
irb Zverejnené Február 6 Zverejnené Február 6 pred 7 hodinami, alamo pridal: poraďte mi. Ako sa mám zachovať? Človek, ktorý už vie "kto som, čo som, kde som", nepotrebuje žiadne rady. Sám si je dostatočným pánom.
alamo Zverejnené Február 6 Zverejnené Február 6 @irb To znie pekne.. Ale.. Ale historickým príkladom človeka ktorý vedel "kto som, čo som, kde som", tak pevne, že teda o nijaké dobré rady už ani nestál. Bol napríklad taký Adolf Hitler.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz