Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj všetci, teraz som si kúpil externý disk, a som antitalent na tieto veci tak sa spytam radsej Vás, mám to používať cez jeho software a tak zálohovať súbory naň, alebo normálne bez software-u len nakopírujem súbory na disk ako na usb klúč?? Díky za odpovede :-)

Posted

ja som zrejme podobný antitalent ako ty, externé disky používam priamo, presne ako USB kľúč, nakopírujem a je vybavené, možno to nerobím dobre, ale už roky mi to takto funguje bez problémov ...

Posted

Používam program Back zip. Tam sa dá nastaviť ,ak je disk trvalo pripojený, o kolkej má zálohovať, a ktoré súbory sa majú zálohovať. Vyriešil som to tak, že to, čo robím tento rok na pc mám označený ako XXXXX-2013. V tomto šanóne sú ďalšie podsúbory a podpod súbory.....Na záložnom disku mám vytvorený súbor ZALOHA XXXXX-2013 a v zálohovacom programe mám nastavené, aby raz za deň skontroloval, čo nové pribudlo. Samotné zálohovanie trvá asi 5 minút, lebo on, mudrc, nekopíruje všetko, len kontroluje, a keď je zmena, tak to prepíše v Zálohe. Okrem toho  ešte zálohujem Dokumenty. Tento zálohovací program používam už pár rokov, a aj keď údajne Windovs má niečo zabudované, toto je prehladné. Treba si ale dať pozor na jednu vec. Zálohuje mi to hneď ráno po zapnutí počítača a vtedy treba ísť na cigaretku, lebo ak je daný súbor otvorený, program ho nevie zálohovať a potom sa snaží to urobiť znova, ale to už nem gut.

Je lepšie tento automat, ako kontrolovať, keď som otvoril a urobil zmenu denne v 100 súboroch, tak si ich pamätať a ručne zálohovať. Iná vec ešte je, že ak sa človek ponáhla, povie si že zajtra, ale to už môže byť neskoro.

• 1 year later...
  • 5 years later...