Skočiť na obsah

Bohus

Odporúčané príspevky

Len pre porovnanie, syrska stihacka len narusila izr. vzdusny priestor nad Golanami, aj to iba udajne, a hned isla k zemi. Turci takisto zostrelili syrsku stihacku, ked sa len na malu chvilu dostala do jeho vzdusneho priestoru.

Ty tiez rad zamlcievas fakty, ked sa ti to hodi. Nezoztrelili nahodou predtym Syrcania Turkom Phantoma? Co viedlo k zmene politiky Turecka ;)

 

Ja neviem, ale vo vyhlaseni Syrskeho ministra "Americké nálety postupují správným směrem," (http://zpravy.idnes.cz/dalsi-nalety-na-syrii-a-irak-df9-/zahranicni.aspx?c=A140924_140359_zahranicni_mlb#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6) teda moc odporu k naletom nevidim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ďalšia správa, tentokrát Británia:
 

Británia sa pripojí k leteckým útokom proti Islamskému štátu

Premiér David Cameron poslancov vyzval, aby návrh schválili. Zdôvodňuje to tým, že extrémisti ohrozujú aj "britský ľud".

Britskí poslanci budú v piatok schválili pripojenie sa k leteckým útokom proti Islamskému štátu v Iraku v rámci Američanmi vedenej medzinárodnej koalícii. Za návrh hlasovalo 524 zákonodarcov, proti bolo 43 poslancov. Britské nálety by sa podľa spravodajského portálu BBC mohli začať už cez víkend.

Poslancov o nutnosti zásahu voči islamistom presviedčal aj premiér David Cameron. "Je britský ľud ohrozený? Odpoveď je áno," zdôvodnil svoj postoj šéf Downing Street. "Toto nie je ohrozenie niekde ďaleko vo svete. Ak to nebudeme riešiť, budeme čeliť teroristickému kalifátu na pobreží Stredozemného mora a na hraniciach člena NATO," dodal premiér.

Británia bola v minulosti počas vojenských intervencií v Afganistane a Iraku jedným z najbližších spojencov USA. Verejná mienka sa však po týchto konfliktoch postavila proti, čo sa prejavilo vlani, keď musel Cameron pod tlakom odmietnuť vojenský zásah proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Situácia sa však teraz zmenila po tom, ako militant Islamského štátu so zjavným britským prízvukom na videonahrávke sťal hlavu britskému humanitárnemu pracovníkovi. Objavili sa tiež informácie, že po boku islamistov v Iraku a Sýrii bojujú stovky Britov.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7406656/britania-sa-pripoji-k-leteckym-utokom-proti-islamskemu-statu.html#ixzz3ERUDBZsc

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Biden priznal, ze ich spojenci, Turci, SA, SAE a dalsi, financovali al Nusru a al Kajdu v Syrii:

 

 

 

 

he Saudis, the Emiratis, etc. What were they doing? They were so determined to take down Assad and essentially have a proxy Sunni-Shia war, what did they do? They poured hundreds of millions of dollars and tens, thousands of tons of weapons into anyone who would fight against Assad except that the people who were being supplied were Al Nusra and Al Qaeda and the extremist elements of jihadis coming from other parts of the world. Now you think I’m exaggerating – take a look. Where did all of this go? So now what’s happening? All of a sudden everybody’s awakened because this outfit called ISIL which was Al Qaeda in Iraq, which when they were essentially thrown out of Iraq, found open space in territory in eastern Syria, work with Al Nusra who we declared a terrorist group early on and we could not convince our colleagues to stop supplying them.

 Zasah aj ked je legitimny, tak otazka je jeho legalnost.

 

Na legalny zasah potrebujes

1. Mandat BR OSN

2. ALEBO sebaobranu

 

Mandat OSN nie je, to je jasne.  Ale sebaobranu tam mas pomerne lahko,  ISIL ako vojenske uskupenie napadlo Irak a ten sa ma pravo branit, a kedze ten poziadal USA o pomoc ( a nie len USA ) tak legalnost utokov na ISIL je lahko obhajitelna.  A uzemna celistvost Syrie za stavu ked  tretinu uzemia ovlada ISIL a syrska vlada tam nedokaze zasiahnut?  To chce ine klapky na ociach :)

 

 

A medzinarodny poriadok po Kryme neexistuje,    Rusko ho natolko znefukcnilo, ze  na BR mozes zabudnut.    Sme v svete kde bude platit sila.  A nie vzdy americka,  neviem si predstavit ako by sme sa mohli vratit do stavu kde to bolo.

 

 

bavime sa o Syrii. Ta o pomoc nepoziadala a Amici tvrdia, ze si povolenie nepytali. O par dni uz bombardovali syrske ropne zariadenia, len preto, ze ich kontroluje IS, od ktoreho, mimochodom, kupovala do nedavna ropu ako "pomoc opozicii" aj EU.

 

USA porusili medzinarodne pravo, ked zautocili na Syriu. Ohanat sa tym, ze jej uzemna celistostvost uz neexistuje, je argument hodny sebejovcov. Vid napriklad udajna skupina Chorasan, o ktorej nikto nikdy nepocul a ktoru si vymyslela CIA 18. septembra alebo tak nejak. Mnohi podozrievaju Americanov a ich sunnitskych spojencov, ze utoky proti IS su len zamienkou, ako po krachu chemickeho planu minuly rok predsa len priamymi leteckymi udermi podporit tzv. umiernenych extremistov

Napokon, ved aj Turecko a SA otvorene priznavaju, ze momentalne utoky na IS su len prostriedkom ku konecnemu cielu, ktorym je stale zvrhnutie Assada. Amici odsuhlasili dalsich 500 milionov na vyzbroj a vycvik sysrkych rebelov a cvicit ich ma Gruzinsko.

 

P.S.: Medzinarodne pravo neplati od Kosova

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

USA už niekoľko desaťročí tvoria a podporujú rôzne islamistické skupiny.

Samozrejme pri tom majú plnú hubu demokracie, ale na ich spôsob. Al-Kájda bola vytvorená USA (CIA) s podporou Saudskej Arábie, Británie, Izraela, Pakistanu. Ide tu o muslimskú organizáciu. Bola pôvodne zameraná k boju proti SSSR, ale teraz je využívaná po celom svete. Ovládanie muslimov sa zdá byť z hľadiska vytvárania rôznych odbojových skupín asi za najjednoduchšie riešenie. Väčší problém je už ich ďalšie riadenie.

Ide o dlhodobejšiu záležitosť. V dobách Lawrenca z Arábie boli britskou tajnou službou ovládané Muslimské brigády. A na začiatku 2. svetovej vojny sa dostali pod kontrolu Hitlera.

Usáma bin Ládin viedol operácie (útoky) proti Srbom. Al-Kájda bola využívaná k útokom na Srbov, keď im to ale Srbi vrátili stala sa Al-Kájda humanitnou a potom prišli USA a NATO, začali humanitárne bombardovať Srbsko, ktoré donútili odovzdať 2/3 zeme albánskym muslimským rebelom ktorí sa volali Al-Kájda. Po útokoch z 11. septembra vychádzali články „únosci boli trénovaní na Amerických základňách“. V Londýnskych Timesoch vyšiel článok „Preprava zla“ za mesiac po začiatku vojny v Afganistane zatkla britská a americká armáda tísíce vysoko postavených veliteľov Al-Kájdy a Talibanu. A čo sa stalo prepustili ich a povolili im leteť do Pakistanu aby začali ďalšiu vlnu destabilizácie.

Anwar Al-Awlaki bol v roku 2010 mocnejší než Usáma bin Ládin. Trénoval v USA, ukázalo sa, že keď bol na zozname hľadaných osôb bol tajne v Pentagone. Preberal rozkazy a večeral s ministrom obrany USA, aj keď bol v správach označovaný za šéfa Al-Kájdy. A k tomuto podvodu pridajte to, že západom boli a sú verejne podporovaní rebeli vo východnej Líbii, uvedomíte si, že západ zhodil Egypt a svoju vlastnú bábku, východ Lýbie, zhodili Tunisko.

Málokto vie o utajenom masakre NATO. 9. Augusta 2011, NATO v Líbyi zmasakrovalo civilistov v dedine Majer, neďaleko Ziltenu. 85 ľudí prišlo o život, z toho 33 detí, 32 žien, a 20 mužov.

Briti priznali, že zvláštne jednotky boli vo východnej Lýbii už pred tým, než začala posledná rebélia. Keď si to zhrnieme vôbec tu nešlo o Kaddáfiho, rebelovia boli z Al-Kájdy, ich šéf bol trénovaný vo Virgínii CIA.

Pohľad obyčajných američanov:

Z uvedeného vyplýva, že podľa američanov sú bojovníci Al-Kájdy bojovníkmi za slobodu a skvelí ľudia. Skrátka tí čo to systému žerú si urobia úsudok, že Al-Kaida je nakoniec dobrá. Výhody majú tí čo si nič nepamätajú, pretože keď sa tvrdilo v USA že Al-Kájda je hrozná, museli sa odstrániť všetky slobody v Amerike pretože každú chvíľu môžu zaútočiť. Amerika likviduje všetky ľudské práva vraj kôli domácej bezpečnosti, aby američanov udržala v bezpečí pred Al-Kájdou. Al-Kájda je využívaná k likvidácií civilizácie k sebazrieknutiu sa osobných slobôd, a k údajnej ochrane. Tiež to končí revolúciami a vojnami, ktoré spôsobujú bojovníci za slobodu. Týmto majú globalisti výhovorku na vstup a prevzatie štátu.

Bol chytený britský agent oblečený za Al-Kájdu ako striela do polície v Basre, aby sa suniti a šíti navzájom pozabíjali.

Američania sú masírovaní tvrdením, nie ste Američania ak nepodporujete bojovníkov za slobodu (koho – Al-Kájdu?).

Vlastne nič nové:

 

Veliteľ a zakladateľ ISIS bol väzeň v USA potom ho pustili a začal zakladať výcvikové kempy v Jordánsku na trénovanie teroristických skupín. Na uvedené kempy dohliadala námorná pechota USA a tiež vyzbrojovanie má na svedomí USA. Zranených ošetrujú a liečia v nemocniciach v Tel Avive. Okrem toho ich podporuje Organizácia islamskej pomoci (OIP) + peniaze od GCC a iných darcov (Saudi).

Samotné USA podporovali Hikmatyara (afgánskeho mudžahedínskeho vodcu),

Netanyahu a Dick Chenney v1988 urobili plán Clean Break (PNAC) ISIS považujú všetkých ľudí za neveriacich. Zo začiatku ISIS nezabili ani jedného Američana. Opozícia ktorá 3 roky bojovala s Assádom nevystrelila zo začiatku jedinú guľku proti izraelu. Tento plán (Clean Break) ničí 4 krajiny. Začali Irákom, potom Sýria, Egypt a potom Saudská Arábia. Od Obamu dostali príkaz aby obsadili radikálne skupiny regionu Hamas a Al-Kájdu.

Tu je toho viac:

http://www.mojevideo.sk/video/20480/spojenectvo_usa_isis_%28isil%29_odhalene.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj SME ma v tom uz riadny bordel, kto je proti komu a kto koho podporuje:

 

 

 

Kým medzinárodná koalícia bombarduje spojencov na východe Sýrie, sýrska armáda bojuje proti povstalcom na západe.

Počas operácie údajne zlikvidovali "mnoho teroristov" - čo je označenie sýrskej vlády pre protivládnych povstalcov

Kým americké a spojenecké lietadlá útočia na pozície islamistov na východe Sýrie, armáda na západe a severe krajiny zintenzívnila svoju vlastnú kampaň proti povstalcom, ktorých však Spojené štáty považujú za spojencov.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 1 mesiacom...

Sýria, ktorá sa napriek všetkému aj za klanu Assadov radila k civilizovaným a vzdelaným krajinám s rozvinutým a podchyteným zdravotníctvom, prepracovaným celoplošným očkovaním bez nákazlivých chorôb,

s úspešným školstvom, obchodom, a kdečím, čo k civilizovanej krajine patrí, je po štyroch rokoch šialenstva rozložená.

 

Milión ľudí utrpelo zranenia počas bojov v Sýrii a v krajine sa začínajú šíriť choroby.

Podľa najnovšieho vyhlásenia Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sa v Sýrii pred vojnou očkovalo 92 percent populácie, teraz však už len 52, čo zvyšuje hrozbu šírenia chorôb.

 

... situácia v Sýrii je pri prechode krajinou zlá na prvý pohľad, pretože všade je vidieť ľudí s amputovanými končatinami.

 

Konflikt trvá od jari 2011 a má na konte vyše 200-tisíc životov. Hoffová povedala, že sýrsky zdravotnícky systém kolabuje. Polovica štátnych nemocníc nie je v prevádzke a starostlivosť o chorých a ranených je preto nesystémová. Sýrska vláda nepúšťa do oblastí, ktoré ovládajú rebeli, humanitárne konvoje a blokuje aj dodávky chirurgických potrieb – obväzov alebo injekčných ihiel.

 

Šíria sa choroby, ktoré v Sýrii neboli

Navyše sa tu začínajú objavovať choroby, ktoré sa v Sýrii predtým nevyskytovali – napríklad tropická myiáza (ochorenie spôsobené parazitovaním lariev niektorých múch v ľudskom tele). V Ghúte východne od Damašku zaznamenali prípady tuberkulózy, ktorá sa šíri kvôli veľmi zlým hygienickým podmienkam. Vojaci miesto dlhodobo obliehajú a okrem iného tam viaznu dodávky vody.

...

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/340061-apokalypsa-v-syrii-je-milion-zranenych-mnohym-museli-amputovat-koncatiny/

 

štyri roky stačili. a zďaleka nie je koniec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 3 mesiacmi...

v marci sa začal piaty rok vojny v Sýrii, vrátane následného pôsobenia Islamského štátu, a je to vidieť aj z vesmíru ...

najobjektívnejší obraz o devastácii podávajú satelitné snímky:

 

post-3-0-93810200-1430125490.jpg

 

http://aktualne.atlas.sk/vojna-z-vesmiru-syria-pada-do-tmy-ukazali-satelity/zahranicie/azia/

https://dennikn.sk/70464/syria-pre-vojnu-zo-styroch-patin-zhasla-ukazali-satelitne-snimky/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zacina sa prejavovat dopad dlhodobej opotrebovavacej vojny, ktoru Syria nemoze vyhrat. Sunnitski dzihadisti maju nevycerpatelne ludske, financne a materialne zdroje, podporuje ich USA, Saudska Arabia, Katar, SAE, Turecko a Izrael. Od zaciatku roka syrska armada stratila Busru al Šam na juhu a na severe provincne hlavne mesto Idlib, hoci o pripravovanu ofenzivu islamisti oznamili tyzdne dopradu, a pred tyzdnom Džisr al Šuqur.

Rozhodujucim sa ukazal byt rok 2014, ked syrska armada v impozantnom napore dosiahla viacero dolezitych vitaztiev, ale nepodarilo sa jej islamistov uplne porazit. Naopak, USA zintenzivnili vycvik rebelov a zvysili dodavky zbrani. Zmena rezimu pomocou al Kajdy je zjavne stale v plane.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Celkom dobre napísaný článok o problémeme islamistov v Sýrii. Západ svojou debilnou zahraničnou politikou narobil už toľko škody, že tak skoro sa to už nenapraví. Článok je pod Pijanom, ale kto vie, ten vie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

dobré ráno stará mama

 

Na riešení krízy v Sýrii treba spolupracovať s Ruskom, hovorí Merkelová

 

všetky, dovolím si tvrdiť, že všetky hraničné extrémy sú vždy škodlivé, zvyčajne na dve klasické staré veci: na h...o a na nič.

presne tak je to aj v prípade extrémnych názorov proti, rovnako ako extrémne názory pro Rusko.

 

nikdy nič nie je čiernobiele, a keď americká agenda ešte stále bazíruje na radikálnom odsúdení a odsunutí Ruska z riešenia Blízkeho východu, aj to tak vyzerá.

už len v tejto téme je toho popísaného do aleluja, zasiahnuť rozumne a v pravý čas, mohla mať Európa ušetrenú celú agresívnu migračnú vlnu prieberčivých sýrskych a afganských migrantov.

nemusel byť tak silný a roztiahnutý Islamský štát, a kdečo si svet mohol ušetriť.

 

Sýria bola rozvinutá prosperujúca krajina, dnes je v ruinách,

 

a to, čo si myslí USA o situácii v Sýrii a vôbec o mentalite a sitácii blízkovýchodných krajín a vôbec moslimských krajín, sa ukázalo ako mylné už pred rokmi.

 

Spojené štáty podozrievajú Rusko, že chce ochrániť sýrskeho prezidenta Asada a jeho režim.

 

Nemecko a ostatné západné európske veľmoci musia spolupracovať s Ruskom, ako aj so Spojenými štátmi na vyriešení krízy v Sýrii. Vyhlásila to v sobotu nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Kancelárka sa tak vyjadrila pred stretnutím so šéfmi diplomacií Nemecka, Ruska, Francúzska a Ukrajiny, ktoré sa bude konať v sobotu večer v Berlíne, informovala tlačová agentúra Reuters.

 

Ukrajina bude hlavnou témou stretnutia, ale nemecké ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že diskutovať budú pravdepodobne aj o Sýrii.

 

Rusko v piatok vyzvalo Spojené štáty na spoluprácu, aby sa tak obe krajiny vyhli "náhodným a neplánovaným incidentom", pretože Rusko uskutočňuje pri pobreží Sýrie námorné cvičenia a USA podnikajú v sýrskom vzdušnom priestore nálety proti pozíciám extrémistickej organizácie Islamský štát.

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jedno zaujímavé video z Nemecka. Bude sa meniť ich rétorika ???

http://gloria.tv/media/VyzotcUwWQx

 

Humanitárna pomoc je treba a takto si ju niektorí vysvetlujú http://aeronet.cz/news/recko-zadrzelo-lod-s-humanitarni-pomoci-pro-uprchliky-v-evrope-uvnitr-bylo-5000-brokovnic-a-pul-milionu-americkych-naboju

 

Myslíte, že je to pravda???

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Starsi - to video vlastne aj druhe som videl. Ale ten nemecky,tebe to pride normalne - ci veris - ze paseraci sa plavia pod nejakou americkou zastavou?  Kto tomu veri a to dopozeral - to musi byt iny vytlk.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.blisty.cz/art/79001.html

Západ "před třemi lety ignoroval nabídku Ruska, že donutí Asada odstoupit"

Ahtisaari svědčil, že ruský velvyslanec v Radě bezpečnosti OSN navrhl r. 2012 plán o třech etapách, podle něhož měl Asad po zahájení mírových rozhovorů odstoupit. USA, Británie a Francie však byly tehdy natolik přesvědčeny, že Asad padne stejně, že ruský návrh ignorovaly.

http://www.theguardian.com/world/2015/sep/15/west-ignored-russian-offer-in-2012-to-have-syrias-assad-step-aside

 

vládnu nám k.k.ti..
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, a  kto by veril rusom ?  A kombinacia rusi s assadom ?   to je uplne mimo.    A navyse   ti co bojovali v syrii mali podporu od arabov,  nemali preco pocuvat usa,   to su take rozpravky  bez realnej opory.  Keby amerika bola rozumnejsia,  tak by sa spravala viac ako velmoc.  Ale Obama to nedopustil

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sem sa hodí úplne nový článok Jefima Fištejna:

 

Co si představit pod slovem Syrie: Rusové vědí, Západ nemá potuchy

 

nielen Sýria, komplet Blízky východ, ale v Sýrii sa nevedomosť o blízkovýchodnom svete prejavila nadobro, tam vyššie som to písala ...

ani prílišné proruské, ani prílišné protiruské názory tu nie sú namieste.  podľa politiky, ktorú Západ prevádzal počnúc arabskou jarou a končiac Sýriou a Islamským štátom, je nie že správanie sa veľmoci, to je diletantstvo.

 

dnes tu európa pije dôsledky neschopnej západnej politiky smerom k Sýrii a Blízkemu východu vo forme invázie migrantov ... a nie že nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Starsi - to video vlastne aj druhe som videl. Ale ten nemecky,tebe to pride normalne - ci veris - ze paseraci sa plavia pod nejakou americkou zastavou?  Kto tomu veri a to dopozeral - to musi byt iny vytlk.

 

Si presvedčený o tom, že si v tej televízii vymýšlajú a že sa im nedá veriť?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

v sýrii našli havarovaný "AeroVironment Switchblade"

http://www.moonofalabama.org/2015/10/there-are-us-special-forces-in-south-syria.html#comments

https://en.m.wikipedia.org/wiki/AeroVironment_Switchblade

je to lietajúci minidron, ktorý neslúži na prieskum, ale má za úlohu doniesť niekomu "k hlave" nálož

vo výzbroji to majú oficiálne, jedine americké špeciálne armádne zložky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov