Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Asi pred 3 rokmi keď som išiel z mesta domov na zastávke MHD stál chlapík asi 50-tnik, nakrátko ostrihaný (už plešivol), trochu potetované ruky a s nejakou ženou, asi jeho vlastnou alebo družkou sa o niečom hádali, pričom na ňu fyzicky útočil (nejaká tá po papuli, sotenie a pod.) Ona naňho neútočila, len sa bránila. Obaja vyzerali ako asociálne tipy. Potom prišili autobusy, ja som nestúpil do môjho a tí dvaja do iného, takže čo nasledovalo potom som sa dozvedel od známeho čo cestoval s nimi. Ten chlapík tú ženu začal v autobuse biť a vyrazil jej pár zubov. Asi na nejakej piatej zastávke od nastúpenia vystúpili a už si to riešili bez prítomnosti cestujúcich.

 

Počas celej doby si ich ľudia na zastávke a neskôr v autobuse prakticky nevšímali, nechali to tak, nech si to sami riešia. Inak je to častý prípad, ľudia sa riadia heslom "čo ťa nepáli, to nehas". Myslím, že málokto by sa medzi nich montoval.

 

Aké máte skúsenosti z bežného života s agresivitou iných? Zlízli ste si to na vlastnej koži alebo sta boli nútení niečo poriešiť s rizikom ohrozenia zdravia?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hmm, neviem, ci je to mozno povazovat za taky horsi pripad, ale mozno pred dvoma rokmi sa mi stala taka vec, ze som s kamoskami sla do TESCA. Nejaka mlada baba mozno len o nieco starsia ako ja tam bola s priatelom. Neviem presne, co sa stalo, len sa velmi hadala s jednym SBSkarom a to tak, ze to miestami vyzeralo, ze na neho zautoci. Kamaratky sa presne riadili podla toho pravidla "čo ťa nepáli, to nehas" a radsej odvratili pohlad... Ja nie. Pohladom som jej vytkla jej nemiestne a detinske spravanie (toto prelozim - pozrela som sa na nu, ako keby spadla z ceresne a cestou dole jej narastol na hlave pohlavny ud) a keby nebol medzi ten SBSkar, tak tie slovne hrozby i uskutocni, hm...

 

Dalej... Neviem kolko som mala, ale s rodicmi som sla do jedneho mesta. Auto sme zaparkovali a tu sme si vsimli mladsi parik, ako sa velmi zlovestne hada. Zenska vyzerala ako pobehlica a chlap ako mafian. Chvilu sme ich pozorovali a hadka zrazu vyustila vo fyzicke nasilie... Nejaky mlady hrdina sa im do toho priplietol s tym, ze nie je spravne bit zenu... Aj ten dostal. Nakoniec sme radsej sadli do auta a sli najst ine parkovisko, lebo tam to zacinalo vyzerat velmi zle...

 

Inak u nas sa stal taky mensi prestupok, ked sa 50-rocna suseda a 15-rocna suseda pohadali... Nasa 50-rocna suseda je dost... Hm, nasilna? Velmi naladova zenska a presne taky typ suseda, ktory by nikto nechcel zazit. Je to takzvana pani celeho nasho vchode a vsetko jej vadi... Ta dalsia, mlada, menom Natalia, je presne ako kazda ina baba v jej veku. Susedka ma takeho maleho cokla co hubu nezavre a kazdemu to leze krkom, ale hlavne ze jej vadi, ked niekto co i len trosku hlasok zdvihne. Natalia sa proti niecomu ohradila a so susedou zle poskriepila a ta jej taku vrazila, ze ju do odrazilo o stenu. V tom sa zjavil susedin syn, inak 40-rocny, dospely, silny muz, ktory mlademu dievcatu zacal hrozit a nadavat... Dievca si myslelo, ze ju tam aj ten zmlati.

 

Viem to od matky, ta sa tej Natalii vsetko povypytovala, lebo to u nas velmi dlho riesili... Nikto tej Natalii nepribehol na pomoc, hoci kazdy v nasom vchode vie, ze ojoj, susedia pod nami nie su velmi dobri... Ale inak moze byt dievco len rado, ze sa to skoncilo len tak a nie horsie, kedze ten susedin syn je ine hovado :\

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vred

 

hlúpa či nehlúpa, kamarát vred, prečítaj si ešte raz axelov príspevok, hlavne o type ľudí, o ktorom tam píše, potom mudruj.

 

vždy robíš zo seba najspravodlivejšieho zo spravodlivých, ale ono veci sa dejú zvyčajne trochu ináč

nevieš, či niekto slabšej konštitúcie nevolal políciu mobilom, nevieš, nakoľko bol ten rabiát opitý, nevieš, či ho práve podviedla, či je to u nich bežná kratochvíľa, či je agresívny len opitýalebo aj triezvy, či len na svoju družku či na každého, nevieš o tom nič, len tu s obľubou menuješ kdekoho hlúpym a sám hlúpo moralizuješ.

 

a nájdi v ujovi googlovi či kde štatistiky, o ktorých sa bežne a stále viac hovorí, koľko ľudí zastane a pomôže potrebným len pri dopravných nehodách, nieto ešte pred zúrivým asociálnym typom.

mne sa stalo, že predo mnou sa stala nehoda, nie jedna, a chvalabohu nie smrteľná, a zastala som spýtať sa, či potrebujú pomoc. a raz sa mi stalo, že som zrejme natrafila na vzťah muža a ženy zrejme nie celkom legálny, lebo sa im nepáčilo, že som sa vôbec prišla spýtať, keď narazili do zvodidiel, keď večer šofér zbadal kruhový objazd v poslednom momente.

toľko k agresii a miešaniu sa.

tak sa tu hlúpo nevyvyšuj, lebo ozaj nemáš prečo.

a nehovor že to je iné. nie je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preboha Axel az ma zamrazilo, a ty si preco nic nespravil?

Vred už ťa vidím ako by si ty zasiahol :lol:

 

toto možno sem patriť nebude / lebo ma to rozosmialo / ráno som z okna videl ako sa 3 chalani trocha podgurážený vracali domov, a po ceste im skrížil cestu smetiak. Samozrejme že blízko policajtov, a policajti to videli, nič im nevraveli, a keď banda inteligentov odišla tak policajti smetiak dali na miesto a aj odpadky do neho ... :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

pamätáte si na prvé bitky pred hypermarketmi ?

pozerali sme to s otvorenými ústami. a nestačili sa čudovať.

 

netreba drahé štúdie, stačí o pár centov zlacniť kofolu a kanistru oleja, nemusia byť ľudia nútení, nepotrebujú žiadny podnet, agresivita sa povzbudzuje sama. netreba k tomu hlad, alkohol, stačí človek.

50 litrový kanister oleja doma môže aj stuchnúť, hlavne že je doma a dobre sme si povedali a správali sa ako agresívne beštie.

 

štúdia agresivity, keby bolo o trochu viac tovaru, pozabíjajú sa parazolmi. tak málo stačí k tomu, aby sa ľudia nenávideli.

 

tak vznikajú vojny, čistá esencia agresivity v človeku.

 

Kaufland Malacky - Modrá Noc 26.10.2011/ 22:54h

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a kruciš

:unaveny:

keď som v robote, tak si tam chodievam nakúpiť, akurát o takomto čase

ešte že mám teraz voľno, a sedím doma, inak by to tam "mlelo" aj mňa

ale asi by som radšej zostal hladný.. teda radšej šiel na pivo..

 

inak, v Malackách sa na budúci týždeň otvára novučičké tesco

asi nejaký tréning na "apokalypsu", to bol v tom kaufláči

že by som si na ten deň, radšej zobral dovolenku?

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

agresivita - stačí si pozrieť čo je agresivita.

 

je to lepší dôkaz evolučného vývoja než čokoľvek iné.

v človeku agresivita je v najstarších vrstvách mozgu, je to rovnaký mechanizmus ako s údivom pozeráme ochranu svojej koristi predátorom pred inými predátormi,

ochranu mláďat, ochranu územia, vytrestať, vyhnať slabého,

čím nás je viac, menej životného priestoru, tým viac hryzieme. v človeku sa mi zdá tento atavistický pud prebujnelý a dovedený takmer do dokonalosti.

 

agresivita: http://sk.wikipedia.org/wiki/Agresivita

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Strašné a obišlo sa to bez zranení? Sa človek aj hanbí, za to akí sme ľudia.

 

Mi to pripomenulo jednu podobnú príhodu. Aj u nás v nákupnom centre bolo čosi podobné a známi v tom čase dostavali dom, tak sa mladá pani rozhodla, že práve na takej zľavovej akcii si nakúpia doplnky do kúpelne. Vybrali sa tam, no na križovatke pred nákupným centrom bola taká

trma- vrma, že tam do nich nabúral nejaký chlapík. Takže polícia a išli domov s rozbitým autom aj dobre pohádaní. Povedala, že celú cestu domov sa už ani neozvala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

naposledy som cestovala v autobuse a sedela som vzadu ako sú tie 4 sedadlá, pri okne za dvojkou sedadiel, t.j. na tej strane ako je vodič. Pristúpil párik rómov, tak 35 roční mohli byť, boli slušne oblečení a zjavne šli z nákupu, a sadli si akurát tak, že on sa posadil do tej "dvojky" a ona vedľa mňa tak, že som tam bola zaklincovaná medzi nimi a voľky-nevoľky som musela počúvať, ako sa hádali. Neboli hluční, ale vadili sa o 106. Chvíľami som si myslela, že už jej jednu ubalí, ale našťastie som sa mýlila. Požiadala som tú ženu, aby ma pustila, a presadla som si na to sedadlo ob vedľa nej, ale z druhej, strany, aby som mala voľné pole. Ten muž si to všimol a spýtal sa ma, že či sa tam nezmestím, a ja, že ale áno, čožeby nie, ale chcem im urobiť lepšie podmienky na dišputu, aby mohli lepšie diškurovať bez toho, že by som im tam ja zavadzala. No a chlapík si presadol do toho nášho radu tak, že sedel medzi mnou a tou svojou paničkou. Ako si sadal, nechtiac ma trochu kopol, a tak sa mi slušne omluvil, a ja som mu tiež slušne povedala, že nič sa nestalo. A naraz sa otočil ku mne a začal diškurovať so mnou. Panečku, ten mi celou cestou len lichotil. Potom chcel vystúpiť, vraj musia prestúpiť na iný bus, ale panička mu povedala, že ešte nie, že veď ten bus ide tam, kde oni chcú ísť, priamo, len okľukou, a tak som jej to potvrdila, že naozaj to tak je. potom už sa nevadili, bavili sa celkom normálne. Som rada, že si tam nezačali vybavovať názorové rozdiely ručne- stručne. jeden nikdy nevie.

Mimochodom, pamätám sa, ako v BA otvorili carrefour či ako sa to píše. Šli sme tam aj my, národa plno, všetci sa tlačili, každý chcel lacno nakúpiť. Ale nikto nikoho neušliapal, aspoň o ničom tzakom neviem. ja také mačkanice neznášam a ani vtedy by som tam nebola šla, keby ma starý nebol ukecal. Chcel deckám kúpiť bicykel, nakoniec sme kúpili ešte aj mikrovlnku, ktorú viezol na tom bicykli. keďže vtedy tam nič nechodilo, aspoň my sme o ničom nevedeli, šli sme peši tam aj domov, dnes sú to 3 autobusové zastávky + 10 minút od baráku k zastávke. A ani cesty tam vtedy poriadnej nebolo. Hlavne že sme zažili otvorenie nového obchodu. Viackrát ma nikto na nič také nenahovoril.

Ale už viem, kde bude teraz bývať kvantum ľudí a budú sa pchať o 106...v nemocniciach a u lekárov. Chráň nás Pánbožko od chorôb. :drakula:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Kaufland už musí zvládať masy pravou zadnou, skúseností už majú bárskoľko ... ďalšie zľavy vyvolali ďalšiu davovú psychózu, agresivitu, paniku, strkanicu, nadávky, úrazy, zachraňovali záchranári .

 

Dlhá noc v Spišskej Novej Vsi

http://korzar.sme.sk...zachranari.html

 

http://www.youtube.com/watch?v=wS9U8DvzwX0

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

nuž teda, až sa čudujem, dávno sme tu nemali žiadne Kaufland - šialenstvo ... :o

 

ale čo mešká, ešte môže prísť, aj prišlo ... pred rokom agresívny kaufland-dav v Malackách, na jar v Spiškej N.Vsi, teraz prišlo na rad Komárno:

video a svedectvá v linku http://www.aktuality...mer-posliapali/

 

jedno zo svedectiev:

Denisa: “Akcia dopadla absolútne hrozne, ľudia sa šli pošľapať, naši spoluobčania sa tlačili a hulákali jeden po druhom, aby mohli brať rohlíky vo vreciach, úplne jak zmyslov zbavení… Fízlov tam bolo asi 30, na začiatku spolu s SBSkármi hrali formu, veľkých pánov, ale keď sa to peklo spustilo, situáciu absolútne nezvládli. Mamku mi zhodil dav na zem, mne krvácala ruka, ani neviem od čoho, no horor. Údajne bola aj rýchla pomoc privolaná. Taxíky nemali šancu dostať sa pred Kaufland, šora áut ťahala až k Lodeniciam, neskôr bola údajne premávka presmerovaná na parkovisko nášho Tesca. Fuh, no nikdy viac…

a ako vždy ... a znovu ... nemáte chuť spýtať sa slečny Denisy, načo išla aj s mamkou do toho davu ?!

Martina: “Niečo také som ešte nezažila, naozajstná hrôza, čo s ľuďmi dokáže spraviť takáto akcia. Takmer ma tam ušliapali! Vraveli mi, že to takto iste dopadne, ale skúsila som to. Mám nejaké modriny, zničené topánky a výsledok nákupu takmer nulový.”

už ani nemám chuť pýtať sa, prečo to teda "skúsila" ...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

spomenula som si, veru aj na mňa kedysi začal nejaký podryvák...ešte som bola mladá, takže to bolo dávno. cestovala som v autobuse, ktorý nečakane prudko zabrzdil a aj keď som sa držala, trochu som ramenom vrazila do nejakého chlapíka, naozaj som mu ani nič nepoškodila, ani nijak inak som mu nespôsobila žiadnu ujmu, len som do neho ťukla. No a tak som sa mu slušne ospravedlnila, a ten mi začal tam nadávať, označil ma za drzú ****, ktorej treba rozbiť hubu, a skoro mi jednu ubalil, rozohnal sa, ale nemal dosť miesta. neuhla som, len som zopakovala, že to nebolo úmyselne a že sa mu ospravedlňujem. chlapík zjavne cchel vyvolať konflikt, a rýpal a rýpal, tak som mu povedala, že ak sa chce biť, nech si hľadá seberovného partnera na súboj, a nie babu, že či si na silnejšieho protivníka netrúfa. Potom sa do toho zamiešali aj spolucestujúci, nejaký pán mu tam povedal, nech mi dá pokoj, že veď som mu nič nespravila a som sa mu aj slušne ospravedlnila, a ke)d sa nevie vpratať do kože, tak nech vystúpi. Ešte niekoľkí )další sa pridali, tak prestal otravovať. Bola to nepríjemná situácia.

Som presvedčená, že keby sa to stalo teraz, tak sa na mňa každý s prehľadom vykašle.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

hlavne že je láska, pre lásku medzi ľuďmi je povolené na druhého s iným názorom v mene pokory a úcty a lásky nadávať, ... či ho zmrzačiť.

hrozné na tom videu je, že nevieš, ktorý magor ťa kedy zmrzačí či zabije, hoci len preto, že si.

 

 

pripomenulo mi to:

na jeseň napadla takmer rovnako jednu našu mladú susedu, mladú lekárku / ktorá vyzerá tak na pätnásť / jedna sfetovaná 16 ročná dievčina.

na ulici medzi činžiakmi, išla okolo, a afekt bol presne rovnaký, z ničoho nič, zakričala na ňu " a ty v tom zelenom tričku, nehaj mojho frajera na pokoji" a hnala sa za ňou dva bloky, strhla na zem a kopala ...

konečný kopanec smeroval špicatou botou do hrdla
verdikt lekárov bol - dva centi vyššie, a doláme jej jazylku, a je po mladej, nedávno odpromovanej lekárke ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pri niektorých agresívnych jedncoch stačí naozaj málo, aby do človeka skočil - stačí že má pocit, že na neho "čumíš"... zažila som, boli sme v karčme s partiou, starali sme sa len o seba a od vedľajšieho stola vstal taký ožratý anorektický mladík a so slovami – čo čumíš, chceš po papuli? olial môjho drahého pivom... o čosi neskôr sa pobil so servírkou a následne aj so svojimi kamarátmi, ktorí sa ho pokúšal spacifikovať a odvliecť preč, aby nerobil problémy...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takých Rambov býva dosť. Úplne im stačí, keď sa na nich náhodou mimovoľne na zlomok sekundy pozrieš a už majú veľmi dobrý dôvod sa s tebou pobiť.

 

Pamätám si, ako sme raz boli partia na jednej akcii, sedeli sme pri viacerých stoloch a k druhému stolu došiel taký trtko, ktorý sa chcel velice pobiť s jedným z nás, ale od stola, kde som ja sedel sa zdvihol kamoš (taká väzba, asi 1,95m a 115kg), že či má nejaký problém. Trtko hneď po otázke dostal takú po papuli, že zabudol aký je dátum :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Rusku to vyriešili po svojom. Začali poriadať pouličné zápasnícke turnaje, ktorých sa môže zúčastniť každý, kto dosiahol plnoletosť. Nemusí to byť trénovaný borec ani registrovaný zápasník, stačí len chuť trocha si zabojovať. Turnaje slávia úspech, takto vyzerá napríklad podujatie Strelka, organizované v Petrohrade:

 

mJV4nbA.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov