Skočiť na obsah

Bombové útoky - staronové riešenia boľačiek sveta


game

Odporúčané príspevky

Bombové útoky, bez ohľadu na to, či pri tom útočník stratí hlavu, či svoje dielo pozerá v tv, sú kdesi na samom dne toho, čo človek človeku dokáže urobiť.

jedna skutočná správa z bostonského maratónu, o ktorej nejaké konšpirácie celkom iste vzniknú, ak už nevznikli  :
 

Dve explózie na cieľovej čiare Bostonského maratónu zabili 12 a zranili podľa odhadov vyše 60 ľudí, hoci oficiálne čísla zatiaľ nie sú známe.

Bostonská polícia výbuch potvrdila. Zatiaľ tiež nie je jasné, či ide o teroristický útok.

K výbuchom došlo tri hodiny po tom, čo cieľovú páskou prebehol víťaz. Druhá explózia nasledovala asi 20 sekúnd po prvom výbuchu.

http://www.cas.sk/clanok/248248/explozie-na-bostonskom-maratone-startovalo-aj-10-slovakov.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2309545/Boston-Marathon-explosion-Dozens-reported-injured-device-goes-near-finish-line.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v Bostone to boli nakoniec lacné podomácky vyrobené nálože, "len" traja mŕtvi, a množstvo  amputovaných dolných končatín ...
bomby boli pravdepodobne ložiskové bomby :

 

Práve použitie tejto, prípadne podobnej bomby (Reuters písal všeobecne o šrapneloch) vysvetľuje relatívne malý počet mŕtvych. Ale aj to, prečo veľa zranených prišlo pri útoku o nohy.

Dve bomby, ktoré boli niekoľko desiatok metrov od seba a vybuchli 13 sekúnd po sebe, umiestnil útočník údajne do smetných košov pri zemi.

Kusy kovu sa tak rozmetali po zemi a zasiahli ľudí najmä do spodnej časti tela.

„Videl som ľudí, ktorí vyzerali, že im odtrhlo nohy. Ľudí tlačili na vozíkoch,“ povedal pre Reuters svedok Joe Andersen.

 

„Títo bežci práve dobehli do cieľa a teraz nemajú nohy. Tak veľa ľudí je bez nôh. Krv je všade,“ opisoval scénu podľa Independent Roupen Bastajian, bývalý člen námornej pechoty.

Lekári museli vykonať najmenej 10 amputácií, celkovo bolo zranených viac ako 170 osôb.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6770228/lekari-v-bostone-sa-citili-ako-na-fronte-vela-ludi-prislo-pri-utoku-o-nohy.html#ixzz2QeSlsigL

vyhodiť do povetria a mrzačiť ľudí je sofistikovaná forma, ako dať najavo svoj velectený názor.

ako špekulácií o tom, kto bol autorom. čo zatiaľ vôbec nie je jasné :

http://www.reflex.cz/clanek/nazory/50161/zdenek-strnad-bomby-v-bostonu-ukazaly-ze-pred-svinema-se-neschovas.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nepochopila som dovod takejto ohavnej veci, bostonsky maraton je jednym z najprestiznejsich v krajine, ci sa chcel dotycny takymto sposobom ukazat, dost ubohe...ale ucel to splnilo, vyplasilo to americanov a samozrejme aj prezidenta

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa na tom celom zaraža jedna vec. Samozrejme je to hrozne a ja to nechcem v žiadnom pripade zľahčovať. Prečo su ale toho plne spravy, plni to titulky novin, na spravodajskych portaloch online aktualizacie o novych, "šokujucich" skutočnostiach a budeme o tom poučvať a čitať ešte mesiac? Pritom sa taketo veci deju po celom svete pomaly denne. Mnohokrat s oveľa väčšimi počtami obeti. Keď sa to ale netyka Ameriky, ocitne sa to na strane "pätnasť" v rozsahu sotva na par riadkov. To už nie je take šokujuce a zaznamenania hodne? Maju tie životy menšiu cenu?

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Otras. Otras ako sa niekto zahrava s ludskymi zivotmi, je jedno kde, otras aj tie "cim dalej tym viac pachtiace po krvi" media.

Ako povedal jeden znamy na FB, niekolko km velka zelezna alebo z ineho nerastu zlozena gula, rovno do zemegule...tato pliaga to samozrejme neprezije, zem sa z toho spamata, a raz sa mozno zadari a ta Eva ci Adam to jablko pokusenia neodtrhnu.

 

Staci jeden tupec...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo už je na tom nepochopiteľné?

je to veľmi jednoduché, ale o to hroznejšie..

spáchali to feťáci.. regulérny ťažkotonážny narkomani

totálne vypatlané "smažky" ktoré sú ochotné na čokoľvek, len preto, aby sa dostali k svojej dávke

kradnúť alebo vraždiť, to im je jedno, nemajú pod kontrolou nič, pomaly ani len vlastný konečník

vypestovali si v hlavách schému, podľa ktorej cesta k vrcholnému blaženému extatickému zážitku "splynutia s vyšším princípom", viedla cez "sebeobetovanie sa", spojené so zabitím čo najväčšieho počtu nepriateľov ich viery

tak na to pomyselné "malé červené tlačítko" bez váhania dupli

 

otázka vlastne nie je "ako zničiť teroristov?"

ale..  ako feťákom "otráviť" drogu?

jediný problém je v tom, prijať túto hnusnú pravdu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

páchali to feťáci.. regulérny ťažkotonážny narkomani

totálne vypatlané "smažky" ktoré sú ochotné na čokoľvek, len preto, aby sa dostali k svojej dávke

 

Určite?

Zdá sa, že vinníkmi sú potomkovia utečencov z druhej čečenskej vojny, ktorí sa v Amerike venovali úplne normálnemu životu. Synovia boli športovci, členovia univerzitných klubov boxu a veslovania. Jeden z nich študoval medicínu na Cambridgi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zaručene..

to že niekde niekto vyrastie, ešte sa nerovná asimilácii

obzvlášť keď pár blbcov tvrdí že asimilácia je zločin..

(buďme multikulti..)

Tamerlán si sťažoval, že v novej vlasti nemá žiadnych tam rodilích priateľov

vlastne si nesťažoval ale to konštatoval

vraj mu boli úplne cudzí, nerozumel im, a ani s nimi nechcel mať nič spoločné

 

tak sa dal na fet.. cpal si do hlavy náboženstvo

fakt hustý matroš

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tradičný nedeľný zahraničnopolitický komentár týždňa

s výstižným zhrnutím najmä v závere

 

Určite sa mnohí, ktorí oboch bratov osobne poznali pýtajú, či mohli včas odhaliť ich zámery. Pravdepodobne nie. Koho by napadlo, že bratia, ktorí sa krajine, kde mohli svoju vieru praktizovať bez zábran, študovať a ktorá nemala s vojnou v Čečensku nič spoločné, kruto pomstia. To, že verili v konšpiračné teórie o 11. septembri nie je nič výnimočné.

Pozrime sa len okolo seba, koľko pomätencov na Slovensku tvrdí to isté. Som presvedčený, že po internete koluje už teraz „skutočná verzia“ o bombovom útoku v Bostone. Bez ohľadu na motív, ktorý sa možno nikdy nedozvieme. Už teraz tvrdím:
To nedáva žiadny zmysel!

http://www.rozhlas.sk/radio-slovensko/zahranicnopoliticky-komentar-tyzdna/Terorizmus-na-sportovom-podujati?l=2&i=63136&p=1

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Naozaj pekná "rozprávočka" od Martina Rajca... Dokonalo tendenčne napísané akoby o tom všetkom neboli snáď ani žiadne pochybnosti. Samé nepriestrelné fakty - údajne, údajne, možno, možno...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tamerlanova matka, synovi hneď po útokoch zavolala, mala oňho strach..

http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/tamerlan-po-utocich-v-bostonu-presvedcoval-matku-aby-se-nebala/929432

"Mami, proč se bojíš?" odvětil se smíchem Tamerlan na telefonický dotaz matky, zda je v pořádku. Synovi volala, protože se chtěla ujistit, že se mu nic nestalo.

bodaj by sa nesmial.. "anjelský prášok" ku ktorému "čuchal", fungoval na plné pecky..

 

je to fakt zaujímaví článok..

 

Vyšetřování rodinných poměrů ukázalo, že v posledních zhruba pěti letech prošli Carnajevové bouřlivým a problematickým obdobím. Ukázalo se, že Tamerlan se s matkou začali více zajímat o víru. Kdysi tichý mladík, který se chtěl stát boxerem, začal pod vlivem matky hlouběji pronikat do církevních otázek. Tamerlan, o něhož se matka bála, že sklouzne k životu s marihuanou, přestal pít, kouřit a také nechal boxování, neboť tento sport byl podle něj v rozporu s vírou. Také, jak vzpomíná matka, naléhal na ostatní členy rodiny, aby rovněž uznali přísnější výklad islámu.

Tamerlan přiměl matku, aby se zahalovala. To se ale nelíbilo jejímu manželovi. "Řekl, že blázním, když se zahaluji," tvrdí. Mužovi odpověděla, že muslimové by to měli vyžadovat a že se tak bude chovat. Pár se nakonec před dvěma lety rozvedl.

Tamerlanovův vzrůstající zájem o islám se shoduje s neklidným obdobím jeho života, kdy přestal boxovat, bezcílně měnil univerzitní kurzy, čelil obvinění z fyzického útoku na svou přítelkyni a kdy byl jeho blízký přítel zavražděn.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

všimli ste si niekto v slovenských správach, že včera sa na slovensku uskutočnil "bombový útok"?

ak nie nie.. čo sú to vlastne za správy?

 

včera som bol na poobednej šichte, a s VW sa vrátil kamión, po ďalšiu várku dielov, šofér bol naštvaný ako besný pes

povedal "v hale číslo 4 je bomba, nikoho nepúšťajú do areálu, všetky kamióny stoja vonku.. takú armádu policajtov a hasičov som ešte v živote nevidel.." (akurát sa mali striedať šichty, nemohol odovzdať kamión tomu, čo mal prísť po ňom, tak mal dve hodiny neplatený nadčas...)

stáli sme dve hodiny, spolu s nami stáli všetky subdodávateľské firmy pre VW, prakticky polovica priemyslu na Záhorí

čo znamená že vznikla škoda za milióny..

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 rokmi...

samovražedný bombový útok dnes, už aj v Istambule.

 

Pri dnešnom útoku, ku ktorému došlo na Námestí sultána Ahmeda v centre Istanbulu neďaleko Modrej mešity hojne navštevovanej zahraničnými turistami, zahynulo najmenej desať ľudí a minimálne 15 osôb utrpelo zranenia.                                                                                                                                                                            ....samovražedným útočníkom bol sýrsky občan narodený v roku 1988, ktorého sa podarilo identifikovať podľa častí tela nájdených na mieste činu.

 

Centrom Istambulu otriasol výbuch, hlásia mŕtvych a zranených, prevažne turistov

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

19. marca v Istambule ďalší útok, kdepak Kurdové ... a ani januárový bombový samovražedný útok nebol dielom Kurdov, ako vtedy okamžite vyhlasoval Erdogan - bol to islamista z IS.

 

tento posledný útočník, nar. 1992,  bol tiež identifikovaný ako člen Islamského štátu.

 

Identifikovaný atentátník byl na seznamu hledaných osob podezřelých z napojení na teroristické organizace, ale úřady měly za to, že pobývá v Sýrii a pohřešuje se. Byl členem IS.

Islámský stát měl na svědomí i předchozí sebevražedný útok v Istanbulu - v lednu se atentátník odpálil u skupiny turistů v centru města, zemřelo dvanáct německých občanů. Turecko zažilo v posledních měsících celou sérii teroristických útoků. Naposledy útočili sebevražední atentátníci v neděli 13. března v Ankaře, kde zemřelo 37 lidí.

Turecké bezpečnostní složky jsou po sobotním útoku v pohotovosti a úřady mimo jiné zakázaly některé plánované oslavy kurdského nového roku. Německo oznámilo, že jeho zastupitelské úřady, které byly kvůli teroristické hrozbě uzavřeny ve čtvrtek, zůstanou zavřené i v pondělí.

Více na http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/70168/turci-identifikovali-utocnika-z-istanbulu-byl-clenem-islamskeho-statu.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov