Skočiť na obsah

Problém s TV - neznáša výšky


Luma

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 19
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Luma

    8

  • funebrak

    3

  • member2793

    3

  • game

    2

Top prispievatelia v tejto téme

k téme :

pripomína mi to prastaré tv s lampičkami a dipólmi, ktorým nebolo jedno, ako bola natočená anténa, a kde na dipóle bol natočený kúsok alobalu, a kde stál v miestnosti televízor ... :hmmm:

ale s modernými tv to asi nebude mať súvislosť ...

 

a čo takto naladiť ho na tej skrinke ? to si zrejme už odskúšal :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trošičku sme sa domotali, tuším, možno je to celkom jednoduché, ale trošku som mimo :

 

nastavuješ tv na zemi, tam ide. píšeš, že vyložíš na skrinku, tam nejde.

že nie je na tv inde v byte miesto. ok. skúšala si nastavovať na tej skrinke, kde má miesto ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vie mi niekto povedať, prečo má náš televízor strach z výšky? keď ho naladím a je položený na zemi, krásny obraz aj zvuk.. akonáhle ho dám na skrinku pre TV, zrno...

 

hm, zaujímavá otázka, ja mám k nej jednu pomocnú: aký je zdroj signálu? je to vonkajšia anténa, izbová anténa, alebo káblový TV rozvod? od toho sa dá odraziť pri stanovovaní diagnózy :zubiska: aj keď takto na diaľku to bude skôr tipovanie.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Treba pozriet antennu zasuvku, koncovky na antennom privode, popripade to moze byt kontakt v TV

teda pokial pouzivate klasicky koaxial na privod signalu zo spolocneho rozvodu

 

tipujem to na chybu v nejakom kontakte, alebo "zalomeny" koaxial.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

elfant to zhrnul vcelku presne, akurát by som prehádzal poradie pravdepodobnosti príčiny:

1. vadná účastnícka šnúra. hlavne lacné čínske káble (nielen) z teska sa vyznačujú tým že vnútornú žilu koaxu netvorí lanko ale obyčajný drát ktorý sa môže zlomiť, a ako píše ryan s iným TV to môže ešte uspokojivo fungovať.

2. chybný spoj anténneho konektora v TV. riešenie je preletovať spoj - odporúčam opravovňu, laik môže narobiť riadnu paseku (už som videl výsledky podobných pokusov o opravu :zubiska: )

3. chybná účastnícka zásuvka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lenže

prišiel ku mne kamarát, čo mi TV daroval (on ho mal cca 10 rokov) a naladil ho... všetko išlo krásne, v ničom nebol problém. Až kým na druhý deň mama upratovala za TV (boli tam nejaké staré latky a poličky zo skriniek) a vyberala ich, potom nejaké vrátila naspäť a to takým spôsobom, že ich hodila a padli na anténový kábel zapojený v TV. Kábel sa odpojil, zapojila ho a odvtedy zrní.. Myslíte teda, že by mi stačilo len kúpiť nový kábel? nakoľko ten náš má asi 15 rokov :smilieee: ikeď aj tak si neviem vysvetliť, prečo v starom TV ide všetko ok. A čo sa týka toho portu v TV a letovania, išla som sa do toho púšťať, lebo som bola presvedčená, že to bude tým ( keďže som si myslela, že kábel je v poho, nakoľko v druhom TV ide, myslela som, že ani v TV, keď na dvd ide pekný obraz a že ani v zásuvke či čo to je, lebo na druhom TV bez problémov ) kúpila som si samicu a že idem to spraviť, no tam je to inak, neni to ani na šróbovanie ako býva, ani na odtrhnutie a pripájkovanie, je to celá krabica (CTT5010). takže to sa nedá len tak -_-

Ďakujem vám za reakcie moc

 

a naladil ho na tom mieste, kde teraz nejde.. na tej skrinke

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

JMK, však si na 5 minút požičaj anténny kábel od suseda alebo od koho, len na vyskúšanie. ak to nebude káblom zostáva už len konektor v TV alebo účastnícka zásuvka.

kúpila som si samicu a že idem to spraviť, no tam je to inak, neni to ani na šróbovanie ako býva, ani na odtrhnutie a pripájkovanie, je to celá krabica (CTT5010). takže to sa nedá len tak -_-

 

neviem čo myslíš tou krabicou :confused: ale ak je to vnútri TV taká krabička z pocínovaného plechu s anténnym konektorom, tak to je tuner (po starom kanálový volič), ak máš odvahu môžeš ju opatrne otvoriť a spoj z konektora preletovať. ale ešte raz opakujem nie je to práca pre laika! nevhodným postupom môžeš odpáliť polovodiče vo vnútri tunera.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov