Skočiť na obsah

Umelé osvetlenie nad bylinky

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ahojte, pestujete niekto bylinky v byte alebo dome pod umelým osvetlením? Chcem si uchovať pár tohtoročných vydarených byliniek - bazalku,mätu, thymian atd aj počas zimy a potrebovala by som tipy na žiarivky a ich umiestnenie nad rastlinkami. A kde ich môžem kúpiť. ďakujem :flowers:

• Odpovedí 23
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Janka R

8

• game

4

• funebrak

4

• sahara

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené obrázky

Zverejnené

Bazalku urcite.. ;)

Osobne skusenosti nemam, ale zda sa ze by mali stacit aj obycajne ziarivky, pripadne kombinacia ziarovky a ziariviek(v pomere 1W:2-3W), odporuca sa tiez kombinovat warm white a cool white ale to zavisi na konkrenej rastline. Co sa vzdialenosti tyka asi 25-45 cm, ale tiez to zavysi na rastilne, a da sa pouzit len pre nizke rastliny('tak aby boli aj najspodnejsie listy do 8" od lampy'). Svetlo treba asi 12 hodin denne(8-12 pre niektore, 12-16 pre ine).

Zverejnené

Bazalku urcite.. ;)

jaj Tom, áno, aj tebe napadlo už pri nadpise to čo mne ... :innocent:

/ ale ja som len kukala v amerických filmoch !!! /

k bylinkám :) : žiaľ, nemám skúsenosti, ešte pokusné letné pestovanie, ale so svetlom žiaľ nie ...

Zverejnené

Bazalku urcite.. ;)

čo je s bazalkou? konečne som si vypestovala takú, ktorej sa darí a rozrastá sa, takže si ju chcem uchovať čo najdlhšie. a taktiež levanduľu. veľmi dobre som sa cítila, keď som vdychovala paru z čerstvých byliniek a liečila si priedušky.

Inak- myslela som si, že umelé svetlo bude ako doplnok k dennému, pretože ich chcem umiestniť blízko balkónových dverí. Takže nie svietiť celý deň.

Zverejnené

s bazalkou nič :) ... to len nám sa pohla fantázia :D

bylinky sú fajn! :)

Zverejnené

Bazalku urcite.. ;)

jaj Tom, áno, aj tebe napadlo už pri nadpise to čo mne ... :innocent:

nám dvom s Tomom ... podľa tej jeho otázky na "bazalku" stopro ! :agree: :happyroll:
Zverejnené

u nás na intráku sa kedysi bylinky pestovali v skrini zvnútra obloženej alobalom a nad nimi bola zavesená halogénka. ale úroda bola aj tak veľmi biedna..

Zverejnené

game !

:D

D'Ady, nekrič na mňa ! :D

ako to tu pozerám, to svietenie na bylinky tu pochopili na prvý šup všetci správne !!! :thumbsup:

Zverejnené

hlavne psssst, lebo pridu chlapci z UBOK a bude pruuuuser! :smilieee:

Zverejnené

nuž,podľa predpovede počasia už veľa času nemám, takže asi navštívim Hornbach a požiadam tam o radu nejakého pána v červenej veste :smile2:

Zverejnené

noo, vy ste mysleli takú bazalku, ako vypestoval kedysi môj synovec, mal len jednu takú zelinu na okne v kvetináči, ale len čo vyrástla do krásy, zožrala mu ju ich mačka, a potom sa niekoľko hodín tvárila blažene ako keby mala nebeské vidiny... :zubiska:

všetci sme sa mu potom rehotali. Ani sme nemuseli mať tie vidiny.

Zverejnené

Som nevedel ze to ma halucinogenne stavy aj na zvierata,prva zdrogovana macka na svete :zubiska:

Zverejnené

...požiadam tam o radu nejakého pána v červenej veste :smile2:

Janka R, len opatrne, aby na teba ten pán v červenej veste nezavolal polišov :-)

Zverejnené

noo, vy ste mysleli takú bazalku, ako vypestoval kedysi môj synovec, mal len jednu takú zelinu na okne v kvetináči, ale len čo vyrástla do krásy, zožrala mu ju ich mačka, a potom sa niekoľko hodín tvárila blažene ako keby mala nebeské vidiny... :zubiska:

:hahaha:

Janka R, len opatrne, aby na teba ten pán v červenej veste nezavolal polišov :-)

a taka nevinná hobby téma to bola :happyroll: každopádne teraz len čo pozriem na bazalku, premýšlam, čo vlastne vidím :)

• Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

tak som to zatiaľ poriešila využitím reflektora zo svetelného stanu, do ktorého som namontovala patričnú žiarovku. Som zvedavá, či si bylinky zvyknú... :flowers:

post-3001-0-27874000-1353320658.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov