Skočiť na obsah

Google úložisko


Sniper

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    2

  • valcik

    2

  • dead

    1

  • Tom

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Oplatí sa dobre prečítať licenčné podmienky. Google si tam napríklad nárokuje právo na ľubovoľné úpravy a následné užívanie nahrávaného obsahu:

https://www.google.c...policies/terms/

Pokud nahrajete nebo jinak odešlete obsah do našich služeb, poskytujete společnosti Google (a subjektům, se kterými společnost Google spolupracuje) celosvětově platnou licenci k užití, hostování, uchovávání, reprodukování, upravení, vytvoření odvozených děl (například děl, jež jsou výsledkem překladu, přizpůsobení/adaptací či úprav provedených za účelem jeho lepšího fungování v rámci našich služeb), komunikaci, publikování, provozování a zobrazování na veřejnosti a distribuci takového obsahu Práva, která touto licencí udělujete jsou užita za účelem provozování, propagace a vylepšování stávajících služeb a vývoj nových služeb. Licence přetrvává i poté, co přestanete naše služby používat (např. firemní zápis přidaný do služby Mapy Google).

Pri kolektívnej práci s menej citlivými dátami by som to snáď využil, ale na zálohu či dočasné ukladanie súkromných dát zrejme nie.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie pravidlá vyplývajú priamo z podstaty služby: "pridaj a zdieľaj". Licenčné podmienky sú viac menej len formalitou (s ktorou každý súhlasí, podobne ako pri inštalácii programov spôsobom Yes, Yes, Next, Next, Agree), ale sú potrebné pre kontroverzné prípady aby sa Google mohol chrániť ak by niekto 'omylom' nazdieľal niečo čo by nechcel alebo uploadol najnovší koncert od Madonny. Pre warezákov to nie je určené a určite tam nikto nebude uploadovať niečo extra osobné (poslednú vôľu a pod.).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V súlade so súčasnými licenčnými podmienkami si Google napríklad môže vybrať hociktorú z nazdieľaných súkromných fotografií z dovoleniek, ktoré si tam ľudia odložia a po úprave sa ktorýkoľvek obrázok môže objaviť povedzme v logu na hlavnej stránke vyhľadávača. Nemám dojem, že by sa týmto chránili pred nahrávaním nelegálneho obsahu zo strany užívateľov, oni si jednoducho nárokujú právo na rôzne úpravy a následné užívanie zdieľaných dát.

 

Osobne si myslím, že tieto všeobecné podmienky sa týkajú najmä ostatných služieb a pre Google Drive ich ešte budú upravovať, ale napríklad DropBox má v zmluvných podmienkach jasne stanovené, že do zdieľaných dát nebudú prevádzkovatelia žiadnym spôsobm zasahovať alebo ich šíriť bez povolenia užívateľa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na androide mi vcera aktualizovalo aplikaciu Google Docs na Google Drive, s dodatkom, ze si este musim pockat. Dokumenty Google vyuzivam casto, hadam to az tak velmi nepokazia. Celkom by ma zaujimalo, ci bude fungovat zdielanie mp3 :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov