Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

II. kolo bude teda

v Bratislavskom kraji : .. Frešo  -  Flašíková Beňová

v Trnavskom kraji : ...... Mikuš  -  Berényi

v Nitrianskom kraji : ......Belica  -  Galbavý

v Banskobystr. kraji : ... Maňka  -  Kotleba

v Košickom kraji : ........ Trebuľa  -  Bauer

Zverejnené

Neskutočne sa bavím na tom, ako sú politici neskutočne "zhrození" a "šokovaní" z toho, že v BB kraji sa Kotleba dostal do druhého kola. Ako strašne odcudzujú extrémizmus a krajnú pravicu, dobre že nehovoria pomaly o konci sveta.

Len zabudli na jeden detail: toho "kotlebu" vytvorili oni sami.

Zverejnené

a ešte viac sa mi v tejto súvislosti páči, ako sa okamžite majster Fico dištancoval : Kotleba je problém pravice a výsledok krajských volieb v Banskobystrickom kraji je jasnou vizitkou pravice.

chrobák truhlík je ten Fico, a poriadny ...

Kotlebu hlavne volili frustrovaní voliči, ktorí hľadali nejakú inú alternatívu, našli ju v človeku, ktorého považujú za novodobého Jánošíka, od toho má Kotleba ďaleko, a som presvedčená, že by ako župan pohorel - stavať len na jednej agende sa nedá, a nezamestnanosť a problémy regiónu by to nevyriešilo ...

ale toto je práve niečo ako posledný, zúfalý odkaz, ktorý poslali voliči pánom politikom - aj Ficovi, za prehliadanie problémov ľudí a nie že nie, od tohto sa len tak dištancovať je Ficovo väčšie farizejstvo, než jeho Istoty.

on práve vládne, jemu svietili očičká pri prevahe už existujúcich či nádejných budúcich smeráckych županov, jeho krajina je celá namaľovaná na červeno a je na to patrične hrdý ... je to JEHO problém.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Uz dlho nepozeram politicke debaty v TV, ale dnes som sa dostal k tomuto linku -a klikol som.

http://www.ta3.com/clanok/1029846/volby-do-vuc-bratislavsky-kraj.html

No, zbytocne tri hodiny zivota mi uz nikto nevrati, tak aspon nieco malo skonstatujem.

S vynimkou zabehnutych person ako Freso, Benova, Krajcer, Paska /este mozno Ruhig/ nemal ziadny kandidat ani len paru o tom, v com spociva praca zupana, kde zacinaju a koncia jeho kompetencie a co chce vlastne robit. Nevidel som u nich ani len naznak snahy vyjadrit sa kompetentne /aspon z pozicie kandidata na zupana/ k nejakemu konkretnemu problemu. Proste kecali o vsetkom a o nicom. Vsetkych trapila kriminalita, nezamestnanost, korupcia, nevymozitelnost prava a chudoba /fnuk/ a secia by s radostou stavali nove dialnice a cyklotrasy vsade naokolo /ach ako fajne, ze takych ludi na Slovensku mame, ne?/. Keby sme tuto temu z fora previedli do zvukoveho formatu, v porovnani s tymito diletantskymi hnupmi by sme aspirovali minimalne na finale volby riaditela zemegule.

-Ondrias, okrem dusovania sa ako videl prveho bezdomovca v amerike, ako bolo za sociku fajn a ako treba zatocit s privatizermi zdoraznil jeden z bodov svojho programu - citujem "ako vyhnat investorov a kolonizatorov z Bratislavskeho kraja" a ze vraj keby bol socializmus, bolo by metro az do Trnavy.

-Blasko ponukol Bratislavskemu kraju novu dopravnu znacku STOP smerom dolava, vpravo daj prednost!

-Dobrovodsky ako kandidat na zupana, okrem toho, ze bol cely cas uplne mimo povedal, ze slubom neveri.

-Ortodoxny katolik Culen z novej strany Magnificat bol cely cas zavzdusneny a zmohol sa akurat na sumarizaciu nezmyslov, ktore som ciastocne zhrnul vyssie.

Okrem najvacsich nepriatelov by som toto video odporucil vsetkym tym, co si myslia, ze omielanim otrepanych fraz povstanu z ludu novi bojovnici.za lepsie buducnosti. S tymito ludmi by bol Bratislavsky kraj za pol roka -vo Svidniku..

• Pridať bod 2
Zverejnené

Všetci, ktorí SA nechávajú počuť o neslýchanom výsledku prvého kola volieb v BB ...

... počnúc samotným Maňkom, cez Kaníka a končiac Ficom ... robia vlastne Maňkovi medvediu službu.

Možno mnoho ľudí sa druhého kola volieb ani zúčastniť nechcelo, ale teraz si povedia ... a just!

Keď som videla Maňkov vyplašený ksicht po zistení, že jasným víťazom nie je ani náhodou, prišlo mi to až smiešne.

Ale ... aspoň vie ako sa cítia ľudia, ktorých šmahom ruky "odrovnáva" on!

Nemyslela som si, že by Kotleba mal nádej voľby vyhrať a vlastne si nemyslím ani teraz, že by prípadne mohol vyhrať druhé kolo, ale určite odoberie Maňkovi viac percent, ako by tomu bolo, keby sa taká kampaň proti nemu neviedla.

Ale však ... patent na rozum majú oni, teda, aspoň tak sa tvária!

Predsa im nebudem radiť ja čo Maňku nemusím, no nie?! :smile2:

Zverejnené

- Kotlebu isli volili vsetci ti, co ho chceli volit

- Manku okrem isteho percenta tupovolicov, hmotne zainteresovanych a podplatenych volilo vela ludi, pre ktorych su volby povinnostou

- preco nesli volit ti, pre ktorych su cervene istoty hrozbou, to nepochopim

- v druhom kole pojde Kotlebu volit vela protiMankovov a zopar recesistov

dve perlicky:

1. volaktory zupan, tusim Chudik, prehlasil, ze ludia ho volili a on zostava zupanom na dalsie volebne obdobie preto, lebo su spokojni !!!

2. sranda by bola, keby Kotlebovci zvazali podplatenych ciganov z osad, aby volili Kotlebu :D

Zverejnené

dead, videla som z toho asi tri malicke kusky, ale aj to stacilo na to, aby som vyslovila uplny suhlas s tvojim zhrnutim... videla som par debat z inych krajov, teda zas iba utrzky a to som zalamovala rukami, co kandiduje.. nakoniec som debatu o bsk v telke ani nepozerala, stiahla som si to iba kvoli monci, lebo som sa docitala, ze bola nechutna, tak som si ju chcela pozriet.. v inych krajoch to bolo este horsie..

tak sa zamyslam nad priamou demokraciou a keby sa to nebodaj udialo, tak odchadzam.. 

Zverejnené

Ked mi po case odlahne toto co mi zostalo na zaludku, pozriem si aj nejake ostatne kraje, toto je lepsia crevna drezura, ako pozerat na Vaskeho :) Normalne zasnem, aki tupci su schopni uchadzat sa o doveru volicov.

Zverejnené

ale toto je práve niečo ako posledný, zúfalý odkaz, ktorý poslali voliči pánom politikom - aj Ficovi, za prehliadanie problémov ľudí a nie že nie, od tohto sa len tak dištancovať je Ficovo väčšie farizejstvo, než jeho Istoty.

on práve vládne, jemu svietili očičká pri prevahe už existujúcich či nádejných budúcich smeráckych županov, jeho krajina je celá namaľovaná na červeno a je na to patrične hrdý ... je to JEHO problém.

Mozno som opat nespravne pochopil multi a cicat.

Ale k game, posledny preco? Fico to nepochopil,alebo pochopil inak,preco by mal byt posledny odkaz? Ved Bratislava nie je Slovensko ako povedal, ked vyhra Kotleba ani BB kraj nieje Slovensko. Preco by nemal dostat kopanec dalsi od volicov v BB, inak on ho moze dostat aj v Trnave, kludne volte madara(ja by som ho isto volil,je to iny clovek,vacsi zmrd?), kludne v nitre - kludne volte Galbaveho,aj kludne v KE.

Hlupost som napisal ze v BB bude ucast mozno aj 50 percent asi nie. Ale podla mna Kotleba ma vyssiu sancu vyhrat,ako Mikus predminule.

Stojim si za tym - ze  cast smerackych volicov budu volit Kotlebu - lebo je to logicke(oni ziju aj s ciganmi a vidia ako to je,alebo maju malo a si myslia ze to kvoli ciganom,alebo vidia ze prasivy (to moze byt co som pocul, mna by ten termin nenapadol - preco prasivy)cigan ma viac - ten co nikdy nerobil), ale to je aj o tom socialnom zmiery - je nejaky? Su tie istoty? Moji smeracky moji rodinni prislusnici okrem mojich rodicov(co maju relativne dobre dochodky) asi ake maju nazory na ciganov? To Axel wers je suviks. 

Teda Aj Manka aj Fico maju byt preco vystraseni - uvidime ako to dopadne.

Bolby som nerad ,keby ze vyhra Kotleba sa ostatok slovenska navazali do BB. Pamatajte si,ze podla Fica ani Bratislava nieje Slovensko. Tak isto nemusi byt ani Trnava,ci Presov. Inak podla Manku aj v Presove by vyhral.

Zverejnené

To Axel wers je suviks.

slimak suviks máš v trenkách.

K tomu Kotlebovi: ja som ani nevedel, že kandidoval, ale že získa cca 20% hlasov ma neprekvapilo. Žiadna vláda nemá gule na to, aby spacifikovala neprispôsobivých cigánov, tak je logické, že ľudia volili "extrémne" riešenie (pod pojmom "extrémista" treba rozumieť toho, kto bez akejkoľvek politickej korektnosti upozorňuje a hovorí o extrémnom správaní istého etnika), podobné trendy vidieť prakticky v celej západnej Európe v podobe tzv. "antimoslimských" strán a nedá sa povedať, že by sa im nedarilo. Ľudia už majú dosť sa hrať na humanistov, moralistov, tolerovať akúkoľvek lúzu a pod. Teda aspoň tí, čo vedia narátať do päť.

• Pridať bod 1
Zverejnené

suviks -pre mna a hladal som to vo vyznamoch - proste ako som to chapal ja, je slaby odvar. Suviks - slaby odvar

Vtej teme co som pisal - lebo ti ludia v tom ziju s nimi - aj ked nie tak intezivne ako na spisi - ze na uci aj cisto ciganske triedy - v skole kde pred 20 rokmi nebol skoro ani jeden.  Spytal som sa zeny, ci ide volit Kotlebu - nepovedala ze ano ja ju k tomu isto nutit nebudem(nikoho presviedcat nebudem). Aj ked to nieje volba proti cigosom aspon pre mna ,ale proti smerakom.

Ja neviem co mam v trenkach. Ja som to nemyslel zle. Mas ty suviks uz konecne dieta? nebodaj zenu? Inak ani toto nemyslim zle. Ale si moj rocnik a mal by si mat. Nie ze musis - nemusis. nak mna by neprekvapilo, keby tu napises,ze mas dve - ja ta nepovazujem za.. , podla mna si sikovny. To myslim ozaj. Podla mna sikovny je aj ten co ste sa mu smiali. Nedavno gratulovali.

• Pridať bod 1
Zverejnené

no dobre, poďme teda späť k župným voľbám :)

dnes som kdesi videla, že sa Smer chystá späť k trom krajom + prípadne Bratislava, teda 4 kraje - a opozícia vcelku ten nápad odobruje

zožalo zatiaľ celkom slušný ohlas, aj v opozícii, pretože tri kraje vcelku fungovali, a 8 bol vyslovene politicko-geografický výmysel, stačí pozrieť na rozdelenie západného slovenska, kto si nepamätá, kto a prečo takto delil ...

okrem toho 8 krajov je tak zbytočných, že ľudia, voliči, jednoducho nejdú voliť ... župy sú zbytočný zaťažujúci administratívny medzičlánok, ktorých opodstatnenie občan nevidí a necíti.

maximálne to, že je to hromada ľudí, ktorí sa hrajú na svojich piesočkoch.

takto to vyzeralo od vzniku Československa a Slovenska :

Členenie od roku 1918
  • 1918 – 1922 – Slovensko má provizórne 16 žúp,
  • 1922 –1928 – župy zlúčili na šesť veľžúp,
  • 1928 – 1939 – župy zrušili vzniklo 79, neskôr 77 okresov štátnej správy,
  • 1939  – 1945 – zaviedli šesť žúp, ktoré však boli štátnou správou,
  • 1945 – návrat k stavu spred vojny,
  • 1949 – 1960 – šesť krajov riadili národné výbory,
  • 1960 – 1990 – tri kraje, potom len okresy.
  • od 2001 – vzniká osem samosprávnych krajov.
Zverejnené

Ja by som to zrusil uplne. Ked samosprava - to ma zmysel ozaj na mensie celky - priklad ako Gemer- aj ked slovaci by boli v mensine ci 50.50 snad by sa tie prostriedky prerozdelovali rozumne. Pre mna Roznavcan - je blizky. Ale co mam spolocne so Zarnovicanom,Bansko-bystriscanom(ci Stiavnicanom), Spravte vacsi celok a budem v kope s Oravcom. Co my mame spolocne? Nemyslim ludi, sme rovnaki - ale naco bude taky voleny celok. Kludne nech tie dva miliardy prerozdeluju z Bratislavi. Neviem preco by to horsie malo byt.

Revuca ,Roznava a Rim. Sobota maju tie iste problemy . ale v Zarnovici maju aj dialnicu,aj zeleznicu.

Nam zrusili zeleznice,aj zatvorili cesty. Cesta? - vid Tisovec - Brezno. Cesta I.tiredy

Inak tie kraje velke - to nebola samosprava - vraj len administrativa. Co kde kedy vtedy volil? Zvolil si aspon manzelku? Co ma spolocne Trebisov a Poprad?

Zverejnené

o tomto to vlastne je ... župy, ako sú teraz, sú niektoré hodne od veci - hlavne na západnom Slovensku Trnavský kraj

to je umelý vymyslený lepenec x regiónov, od maďarských hraníc až po české, obsahuje všetko ... jeden veľký nezmysel

post-3-0-76477100-1384296717.jpg

takýto kraj koho vlastne zastupuje ? dedina na maďarských hraniciach a dedina za Karpatmi na hraniciach s Českom ?
čo vlastne kraje okrem živenia županov a poslancov a administratívy  pre ľudí skutočne robia ?

Zverejnené

Neskutočne sa bavím na tom, ako sú politici neskutočne "zhrození" a "šokovaní" z toho, že v BB kraji sa Kotleba dostal do druhého kola. Ako strašne odcudzujú extrémizmus a krajnú pravicu, dobre že nehovoria pomaly o konci sveta.

tiež som si najprv myslel že predsa nemôžu byť takí zabrzdení, aby to bolo pre nich prekvapenie. a ono to skutočne prekvapenie pre nikoho kto sleduje situáciu v regiónoch nie je, pre politikov už vôbec nie. lenže v tom prípade by politický mainstream musel priznať že 20 rokov sa okrem intenzívneho kradnutia nevenovali riešeniu problémov tejto krajiny. a priznať že okrem kradnutia robili akurát tak veľké ho.. by bola politická samovražda.

aby som celkom nekrivdil, vláda Dzurinda 2.0 robila aj reformy (a kradli predsa len menej okato), ale práve tou najmenej vydarenou reformou bola asi tá územno-správna, myslím že aj tých 79 Mečiarových okresov bolo lepšie riešenie.

Len zabudli na jeden detail: toho "kotlebu" vytvorili oni sami.

o tom to celé je. Kotleba nie je príčinou problému, a už vôbec nie jeho riešením. Kotleba je iba jeho príznakom. našiel medzeru na "politickom trhu" a zaplnil ju. vo svojich začiatkoch sa vyhraňoval viac voči miestnym maďarom. ale táto téma už nezaberá, lebo slováci stihli zistiť že maďari nežerú malé slovenské decká, ani nezhadzujú staré babky z bicyklov. navyše veľká časť slovákov videla ozajstného maďara akurát tak v TV, ešte aj to vcelku mierumilovne vyzerajúceho Bugára, ale asociálne sa správajúcich cigánov majú mnohí priamo za humnami, a tak sa Ing. Mgr. M.K. preorientoval v ponuke politického "tovaru".

• Pridať bod 1
Zverejnené

o tom to celé je. Kotleba nie je príčinou problému, a už vôbec nie jeho riešením.

Len sranda je, že všetci hovoria, že "Kotleba nie je riešením", ale aké sú to skutočné riešenia, tak to ani netušia (to nemyslím teraz konkrétne teba). Kotleba, je pre mnohých ciganomilov strašný extrémista, ale to len preto, lebo otvorene hovorí o cigánskom probléme a nechce ho riešiť ako v rukavičkách, pretože vie, že tento problém sa v rukavičkách už riešiť nedá.

K tomu extrémizmu..... vždy si spomeniem na starého LePena, ktorého Národný Front obviňovali z extrémizmu. Ten oponentov zahrabal pod zem tým, že NF je bežnou pravicovou stranou, to len celá francúzska spoločnosť je posunutá extrémne doľava. Podobne ako sa posúva už aj Slovensko.

Zverejnené

axel, tiež som písal že Kotleba je príznakom (neriešeného) problému. riešením môže byť Kotleba nanajvýš tým že jeho úspech nakopne ostatné tzv. štandardné strany aby sa konečne začali (okrem svojich kšeftov) venovať aj riešeniu konkrétnych problémov štátu a jeho obyvateľov.

ale v prípade že je Kotleba extrémista, je ním potom aj ten britský minister ktorého si citoval v téme o cigánoch pretože hovoria +/- to isté.

tiež mi nie je dosť dobre jasné prečo Kotlebu označujú ako extrémneho pravičiara, videl som kdesi vypichnuté niektoré body z programu jeho partaje a mne to pripadá skôr ako extrémna ľavica.

Zverejnené

Extrémna pravica a ľavica majú viacero aspektov spoločných, ten základný je, že sú extrémne. Nemôžeme tvrdiť, že ak extrémna pravica je zlá, tak extrémna ľavica musí byť dobrá. Buď sú obe zlé alebo obe dobré v závislosti uhla pohľadu.

Kotlebov úspech nenakopne žiadnu stranu, maximálne v tom, že sa začnú predbiehať v predvolebných sľuboch. Sockári z radu Cigánov sú veľmi vďačným objektom. Často im stačí aj poondiatych 5€ na hlasovanie pre konkrétneho straníka. Viac stranám netreba.

suviks -pre mna a hladal som to vo vyznamoch - proste ako som to chapal ja, je slaby odvar. Suviks - slaby odvar

OK :zubiska:

Zverejnené

Ja som zvedavy ci Kotleba vyhra aspon v Revucej(v meste) - podla mna ano. Ja neviem ako to bude B.Stiavnici, ci Detve. Ale aj tam to moze byt prekvapenie.

Zverejnené

čítala som kdesi článok - komentár, teraz neviem nájsť, kde - išlo v ňom o to, že, ako tu už bolo spomínané, naši politici a mnohí jedinci sú vygúlení z relatívneho úspechu Kotlebu ...
ale v porovnaní s inými krajinami Európy je na tom Slovensko dnes v podobných extrémistických prejavoch veľmi dobre

máme ako krajina všetko, čo majú ostatné, a ešte viac - veľkú nezamestnanosť, obrovské regionálne rozdiely, nízke platy, veľký počet cigánov na bielych obyvateľov, drahota, a kdečo ... v krajinách Európy za takýchto okolností už tajné služby strašili a strašia vlády masívnym nástupom extrémistov
tu nič také nenastalo, preto je a môže byť Kotleba ten hraničný kameň - to postrašenie politikov, aby riešili a konali a neprehadzovali si horúce zemiaky problémov ...

aha, už to mám:

Slovensko už má všetky potrebné ingrediencie na to, aby tu vznikol výbušný radikálny kokteil. Vysokú nezamestnanosť, veľký podiel problémových menšín a strach z toho, že situácia sa bude zhoršovať.

Keď sa ukázalo, že ekonomický prepad nebude len takou epizódou, začalo sa hovoriť o napätiach, ktoré to prinesie. Tajné služby informovali vlády, aby sa pripravili na rozsiahle občianske nepokoje. Očakával sa aj prudký rast extrémistických strán aj vo vyspelých krajinách.

Prípadovou štúdiou sa stalo Grécko, kde výrazne ťažili strany, ktoré nazývame krajne ľavicové či krajne pravicové. V krajine, ktorá ťažila z turizmu a eurofondov, vypuklo mnoho nepokojov namierených proti cudzincom. Tomuto posunu sa nevyhlo viacero európskych krajín.

Národnostne radikálne strany si od vypuknutia krízy veľmi polepšili v Maďarsku, vo Francúzsku či v Rakúsku, ale aj v severských krajinách, Fínsku či Švédsku.

a v lokálnej politike - lokálna politika je práve na to, aby riešila tie každodenné problémy, aby ľudia mali kľudnejší, prijateľnejší bežný život ... ale zjavne tak lokálna politika nefunguje.
Zverejnené

Ved Manka, aj Fico su vysraty. Ja neviem ako to dopadne. Vela smerackych volicov - co aj nebolo volit v I.kole - do druheho pojdu a daju to kotlebovi. 

Fico to zjednotil a nemali koho volit? Im sa teraz naskytla sanca volit a mysliaci(podla mna spravne) ze to ma zmysel. Nikdy by nedali hlas kanikovi aj ked realne nieco podobne robil. 

Ja si myslim - ze Kotleba isto nebude horsi zupan ako Manka. Preco by mal byt?

Zverejnené

na koľko sú podľa vás VÚC funkčné, s ohľadu územno správneho členenia?

mali by ich tvoriť, prirodzené územné celky, ako napríklad záhorie..

lenže nič také ako "vúc záhorie" neexistuje, kus z neho si odtrhla blava, a zbytok je začlenený do totálne neprirodzeného zlepenca "Trnavského kraja", také niečo ako komunita, nikdy fungovať nebude

javy ako Kotleba, a nezáujem o voľby sú iba dôsledky tejto najzákladnejšej nefunkčnosť

Zverejnené

presne tieto veci a otázky sme rozoberali na tejto strane v niekoľkých príspevkoch od príspevku 39  nižšie ...

je tam aj mapka tých nezmyselností, ktoré sú dnes krajmi, aj komentáre, aj že VÚC, konkrétne kraje neplnia svoju funkciu vôbec, a prečo Kotleba ...

Kotleba nie je voľba neonacizmu, je to len iná alternatíva, niečo ako jurko jánošík

a nie, lokálna politika je nie  dostatočne funkčná, a vyššie územné celky už vôbec nie ...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov