Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

doteraz sme tu preberali, len "veľké témy"
lenže, taká krajina ako Slovensko, je tvorená haldou regiónov, a ich lokálnych zvláštností..
(napríklad vrch, na ňom hrad, na jednej strane má obec, na druhej osadu.. a tá obec je riadne prehnitá, a smrdí viac ako osada)
a "veľká politika" vyrastá s tej miestnej malej.. a je jej obrazom..
a mám dojem že "celková stavba" sa nezmení, ak sa nezmenia "základy"

súhlasili by ste?

Zverejnené

/ ten hrad už vynechaj. už stačilo tém o horiacom hrade - už si ho spomenul behom pol hodiny v štyroch, už stačí. /

lokálna politika sa týka aj obcí, kde nie je hrad.
podobná lokálna politika sa týka každej krajiny, najmenší pašovia, malí pašovia, väčší pašovia, ešte väčší pašovia ...

gorilka ?
toto je niečo, čo sa vyskytuje v každom zriadení, každej historickej dobe a v každej kultúre, je to nevykoreniteľné
skorumpovanosť kvitla dokázane už v starej číne cisárov, synov nebies, kvitne dodnes, a zo slova gorila / nehovoriac o gorilke / už dostávam vyrážku.
samozrejme že je malá politika odrazom veľkej, a naopak.

/ mimochodom o malých miestnych pašoch píšeme aj tu : http://forum.freespa...ni-a-nadradeni/
o miestnych starostoch a primátoroch tu : http://forum.freespa...ia-a-primatori/ /

Zverejnené

No co ja viem....to, co dnes nazyvame korupciou a rodinkarstvom bolo beznou a akceptovanou praxou pocas storoci. Takze zaklad mame dobry a je taky vsade na svete.

A zaklady tazko menit len-tak. Mas cloveka, ktory porusi predpis a prekroci rychlost. Alebo opisuje na pisomke. Predbehne sa vo fronte v obchode. Kamaratovi, aj bez uplatku, urobi v praci nieco lepsie. Nazrie niekomu cidziemu do mobilu, alebo mailov. Stiahne si nieco piratske z netu. Nepovie pravdu, pretoze by to bolo neprijemne. A este tak zopar tisiciek podobnych veci...

Vsetko toto je porusenie urcity pravidiel, aj ked nie katastrofalne. Ale akceptovane a robene kazdodenne. Nemozes ocakavat, ze sa clovek zmeni vo chvili, ked ziska nejake politicke miesto. Ak niekto "mierne svindluje" v malej miere, pretoze viacej nema ako - bude pokracovat aj ked postupi vyssie. Nemusi to byt zly clovek. Len proste bude presne taky isty, ako doteraz, vratane chyb - ktore ti ale nevadili.

Preto logicky su taketo externality uplne vsade. Ale to by si mohol zobrat stovku obci a miest a z kazdeho davat miestne kauzy :)

Zverejnené

lokalna politika je u nas este horsia ako vrcholova, aj ked nadavame na novinarov, tak vo velkej politike to predsa len posobi.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

po tom čo Milan Juhász vykonal čo vykonal, namieril si to o ulicu ďalej, rovno k domu pani primátorky Margity Zemkovej.. (nezávislej s obrovskou podporou strany MOST, ktorá to strana sa tam masívne presadila) našťastie nebola doma.. čo jej asi tak chcel?

nutno podotknúť že byť primátorom rázovitého mesta Hurbanova, je už z hstorického hľadiska "hraničný zážitok"..

prípad Lászloa Basternáka je dôkaz

http://spravy.pravda.sk/policia-zadrzala-muza-podozriveho-z-basternakovej-vrazdy-pnu-/sk_domace.asp?c=A100711_193512_sk_domace_p23

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

župné voľby sú tiež lokálna politika - to sú tí väčší pašovia, ktorých tu kdesi už spomíname.

včera sme o tom práve doma hovorili, či vôbec ísť voliť župana, a keď ísť, koho voliť
- týkalo sa to dvoch krajov, boli sme práve v Šali, čo je Nitriansky kraj, a náš Bratislavský kraj ... v oboch ide o veľké korytá, bohaté pašaréty,

a pri ceste som pozerala bilboardy, každý čosi sľuboval, samozrejme : chceš lepšie školy ? voľ x, chceš lepšie nemocnice ? voľ y.  ....

chceš v BA mestký vlak ? voľ xy, alebo aj zy, je to jedno, sľubujú to obaja ...

sľubné pohľady nádejných županov v nadživotných veľkostiach, hľadia buď do tej prekrásnej vysnenej sľubovanej budúcnosti, alebo priamo a chlapsky do očí voličov ...

viete vôbec, kto kandiduje za vašich županov, a pôjdete voliť ?

• Pridať bod 1
Zverejnené

viete vôbec, kto kandiduje za vašich županov, a pôjdete voliť ?

- neviem

- nezaujíma ma to

- určite nepôjdem

najlepšie riešenie by bolo celé VUCky zrušiť bez náhrady, a nikto by si tú zmenu ani nevšimol.

• Pridať bod 2
Zverejnené

viem, aj pojdem aj viem koho, ale s poslednou clovekovou vetou bez vyhrad suhlasim

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

predpoklad na tohtoročné župné voľby, či ako to nazvať jednoducho, je okolo 25 % z oprávnených voličov

zjavne budú podľa predpokladov valcovať župania Smeráckej príslušnosti, jedine v Bratislave možno nie ... aj to sledujem, ako toľko opýtaných respondentov može fandiť Monike F-B ... toto by bola tretia či štvrtá plnohodnotne vykonávaná funkcia tejto všestrannej neúnavnej dámy ?
takéto sú predpoklady podľa oslovených politológov :

post-3-0-10615800-1383736141_thumb.jpg

http://www.sme.sk/c/6995630/smer-bude-podla-analytikov-opat-valcovat-pravici-veria-iba-v-bratislave.html

Zverejnené

Ja asi voliť nejdem, sú to väčšinou len bábky, aj tak ide len o kšefty dotácie a pod. Ale celkovo, žiaden z kandidátov v Trnavskom kraji ma nezaujal

Zverejnené

Voliť pôjdem, keď už pre nič iné, tak aspoň, aby môj hlas neprepadol...

Zverejnené

Také, aké sú celé VÚC, taká je aj kampaň pred voľbami!

Je to náhoda, či úmysel, aby zvíťazili tí, ktorí tam sedeli doteraz?! :neviem:

Keďže ani náhodou nemám záujem, aby tam sedel ten, čo tam mal sedieť doteraz, akurát,

že si tam iba čas od času odskočil z Europarlamentu /čo je predsa len lepšie platený flek!/,

a samozrejme ani tam tiež nebol stopercentný /!/,

... dosť dlho mi trvalo, kým som našla aspoň mená kandidátov.

Niektoré známe mená sú aj tam neprijateľné, takže naozaj neviem, kto by už len z tých zvyšných niečo pre náš región mohol, ale predovšetkým chcel urobiť.

Aj tak sa každý z nich iba teší na "teplý flek", potom začne kritikou predchádzajúceho vedenia,

potom vyhodí pár úradníkov a nahradí ich "svojimi", možno v tom správnom tričku ...

a ani sa poriadne nestačí rozkukať a už tu budú ďalšie voľby.

Najviac som rozčarovaná z toho, že títo nádejní župani a poslanci do VÚC, ale vlastne nielen oni sa "pasujú" za nadľudí, ktorí hravo dokážu zvládnuť nie jednu, nie dve, ale dokonca aj viac funkcií! Ako to, že predavačka, zdravotná sestra, šofér autobusu, či pekár o funkcii župana, alebo poslanca hádam ani len nesníva, ale europoslanec je presvedčený, že to hravo zvládne aj ďalšie volebné obdobie?! :ermm:

Netvrdím, že voliť nepôjdem, aj keď stále neviem koho, akurát viem, koho určite NIE, ale ...

... celé župy od začiatku pokladám iba za úplne zbytočný úrad,

úrad bez akéhokoľvek účinku na región a za zbytočné vyhadzovanie peňazí,

ktoré by sa v rámci nielen regiónu, ale aj štátu veľmi dobre dali využiť na niečo oveľa užitočnejšie! :hmmm:

• Pridať bod 2
Zverejnené

súhlasím.

skutočne s týmto súhlasím, celé kortešačky sú ako jeden kŕč, bilboardy ako prales, páni a dámy blogujú ostodušu, kydajú na seba navzájom, a aj tak nie je z koho vybrať.

včera som kdesi čítala, že ktosi tu bude voliť Oskara Dobrovodského, už len z princípu.

odskakovať z Europarlamentu riadiť župu, a ešte pritom byť členom parlamentu, riadiacom celé Slovensko, mne je z toho na zvracanie.

nič tu nefunguje, nefungujú školy, nefungujú nemocnice, cesty sú deravé ako rešeto, nebyť eurofondov, nie je tu ani jeden vydláždený chodník, kriminalita rastie,

kraje sú akurát na ozdobu a na bohatnutie jednotlivcov a ich kamarátov, zbytočný medzistupeň, ktorý sa zo všetkých síl tvári, aký je dôležitý

stále premýšľam, či vôbec pôjdem voliť. nemám koho.

Zverejnené

Voliť pôjdem len z taktického dôvodu, aby tá smerácka čvarga získala čo najmenej ako je možné.

Zverejnené

secretka, ked vyciarknes tych uplne neschopnych a z principu nevhodnych (vsetka cest napr. Ondrovi B., je to kamarat, ale na zupana sa nehodi ani nahodou) tak ti zostane len Kanik a Manka

takze tam je volba jasna

viac ma se*ie, ze zoznamy kandidatov na poslancov musi clovek hladat ako ihlu v kope sena

v nasej obci sa na urade vyjadrili, ze kandidatku im zakazali vyvesit na webstranku, do schranok to nedavaju a ludia si to mozu precitat na obecnej nastenke

no to uz vidim, ako babky stoja hodinu pred nastenkou a lupou citaju

tak tie babky by si to mozno neprecitali ani na nete, ale tam si to zasa najdu aspon mladsi

napriklad tu

Zoznamy kandidátov na županov a poslancov:

Čítajte viac: http://www.sme.sk/tema/volby-do-vuc-zupne-volby-2013/#ixzz2jy1YJYxT

Zverejnené
nič tu nefunguje, nefungujú školy, nefungujú nemocnice, cesty sú deravé ako rešeto

kua ty si v Barme?

Zverejnené

v niekoľkých novinách a médiách lanária ľudí na voľby, odhad 25 % oprávnených voličov je veľmi málo, a burcujú do zbroja ... napríklad  takto :

Päť dôvodov, prečo by ste mali  ísť voliť :

1. Cesty nie sú len diaľnice

2. Aké zdravé budú nemocnice?

3. Pôjdu mladí zo škôl na úrady práce?

4. Ako sa žije v domove sociálnych služieb?

5. Zájde k vám ešte autobus?

http://www.sme.sk/c/6999355/pat-dovodov-preco-by-ste-mali-ist-volit.html

veľmi pekné, toto trápi ľudí chorých, ľudí s deťmi, ľudí na vidieckych a malomestských cestách a dedinách: školy, práca, nemocnice, cesty ... a tým je zodpovedaná samozrejme aj otázka Barmy.

Zverejnené

Slovaci sice radi nadavaju na vlastnych a vzhliadaju na americke zdravotnictvo, no to rozhoduje us prezidentske volby, co je na tom tak katastrofalne

cesty? je pravda, ze na jar v mojom oblubenom priesmyku som na bicykli dole kopcom musel kluckovat medzi jamami, ale ked som isiel tou istou cestou cyklisticky o dva tyzdne, uz som isiel po novom asfalte bez jedinej smietky ;)

skoly? zakladne skolstvo naj na svete, stredne skolstvo stredne a vysoke skoly su vyborne, az nato, ze na ne idu aj ziaci co maju problem skoncit ZS, s takymi studentmi to nemoze inak vyzerat

skoly, nemocnice, cesty... vsetko vyborne funguje

nič tu nefunguje, nefungujú školy, nefungujú nemocnice, cesty sú deravé ako rešeto

ja som si isty, ze pises niekde z Kambodze ;) ake mate pocasie, stale to u vas riadia drogove gangy?

Zverejnené

Dnesny den som sa dozvedel ,ze su volby - ja som to aj v priebehu tyzdna aj niekde zachytil. Volit som bol ,bolo to ine ako v minulosti - 

siel som sa po okupani po 21 pre pivko a zastavil som sa vo volebnej miestnosti. Siel som tam nie kvoli volbe(ked ma volby zaujimali som tam bol o 10 do obeda a vzdy) ale k  ucasti - podla mna nebola nejak zla,podla mna aj 30 %, som videl zakruzkovanych mien.

BB kraj . Je zaujimave ako to prebieha. Zmenil som taktiku ako predchadzajuce volby. Predtym som volil Kotlebu v dalsich volbach SDKUca(jediny krat), dnes som volil Kanika - a v dalsom kole budem Kotlebu? 

Poslancov, dal som Germanusa za SDKu, potom nejakeho normalneho komunistu - z normalnej KSS a nejakeho zivnostnika - z nejakej novej strany?

Zverejnené

Manka v BB smerak spadol pod 50 percent - teda v II.kole bude Kotleba. A ja si myslim ze v II.kole moze vyhrat. Teraz je spocitanych cez 90% volicov. a rozdiel hlasov 55  tisic k 23 tisic nieje ani velky a vlastne nepodstatny. Ak sa smeraci nezmobilizuju prehraju. To nie ze madarsky volici, ci SDKU ci pojdu volit - nepojdu ci mozno daju hlas Mankovi,ale podla mna sa volebna ucast zvysi a Kotleba mozno ziska velke cislo. Mozno 100 tisic.

Zverejnené

no a v BA bude zrejme tiež druhé kolo ...
Frešo sa zdá neprekročí 50 %, hoci má tesno ... madam Monika FB sa už pripravuje / ale bez Cigarového Mága Flašíka / v centrále Smeru do druhého kola, už sa bola radiť aj s pánom premiérom, ako som to kdesi čítala ...

predbežné - zanedlho konečné - výsledky :  voľby do orgánov samosprávnych krajov 2013

Zverejnené

Takze  Kotleba je v II.kole. Podla mna ich aj moze vyhrat. Jeho nebudu volit ludia z I.kola okrem tych 25 000. Nie madari,nie SDKU,ked tak Mankovi volici ich cast,ale hlavne vela hocicoho co do volieb neslo mozno aj 10 rokov. 

Ucast v tych dalsich volbach moze byt cez 50 percent.

SNS volici ani nepachnu k smeru. Aj ked to sa neda presne  povedat. Kotleba ziska vela aj smerakov.

---

Kratko preco to tak bude? Ze si myslim? U nas ludia ziju ty co pracuju ozaj z 300 - 700  eur domacnost. Neviem ci tolko maju ajta domacnost co nerobi vobec. A z toho su frustrovani. Ci podobne cisla v dochodcov.Ci  v tom veku.

Toto bude velmi zaujimave. Vlastne podobne volby budete mat aj v inych krajoch do 10 rokov.

Zverejnené

nuz, nesuhlasim celkom so slimakovym nazorom ohladom druheho kola

co tak urobit tu nejaku tipovaciu sutaz na druhe kolo ???

Zverejnené

zato BB kraj ma len 2 poslancov koalicie SDKU+SAS+NOVA

ale co mozno cakat, ked sa KDH spriahlo so SMERom ??? to uz fu©kt nechapem

5x SMK - nuz, su tu aj juzne okresy, ale kde je MOST ?

13 nezavislych, skoda, ze mne pomerne neznamych...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov