Skočiť na obsah

Gorila


alamo

Odporúčané príspevky

žiadna odpoveď.. nejak to tu zmrzlo..

nečudo.. to zamrazí.. až primrazí..

ale otázočka - stále máte chuť voliť "štandardné" (tzv. "zgorilované" - PRP - Predĺžená Ruka Penty) politické strany?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pretoze jedine co zatial existuje je neidentifikovatelny textovy subor. To je na nestastie vsetko.

 

Ako vies s istotou, ze dokumenty su prave, uplne a v nicom neupravene, alebo nedoplnene? Ako vies, ze to trebars nie je nafingovane zo strany konkurencie - politickej, alebo biznisovej? Zatial nemas ako vediet.

A ako vies, len na zaklade jedneho suboru, ze tie tvoje udajne "nezgorilovane" strany nie su na Pentu, alebo niekoho ineho napojene tiez? Taktiez ani netusis.

 

Zamrazi skor schopnost ludi, medii a politikov sa chopit cohokolvek, pokial to vyhovuje ich momentalnym zaujmom. Neviem teraz ktoru stranu preferujes, ale pokial by niekto na web hodil nejaky udajny prepis udajneho odpocuvania tebou oblubeneho politika, pricom by to ale nicim nepodlozil - asi by si svojho favorita nezavrhol.

Je rozdiel medzi akceptovanim toho, ze moze ist o vaznu vec, ktora moze spochybni legitimitu vela politikov a stran - a tvarenim sa, ze ide o dokonale dokazane a podlozene tvrdenia, ktore budeme brat ako fakt.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

samozrejme, kto má ešte chuť a trpezlivosť, môže sa zachovať ako "demokrat", ctiaci prezumpciu neviny (viď napr. xenocide)

a ešte raz, to skúsiť, a vhodiť do volebnej urny, lístok "štandardnej" politickej strany..

teda ako imbecil, nechajúci si do nekonečna "ondiť" na hlavu

 

ja však už na takúto "demokraciu" kašlem, a na takúto "prezumpciu neviny" duplovane (platinové sitká napr. že áno)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale aky by mal byt ten iny system? Lync? Ved ani ty sam nevies, co je na tom pravdy.

 

To si vazne myslis, ze zrusit demokraciu, pravny system a prezumpciu neviny bude lepsie - hlavne pokial by neobmedzene vladol nejaky politik, ktory ti je dnes sympaticky?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo máš s rušením "demokracie"? a s neobmedzenou vládou? to si odkiaľ nabral?

vypadá to že budem voliť matovičovcov..

 

a ako chceš inak zastaviť "gorilizáciu", ak sa do parlamentu pravidelne nedostanú aj ľudia ktorých systém zatiaľ nemal možnosť "spracovať"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tym, ze si pisal, ze na demokraciu kasles. Toto nesuvisi predsa s demokraciou, ale so sudnym systemom - a s tym, ako sa ludia nadchnu pre cokolvek, pokial to spada do ich svetonazoru.

 

A akom zastavovani gorilizacie hovoris, ked nevies, ci nejaka naozaj existuje? Mozno ano. Mozno si len naletel na jeden textovy subor, ktory sa objavil na nete.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"demokraciu" v úvodzovkách

"demokracia" v úvodzovkách, nie je demokracia

táto do úvodzoviek privedená "demokracia", je o "asocializme" ako ho okomentoval napríklad Ižip (a o ňom sa už nedá povedať že by bol ľavičiar)

http://hnonline.sk/porotahn/c1-54361100-porota-hntv-vlada-by-si-mala-chystat-vypalne-b-font-color-ff9900-video-font-b

o "privatizácii" teda tunelovaní zisku, a "zoštátňovaní" "socializácii" strát, ich prevedení na štát a občanov

možno ty xenocide si s takýmto stavom spokojný, ale ja nie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco sa nenamahas si zistit rozdiel medzi demokraciou, co je forma politickeho zriadenia a sposobom riesenia pripadnej vladnej korupcie? To, ze das nieco do uvodzoviek, nic nemeni na tom, ze ti unika vyznam pojmov.

 

A mimochodom - stav Slovenska je taky, pretoze si takychto politikov Slovaci vybrali slobodne.

Nikde nepisem, ze som spokojny....

 

Ale len preto, ze sa na webe prave objavil neidentifikovatelny subor, kde sa tvrdi, ze Sulik a Matovic je kupeny J&T a Kmotrikom a spolocne vymysleli tuto habaduru aby odpisali dve najsilnejsie strany bude znamenat dokaz coho? Ty totizto vazne nevies, kolko pravdy je na spise Gorila. Nemas to ako vediet, rovnako ako vacsina ludi. Ale kedze sa to prave hodi k tvojim nazorom, si ochotny popriet cely princip prezumpcie neviny, len aby bolo mozne lyncovat politikov, ktorych nemas rad. A to je somarina.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je mozne, ze bude uplne jedno, koho budes kruzkovat. Tvoj hlas pre stranu mozno pomoze prave KDS dostat sa do parlamentu. To je caro Obycajnych ludi :)

 

K otazkam okolo gorily by som bol zatial zdrzanlivy, stale je to iba kus papiera, bez dokazov, ze ide o autenticky zaznam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujimve, ze taketo "zarucene" informacie sa deru na svetlo iba ked sa to zacina schylovat k nejakemu politikarceniu.......doteraz asi "driemali" a cakali na nejakeho konfidenta, co sa prejavi ako nejaky rodolubi a "baziaci" po spravodlivosti......este ze mame tu stranu spravodlivych :) !!.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je mozne, ze bude uplne jedno, koho budes kruzkovat.

Jedno je vsak iste. Ak budes sa snazit kruzkova v stranach ako Smer, budes tam mat Fica, Kalinaka,Magalu, ak v strane KDH tak maximalne Lipsica,5.clovek na kandidatke je priamo pentacky clovek, co ho ani za nic(podobne ako Bubenikovu) sa ani bohovi neda odvolat ak SDKU tak Pada, Fica,Miklosa,Bubenikovu, Pitnera(toho uz nie) ci Radicovu a Mitrika. Vsetko ludi zodpovednych za korupciu(rozkradanie krajiny) v tomto state a za jej prehlbovanie.

Samozrejme ludi zodpovednych za to koho si vymenuju do organov prokuraturi,policie, tajnych sluzieb a sudu. Ludi zodpovednych, ako sa clovek dozveda, aj za to co sa mas sancu docitat v nasich mediach ci nie.

 

To je bez pochyb.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s Bubeníkovou si hovoril?

Áno, stretol som sa s ňou v jednej reštaurácii, pričom vopred nevedela, o čom bude reč. Keď som jej povedal o obsahu spisu, rozplakala sa a nechcela o tom vôbec hovoriť. Predpokladal som, že bude najslabším článkom, a to sa mi aj potvrdilo. Vargove vyhrážky a Bubeníkovej emotívnosť boli pre mňa ďalšími dôkazmi, že Gorila je autentická.

http://www.tyzden.sk...rozplakala.html

 

Samozrejme ju Dzurinda a Miklos podrzia. Miklos priznal, resp dal za pravdu, ze SaS mali voci nej namietky. Ktore vyvratili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako do citatu?,ako to uviest ze to je citat z nejakeho clanku? Ci link vlozit do citatu?

 

http://www.ta3.com/c...uzy-gorila.html

 

No vida, kto by to cakal? Som zvedavy, ci bude Lipsic aj nadalej ministrom vnutra,resp. ako dlho ostane v strane. Co mu Fico dovoli, lebo Dzurinda si myslim, po vcerajsom "odkryti kariet" skoncil.

 

To si ako upravila? Maximalne si tam dopisala citat. Link som pod bublinku pridal a nie len kvoli autorskemu zakonu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fedor: O Gorile som v minulosti nevedel

 

Poslanec SDKÚ nepoprel stretnutie s novinárom, spis vraj nepoznal.

BRATISLAVA. „Martin ma kontaktoval krátko po tom, ako som ten spis dostal do rúk,“ povedal Tom Nicholson pre týždenník .týždeň.

Spomína si na stretnutie s poslancom SDKÚ Martinom Fedorom, ktorý sa podľa neho zaujímal, či je pravda, že má v rukách niečo, čo sa týka aj niekoho z SDKÚ.

„Keď som to potvrdil, bol chvíľu ticho a potom mi povedal, aby som si dával veľký pozor, pretože ide o vážnu vec,“ dodal Nicholson. Poslanec podľa neho vedel, aké má informácie.

Martin Fedor (na snímke) stretnutie nepopiera, no hovorí o iných okolnostiach.

„Stretli sme sa v čase, keď bola SDKÚ v opozícii a Smer stále hrozil diskreditáciou opozičných strán,“ tvrdí. „Keď mi pán Nicholson rozprával, aké informácie pozbieral, tak som mu odporučil, aby si dával pozor. Pýtal som sa, či už narába s týmito informáciami polícia a odporučil som mu, aby aj on naložil s nimi v tomto zmysle,“ opísal stretnutie Fedor.

Tvrdí, že obsah spisu, ktorý sa teraz objavil ako Gorila, v čase stretnutia s novinárom nepoznal.

 

-----

Je to citat

http://www.sme.sk/c/...vacie-timy.html

Dalsi vtacik potvrdil Nicholsonove slova.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mylnou predstavou redaktora ale aj iných osôb je, že záznamy z odpočúvania z rokov 2005 a 2006 orgánmi SIS už "musia" byť po piatich rokoch zničené. Žiadny zákon takéto zničenie nenariaďuje. Keďže dané odposluchy podľa obsahu boli zrealizované v súlade s dôvodmi nasadenia ITP, tak tieto by sa práve mali doteraz v archíve SIS nachádzať. Ak tam nie sú, tak je to skôr v rozpore so zákonom.A pokiaľ by záznamy zničené boli, tak určite existujú správy z ich nasadenia, ktoré budú dostatočným dôkazom o obsahu rozhovorov. Netreba zabúdať nato, že dôkazom budú aj výpovede príslušníkov SIS, ktorí túto spravodajskú vec realizovali a tieto odposluchy vykonávali, keďže sú nositeľmi daných informácií a tieto podľa všetkého vo výpovediach ako svedkovia potvrdia.

http://komentare.sme...-v-archive.html

Citat Sateka.

------------

Game ospravedlnujem sa, uz viem, v com bol problem, proste mne bublinka(citat niekedy nefunguje).

--------

V teme dna vcera(sa Bielik vratil z lyzovacky) bol ten vysetrovaci expert co stratil Nicholsonov spis. Ved to vysetrovali, informacie boli vyuzivane pri vysetrovani trestnych cinnov.

 

Zitny sa okolo 3:50 tiez cuduje preco by mali byt znicene, ze to tvrdi Radicova , ze po 5 rokoch sa nicia?, ale na prstoch ruky ked pocitam 5 rokov mi vychadza 2011.

http://www.ta3.com/c...uze-gorila.html

 

Trosku pre pobavenie Daniskove pozitiva Gorily

http://www.tyzden.sk...iva-gorily.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bubeníkovú nakoniec predsa len odvolali, pridala sa aj Radičová. Dzurinda zaplakal a pomedzi slzy vyhlásil že teraz by si mali robiť poriadky vo vlastných radoch partneri SDKU vo vláde-nevláde a ukazoval pritom prstom na KDH a jej ministerstvo vnútra.

dá sa už len dodať - bude sranda, vládni koaličníci vyťahujú budzogáňe.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zavážili náznaky

 

Daniel Lipšic na vláde prehĺbil pochybnosti o šéfke FNM.

BRATISLAVA. Ministrov za Most-Híd mali pri hlasovaní o Anne Bubeníkovej presvedčiť dokumenty od ministra vnútra Daniela Lipšica z KDH. Ten hovorí, že predložil listiny z verejných zdrojov, ktoré „čiastkové informácie o Bubeníkovej potvrdzujú“.

Týkali sa firmy Elementa, cez ktorú mali podľa Gorily ísť šéfke FNM provízie od Penty. Elementa mala dostať 200 miliónov korún za tri analýzy realitného trhu a halu v Medzilaborciach, ktorej reálna hodnota bola asi desať miliónov korún. „Má to prebehnúť do januára 2007,“ píše Gorila.

Elementa je od januára 2007 v likvidácii. V minulosti v nej pôsobil bývalý zamestnanec Penty Juraj Šaštinský.

V zbierke listín je uložený podpisový vzor Romana Bubeníka z Ivanky pri Dunaji. Rovnako sa volá manžel šéfky FNM, ktorá tiež býva v Ivanke.

Likvidátorom Elementy je predseda predstavenstva firmy Pressburg Properties, ktorá ju vlastnila. Výpis Slovenskej informačnej a marketingovej spoločnosti (SIMS) naznačuje, že Pressburg Properties dlhšie nevykazovala činnosť, ale v roku 2007 mala zisk po zdanení takmer 900­tisíc eur a v 2008 vyše 1,2 milióna.

V roku 2008 sa začalo dariť aj firme G2G. Jej konateľom je Juraj Jurica, ktorého Gorila spomína v súvislosti s delením provízie za výber poradcu na dopredaj akcií elektrární.

Po rokoch malého zisku mala firma podľa SIMS dosiahnuť v roku 2008 hospodársky výsledok viac ako 500-tisíc eur.

http://www.sme.sk/c/...j-radicova.html

--------------------------------------

 

1. „Nie je mojou povinnosťou vyšetrovať autentickosť tohto materiálu, ale sú tu pochybnosti, a to je dôvod na takéto rozhodnutie.“ (Iveta Radičová). V poriadku. Ale Gorila vyvolala pochybnosti o desiatkach, ak nie stovkách ľudí. Naozaj je tu odvaha a vôľa ísť proti všetkým z nich? A prečo je exšéfka FNM zatiaľ jediná, proti ktorej sa zakročilo?

 

 

Čítajte viac: http://komentare.sme...l#ixzz1jBht4f4J

 

Nechapem, narazam na Filu aj premierku a podobne zmyslajucich ludi. premierka naznacila , ze by podobne mal odstupit aj Fico. Cital som Gorilu uz tri tyzdne dozadu este skor ako to Sme zverejnilo s Nicholsonovou autenticitou. Nevedel som ci je to podvrh, ale som si to precital, niektore pasaze viac krat,lebo sa to zle citalo, neskor dala TA3 trosku lepsi text co sa nie dokonale dal citat ale precital som si to cele, nieco aj 5 krat nieco som mozno letmo preletel.

 

Mne to ze sa Fico stretol s Hascakom nevadi, nema preco.resp. moze ale to nieje dovod viac menej na nic, komu sa to nepaci nech ho nevoli.

V tom byte boli odpocuti, ak si dobre pamatam, hatar, fico, hascak, malcharek, bubenikova, rejda a majitel bytu.

A rozhovor medzi ficom s hascakom bol trosku iny ako medzi bubenikovou(resp. malcharkom) a hascakom.

 

A tie ostatne spomenute mena - informacie. To sa snad neda porovnavat, keby tam spomenuli santa klausa tak by ho odvolavali? preverit vysetrovatelia(novinari) iste, kazdu jednu vetu.

----------------

Dalsi krok, vyvinut tlak na premierku(ak mitrik bude sa vzpierat okamzite ho vymenit,resp. nestracat cas a urobit to hned) a sefa SIS aby dovolil SISkarom vypovedat a policii dal nahravky.

Ak vysetrovanie pojde do stratena cim skor na verejnost,resp. tak ci tak pustit nahravky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Krajský súd eviduje žiadosť o použitie ITP zo dňa 21. 11. 2005,“ potvrdila predsedníčka súdu Darina Kuchtová. Spisová značka a číslo žiadosti sú rovnaké, ako uvádza Gorila.

 

 

http://hnonline.sk/s...uvanie-z-gorily

 

Teraz to islo,game.

 

 

Súd potvrdil odpočúvanie z Gorily

 

 

treba sa s tym len pohrat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bubeníková sa pýta Haščáka či už vyriešil províziu za doprivatizáciu zvyšného balíka akcií VSE. Haščák hovorí, že má dohovorené stretnutie so zástupcom RWE Energy Giestingom na štvrtok (12.1.2006).

Haščák sa pýta Bubeníkovej na ples v opere. Bubeníková si ples pochvaľuje.

 

Som pozrel na uvod a neviem ci ste prisli k celemu prepisu. Ja som to cital na ta3 ,musite pracovat myskou,ale dasa to citat.

 

http://static.ta3.com/public/data/Article/6172/file/gorila.txt

 

Priznam sa necital som to cele ani ja. Resp. som tie mena nepoznal a nechapal. Niektore uz poznam a chapem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dzurko je na tom dosť blede, čo vidieť aj na jeho reeakciách

aj keď to pre nich nebude mať právne dôsledky, určite sa tu začne pôda pekne kypriť

 

+

Čo je však pre Dzurindu najhoršie, valiaca sa Gorila je v prvom rade kauzou SDKÚ. Zoberme si jej dvoch hlavných aktérov, ktorí na Vazovovej spriadali sprisahania s Haščákom z Penty. Prvým sprisahancom bol minister hospodárstva Jirko Malchárek. Ten hral isteže najmä na seba. Ale bol to on, kto s tichým posvätením SDKÚ zabezpečoval kupovanie poslancov, pre ktoré vtedy KDH aj SMK zvažovali odchod z vlády.

 

http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/sdku-gorila.html

 

.s Dzurindom a Miklošom si hovoril?

 

Bol som za Dzurindom, ktorý mi s typickou intonáciou povedal: pán redaktor, dúfam, že nechcete, aby som porušil štátne tajomstvo.

 

.čo si sa ho pýtal?

 

Či je pravda, že mu boli odstúpené spravodajské informácie zo SIS-ky a či môže potvrdiť obsah spisu. Ale odmietol sa so mňou o tom baviť. Bol som aj za Vladimírom Palkom, ktorý sa tiež odvolal na štátne tajomstvo.

 

.vieme, že si sa v tejto veci stretol aj s poslancom SDKÚ Martin Fedorom. Čo ti povedal?

 

Martin ma kontaktoval krátko nato, ako som ten spis dostal do rúk. Pýtal sa, či je pravda, že mám v rukách niečo, čo sa týka aj niekoho z SDKÚ. Keď som to potvrdil, bol chvíľu ticho a potom mi povedal, aby som si dával veľký pozor, pretože ide o vážnu vec.

 

http://www.tyzden.sk/casopis/2012/1/ten-spis-je-obrazom-krajiny.html
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov