Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

elefant, za zverejnenie utajovanej skutocnosti ze maju bordel dostali novinari v pravde pokutu. Aj o tej pochybujem ale jednoducho to nie je dovod sledovat novinarov, chapem ze to znie logikcy ze sa mozno stretnu s tym kto vynasa ale mozno zlozitejsie ale spravnejsie je sledovat vlastnych.

Sledovanie novinarov je natolko kontraverzne, ze by to vzdy mala byt az posledna moznost. Inak sa to prilis podoba na zneuzitie tajnych sluzieb.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Galko ako minister obrany skončil. ťažko to znáša, ale šup ho spiatky do skladu. v kauflande sa potešia alebo - zaplačú :D .

znovu sa tu ukazuje tá slovenská nátura a slovenský folklór : trestné oznámenia. objavila sa kauza odposluch a trestné oznámenia lietajú zo všetkých strán. bolo by zaujímavé vysledovať kde tieto a im podobné oznámenia a ako končia.

Zverejnené

alamo, podla vsetkeho je Galko naivny idiot. V svatom sasackom boji proti nepravosti prekrocil hranicu a ani nechape ze ju prekrocil. A to je diagnoza aj dalsich sasakov.

ježíšku na krížku.. "akcia dáma" sledovanie premiérky (založenie "zložky", "Radičová a Hayekovci, Radičová a daňové riaditeľstvo.. atď..)

v SiS, je niečo prehnité, prehnité až do kosti, čo bolo úlohou Galka nájsť, a "vyrezať", doslova jeho "psov povinnosťou", aj keby mal sledovať všetkých novinárov na slovensku

aký vlastne to rozkaz, Galko vydal?

-sledujte "stykovú bázu"-

čo to znamená?

to znamená, že vás niekto sleduje, odfotí si vás ako ráno vyjdete z domu, idete do práce, s práce do kaviarne a tam sa stretnete s "niekým", a sleduje to čo robíte verejne, neznamená to že vás niekto odpočúva, a nahráva

keď napríklad, na telefónnom automate vyťukáte číslo, robíte to verejne, môže to sledovať ten čo stojí za vami (alebo sa na vás dívať ďalekohľadom), a toto číslo si zapamätať, nie je to niečo na čo ptrebujete povolenie sudcu, môže to robiť aj váš sused zamestnaný ako "smetiar", a o tom čo cez deň urobíte si písať blog, verejne dostupný na internete

problém je v tom aké číslo vyťukáte na mobile, v súkromných priestoroch

toto číslo, je verejná informácia alebo súkromná?

je pri tom predsa "niekto tretí", nielen ten komu voláte, ale aj mobilný operátor, je to teda "verejné"

v zásade každý mobilný operátor, je to číslo a čas, povinný zaevidovať a archivovať, zo zákona, a na požiadanie úradov ho vydať, a dať k dispozícii úradom..

teraz neviem, čo na to zákon o ochrane informácii, či na to treba "štempel" od sudcu, alebo nie?

vznáša sa to niekde v "šedej zóne"

žiadosť o číslo, kam človek volal, nie je žiadosť o odpočúvanie hovoru

Galko chcel čísla...

aby mohol v SiS nájsť ľudí, čo v nej robia špinavosti

potom sú ďalej možnosti:

a, niekto jeho príkaz zle pochopil, a poslal sudcovi žiadosť na povolenie odpočúvania

b, niekto jeho príkaz, zámerne prekrútil

následne potom stačil sudca ktorí mal "zatmenie", alebo sa to stratilo v kope ďalších vecí na podpis (kto vie, že nejaký skrachovaný herec, je zároveň aj riaditeľ televízie?), alebo bol sám sudca "kvadratická sviňa"

a tak sa stalo že Galko odpočúval novinárov, a nahrával čo si hovoria s politikmi...

a do toho "politici ktorí diktovali novinárom články"..

ako keď praskne zhnisaný "######ák"

Zverejnené

elefant, za zverejnenie utajovanej skutocnosti ze maju bordel dostali novinari v pravde pokutu. Aj o tej pochybujem ale jednoducho to nie je dovod sledovat novinarov, chapem ze to znie logikcy ze sa mozno stretnu s tym kto vynasa ale mozno zlozitejsie ale spravnejsie je sledovat vlastnych.

Sledovanie novinarov je natolko kontraverzne, ze by to vzdy mala byt az posledna moznost. Inak sa to prilis podoba na zneuzitie tajnych sluzieb.

Sedliacky rozum hovori, ze ked nieco chcem zistit, tak idem od znameho k neznamemu. Novinari boli v tomto pripade tou znamou. Ostatne, najlogickejsie je asi sledovat novinarov a aj domacich a nikde nebolo vyvratene, ze sa tak nedialo.

Suhlasim, ze boli tajne sluzby zneuzite. Otazne je ale kym a za akym ucelom.

vlasto, tebe prekaza na galkovi co?

vlastovi prekaza na galkovi vsetko, najviac ale to, ze nie je zo smeru, popripade ze sa nevola fico.

v SiS, je niečo prehnité, prehnité až do kosti, čo bolo úlohou Galka nájsť, a "vyrezať", doslova jeho "psov povinnosťou", aj keby mal sledovať všetkých novinárov na slovensku

...

Galko chcel čísla...

aby mohol v SiS nájsť ľudí, čo v nej robia špinavosti

Galko ma so SIS co spolocne ? Pokial viem bol ministrom obrany a nie prezidentom, predsedom vlady, alebo predsedom NR.
Zverejnené

Galko ma so SIS co spolocne ? Pokial viem bol ministrom obrany a nie prezidentom, predsedom vlady, alebo predsedom NR.

Galko bol predovšetkým "amatér", v prostredí prehnitom až na kosť..

síce bol dobrý, na vymetanie toho "augliášovského chlieva", ale o "spravodajských hrách", nemal ani šajnu

asi takto

post-624-0-15180800-1322080650.jpg

Shooty je proste BOREC

a švanda musí byť

http://www.sme.sk/c/...o-ma-robit.html

„Rád by som videl tie štyri titulky. Bejby,“ píše sa v prepise rozhovoru, ktorý sa šíri internetom. Do SME ho poslal anonym. Z dialógov vyplýva, že slovom „bejby“ oslovuje Robert Kaliňák (Smer) redaktorku denníka Pravda Vandu Vavrovú, ktorú odpočúvala VOS riadená Ľubomírom Galkom zo SaS.

PRAVDA nezávislý "plátok"

:tease:

z komentárov pod článkom

"Mne hlavne v clanku akosi chybaju Kalinakove slova o tom, ze ked to Pravda casovo nezvlada zverejnovat, tak to nabuduce da SME, ze oni to spracuju lepsie...

Ci to sa uz do clanku nehodilo?"

ja sa doštím..

SME "pravicové noviny"

:pivari:

Zverejnené

Spytam sa este raz a pomaly, aby si mal sancu to pochopit aj ty.

Akym sposobom mal Galko psovsky povinne daco vyrezavat zo SIS ?

Skus trochu rozmyslat nad tym, kym daco odpises a nevrazit sem prvu hovadinu, ktora ta napadne.

• Pridať bod 1
Zverejnené

tak ja neviem elfant

niekto v tomto štáte, kšeftuje s tajnými nahrávkami, súkromných rozhovorov

a je celkom možné, že to má na začiatku, vždy odobrené nejakou tou pečiatkou

je niečo také možné v "právnom štáte"?

a kto by mal proti tomu bojovať v "právnom štáte"?

Zverejnené

Vidim, ze vazne nevies.

Tak len dodam, ze rovnako ako Galko, mozes proti tomu bojovat aj ty. Mate voci SIS uplne rovnake kompetencie.

Zverejnené

nejak si na tej skratke SIS, zakladáš..

asi som ju použil nesprávne

Galko vedel že špinavosti, robí priamo aj jeden (alebo viac) z jeho priamych podriadených, a snažil sa to stopnúť

• Pridať bod 1
Zverejnené

Alamo... :zubiska:

Prehnité niečo je, akurát nie v SIS ale VOS - Vojenské obranné spravodajstvo. Tomu šéfoval Galko.

Ikeď prehnité môže byť aj v SIS kadečo...

Zverejnené

Wysky.. prehnitý je štát ako celok.. a to už "núdzový stav" je

Zverejnené

Galko vedel že špinavosti, robí priamo aj jeden (alebo viac) s jeho priamych podriadených, a snažil sa to stopnúť

Nevsimol som si, ze by sa Galko pokusal toto odpocuvanie stopnut? Si si isty?

Nemozeme si mylit pripadne pozitivne kroky (boj proti korupcii) s pripadne negativnymi krokmi (odpocuvanie novinarov mimo reguli a etiky). Ani jedno ospravedlnovat druhym. A fakt je taky, ze k odpocuvaniu naozaj doslo, nie je to vymysel aby sa Galka niekto zbavil. Realne k tomu doslo. A ked tu niekto vola po naprave spinavosti, tak je rovnako spravne, ze sa to dostalo na verejnost. Takze by bolo dobre trosku pribrzdit a pozerat na to aspon trosku realne :)

Zverejnené

však či už to "chcel", alebo nie

mal na to súhlas susdcu

bolo to legálne a bodka

:tease:

Zverejnené

bolo to legálne a bodka

Rovnako ako je dokonale legalne rozdelit velku statnu zakazku na 4 mensie, ktore budu podlimitne a mozu sa zadat priamo - namiesto toho, aby sa vyhlasil tender. Rovnako je legalne vylepit vyzvu na 2 hodniny niekde v suterene, pretoze to splnuje literu zakona. Atd, atd....

Je pekne sledovat sasacku sektu, ako zrazu nadsene akceptuje cokolvek, len pokial to robi "ich" clovek. Ked si spomeniem na to sprofanovane odpocuvanie za Meciara, nebol tam nahodou tak isto suhlas nejakeho sudcu? Alebo Meciarove prezidentske amnestie boli predsa tak isto legalne. Tie platinove sitka boli tiez predane uplne legalnym sposobom - akurat lacno.

To si maniaci, ktorym sa Fico nepacil nasli konecne svoj idol, alebo co ???

Zverejnené

"maniak ktorému sa nepáči Fico" (tebe sa snáď páči?)

no áno.. to som..

ale Sulo.. ani Galko.. moje "idoli" nie sú

ja nejdem hlasovať "za nich"

je idem hlasovať "proti niekomu"

a to tak že zahlasujem za SaS

proste nikto "pravicovejší" tu nie je

Zverejnené

je idem hlasovať "proti niekomu"

a to tak že zahlasujem za SaS

Co je zaruceny sposob ako byt stale nespokojny a potom sa zbavovat zodpovednosti za tych, co si clovek zvolil.

ale Sulo.. ani Galko.. moje "idoli" nie sú

idoly

Tymto sa snazis ukazat, ze najvacsi zastancovia SaS by ich volili, aj ked s nimi nesuhlasia a zaroven umyselne pisu nespravne? Robis im vazne medvediu sluzbu. Uz aj tym, ze ich kladies na tu istu uroven ako Meciara a odsuhlasujes podstatnu cast korupcnych skandalov. Ale aspon moznost frflat a nic nerobit si naozaj udrzis.

Zverejnené

a ako by som mal teda hlasovať vo voľbách, podľa teba?

ak za SaS, hlasujú "blbečkovia"

komu mám dať hlas, aby som podľa teba nebol "blbeček"?

komu dáš hlas ty?

Zverejnené

Nemyslim, ze je na mieste radit ako ma kto konkretne volit. Ale volit len preto, ze "proti" a zaroven niekoho, s kym nesuhlasim a za koho hlasovat nechces je hovadina. Das hlas tomu, za koho hlasovat podla vlastnych slov nechces. To ma byt rozumny postup?

A komu dam ja, to sa este uvidi. Do volieb casu habakuk.

Zverejnené

he he.. a zase som sa nič nedozvedel o "súkromí" xenocideho

jedinou "rozumnou" alternatívou, by bolo nejsť k voľbám vôbec..

ale z toho, by profitovali akurát takí, čo ma štvú ešte viac ako Sulo

áno je to podľa mňa rozumné.. hlasovať "proti niekomu"

keď už nemáte za "koho"

Zverejnené

Tie platinove sitka boli tiez predane uplne legalnym sposobom - akurat lacno.

Kontrola Úradu vlády potvrdila, že Štátne hmotné rezervy vedené nominantkou SDKÚ predávali nezákonne. Pri predaji platinových sitiek porušila Správa štátnych hmotných rezerv viackrát zákon aj vlastné interné smernice, ukázal čiastkový protokol z kontroly Úradu vlády.

Zistenia kontroly

• zákon porušili hmotné rezervy pri výzve na účasť iba na webstránke úradu;
  • nezákonný bol aj postup pri obstarávaní znaleckého posudku platinových sít;
  • správa rezerv nedoložila, že zásoby platinových sít sú naozaj prebytočné a bolo tak možné ich predať;
  • vzorku odobranú pre prípad reklamácie pracovník úradu stratil;
  • kontrola si všimla aj krátky časový limit aukcie.
Sitká predal úrad za 670­-tisíc eur v dvadsaťminútovej aukcii. Kontrolóri tvrdia, že jeden z účastníkov chcel ponúknuť 1,5 milióna eur, no v časovom limite to nestihol.

To je zo sme vycuc.

http://www.vlada.gov...oly-sshr-sr.pdf

A k teme Palkov nazor na vec.

http://blog.tyzden.s...emu-katastrofa/

Zverejnené

Ahaho, takze predsa len to bolo protizakonne - ako ukazala kontrola uradu. Ved nastastie.

A mimochodom - vysledky akej kontroly mame v kauze odpocuvania, ze sa tu tak suverenne tvrdi, ze to bolo uplne legalne? Pretoze uplne logicky - suhlas sudcu moze byt, ale aj tak mozu byt porusene nezrovnalosti, porusene smernice, alebo len nie prilis eticky vyzerajuce veci - ako napr. kratka doba aukcie (jej trvanie nie je dane zakonom presne).

Takze tou maniou som myslel, ze spuste ludi zrazu staci len nejaky naznak a hned su presvedcení, ze ich favorit neurobil nijaku chybu.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov