Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vieš ako sa teraz smejem? :) ešte som to ani nedočítala do konca a presne som si myslela, či si nepila víno v tom maďarskom stánku, keď si spomínala Aupark .

a presne tak.  :)

Tam my väčšinou začíname a ja si kupujem víno u tých Maďarov. To mi chutí najviac. Toho roku som ešte nebola, ale budúci týždeň sa chystám, tak určite ochutnám a dám vedieť.    

Rovno sa tu priznávam čo sa týka vína som gastrobarbar hrozný.

Nech mi slúži ku cti, že 1. už si nelejem colu do vína,

2. stalo sa aj mne, že mi bolo nejaké víno sladké

3. už sa snažím piť aj vína suché,( ktoré mi ale absolútne nechutia bŕŕ, robím to samozrejme iba preto, aby som si "nedodžubala" postavu.) :D 

• Pridať bod 2
Zverejnené

varené víno má byť sladké !

ja som si kedysi hádzal do 2 dcl pohára 2 lyžičky cukru, ale v poslednom čase si dávam med... je to síce tiež barbarstvo, ale menej z toho bolí hlava :D

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

odkedy sledujem pekne celé roky, čo sa deje medzi národom na stránkach ako mimibazar a spol. - skrátka som sa pred rokmi hodne divila, keď tam padali otázky od žien, ktoré vypekajú ako šialené, fotia tam celé plné garáže "cukroví" 29 a podobné počty druhov.... skrátka po sviatkoch zvyčajne padali otázky:
"zostalo mi asi päť kíl nezjedeného pečiva, čo s tým?!"

nechápem.

ale čo nechápem ešte viac, ma dorazilo dnes.

priamo na hlavnej stránke MMB sa objavil článok redakcie:

Co dělat sa zbylým cukrovím

a je tam celá hromada blbostí: 1. zamraziť /ktoré sa ovšem zamraziť smú/  2. pomlieť, a urobiť z toho cesto na koláč na plech   3. nepečené pomrviť a rozmixovať a použiť do krému na nejakú plnku .... a podobné maglajzy :(

ani náhodou tam nepadne rada, ktorá by už ale bola načase:  prestaňte vypekať, akoby vypukol hladomor, a nežerte toho toľko!

Zverejnené

to ma ovsem logiku... otazka neznela "co delat, aby cukrovi nezbylo" ale "co delat s tim, co zbylo" :D

Zverejnené

komu pre pána môže ostať 5 kíl pečiva? Mne ostali 2 malé a 1 väčšia krabica, dnes má prísť Žilina, tak hádam sa ešte z toho zje. A navyše čajové pečivko je trvanlivé, takže to ešte dajaký čas bude dobré. Krémového už je tam len trochu.

najlepšie to má moja segra, pred cca hodinou som pricestovala od nich...čo nepojedia, ide sliepkam alebo králikom. A čo ostane od mäsa, tak ide ich ľudožrútovi (to je ich kaukazský ovčiak) alebo kocúrovi. Tam sa veru potraviny do smetí nevyhadzujú, všetko sa zúžitkuje.

Mne keď ostalo nejakého koláča (nie kysnutého!!!) -  tak som to jednoducho rozdrobila, pridala lekvár a pod., skrátka niečo lepkavé, a vytvarovala guľky, ktoré som vyváľala v kokose. Do stredu ak sa mi chcelo, som šupla oriešok alebo zaváranú višňu...nebolo ich veľa, čo je dobré, a v takej podobe sa to potom dojedlo. No, pokritizujte ma :)  ale vyhadzovať potraviny je mi proti srsti.

Zverejnené

no zostáva to tým, ktoré postujú fotky, kde sú celé plné krabice, toľko, že človeku rozum zastáva.

je to skutočne každoročná otázka na mimibazare.

Mne keď ostalo nejakého koláča  -  tak som to jednoducho rozdrobila, pridala lekvár a pod., skrátka niečo lepkavé, a vytvarovala guľky, ktoré som vyváľala v kokose. Do stredu ak sa mi chcelo, som šupla oriešok alebo zaváranú višňu...nebolo ich veľa, čo je dobré, a v takej podobe sa to potom dojedlo.

kedysi takto robila mama guľky aj u nás - zbytkov nikdy nebolo veľa, guliek len pár.
a ešte predtým, kým sme bývali v dome, sme mali aj hydinu, aj mačky, zbytky jedál sa skutočne nevyhadzovali do smetí. všetko sa pojedlo, z omrviniek mali sliepky hody. veru.
a u nás pečieme, ale tak primerane, že zbytky nezostávajú. keď sa minie, upečieme niečo čerstvé.

veď práve to je to gastrobarbarstvo - mimibazar má také veľké slovo, že možno by tie bláznivé ženy aj počúvli, keby im poradila redakcia: nepečte toho tony.

toto len na ukážku z pečenia mimibazaru, a to ešte nie sú tie celé krabice, ale ako ukážka celkom reprezentatívne:
post-3-0-90893200-1482857846.jpg   post-3-0-00505800-1482857848.jpg
cvoci.
Zverejnené

nepoviem na nejakú veľkú oslavu, kde sa zlezie celá família, alebo skrátka väčšia spoločnosť...ale ked viem, že budeme 2 alebo 4, a aj to nie ktovieakí jedáci, tak neviem načo si robiť zásoby...ibaže...

...Flinstone sa správa akoby za našimi dvermi číhal hladomor a nakupuje surovín dokokosu. Asi ráta s tým, že ja snáď navarím a navypekám pre celú rozsdiahlu famíliu, a ešte im to vari aj poodnášam, darmo ho presviedčam, že to nehrozí. Nie som Mikuláš! Nakáže si, koľko napiecť, ale že by to potom aj jedol, tak to mu musím pravidelne pripomínať, že tam má svoj obľúbený perník, s ktorým mi pílil uši pred sviatkami, a že tam má medový rez a hentam také či onaké koláčiky...

Včera pricestovala k nám Žilina, doniesli zasa koláčiky, čo mladá robila, musím pochváliť, moc dobré. K Novému roku určite piecť nebudem. Môže sa Flinstone aj na uši postaviť.

Ja teda na Mimibazár nechodím, ale celkom mi ku šťastiu stačí, čo si o tom kuknem tu :) niekedy je to fakt úplný výkvet. :o)

Zverejnené

Tak vianočné trhy som úspešne navštívila toho roku pre veľký úspech tri krát.

A Hellé vieš čo?  najlepšie víno  bolo  u Maďarov pred Auparkom.   :)

Jedlo ako vždy. Blbo mi nebolo ani z jedla , ani z vína tak asi všetko bolo ok. Joj ako mám rada tie výlety k tým stánkom, vždy ochutnám niečo iné. Teraz som úplne zabudla na grilovaný oštiepok ten mi chutí.

S predvianočným pečením ja veľmi nepreháňam. Nejak nebol čas, a vlastne iba sa vyhováram ( bola som pri stánkoch so sladkým vínom v ruke) nevidím dôvod preháňať s tým vypekaním.  Tradične robím jablkový hnetený koláč, tradične nie len na sviatky ale vždy :). Ešte som lepila tie piškóty s banánom uprostred a namáčam do čokolády. To milujééém. Proste sa musím konrolovať, lebo zjem všetky. A mama nám ešte poslala teplý " Beliš" .  Čiže nič moc, ale stačilo. 

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

po nedávnej poľskej vajíčkovej afére teraz čajová:

Bylinkový čaj z Poľska s mätou a brusnicami značky Loyd by ľudia nemali kupovať. Ak ho už majú, nemali by ho piť, hygienici produkt radia vrátiť na miesto predaja.

Čaj obsahuje atropín a skopolamín, varuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na svojom webe. Na nevhodnosť produktu upozornil hygienikov Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá (RASF).

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

tentokrát originálny recept z FB:

post-3-0-23835000-1485799737.jpg

post-3-0-43249800-1485799890.jpg

post-3-0-98365500-1485799739.jpg

zdroj: motorkar.cz, FB

dobrú chuť :)

Zverejnené

Blbosť je to. Toto snáď nemá nik ani chuť to ochutnať, či preto ako to vyzerá, či pre úžasné spojenie póru s mandarinkami.

Zverejnené

a možno to autor aspoň raz ochutnal, keď už navaril... ako by vedel, že to má zrovna s mandarinkami ten pravý šmrnc? ;)

:happyroll:

Zverejnené

jedna óbrmňamózní mňamka pre milovníkov plnenej papriky...

chudera paprika, keby vedela, čo ju čaká... -_-

post-3-0-60107700-1485859081.jpg

supernajlacnejšia najmňamóznejšia najsuperplnená paprika na svete

zdroj: motorkari.cz, pôvodný zdroj: mimibazar.cz

tá mánia, ako urobiť lacné jedlo ešte lacnejším, je u niektorých vyvinutá do nad láďohruškovských rozmerov.

• Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

dávno sme tu nezvracali... :(

Chlebová omáčka s rýží

Dáme česnek a rajče nakrájené na kousky do vody a dáme vařit, když už to vaří přidáme na kousky nakrájený chleba.

Jestli se nám voda moc nacucá do chlebu tak přidáme víc vody, přidáme koření a sůl necháme chvíli vařit

a když se to zdá měkké tak dáme do mixéru a rozmixujeme

post-3-0-96095100-1488469843.jpg

FB - vegan kuchařka

Zverejnené

dokáže niekto pochopiť, čo tí ľudia vlastne robia, a konkrétne tlačenkám? prečo treba dobrú tlačenku vyprážať či pomlieť a urobiť z nej blivajs?

post-3-0-85109700-1488910172.jpg

Rychlá tlačenková omáčka

Suroviny: 3 plátky drůbeží tlačenky 1 střední cibule kousek uzeného špeku sůl pepř grilovací koření Solamyl Masox 1 kostka 1/2 litru vody 1 vejce na tvrdo na přízdobu

Postup přípravy receptu:

Uzený špek si nakrájíme na kostičky a dáme zesklovatět na pánev. Na vysmahlý tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Na cibulku dáme na drobno pokrájené 3 plátky drůbeží ( nebo jiné ) tlačenky a necháme rozpustit. osolíme, opepříme a posypeme gril. kořením a promícháme.

Zalejeme pul litrem vody s masoxem nebo vývarem a provaříme. Nakonec omáčku zahustíme 1 PL solamylu rozpuštěného v troše vody a mužeme podávat.

toto je hrozné :(   rychlá tlačenková omáčka  :hedge:

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

tentokrát nakazené mäso cez tradičné Poľsko len prišlo

brazílske mäso straší naďalej: v Bratislave našli 21 ton kuracieho mäsa nakazeného salmonelou.

Mäso sa podľa riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozefa Bíreša dostalo na Slovensko zvláštnym spôsobom, a to nie priamo z Brazílie.

"Na Slovensko ho doviezli štyri firmy," vraví Bíreš. Hlavným dodávateľom vraj bola poľská firma, medzi ďalších dovozcov patrí firma zo Žiliny a dve spoločnosti z Bratislavy.

"Doterajšie laboratórne testy preukázali 17 nevyhovujúcich vzoriek. V jednom z týchto brazílskych produktov sme zistili salmonelu kmeňa Heidelberg," vysvetľuje Bíreš. Tento typ je podľa neho rozšírený najmä v USA a Kanade, v Európe sa nevyskytuje.

nj. dobrú chuť.
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

ulovené po veľkonočných nádielkach na mmb:

Moučník z velikonočních čokolád

Poradíte prosím co dobrého upéct z velikonočních čokolád? Děti toho dostaly tuny a nechci jim dávat ty nekvalitní. Děkuji.
Anna V. (vset.anna) ID 333727

čiže preložené do človečiny:

nechcem im to dávať, lebo je to fake čokoláda a šmejd, tak im to nastrúham do koláča :) :P

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

ale kdeže, čoby to dávala deťom, pozve si návštevu a ponúkne ku káve! :)

Zverejnené

tak toto mi nenapadlo - deťom nie, ale ponúkať tým návštevy :)

ale máme tu ďalší geniálny nápad, toto musí byť echt mozog, čo toto vymyslel :):

Markéta Kavková pro Peklo na talíři

Bezva recept na svíčkovou z mimibazaru!!! Tohle vaří maminky 1f642.png :) :Janulčina rychlá svíčková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 křehčené kuřecí řízky, 3 lžičky Vegety, 1 pomazánkové máslo, 1 sklenička tatarky, 1 mrkvová přesnídávka, 3 lžíce kečupu

POSTUP PŘÍPRAVY

rychlá "svíčková"
Tohle jsem jednou udělala, když jsem měla přebytečný přesnídávky, malej už je nechtěl, fakt je to dobrý, zkuste to. Je to děsně rychlý, narozdíl od svíčkový nemusíte stát u plotny hodiny a fakt to chutná dobře.

Kuřecí řízečky dáme na pekáč, povegetíme a necháme chvilku v troubě píct. Když už jsou skoro hotové, přidáme celé pomazánkové máslo, skleničku mrkvové přesnídávky a tatarku. Všechno se to tak pěkně rozblemcne, že ta šťávička pak chutná jako svíčková. Nakonec přidáme trochu kečupu na barvu.
Dobrou chuť

https://www.facebook.com/PekloNaTaliri/posts/467219430009213

mňami :bezradny:

Zverejnené

to je to že čo špajza dala :)

Keď je tu reč o sviečkovej, moje decká kedysi nemali radi tekvicový prívarok, Až tak, že keď im babka dala semienka tekvice, aby si ich zasadili v záhrade, obe svorne zahlásili, že to teda nie, lebo z toho by vyrástla tekvica, a oni by ju potom museli jesť! A dcéra, tiež už mama, teraz tekvicu vedelo dáva svojmu dieťaťu, ktoré ju baští len sa za tým zapráši. samozrejme, inak upravenú, keď že prívarky kvôli mlieku nemôže. Ale chcelas som k tej tekvici. Flinstone kúpil vtedy tú oranžovú tekvicu, a tak som ju postrúhala a uvarila som z nej prívarok s krumplami a vajcom. Mal takú tú do oranžova farbu, kedže tekvica nebola biela. A tak som deťom, obom ešte škôlkárkam nahovorila, že je to sviečková. najprv sa divili, dke je k tej sviečkovej mäsko a knedlík, nuž som im nahovorila, že neboli korunky, tak nie je mäsko, a nebol čas variť knedlík, tak sú zemiačiky. S tým sa uspokojili, i piustili sa do tekvice pod názvom sviečková. I rozpriadol sa medzi nimi takýto rozhovor:

Mladšia: "Ale ved to je tekvica!"

Staršia: "Ba aká tekvica, ty máš namiesto hlavy tekvicu, nevidíš, že je to sviečková?"

A keďže v tom čase ešte mladšia považovala staršiu za neskonale múdru napriek tomu, že sa furt bili, s tým, že má tekvicu na krku, a nie na tanieri,sa uspokojila a zblajzla plný tanier. A staršia tak isto.

takže takú sviečkovú som ja kedysi navarila. :) rada na túto príhodu spomínam, vôbec to obdobie, ke´d boli dievky malé, od ich narodenia, bolo asi moje najšťastnejšie. variť ma bavilo, čokoľvek. Aj keď som sa to len učila za pochodu :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

aj tu špajza dala... aj chladnička, komora, vymetené omrvinky a všetky zbytky... dobrú chuť:

nezabudnite prečítať recept - pre istotu ešte raz :)   post-3-0-23712600-1497638444.jpg

post-3-0-37743600-1497638210.jpg

zdroj: motorkari.cz

Zverejnené

No musim sa horeuvedeneho receptu zastat..ak vynechame struhanku..tak mame obycajny francuzsky toast a proti tomu by predsa neprotestoval nik:-)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov