Sniper Zverejnené 5. September, 2011 Zverejnené 5. September, 2011 Kto bol už na Neziderskom jazere? S mladou rozmýšľame tam niekedy zájsť, ale ako pozerám na googlemaps, tak Dunaj má peknú modrú farbu, Balaton má peknú modrú farbu, len Neziderské jazero má akúsi sračkovo zelenú, nevyzerá to vábivo. Vraj sa v podstate celé jazero dá prebrodiť?
Nokia Zverejnené 5. September, 2011 Zverejnené 5. September, 2011 ked uz pozeras po nete tak nepozeraj len google maps ale trosku viac http://www.neusiedler-see.at/slovensky.22.0.html tu mas info a tu mas fotky ako to tam vyzerahttp://fotky.internet.sk/neusiedler_see_20_3_2010/showpic.php?imgname=IMG_9932.JPG
elfant Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Nezider je jazero typu Balatonu, jedno z dvoch stepnych jazier v Europe. Farba vody na satelite je dana jej zlozenim a nema to ziaden vplyv na kvalitu kupania sa v nom. Je plytke, aj ked cele sa prebrodit neda. Osobne doporucujem, je tam velmi pekne okolie, sluzby na rakuskej urovni a v kazdej diere okolo jazera sa daju najst zaujimave pamiatky. Navyse je to vinarsky kraj a teraz su oberacky. 1
Sniper Zverejnené 6. September, 2011 Autor Zverejnené 6. September, 2011 ked uz pozeras po nete tak nepozeraj len google maps ale trosku viac Ale však hej, išlo o prvý dojem. Fotky som si nejaké už našiel aj pozrel, ale skôr išlo len o nejaké panorámy. aj ked cele sa prebrodit neda. No tak keď máš meter päťdesiat, tak nie :D Navyse je to vinarsky kraj a teraz su oberacky. Teba to láka na stretko zorganizovať, že? :) Na Balatone som svojho času bol, niekde naľavo od Sziófoku. Voda bola celkom OK, ale jazero v tej časti až moc plytké. Nejakých 100 metrov od brehu voda bola ešte asi po pás. Predpokladám, že podobne to bude aj na Neziderskom. Ináč takéto stepné jazera sú aj na južnom Slovensku, ale sú tak malé, že nestoja za reč.
elfant Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Nelaka, ja to mam za dvomi rohmi a dostanem sa tam aj na bicykli :D))) Tu mas jednu naladovku odtial :)
iskra Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 Dunaj má peknú modrú farbu, Balaton má peknú modrú farbu, len Neziderské jazero má akúsi sračkovo zelenú, nevyzerá to vábivo. :) tak takto vyzerá sračkovo zelená :D
game Zverejnené 6. September, 2011 Zverejnené 6. September, 2011 pôvodne som hľadala, prečo sa v maďarčine volá jazero Fertö.medzitým som na to prišla, ale našla som o jazere zaujímavé informácie, napríklad na wiki: http://sk.wikipedia.org/wiki/Nezidersk%C3%A9_jazero Neziderské jazero je mechanický preklad nemeckého názvu,maďarský názov znamená bahno, niečo bahnovité, močiarovité, kalovité ... pasuje to na to, čo je známe o jazere : )
elfant Zverejnené 7. September, 2011 Zverejnené 7. September, 2011 To vies, blato si minuli na Balatone, tak toto jazero museli nejako odlisit :D
chrust Zverejnené 8. Október, 2011 Zverejnené 8. Október, 2011 Kto bol už na Neziderskom jazere?Ja :) Jazdím tam bicyklom. Raz sme sa tam boli aj kúpať. V podstate všetko o jazere popísali kolegovia vyššie. Podľa mňa akákoľvek vodná plocha zatraktívni kraj a záleží na nás, ako ju dokážeme využiť. Pre mňa je atraktívne jazero svojími cyklochodníkmi v malebnom prostredí. Najlepšie sa ísť pozrieť, všakáno :)
cizy Zverejnené 27. Január, 2013 Zverejnené 27. Január, 2013 ja mam neusiedler see rad, minuly rok sme okolo neho presli aj na bicykli za dva dni, noc sme stravili v kempe v Hegyko. Zrovna tam prebiehala na namesti daka vinarska slavnost, tak sme to super vychytali
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz