Skočiť na obsah

Superhrubá mzda

Odporúčané príspevky

Zverejnené

slimak, vyplata je naklad firmy cela. Bez ohladu na to ze cast akoze plati firma a cas akoze zamestnanec. To je absurdne pravidlo este z cias socializmu, mas cenu prace a to je naklad, a mas potom cisty prijem. Ak sa bavime o detailoch tak v 99 % ide o neutralnu upravu, zamestnanec dostane rovnaku mzdu a firma odvedie rovnaku dan.

• Odpovedí 26
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• slimak

9

• xenocide

7

• tyso

4

• Darkman

3

Zverejnené

Iste tyso, len doteraz minister financii mohol zdanit u zamestnanca len hrubu mzdu- odvody - nezdanitelna suma. Teraz si ju zdani HM*1,335 - nezdanitelna suma.

Teda ak som pisal, ze si ZD zvysi o 26%(35/135), nieje to pravda. On si ju zvysi ovela viac. K odvodom zamestnavatela si pripocitame aj odvody zamestnanca. Znizenie nezdanitelnej sumy. Za ficoveho krizoveho obdobia to bolo 22,5 nasobok, teraz je to 19,2 nasobok a po novom 18 nasobok zivotneho minima.

Takze tyso. Si sa pytal svojom uvodnom prispevku co sa na reforme nepaci odborarom. Resp o com haluzia. Myslim, ze som dal dost argumentov. A to poznam len malu cast z pripravenych noviniek.

Velmi zaujimave bude aj riesenie rocneho zuuctovania socialneho poistenia. Nepoznam navrhy a dopady. Ale ked zacinajuci SZCO bude mat nedoplatok nejakych cez 1000 euro, hlavne taky "vysoko ziskovy", co nieje zriedkavost po prvom roku. Ci nebodaj si da aj nemocenske dalsie 6% navyse a pritom, ked bol predtym na PN nemal narok. Podobne ked to bude dobrovolne, nema narok dalsich 270 dni. Som zvedavy.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov