secretka Zverejnené 14. August, 2011 Zverejnené 14. August, 2011 V hniezde sa niečo deje ... tu sú ešte tri bociany večer aj ráno Malá návšteva v prázdnom hniezde si asi vyspevuje ... "teď královnou jsem jáááá..." na krátku chvíľu prišla návšteva ... Ale po chvíli odlieta a v hniezde ostáva iba jeden bocian A toto je poslednýkrát, keď sú ešte spolu tri bociany ... V hniezde ostáva už iba jeden ... Ostáva sám celú noc Ráno sedí osamelý ako zmoknuté kura Čistí sa, krášli sa, čaká ... ... ale napokon hniezdo opúšťa 1
David Zverejnené 14. August, 2011 Autor Zverejnené 14. August, 2011 ... Ale po chvíli odlieta a v hniezde ostáva iba jeden bocian Jeden bocianik vykĺbil nohu v bedrovom kĺbe, :thumbsup: ale nemôžeme mu pomôcť, pretože dokáže lietať a uniknúť
David Zverejnené 17. August, 2011 Autor Zverejnené 17. August, 2011 Bociany sa pripravujú na odchod. V plnom prúde sú "sejmiki" (rady), ktoré volia vodcu skupiny.Rada musí tiež určiť, ktoré z nich sú schopní cestovať. :happyroll: 2
secretka Zverejnené 18. August, 2011 Zverejnené 18. August, 2011 Toto bol posledný obrázok kde sa mi "podarilo" na hniezde zachytiť bociana. Zrazu nastal nejaký "zádrhel" a kamera bola na viac ako 24 hodín mimo prevádzky. Odvtedy ako bola kamera "spojazdnená" som tu už však "nezachytila" ani jediného bociana a hniezdo je stále prázdne. Možno to je len moja chyba, "nepozerám" tam predsa celé hodiny. David, ďakujem ti, že si nám umožnil "nazrieť" trošku "do života" bocianov. V tomto roku bolo toto "naše sledovanie" asi skôr iba skúšobné, ale v budúcom roku snáď "zachytíme" toho viac a budeme môcť vidieť čo sa v hniezde deje už od začiatku, hneď ako sa na jar bociany k "nám", vlastne k vám vrátia. :happyroll: A ak by sme náhodou my zabudli, verím že nás upozorníš ... 2
David Zverejnené 18. August, 2011 Autor Zverejnené 18. August, 2011 Zrazu nastal nejaký "zádrhel" a kamera bola na viac ako 24 hodín mimo prevádzky. Táto kamera požadovala niektoré (nutné) technické postupy. ... Možno to je len moja chyba, "nepozerám" tam predsa celé hodiny. Bociany sa pripravujú na odchod. V plnom prúde sú "sejmiki" (rady), ktoré volia vodcu skupiny. Tieto rady sa konajú na lúke. Predsa nie v hniezde. David, ďakujem ti, že si nám umožnil "nazrieť" trošku "do života" bocianov. To ja, musim Vám poďakovať za zaujímavé zábery (uzávierky), z života bocianieho hniezda a vtipné komentáre ! :happyroll: V tomto roku bolo toto "naše sledovanie" asi skôr iba skúšobné, ale v budúcom roku snáď "zachytíme" toho viac a budeme môcť vidieť čo sa v hniezde deje už od začiatku, hneď ako sa na jar bociany k "nám", vlastne k vám vrátia. Je mi ľúto, ale neskoro o tomto hniezde som našiel. A ak by sme náhodou my zabudli, verím že nás upozorníš ... Samozrejme. Som veľmi rád, že sa Vam páčila táto rodinka ... :) S pozdravom ! 1
David Zverejnené 28. Marec, 2012 Autor Zverejnené 28. Marec, 2012 A ak by sme náhodou my zabudli, verím že nás upozorníš ... Včera boly viditeľné 2 bociany vo vzdialenosti 1,5 km od hniezda bocianieho v Przygodzicach ! Kto prvý uvidí bociana na hniezde? :zalubeny: :flowers: http://www.bociany.ec.pl/ 1
iskra Zverejnené 28. Marec, 2012 Zverejnené 28. Marec, 2012 Kto prvý uvidí bociana na hniezde? :zalubeny: :flowers: Tomu pribudne do rodiny bábätko. :smile3: 1
David Zverejnené 28. Marec, 2012 Autor Zverejnené 28. Marec, 2012 Tomu pribudne do rodiny bábätko. :smile3: Ktore to s Božiom požehnaniem, prijmeme. :smile3:
secretka Zverejnené 4. Apríl, 2012 Zverejnené 4. Apríl, 2012 Tak … a máme tu prvého obyvateľa hniezda /alebo je to iba prvý návštevník?!/ … :) S kamerou je však nejaký problém. Nie je pohľad na celé hniezdo, ale iba na jeho určitú časť. 1
David Zverejnené 4. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 4. Apríl, 2012 S kamerou je však nejaký problém. Nie je pohľad na celé hniezdo, ale iba na jeho určitú časť. Prišiel 1 bocian. Bohužiaľ, ako som si myslel, cez toto nastavenie zoomu - môžete vidieť iba nohy bociana, keď je na okraji hniezda. Mimochodom, urobili ste krásne fotki. Gratulujem. Tiež babätka. :flowers:
D'Ady Zverejnené 5. Apríl, 2012 Zverejnené 5. Apríl, 2012 kamera na bocianom hniezde - Tatryhttp://kukaj.sk/ 1
David Zverejnené 5. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 5. Apríl, 2012 V Przygodzicach už sú dva bociany ! :)
secretka Zverejnené 5. Apríl, 2012 Zverejnené 5. Apríl, 2012 U nás je zatiaľ pod dohľadom webovej kamery Správy TANAP-u bocian iba jeden ... ... robí si v hniezde poriadok a čaká na spoločnosť. Ale dokedy bude kamera takto prístupná neviem, pretože "domácim" určite začne vadiť, že sú ako pod drobnohľadom a cudzí ľudia odkiaľkoľvek im vidia až "do žalúdka". Trošku mi vadí, že pri tej našej webkamere nie je žiadna "časomiera".
secretka Zverejnené 6. Apríl, 2012 Zverejnené 6. Apríl, 2012 Bocian má celú rodinu domácich "na háku", v hniezde už nijaké extra poriadky nerobí, už iba oddychuje, aby v plnej sile privítal svoju družku ... Webkamera /bez časomiery/ sleduje bociany už aj v Poľsku ... :smile2: 1
game Zverejnené 6. Apríl, 2012 Zverejnené 6. Apríl, 2012 http://kukaj.sk/ - práve som kukla, prší tam, pán Bocian začal upravovať nejakú halúzku a mokne, a zachytila som nejaký frnk frnk pohyb - a to v ..........................spodnom podlaží mu tam asistujú milí malí Vrabčekovci - zdá sa, že tam majú hniezda :) 1
David Zverejnené 7. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 7. Apríl, 2012 Môj komentár k webkameram TANAPu: Bociany1. Touto hniezdo je krásně viditeľne. :flowers: ... Škoda, však, že vo väčšine bez bociana. O ... pardon ... je bocian. Bociany2. Touto hniezdo na pozadí týchto ťmavych stromov je takmer neviditeľné. Kamera je umiestnena príliš ďaleko od hniezda. B) .
iskra Zverejnené 7. Apríl, 2012 Zverejnené 7. Apríl, 2012 http://kukaj.sk/ aj Bociany2 bocian, lampa .. (počas dňa bude krajší záber) :smile2:
secretka Zverejnené 8. Apríl, 2012 Zverejnené 8. Apríl, 2012 Počasie asi zaskočilo nielen ľudí, ale aj bociany ... ... so snehom už asi počítal málokto. :o
game Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 chudák, včera tam sedel ako malý zmok ... :)poľská kamera dnes stála, dosť dlho, ale mladý pán sedel v hniezde na fotke, na slovenskej strane bol na obede, potom na večeri, vždy sa mi podarilo vystihnúť, keď bol v reštaurácii, a teraz nocuje, občas zažmurká a asi mu je celkom zima ...
David Zverejnené 10. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 10. Apríl, 2012 poľská kamera dnes stála, dosť dlho ... ... už je aktívna. Para bocianov z Przygodzic má už jedno vajce (Veľkánočne :D ) Pozrite: http://www.bociany.ec.pl/
iskra Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Už sa aj žiadalo vidieť také naozajstné vajce, nielen kinderka, veľkonočné zdobené vajíčka. Dúfam, že za nejakú dobu bude v hniezdach vyzerať približne takto. :)
game Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Para bocianov z Przygodzic má už jedno vajce (Veľkánočne :D ) vajíčko je tam, sedí vo svojom vlastnom hniezdočku, vždy som si myslela, neviem prečo, že bociany majú trochu väčšie vajíčka. ---- na slovenskej strane sa dejú zázraky na bocianej kamere č. 2 - podaril sa podarený obrázok : ujo Kameraman montuje kameru bližšie k hniezdu, s náhľadom na hniezdo, a pán Bocian mu pri tom asistuje :) 1
secretka Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Podľa tohto článku máme v hniezde bociana Riška http://vas.cas.sk/cl...svoju-milu.html ... a partnerka sa údajne "mala" objaviť do dvoch-troch dní po Rišovi. Zima ale asi urobila "svoje" a bociania dáma niekde "zabrzdila" a rozhodla sa vyčkať "krajšie časy". :smile2: 1
David Zverejnené 11. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 11. Apríl, 2012 vajíčko je tam, sedí vo svojom vlastnom hniezdočku, vždy som si myslela, neviem prečo, že bociany majú trochu väčšie vajíčka. Bocianie vajcia sú v priemere dva-krát väčší ako sliepkove. Majú priemerná dĺžka cca 72 mm a šírka 52 mm
secretka Zverejnené 11. Apríl, 2012 Zverejnené 11. Apríl, 2012 David, vaše bociany sídlia severnejšie ako náš Riško, v hniezde sú už dvaja a dokonca aj "vajká" sú už dve. :) Ale tak mi napadlo, ako to potom bociany riešia, keď sa z teplých krajín vráti iba jeden ... ... hľadá si nového partnera/partnerku, ostáva v hniezde po celý čas sám, alebo sa stane, že ho iná dvojica bocianov z hniezda "vyštve" a hniezdo si "prisvojí"?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz