Skočiť na obsah

Blog na dnešný deň


pink

Odporúčané príspevky

Pointou tejto zjavne opakovanej návštevy bolo založenie občianskeho združenia, ktoré bude mať za jeden z posvätných cieľov ochranu slovenskej populárnej hudby pred zlými, zlými, zlými rádiami a všetkými ostatnými odrodilými neprajníkmi mladého, ale nášho slovenského štátu.

SLOTA IS BACK

Nech nás však všetkých hreje pocit, že agenda Jána Slotu konečne našla dôstojných pokračovateľov. Čosi mi vraví, že nám za jeho nadšeným a málo efektívnym amatérizmom raz bude možno aj ľúto.

http://branik.blog.sme.sk/c/320308/Slota-is-back.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 4 týždňami...

skvelý blog od skvelého blogera k posledným správam zo slovenských luhov a hájov katolíckej cirkvi / katolícki duchovní musia mať povolenie, ak chcú vystúpiť v médiách - cirkev sa vo Vatikáne otvára, na Slovensku uzatvára /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

jose tu píše hlúposti. / použiť slovo "hlúposť" je silné, nezvyknem ho používať, ale aký požičaj, taký vráť, jose. /

 

kde píše pán doktor Patarák hlúposti ? vysvetli.

s chmelárom nie vždy súhlasím, ani nie so všetkým čo povie, či napíše, ale keď sa mi páči blog, čo napísal, tak ho sem dám. od toho je táto téma.

čo konkrétne sa ti nepáči na Chmelárovom blogu ?

ľudia chodia po svete a vidia myslia, nielen katolíci a kresťania, aj keď sa to katolíkom a kresťanom nepáči, a píšu a prezentujú svoje názory.

 

 

nielen hodiť sem " hlúposti".

 

btw.
Džunková navštevuje krásne zabudnuté miesta a tie fotky stoja za všetky drobné, vždy ich ocením opluskovaním.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cely doktorov Patarakov blog je omyl od zaciatku. myli sa, ked sa zastava knaza Srholca, ak sa zastava arc. Bezaka, myli sa, ked nevie preco je zakazane (uplne spravne) vyjadrovat sa lubovolnemu knazovi pre media. omyl je to preto, lebo tito ludia nechapu nic podstatne na krestanstve, ani na nabozenstve. odmietaju najvacsie krestanske cnosti, cloveka stavaju pred boha, a same podobne omyly.

a napisal som, co je nezmyselne na Chmelarovom blogu... nazory bez jedineho dokazu a dovodu.
vsak verit mozte, aj svoje nazory vyhlasovat, Chmelar moze napisat 10 blogov, ale je to dost o nicom, verit a vyhlasovat uplne vymyslene nazory

Dzunkovu som sem hodil stokrat viac pre nadherne texty, nez krasne foto ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dzunkovu som sem hodil stokrat viac pre nadherne texty, nez krasne foto ;)

bolo úplne jasné, prečo si sem hodil Džunkovú, pre to isté, ako ja doktora Pataráka a po krátkom premýšľaní aj tento konkrétny Chmelárov blog.

Džunkovej fotky sú viac hodné, ako celý text, niečo prinášajú, čo človek inde vidieť neveľmi môže, ten text si v miliónoch obmien prečíta kdekoľvek. preto som zdôraznila, že oceňujem jej fotky. a ako vidím v komentároch pod jej blogom, podobne ja na tom viac jej čitateľov.

 

u doktora Pataráka si jeho čitatelia cenia jeho texty,  jeho človečenstvo, ten človek videl ľudského utrpenia hodne, a píše skutočne blogy o ľuďoch ... trápiacich sa,  trpiacich, tu a teraz.

je dokonale jedno, či píše o pacientke, ktorej bolo veľmi ublížené, alebo o Srholcovi či komkoľvek, či vysvetľuje pojmy, je to jeho profesia, a píše z hľadiska svojej profesie a z hľadiska človeka. či je veriaci či nie je irelevantné, zatiaľ je dobrým psychiatrom.

mimochodom, psychiater, ktorý kladie  človeka pred boha, je normálny jav. opačne by to bol možno kňaz ... človek si vymyslel bohov, nie bohovia človeka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

citatelia sme su len banda vymytych mozgov v lepsom pripade. co si oni cenia a co napisu v diskusii pod blog ma nulovu hodnotu

 

ak oni niekoho skritizuju, je to dobry clovek a ak niekoho ocenia, je to hlupak :)

 

doktor Patarak nepisal o svojich pacientoch ani o ludoch, ale o cirkvi, co necitas blogy co sem davas? ved ich sem davas prave preto, ze su proti cirkvi.

kto stavia cloveka pred Boha je proste odpadlik s cislom cloveka - 666. v cirkvi je to presne naopak, najprv Boh, takze tito odpadlici samozrejme pisu proti cirkvi, no ale ich stekanie a stavanie cloveka nad Boha nema vobec nic s Jezisom, s krestanstvom ani s nabozenstvom. a uz vobec nemozu reformovat cirkev :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jose, zostúp trochu z toho vysokého koňa, v prvom rade. nesvedčí ti to.

 

otázka by mohla byť, kto číta Katolícke noviny ... ale pod istú úroveň predsa nepôjdeme, že nie.

 

tieto ominózne nádhery s číslom 666 a podobnými môžeš dopísať do témy o satanovi či pekle, aj také tu sú, tam im bude dobre.

nech sa páči, tu : https://www.freespace.sk/tema/5074-diabol-satan-lucifer/?hl=satan

doktora Pataráka čítam komplexne, od kedy začal písať blogy, viem, a so mnou stovky iných čitateľov, o čom píše, a píše z hľadiska svojej profesie a osobnosti, preto si otvoril blog.

 

nemá v najmenšom ambíciu reformovať cirkev, nech sa o to postarajú veriaci sami.

keď im vyhovuje žiť v stredoveku a vrátiť sa trebárs pred II. koncil či do stredoveku, v pohode, doktora Pataráka to bolieť nebude, maximálne sa mu rozmnožia pacienti.

ako človek a odborník píše o dopade vecí na človeka.
rozhodne je jeho textový blog rovnako hodnotný, ako nafotený blog Džunkovej.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 mesiacmi...

Je to síce blog českého blogera, hovorí o pohľade Vietnamcov na Čechov, ale myslím,

že medzi Čechmi a Slovákmi /hlavne z pohľadu Vietnamcov/ zas až taký veľký rozdiel nebude.

Oplatí sa prečítať ... :)

 

Co si o nás Vienamci myslí?

Jednoduchá otázka. Vietnamci si myslí, že jsme velcí, tlustí, oškliví, nosatí a všichni vypadáme stejně. Tedy, takový bývá první dojem, hned potom, co dorazí do ČR. Pro mnoho Vietnamců je naše země první cizinou, kterou kdy navštívili, takže kulturní šok bývá docela silný. Nebojte, prý se na nás dá časem zvyknout. Mimochodem, když přijedou Češi vietnamského původu (tedy děcka, která se tu narodila) na návštěvu do Vietnamu, prý je místní poznají na první pohled. Dávalo by to smysl, česká strava obsahuje daleko více proteinů než vietnamská a nemáme tu tolik slunečního svitu, takže čeští Vietnamci (nebo vietnamští Češi) budou nejspíš o něco vyšší a světlejší než je ve Vietnamu obvyklé.

Po úvodních povrchních dojmech (které jsou poměrně univerzální, slyšel jsem to od spousty Vietnamců i Číňanů) nastupuje lehký údiv a pohrdání. Jak je možné, že jsou tady lidé tak bohatí, a přitom tak líní? Nikdo se nikam nežene a nespěchá, lidi jezdí jakž takž rozumnou rychlostí, ulice jsou (v porovnání třeba s Hanojí) naprosto vylidněné. Zaměstnanci ve službách jsou pomalí a neochotní, zaměstnanci v manuálních profesích jakbysmet. Lidé na ulicích jsou tiší, bázliví a zakřiknutí, sotva o nich víte. Obchodníci jako by se pomalu styděli, že něco prodávají, klopí oči a snaží se, aby jejich obchod vypadal co nejméně nápadně. Ve Vietnamu se obchoduje i pracuje úplně jinak, tam se každý musí rvát o své místo na slunci, jak to jen jde. Zato tady se peníze doslova válí na ulici. Podnikavému Vietnamci začne jiskřit v očích, začíná mu docházet, že v tomhle rybníce plném tlustých kaprů se může stát štíhlou, nebezpečnou štikou.

Zdroj: http://prochazkaales.blog.idnes.cz/c/349183/Co-si-o-nas-Vietnamci-mysli.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Přesně tak, děcka, bejt zmrd je evoluční výhoda.

Takže si při příští hádce vzpomeňte, že…

Tohle děláte taky. Pokud jste lidskými bytostmi, vzešli jste z dlouhého rodu lidí, kteří znovu a znovu slavili triumf jen díky tomu, že ignorovali fakta, která by mohla vyvrátit jejich názor. Takže až budete příště zoufale googlovat fakta, která by podpořila váš úhel pohledu a nebudete schopni najít ani jednen, přestaňte. Schválně jestli se vám podaří trochu přibrzdit a nahlas si říci „Ale počkat… Pokud je všechno, čím se snažím podpořit svůj argument, blbost, pak je možné, že i ten argument samotný je blbost.“

a niektore ine casti su poucne pre mnohych clenov aj tohto fora...

http://borivojfilip.wordpress.com/2013/07/16/5-logickych-klamu-kvuli-kterym-se-pletete-vic-nez-si-myslite/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Tento blog je síce všeobecne "o matematike", o akomsi zábavnom riešení určitých "úloh",

napríklad násobenie číslom jedenásť, alebo druhá mocnina čísla končiaceho sa číslom 5,

ale zaujala ma v ňom hlavne táto časť /a samozrejme som si to hneď TU musela aj vyskúšať/

A ono to funguje! :)

 

Tretia odmocnina za okamih
Toto nemá pre bežného človeka žiadne praktické využitie. Ale skúste to spraviť len tak, pomimo, ako budú všetci hľadieť. Vyzvite niekoho, nech si zvolí dvojciferné číslo, na kalkulačke ho umocní na tretiu a výsledok vám povie (napríklad 110592). A vy mu hneď poviete pôvodné číslo. Najskôr si ale pozrite nasledujúcu tabuľku:
13 = 1
23 = 8
33 = 27
43 = 64
53 = 125
63 = 216
73 = 343
83 = 512
93 = 729
103 = 1000
Akonáhle vám dotyčný povie výsledok, odmyslite si posledné tri čísla (ostalo nám 110) a zvyšok v hlave porovnajte s číslami v tabuľke. Dostanete prvú číslicu (v našom prípade 4, lebo 110 je medzi 64 a 125). Potom si pozrite poslednú číslicu výsledku - ak si všimnete, tak v tabuľke je každá posledná číslica iná. Podľa nej zistíte druhú číslicu hľadaného čísla (110592 končí na dvojku - rovnako ako 512, čo je osem na tretiu - takže hľadaný výsledok je 48). Čiže sa stačí naučiť tabuľku naspamäť a pôvodné číslo viete skôr, než stihnete na cudzej kalkulačke nájsť, ako tretiu odmocninu vôbec počíta.
Čítajte viac: http://marusic.blog.sme.sk/c/187394/Ako-pocitat-rychlejsie-nez-kalkulacka.html#ixzz2aQTdWsb5
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

konečne to niekto napísal (aj) za mňa

http://grunmannova.blog.sme.sk/c/333537/Volam-sa-Beata-a-som-introvert.html?utm_source=sme-title&utm_medium=web&utm_campaign=blog

 

5. Mám radšej malé oslavy narodenín? - Áno. Nemám rada žiadne oslavy narodenín. Už ma totiž nemá kto vyložiť na skriňu. Ak musím, tak len pre moju najužšiu minirodinu a minimalistický okruh priateľov. Áno, dokonca aj ja mám priateľov. Priateľov, na ktorých mi veľmi záleží, pretože oni sú rodina, ktorú som si vybrala sama. Len ich nepotrebujem dvadsať.
6. Nemám rada konflikty? - Áno, nemám. A niekto má? Ak nejde o vec základnej hodnoty, či princíp? Likvidovať zbytky mojej životnej energie na dokazovanie si toho, že som väčší pes, to nie. Najviac vyčerpávajú hádky s hlupákmi. Nie, nie sme všetci rovnako múdri. Áno, dá sa to odhaliť pomerne rýchlo, stačí krátka slovná výmena.
7. Najlepšie sa mi pracuje osamote? - Áno. Kdekoľvek som, vydobyjem si samostatnú miestnosť. Ak nie je miestnosť, je peň v lese, skala pri mori, lavička v parku. Len pre mňa, môj zošit, môj počítač...
8. Mám tendenciu rozmýšľať, kým niečo poviem? - Áno. Určite. Bezstarostné trieskanie hlúpostí je svojho druhu zbraň hromadného ničenia...
9. Cítim sa vyčerpaná po spoločenských udalostiach? - Áno. Nedávno som strávila víkend so skupinou asi päťdesiatich ľudí. Trvalo mi dva týždne, kým som sa spamätala. Raz ročne je o jeden raz viac, ako sa mi ročne žiada.

 

... Len nás unavuje priveľa ľudí, priveľa kontaktov a priveľa očakávaní zo strany našich extrovertných, teda družných a skupinové aktivity milujúcich blízkych. Ak by sa dalo aplikovať staré dobré „ži a nechaj žiť“, predišlo by sa mnohým slzám a urážaniu sa. Ak extroverti pochopia, že introverti potrebujú samotu pre svoje holé prežitie, ak pochopia, že nie sú vítaní dvadsaťštyri hodín denne, ale len v určitý čas, ak pochopia, že my sme si nevybrali byť introvertmi, ale „sa nám to stalo“, tak, ako sa „stáva“ homosexualita, plavé vlasy a senná nádcha, tak sa budeme mať všetci radi. Bez výčitiek, bez pocitu, že sme permanentne zahnaní do kúta.

Ono im nič iné, ako to pochopiť, nezostáva. Pretože my sa nezmeníme. Len v tichosti zdrhneme.

a teraz so smutným povzdychom spomínam na tie nádherné nočné smeny vo velíne jedného energetického celku, v dnes už dávno zaniknutej firme, kde som býval zvyčajne celkom sám (2-3x za smenu sa niekto zastavil na cigaretu, ale to sa neráta) a dával pozor či všetko leží a beží tak jak má.

prípadne na predošlé zamestnanie, kde sa mi aspoň občas podarilo ukecať šéfa na poobednú, s tým že najlepšie to zvládnem sám. bolo to inak zakázané internými predpismi a asi aj vyhláškou 508/2009, ale keď im horeli termíny kývli aj na to :thumbsup:

škoda že teraz je už problém takú prácu nájsť :(

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takú som mala raz v živote, a bola to balada ... a potom dvadsať rokov som ako introvert trpela pred ľuďmi, s ľuďmi, stále stále stále, v kolotoči stále ľudia, či som chcela, či nie, hľadala som aj inú prácu, nič také, ako to kedysi už nebolo ... veru.
pod tento blog sa podpisujem. komplet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Vážený pán preniér, čítal som, že ste sa v sobotu zúčastnili nejakej podivuhodnej slávnosti organizovanej Maticou. Nemá veľmi zmysel pozastavovať sa nad obsahom Vášho prejavu. Viem asi, kto je jeho autorom a komu bol určený.

 

Problémom Vášho vystúpenia v spoločnosti muža, čo nosí verejne korunu Princezny so zlatou hviezdou na čele zo škôlkárskeho karnevalu, nie je fakt, že ste hovorili patetické vety bez obsahu obohatené o akože staré a čisté výrazy. Problémom je, že ste prepásli príležitosť povedať tomuto spolku, čo si o ňom myslí veľká časť spoločnosti.

http://www.jetotak.sk/editorial/vazeny-pan-premier0

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

napísala by som můjtysmutku - ale keďže je to blog o Matici slovenskej, pekne slovensky prepánajána! ...

( tú fotku s hviezdou na čele vidím / v tom článku / teraz prvý krát ... práve ma zoťala :odpadnem:

že ten chlap na čele inštitúcie menom Matica slovenská je idiot, už dokazoval aj svojimi maľbami a víziami histórie, ktoré existujú v jeho chorej hlave.

to sa hrá na Svätopluka, či čo vlastne robí ? )

 ... :urcitenie:
 

blogerovi : :klobuk:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Včera ma zaujal tento blog, rozoberajúci problém prezumpcie neviny v súvislosti s prípadom,

ktorý sa v minulých dňoch skloňoval v Čechách snáď vo všetkých médiách.
 

4. Co mě ale jako právníka alarmuje je fakt, s jakou drzostí si novináři v některých článcích dovolí vyslovovat doměnky o tom, kdo je pachatel. A stejně tak čtenáři. Už dedukce o tom, že se stal trestný čin, natož jaký konkrétně je při míře zkreslování situace různými komunikačními a mediálně upravenými kanály dost odvážná. Ale docházet k závěru o tom, že pachatelem je ten či onen, je opravdu nechutné.

 

5. Jako právník se specializací na trestní právo a s výraznou expozicí v případech, kde dochází k nejrůznějším zrůdnostem a je často nutné používat při vyšetřování znalce například z oblasti forenzní psychiatrie či lékařství se domnívám, že mám větší vhled do takového případu, než průměrný novinář, nebo diskutér u novinových článků. Přesto, ale možná právě proto, bych se teď nedopustil vynášení soudů a závěrů.

Zdroj: http://krutomyval.blog.cz/1308/presumpce-neviny-co-to-kua-je

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov