pink Zverejnené 12. Jún, 2011 Zverejnené 12. Jún, 2011 no, tak toto.... cely tyzden sa tesim a nie je zo zazitku nic.. a to prave po boxoch, ked je ferdo osmy.. :ax: tak predsa budu pokracovat.... :ax: http://www.atdhenet.tv/37638/watch-f1-canada-grand-prix
aljak63 Zverejnené 12. Jún, 2011 Autor Zverejnené 12. Jún, 2011 Výsledky: GP Canada - PRETEKY Jenson Button (McLaren) - 1:23:50,995 Sebastian Vettel (Red Bull) + 2,709 Mark Webber (Red Bull) + 13,828 Michael Schumacher (Mercedes) + 14,219 Vitaly Petrov (Renault) + 20,395 Felipe Massa (Ferrari) + 33,225 Kamui Kobayashi (Sauber) + 33,270 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 35,964 Rubens Barrichello (Williams) + 45,117 Sébastien Buemi (Toro Rosso) + 47,056 Nico Rosberg (Mercedes) + 50,454 Pedro de la Rosa (Sauber) + 1:03,607 Vitantonio Liuzzi (HRT) + 1 kolo Jérôme d'Ambrosio (Virgin) + 1 kolo Timo Glock (Virgin) + 1 kolo Jarno Trulli (Lotus) + 1 kolo Narain Karthikeyan (HRT) + 1 kolo Paul di Resta (Force India) Pastor Maldonado (Williams) Nick Heidfeld (Renault) Adrian Sutil (Force India) Fernando Alonso (Ferrari) Heikki Kovalainen (Lotus) Lewis Hamilton (McLaren)
lopata555 Zverejnené 12. Jún, 2011 Zverejnené 12. Jún, 2011 čo by som povedal k pretekom :D ... takže okrem toho že tam bola dlhá pauza, SC tam bol stále strčený tak aj tak sme videli celkom pekný závod kde akosi moc vypadávali favoriti ... najprv Hamilton, potom aj Alonso :ax: ... potom tam Massa zastrečkoval :ax: / aj keď bojovnosť mu nemôžem uprieť / ... potom som už dúfal že Schumacher bude stáť na stupňoch a nakoniec nič :( / aj keď konečné 4 miesto je super / ... no a nakoniec poviem to že ani som si nikdy nemyslel že sa budem tešiť že McLaren vyhral ... :ax:
tiborco Zverejnené 12. Jún, 2011 Zverejnené 12. Jún, 2011 Neskutočný pretek...oplatilo sa vydržať do konca...Jenson bol neskutočný - ešte v predposlednej safety car fáze bol Jenson 21.!...no to jeho tempo bol nakonci neuveriteľné a donútil Sebastiana chybovať :ax:...len ešte treba vyčkať - Jensona vyšetrujú...len dúfam, že žiaden trest nedostane, však aj pre šampionát by to bolo zlé
pink Zverejnené 12. Jún, 2011 Zverejnené 12. Jún, 2011 tak tolko casu som stravila pri formule iba ked som sa velkych cien zucastnila osobne.. :ax:ine preteky, fuuh.. najskor ma button nastval, na zaver potesil /asi chcel, aby som sledovala f1 dalej :ax:/keby bol miso na bedni, to by ma este bolo potesilo.. vyborna velka cena, aj ked nase tipovanie pojde do haja... :ax:
aljak63 Zverejnené 12. Jún, 2011 Autor Zverejnené 12. Jún, 2011 Priebežné poradie Pohára jazdcov (7/19) Sebastian Vettel (Red Bull) - 161 Jenson Button (McLaren) - 101 Mark Webber (Red Bull) - 94 Lewis Hamilton (McLaren) - 85 Fernando Alonso (Ferrari) - 69 Felipe Massa (Ferrari) - 32 Vitaly Petrov (Renault) - 31 Nick Heidfeld (Renault) - 29 Michael Schumacher (Mercedes) - 26 Nico Rosberg (Mercedes) - 26 Kamui Kobayashi (Sauber) - 25 Adrian Sutil (Force India) - 8 Sébastien Buemi (Toro Rosso) - 8 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 4 Rubens Barrichello (Williams) - 4 Sergio Pérez (Sauber) - 2 Paul di Resta (Force India) - 2 Priebežné poradie Pohára konštruktérov (7/19) Red Bull Racing (Vettel & Webber) - 255 Vodafone McLaren Mercedes (Hamilton & Button) - 186 Scuderia Ferrari Marlboro (Alonso & Massa) - 101 Lotus Renault GP (Heidfeld & Petrov) - 60 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher & Rosberg) - 52 Sauber F1 Team (Kobayashi & Pérez / de la Rosa) - 27 Scuderia Toro Rosso (Buemi & Alguersuari) - 12 Force India F1 Team (Sutil & di Resta) - 10 AT&T Williams (Barrichello & Maldonado) - 4
aljak63 Zverejnené 13. Jún, 2011 Autor Zverejnené 13. Jún, 2011 Parádna GP! Tí čo to počas tej dlhej dažďovej pauzy môžu jedine ľutovať. Našťastie sa potom počasie umúdrilo a mohlo sa to opäť rozbehnúť, aj keď už bez Hamiltona - škoda tej nehody, bol by som zvedavý ako by sa to vyvíjalo keby k tomuto nedošlo. Každopádne, Jenson so 6 zastávkami v boxoch a s mnohými poklesmi v štartovom poli a úžasnej jazde napokon zaslúžene zvíťazil. Pol kola pred koncom prišla fatálna chyba Vettela, no a Jenson nakoniec nemusel ani bojovať, hoci na Vettela poriadne tlačil a isto by to skúsil ešte niekde. Veľmi slušný výkon predviedol aj Webber, hoci hneď v úvode sa roztočil po kolízií s Hamiltonom a klesol až úplne nakoniec pola - pekne sa prebíjal vpred... Každopádne - tých predbiehaní bolo poriadne veľa a stále sa to miešalo, ak sa nepočítajú tie kolá za SC, tak asi ani raz sa nestalo žeby aspoň 2 kolá po sebe bolo poradie nezmenené. Proste skvelá GP s úžasnými súbojmi... Schumacher takmer získal pódium, ale Button a Webber mu to nedarovali a po vzájomnych súbojoch ho odsunuli na 4.miesto, Nico Rosberg má za sebou ďalšiu hroznú GP a napokon podobne ako v Monaku bez bodov (11.miesto). Ďalší pekný výkon predviedol Petrov - 5.miesto, jeho kolega Heidfeld skončil po kolízií s Kobayashim v múre. Ľúto mi bolo di Restu lebo to mal rozbehnuté výborne, no potom prišiel o predné krídlo + dostal aj penalizáciu, a ako by toho nebolo málo tak 3 kolá pred koncom musel odstúpiť. Inak musím pochváliť aj Massu - po tom náraze bolo šťastie že vôbec mohol pokračovať, no napokon po bojovnom výkone aspoň to 6.miesto - aj to o neuveriteľných 0,045s pred siedmim Kobayashim. Škoda Alonsa, ale v tom súboji s Buttonom mohol byť veru viac ústupčivý. Na bodoch aj oba monoposty Toro Rosso (8. Alguersuari / 10. Buemi), a opäť aj Barrichello (skončil deviaty)... O 2 týždne je tu Valencia - no snáď bude aspoň z polovice taká zaujímavá ako Kanada.
aljak63 Zverejnené 15. Jún, 2011 Autor Zverejnené 15. Jún, 2011 Inak len tak pre zaujímavosť - počas GP Kanady sa prepisovali rekordy: Najdlhšie trvajúci závod : 4 hodiny 4 minúty 39,537 sekundy (vrátane dvoch prerušení)Najviac výjazdov Safety caru počas jedného závodu : 6-krátVíťazstvo jazdca s najväčším počtom zastávok v boxoch : Jenson Button (6 zastávok) Okrem toho priniesla táto sezóna aj ďalšie rekordy: Najviac klasifikovaných jazdcov v cieli závodu : 23 (GP China)Najviac zastávok v boxoch počas jedného závodu : 82 (GP Turkey)Najviac predbiehacich manévrov počas jedného závodu : 79 (GP Turkey) ... len tak ďalej, som zvedavý či sa dočkáme aj ďalších rekordov.
aljak63 Zverejnené 22. Jún, 2011 Autor Zverejnené 22. Jún, 2011 GP EUROPE 2011 - Grand Prix of Europe Základné informácie o GP: Oficiálny názov: LV Grand Prix of EuropeOkruh: Valencia Street CircuitPoloha: Valencia, ŠpanielskoPočet kôl: 57Dĺžka kola: 5,419 kmDĺžka pretekov: 308,883 km Program GP Európy 2011: Piatok - 24.jún 2011 1. voľný tréning: 10:00 - 11:302. voľný tréning: 14:00 - 15:30Sobota - 25.jún 2011 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00Kvalifikácia: 14:00Nedeľa - 26.jún 2011 Preteky: 14:00 Výsledky GP Európy 2010: Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Jenson Button (McLaren)Pódium: 1. Vettel / 2. Hamilton / 3. Button
aljak63 Zverejnené 25. Jún, 2011 Autor Zverejnené 25. Jún, 2011 Výsledky: GP Europe - KVALIFIKÁCIA Sebastian Vettel (Red Bull) Mark Webber (Red Bull) Lewis Hamilton (McLaren) Fernando Alonso (Ferrari) Felipe Massa (Ferrari) Jenson Button (McLaren) Nico Rosberg (Mercedes) Michael Schumacher (Mercedes) Nick Heidfeld (Renault) Adrian Sutil (Force India) Vitaly Petrov (Renault) Paul di Resta (Force India) Rubens Barrichello (Williams) Kamui Kobayashi (Sauber) Pastor Maldonado (Williams) Sergio Pérez (Sauber) Sébastien Buemi (Toro Rosso) Jaime Alguersuari (Toro Rosso) Heikki Kovalainen (Lotus) Jarno Trulli (Lotus) Timo Glock (Virgin) Vitantonio Liuzzi (HRT) Jérôme d'Ambrosio (Virgin) Narain Karthikeyan (HRT)
tiborco Zverejnené 25. Jún, 2011 Zverejnené 25. Jún, 2011 Skončilo to viacmenej podľa očakávaní, i keď FIA zakázala "engine maping" po kvalifikácii, Red Bull aj tak je stále ten rýchlješí...ale Lewis ma potešil, McLaren sa včera trochu trápil na medium gumách, ale s mäkkými problémy nemajú, takže len dúfať, že zajtra bude tiež podobne teplo
aljak63 Zverejnené 26. Jún, 2011 Autor Zverejnené 26. Jún, 2011 Výsledky: GP Europe - PRETEKY Sebastian Vettel (Red Bull) - 1:39:36,169 Fernando Alonso (Ferrari) + 10,891 Mark Webber (Red Bull) + 27,255 Lewis Hamilton (McLaren) + 46,190 Felipe Massa (Ferrari) + 51,705 Jenson Button (McLaren) + 1:00,065 Nico Rosberg (Mercedes) + 1:38,090 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 1 kolo Adrian Sutil (Force India) + 1 kolo Nick Heidfeld (Renault) + 1 kolo Sergio Pérez (Sauber) + 1 kolo Rubens Barrichello (Williams) + 1 kolo Sébastien Buemi (Toro Rosso) + 1 kolo Paul di Resta (Force India) + 1 kolo Kamui Kobayashi (Sauber) + 1 kolo Vitaly Petrov (Renault) + 1 kolo Michael Schumacher (Mercedes) + 1 kolo Pastor Maldonado (Williams) + 1 kolo Heikki Kovalainen (Lotus) + 2 kolá Jarno Trulli (Lotus) + 2 kolá Timo Glock (Virgin) + 2 kolá Jérôme d'Ambrosio (Virgin) + 2 kolá Vitantonio Liuzzi (HRT) + 3 kolá Narain Karthikeyan (HRT) + 3 kolá
tiborco Zverejnené 26. Jún, 2011 Zverejnené 26. Jún, 2011 Nie som spokojný...myslel som si, že McLaren bude bojovať o víťazstvo, no žiaľ až 4. a 6. miesto
aljak63 Zverejnené 26. Jún, 2011 Autor Zverejnené 26. Jún, 2011 Priebežné poradie Pohára jazdcov (8/19) Sebastian Vettel (Red Bull) - 186 Jenson Button (McLaren) - 109 Mark Webber (Red Bull) - 109 Lewis Hamilton (McLaren) - 97 Fernando Alonso (Ferrari) - 87 Felipe Massa (Ferrari) - 42 Nico Rosberg (Mercedes) - 32 Vitaly Petrov (Renault) - 31 Nick Heidfeld (Renault) - 30 Michael Schumacher (Mercedes) - 26 Kamui Kobayashi (Sauber) - 25 Adrian Sutil (Force India) - 10 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 8 Sébastien Buemi (Toro Rosso) - 8 Rubens Barrichello (Williams) - 4 Sergio Pérez (Sauber) - 2 Paul di Resta (Force India) - 2 Priebežné poradie Pohára konštruktérov (8/19) Red Bull Racing (Vettel & Webber) - 295 Vodafone McLaren Mercedes (Hamilton & Button) - 206 Scuderia Ferrari Marlboro (Alonso & Massa) - 129 Lotus Renault GP (Heidfeld & Petrov) - 61 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher & Rosberg) - 58 Sauber F1 Team (Kobayashi & Pérez / de la Rosa) - 27 Scuderia Toro Rosso (Buemi & Alguersuari) - 16 Force India F1 Team (Sutil & di Resta) - 12 AT&T Williams (Barrichello & Maldonado) - 4
Sniper Zverejnené 27. Jún, 2011 Zverejnené 27. Jún, 2011 Neviem ako vy, ale pri konci som už zaspával. Nebyť toho, že Schumimu odpálili predné krídlo, tak by sa tam nič zvláštne nestalo.
tiborco Zverejnené 27. Jún, 2011 Zverejnené 27. Jún, 2011 Ono Valencia žiaľ nie je tou traťou, kde sa dá očakávať veľká dráma...i keď minulý rok sa Mark Webber odpálil na Kovalainenovi...čo ma ale teší je to, že 90 % pretekov tento rok bolo skutočne zaujímavých
aljak63 Zverejnené 27. Jún, 2011 Autor Zverejnené 27. Jún, 2011 Schumimu odpálili predné krídlo? Však on si ho odpálil sám - dokonca si to aj priznal, že to bola jeho chyba! Inak Valencia je dosť neatraktívny okruh - takže to tak aj včera vyzeralo. Na STV to dobre povedali, že ten okruh prakticky nemá ani poriadne rovinky, lebo aj tie sú zaoblené. Ale zas najhoršie to nebolo - Alonso poriadne bojoval a pred domácimi divákmi sa úspešne pobil o 2.miesto. Výbornú taktiku mal Jaime Alguersuari - v sobotu neprešiel ani z Q1 a včera sa pekne z 18.miesta dostal až na bodovanú 8.pozíciu. Bojovalo sa pekne aj vzadu na nabodovaných pozíciach. Inak, včera došlo aj k prekonaniu rekordu - v cieli bolo klasifikovaných najviac jazdcov v histórií závodov F1 = 24 (doterajší rekord bol z tohtoročnej GP Číny = 23 klasifikovaných jazdcov). Som zvedavý čo prinesie Silverstone - McLareny budú chcieť doma určite víťazstvo, takže môžeme očakávať ich útok na vrchol. Škoda, že Vettel už má 77-bodový náskok vo vedení - nič proti nemu, ale radšej mám keď je to viac vyrovnané a napínavé.
Sniper Zverejnené 27. Jún, 2011 Zverejnené 27. Jún, 2011 Ono Valencia žiaľ nie je tou traťou, kde sa dá očakávať veľká dráma To som si všimol už po prvom kole. V prvom momente som si myslel, že sa jazdí v Monaku. Schumimu odpálili predné krídlo? Pôvodne som to chcel napísať tak, ale jeho fanúšikovia by asi nado mnou vyhlásili fatvu. Výbornú taktiku mal Jaime Alguersuari - v sobotu neprešiel ani z Q1 a včera sa pekne z 18.miesta dostal až na bodovanú 8.pozíciu. To hej, tak sa má jazdiť. Som zvedavý čo prinesie Silverstone - McLareny budú chcieť doma určite víťazstvo, Aj Williams bude doma, ale tí môžu túto sezónu už rovno zabaliť. Je smutné kam až padol niekdajší suverén.
tiborco Zverejnené 30. Jún, 2011 Zverejnené 30. Jún, 2011 Tak a je tu jedna zmena Hispania confirms Daniel Ricciardo will race for it from Silverstone čiže austrálsky talent a chránenec Red Bullu Daniel Ricciardo zažije svôj debut v pretekoch, avšak za Hispaniu...tento rok pravidelne v piatok nastupoval za Toro Rosso a špekulovalo sa, že nahradí jedného z dvojice jazdcov STR, nakoniec ho Red Bull vyskúša v HRT...osobne nie som presvedčený, že j eto dobré...áno, má už ako také skúsenosti s F1 monopostom, ale bude si musieť zvykať na auto, ktoré je v F1 najhoršie, už len podľa záberov viedeť, že i oproti tímom zo stredu pola sa to auto najhoršie ovláda ...a navyše je to uprostred sezóny.
aljak63 Zverejnené 30. Jún, 2011 Autor Zverejnené 30. Jún, 2011 Už som čítal že sú o tom dohady - takže už je to oficiálne? No tak Daniel Ricciardo sa dočká svojho vstupu do F1. Len škoda že v totálne podpriemernom teame akým je Hispania. Doprial by som mu určite lepší team pre jeho premiéru v F1 - v HRT moc skúsenosti asi nenaberie, jedine tak o tom ako fungujú modré vlajky a ako sa riadi tak ťažko ovládateľné auto akým HRT určite je. Ale aj to je niečo - snáď sa mu bude teda dariť aspoň dokončovať preteky.
tiborco Zverejnené 4. Júl, 2011 Zverejnené 4. Júl, 2011 Vzhľadom na to, že sa Virgin za ten rok moc ďaleko neposunul (vyvíjať len pomocou CFD sa neukázalo byť tak výhodné) a je evidentné, že majú vyššie ambície, tak urobili tento rok pár významných zmien a najvýznamnejšou je uzatvorenie dohody s McLarenom o technologickom partnerstve Virgin enters into technical partnership with McLaren btw. tento týždeň je GP v Silverstone a očakávania sú vysoké - jednak Británia je domovom motoršportu a je tam skvelá atmosfére, ale aj preto, že sa očakáva preskupenie síl vďaka obmedzeniu "fúkaných" difúzorov..mám ale taký pocit, že Red Bull bude mať stále navrh, ja len dúfam, že Mclaren sa viac priblíži - i keď na niektorých tratiach sa zdala MP4-26 rýchlejšia, hlavne v kvalifikáciách má Red Bull navrch
aljak63 Zverejnené 6. Júl, 2011 Autor Zverejnené 6. Júl, 2011 GP GREAT BRITAIN 2011 - Santander British Grand Prix Základné informácie o GP: Oficiálny názov: LXI Santander British Grand PrixOkruh: Silverstone CircuitPoloha: Northamptonshire-Buckinghamshire, AnglickoPočet kôl: 52Dĺžka kola: 5,891 kmDĺžka pretekov: 306,227 km Program GP Veľkej Británie 2011: Piatok - 8.júl 2011 1. voľný tréning: 10:00 - 11:302. voľný tréning: 14:00 - 15:30Sobota - 9.júl 2011 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00Kvalifikácia: 14:00Nedeľa - 10.júl 2011 Preteky: 14:00 Výsledky GP Veľkej Británie 2010: Víťaz: Mark Webber (Red Bull)Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Fernando Alonso (Ferrari)Pódium: 1. Webber / 2. Hamilton / 3. Rosberg
Mika Zverejnené 7. Júl, 2011 Zverejnené 7. Júl, 2011 Ja osobne si myslím že túto sezónu je to lepšie, roky 2009-2010 som vôbec nepozeral, bol som nahnevaný na zmenu krídel a celkovo, no postupne si zvykám a túto sezónu to sledujem.. hlavne ma teší že Schumo sa zaradil hneď za McL a RBR.. jemu fandím. Inak v našej lige LiB_F1 pripravujeme akurát novú sezónu a tiež prechádzame na monoposty 2010/2011 tak sa aj teším, už ma tie staré omrzeli... Inak ak by mal niekto záujem, odporúčam kuknúť na www.libf1.info.
Odporúčané príspevky