tiborco Zverejnené 7. November, 2011 Zverejnené 7. November, 2011 FIA potvrdila, že Renault, Lotus a Virgin si môžu zmeniť mená, takže odpadáva aj kontroverzná hádka medzi Lotus Group a Team Lotus http://www.autosport.com/news/report.php/id/95964
aljak63 Zverejnené 7. November, 2011 Autor Zverejnené 7. November, 2011 Tak nakoniec sa to vyriešilo takto kompromisom, je fajn že sa to nemusí riešiť ďalšími hádkami alebo súdmi. Takže zo súčaného Renaultu už bude Lotus, z Virginu bude Marussia, a z terajšieho Lotusu bude Caterham... bodaj by sa Caterhamu budúci rok už podarilo preniknúť aspoň do stredu pola a bojovali by aspoň o posledné bodované priečky, dosť im to prajem! No a spojenie Kimi & Williams sa skloňuje čoraz viac. Bodaj by to napokon vyšlo :)
tiborco Zverejnené 7. November, 2011 Zverejnené 7. November, 2011 No, uvidíme ako s Kimim, koncom roka 2009 mal veľmi blízko k podpisu s McLarenom (sám sa aj priznal), avšak Kimi nemá v ľáske sponzorské a komerčné aktivity (aj ho dosť chápem, avšak je pravda, že dnes to už skoro povinnosťou závodníka, hlavne v F1). Každopádne ja by som bol za, aby sa do F1 vrátil, je to veľmi zaujímavý človek/závodník. Ja ho mám rád, aj keď svojho času ma sklamal, keď odišiel do Ferrari, ale taký je život.
aljak63 Zverejnené 7. November, 2011 Autor Zverejnené 7. November, 2011 Podľa mňa je Kimiho návrat reálny, ale k podpisu zmluvy je ešte asi stále ďaleko. Aj keď bol 2 roky mimo F1, snáď by sa dokázal zžiť opäť s novým monopostom F1. Vo Williamse by som si ho vedel celkom predstaviť, hoci samozrejme by som bol radšej keby nabehol do nejakého z popredných teamov, ale nikde nieje vylúčené že Williams sa s motormi Renault nevrátia späť niekam do bojov o bodované pozície. Ale tak uvidíme... Každopádne, Kimi mi v F1 veľmi chýba.
aljak63 Zverejnené 9. November, 2011 Autor Zverejnené 9. November, 2011 GP ABU DHABI 2011 - Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix Základné informácie o GP:Oficiálny názov: III Etihad Airways Abu Dhabi Grand PrixOkruh: Yas Marina CircuitPoloha: Yas Island, Spojené arabské emirátyPočet kôl: 55Dĺžka kola: 5,554 kmDĺžka pretekov: 305,355 km Program GP Abu Dhabi 2011: Piatok - 11.november 20111. voľný tréning: 10:00 - 11:302. voľný tréning: 14:00 - 15:30 Sobota - 12.november 20113. voľný tréning: 11:00 - 12:00Kvalifikácia: 14:00 Nedeľa - 13.november 2011Preteky: 14:00 Výsledky GP Abu Dhabi 2010:Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Lewis Hamilton (McLaren)Pódium: 1. Vettel / 2. Hamilton / 3. Button 1
aljak63 Zverejnené 10. November, 2011 Autor Zverejnené 10. November, 2011 V poslednej dobe sa stále viac píše o tom, že Massove pôsobenie vo Ferrari sa chýli ku koncu. Team z Maranella vraj už má za neho aj náhradu, ktorou by mal byť Nico Rosberg. No a na volné miesto v Mercedese by následne mohol siahnuť jeden z jazdcov Force India (Sutil alebo Di Resta), no a vo Force India by konečne bolo miesto pre Nica Hülkenberga. Tak napokon nič z tejto konšpirácie asi nebude ... Nico Rosberg predĺžil zmluvu u Mercedesu!
aljak63 Zverejnené 12. November, 2011 Autor Zverejnené 12. November, 2011 Výsledky: Aj v Abu Dhabi odštartuje z pole-position Sebastian Vettel
tiborco Zverejnené 12. November, 2011 Zverejnené 12. November, 2011 No škoda, McLaren mohol mať pole, ale 2. a 3. miesto je každopádne výborné, takisto McLaren vyzerá na tom dobre, čo sa týka závodnej rýchlosti, takže zajtra môže McLaren útočiť na víťazstvo. Síce Vettel má zas pole a v Abu Dhabi zatiaľ len on vyhrával...uvidíme :)
aljak63 Zverejnené 13. November, 2011 Autor Zverejnené 13. November, 2011 Výsledky: V Abu Dhabi triumf Hamilotna, výpadok Vettela!
tiborco Zverejnené 13. November, 2011 Zverejnené 13. November, 2011 Paráda! Vettel vypadol, ale aj napriek tomu si myslím, že nie je isté, či by vyhral...ale to už je len keby, dôležité je, že Lewis vyhral, jeho časy boli veľmi konštantné, odviedol skvelú prácu, proste bol to ten pravý Lewis Hamilton :) Zaslúžené víťazstvo, Jenson 3., takže obidva McLareny na pódiu, pekný pohľad :) medzi nimi skončil Alonso, ktorý profitoval zo svojo vynikajúceho štartu. Ešte k ostatným - obidva Force Indie na bodoch.
aljak63 Zverejnené 13. November, 2011 Autor Zverejnené 13. November, 2011 Tak po prvý krát Vettel nedokončil - hneď po pár zákrutách skončil. Škoda, že už nemohol pokračovať - celkom rád by som si ho pozrel v situácii na ktorú nieje zrovna zvyknutý - prebíjať sa z konca štartového pola vpred. Red Bull po 1.krát v sezóne chýbal na pódiu, celkom nezvyk. Inak to bolo celkom pozerateľné, Force India malo oba monoposty na bodoch a ešte viac sa v tabuľke vzdialili Sauberu. Inak, Renault má katastrofický záver sezóny - za posledných 5 GP získali len 2 body. Do konca nám ostáva už len 1 GP - o 2 týždne sa pôjde v Brazílií, kde sa vyvrcholí boj o titul vicemajstra sveta - Button má pred Alonsom 10-bodový náskok.
aljak63 Zverejnené 21. November, 2011 Autor Zverejnené 21. November, 2011 GP BRAZIL 2011 - Grande Prêmio Petrobras do Brasil Základné informácie o GP:Oficiálny názov: XL Grande Prêmio Petrobras do BrasilOkruh: Autódromo José Carlos PacePoloha: São Paulo, BrazíliaPočet kôl: 71Dĺžka kola: 4,309 kmDĺžka pretekov: 305,909 km Program GP Brazil 2011: Piatok - 25.november 20111. voľný tréning: 13:00 - 14:302. voľný tréning: 17:00 - 18:30 Sobota - 26.november 20113. voľný tréning: 14:00 - 15:00Kvalifikácia: 17:00 Nedeľa - 27.november 2011Preteky: 17:00 Výsledky GP Brazil 2010:Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)Pole-position: Nico Hülkenberg (Williams)Najrýchlejšie kolo: Lewis Hamilton (McLaren)Pódium: 1. Vettel / 2. Webber / 3. Alonso
tomassi Zverejnené 22. November, 2011 Zverejnené 22. November, 2011 Ferrari pripravuje prestupovú bombu. Prísť má Hamilton http://aktualne.cent...html?id=1247553 - ak by to bola pravda, tak by to bol prestup leta - teda zimy najlepšie to asi strávia fanúšikovia Arsenalu - sme zvyknutí
tiborco Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Zatiaľ to beriem tak, že je to bulvárna kačica ;)
tomassi Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 nič iné nám nezostávaale mená ako Flamini, Adebayor, Hleb, Kolo, Clichy, Cesc, Nasri, . . .ma naučili, že pomyselné kačice aj tak zvyknú skončiť na tanieri
tiborco Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Zas je možné všeličo, to je pravda, nebol by som rád, keby Lewis prestúpil k Ferrari, na druhej strane by som rešpektoval, že ide o jeho kariéru, podobné to bolo aj v prípade Kimiho, aj keď napokon sa chcel vrátiť späť do McLarenu (no stroskotalo to na marketingových povinnostiach, ktovie ako to dopadne s Williamsom) Inak Robert Kubica nestihne začiatok budúcej sezóny, dnes to potvrdil. http://www.autosport...rt.php/id/96402 + de la Rosa bude budúcu sezónu závodiť u HRT, takže ako testovací jazdec u McLarenu končí
pink Zverejnené 23. November, 2011 Zverejnené 23. November, 2011 Ferrari pripravuje prestupovú bombu. Prísť má Hamilton ak to tak bude, tak mojej sestre sa zmeni zivot... miluje lewisa a neznasa ferrari... konecne budeme moct kukat formulu spolu bez toho, aby sme si skocili do ucesov.. B)
tomassi Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 este tu je stale moznost, ze prestane fandit Lewisovi
Darkman Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Ja si neviem predstavit Lewisa a Fernanda spolu vo Ferrari... to nemoze nikdy fungovat. Uz v McLarene, time, ktory nemava presne urcenu je 1 a 2, to nefungovalo. A ani jeden z nich by nezniesol pripadnu timovu reziu. A tiez neverim tomu, ze by si McLaren pustil Lewisa, aj napriek nevydarenej sezone je to stale horuci kandidat na majstra sveta v buducich sezonach..
tiborco Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 Skončila sa nám kvalifikácia a opäť dominoval Red Bull, z druhého radu zas odštartuje McLaren...sa mi zdá, že Red Bull tu má trochu navrh na McLarenom, ale dúfam, že sa mýlim :) každopádne zajtra môže zapršať, takže uvidíme http://www.autosport.com/news/report.php/id/96485
aljak63 Zverejnené 27. November, 2011 Autor Zverejnené 27. November, 2011 Výsledky: Na záver brazílsky triumf Marka Webbera
tiborco Zverejnené 27. November, 2011 Zverejnené 27. November, 2011 Tak...Webber sa dočkal prvého víťazstva v sezóne /v poslednej GP sezóny/, Vettel 2., Button 3./pekná jazda, potvrdil 2. miesto v poradí jazdcov/, žiaľ, Hamilton vypadol/prevodovka/. Za pozornosť stojí aj 6. miesto Sutila
aljak63 Zverejnené 28. November, 2011 Autor Zverejnené 28. November, 2011 Tak, a sezóna je za nami! Vettel dominoval a titul slávil v predstihu, no napriek tomu sa nedá povedať, žeby sezóna nebola zaujímavá. Jeho víťazstvá neboli vždy zas až tak jednoznačné, hoci treba uznať, že vždy vedel dobre narábať so svojim náskokom a hlavne zavážila aj jeho spoľahlivosť a pomerne málo chýb, ktoré počas sezóny predviedol. Preteky zväčša nebývali nejako extrémne nudné, aj keď občas tam boli aj také slabšie fázy, ale vždy sa bolo načo pozerať (najmä vďaka Pirelli a DRS). Najviac ma prekvapili túto sezónu azda Force India, ktorá sa stále posúva vpred a v závere sezóny takmer tromfli aj Renault (tí mali poriadne slabý záver sezóny). Viac som určite čakal od Mercedesov, ktoré pred sezónou mali kopu výhliadok na boje o pódiá, no napokon sa tam nedostali ani raz a boli práve tou akousi pomyselnou deliacou hranicou medzi tromi TOP teamami (Red Bull, McLaren a Ferrari) a stredom štartového pola. Postupne sa vyvíjajú aj tri nováčikovské teamy - najväčší posun vidieť u Lotusu (od budúcej sezóny Caterham), tak snáď sa im bude dariť aj ďalej. Naopak katastrofálnu sezónu má za sebou Williams - za celú sezónu sa im podarilo získať len úbohých 5 bodov - čo je pri súčasnom bodovom systéme naozaj málo (menej bodov mali v ich histórií len v ich premiérovej sezóne)... A ako sa páčila sezóna vám ostatným? Behom týždňa sem hodím aj nejaké súhrnné štatistiky :)
tiborco Zverejnené 29. November, 2011 Zverejnené 29. November, 2011 Kimi Räikkönen sa vracia - je to oficiálne! :) proste iceman, nebojí sa žiadnej výzvy :) http://www.autosport.com/news/report.php/id/96573
tomassi Zverejnené 29. November, 2011 Zverejnené 29. November, 2011 tak poďme počítaťSchumák, Alonso, Hami, Jenson, Kimi, Sebastianspolu 6 majstrov sveta na jednej trati? všimnite si zafarbenie jednotlivých mien (kt. značí môj vzťah k jazdcom)
Odporúčané príspevky