Skočiť na obsah

Pripojenie 2 PC na 1 kábel

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Doma mám PC pripojený na internet priamo káblom (takže kábel s klasickou RJ koncovkou ide priamo do sieťovej karty). Potrebujem na internet pripojiť aspoň 1 notebook (príp. dva). Ako sa to dá riešiť? Existuje nejaký bazmek (switcher) do ktorého pichnem kábel a z neho mi pôjdú dva káble do PC a NB?

• Odpovedí 8
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• Darkman

3

• starsi

1

• D'Ady

1

Zverejnené

Ako mas riesenie pripojenie do internetu? Mas len kabel, bez nejakeho routra/modemu? IP mas staticku, alebo dynamicku?

Zverejnené

No však píšem, že kábel mi ide priamo do PC, takže router alebo modem tam asi nebude. IP mám statickú s tým, že navonok mám rovnakú IP ako všetci užívatelia, ktorí majú toho istého providera ako ja v našom meste. Mám svoju vlastnú vnútornú IP, ktorá je tiež stále rovnaká.

Zverejnené

Tak potom potrebujes router (http://www.alza.sk/sitove-prvky/broadband-routery/18843092.htm). Tomu potom nastavis na Wan porte tebe pridelenu IP adresu (pripadne aj mac, ak si provider kontroluje mac adresy).

Na Lan mu nastavis automaticke pridelovanie adries, pricom adresy musia byt z inej siete ako tej, ako mas terajsiu IP.

Vo win si nastavis aby si IP adresu zistoval automaticky cez dhcp... A hotovo :zubiska:

Zverejnené

No tak v tom prípade zrejme to asi nechám tak ako to je :zubiska: myslel som, že to bude podobné riešenie ako ADSL splitter. Toto by bola zbytočná investícia.

Zverejnené

myslel som, že to bude podobné riešenie ako ADSL splitter

ADSL splitter je len obycajny frekvencny filter, ktory rozdeluje frekvencne pasmo pre telefonnu a datovu cast.

Kombinacii modem/router sa ani pri ADSL nevyhnes :zubiska:

• Pridať bod 1
Zverejnené

To o tom splittri viem, ja som hľadal niečo na podobnom princípe, je mi jasné, že to sa nedá použiť.

Práveže vďaka tomu že som zrušil ADSL som rád, že som sa zbavil haraburdy na stole, takže dávať tam ďalšiu sa mi moc nechce.

V tomto prípade je to pre mňa nepoužiteľné, keďže som to chcel využívať len na občasné operácie, kvôli tomu investovať do routera, ktorý mi bude zavadzať na stole sa mi neoplatí.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Podľa mňa to máš z nejakého routra doma pripojené. Daj tam nejaký switch a cez to si pripoj všetko to čo máš doma.

Zverejnené

nemyslim, ze je to este pre Axela aktualne :P ale kazdopadne na druhom stroji by musel nastavit adresu pridelenu providerom, nie len tak hocijaku (aj ked z daneho rozsahu), lebo by mohlo dochadzat ku konfliktom v sieti

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov