Skočiť na obsah

Povolebná situácia v SR r. 2010

Povolebná situácia v SR r. 2010  

19 členovia hlasovali

1. 1. Ako podľa vás dopadli voľby?

2. 2. Ako sa podľa vás bude vyvíjať situácia na Slovensku?

• Politika a ekonomika sa bude opäť poberať správnym ... smerom
    • Bude to hlavne o naprávaní chýb predošlej koalície
    • Nič zásadné sa nezmení po celé 4 roky
    • Pravicová koalícia sa rozpadne a bude ešte horšie
    • Neviem posúdiť
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

začínam mať mierne frustrovaný pocit a nemám rada, keď mám pravdu v najslabšom článku.

vychádzajúc z jednoduchého predpokladu, že sú to inteligentní ľudia ...

najprv treba vyšachovať toho, koho vyšachovať chcú, zostaviť vládu, dohodnúť sa na najdôležitejších veciach, človek je rád, že z eú prišiel politik figeľovho formátu, a jeho prvý problém je vatikánska zmluva.

človek vychádza z toho, že boli radi, že porazili ficoizmus, ale spoločne ... že sú to inteligentní ľudia, ktorí vedia, že túto krajinu treba ozdraviť, v prvom rade postaviť ju na nohy finančne, zamestnanosťou, prostredím, kde sa bude znovu dať pracovať v pohode a kríza sa zaženie, nezadlžovať ďalej krajinu, a že nejaká mariška je aj pre voličov až kdesi na chvoste záujmu.

to, čo je skutočné, uniká.

vatikánska zmluva je momentálne to, čo príde na pretras až zozstavia vládu, dohodnú sa na základných formách politiky, a vyhrabú štát zo svrabu.

potom človek číta, že Bugár odporúča figelovi, aby si prelepil pusu a slotovi hned svietia očká, tie prepité, že podporí kdh v koalícii so smerom.

kto je tu vadný ? a ako sa dozvedám, čarnogurský robí poštového holuba medzi kdh a smerom.

tak toto je už o čom ?

zla bude dosť, celý čas to píšem, fico nezaspí v tej lavici, bude im kontrolovať každé slovo, a maximálne možno kdh zasaví, aby neboli zapísaní u svojich voličov ako klamári.

kdh už po nose dostalo, človek by čakal, že ozdraviť krajinu najprv, potom ozdravovať rodinu, potom prípadná vatikánska zmluva.

inteligentní ľudia ... ilúzie ešte sú, ale len aby vydržali.

Zverejnené

Martin Hanus opäť raz trafil hlavičku klinčeka

Dilema kresťanov: s Robertom Ficom za humánnejšie Slovensko?

inak s tým ozdravením krajiny v prvom rade

sa nedá nesúhlasiť

iné by bolo,

keby sa v mene Vatikánskej zmluvy tiahla predvolebná kampaň

lenže tá vravela o výmene smeru za cestu

najprv nech dajú dokopy súdnictvo, financie, dopravu, . . .

teda to čo ich spája

a potom sa môžu baviť o zmluvách, partnerstvách, dekriminalizáciách, . . .

o tom, čo ich rozdeľuje

súčasne však nezaspávať na vavrínoch a nedovoliť

návrat Fica v orbánovskom štýle

1. krok k spánku už robia - Dzurinda ako minister zahraničných vecí

toto je ten nemenný charakter všetkých slovenských vlád

a Čarnogurský

ten chlap ma z výroku na výroku čoraz viac sklamáva

mohol by sa radšej odsťahovať niekam na Kamčatku

a založiť zopár VŠ

Zverejnené

Ak by KDH nakoniec povolilo, tak by ukazalo, ze ono je stranou na jedno pouzitie - vatikanska zmluva a potraty.

Zverejnené

KDH takou stranou nie je

a ak by aj nejak Hruškovci, Brockovci a spol. zaúradovali

počet kresiel KDH by musel klesnúť minimálne o 3

(Lipšic, Žitňaská, Procházka)

jeden môj FB priateľ si nastavil status a ja mu verím

Daniel Lipšic

Ubezpecujem Vas, ze ak v niektorej strane plati dane slovo, tak to je v KDH - so Smerom nepojdeme.

témy ako Vatinkánska zmluva, Zmluva o výhrade vo svedomí, potraty, eutanázia, . . .

nie je príliš vhodné zľahčovať a preonačovať

duplom v štýle ako to robia SMERáci voči otázkam o dekriminalizácii - podľa nich legalizácii marihuany a podobne

Zverejnené

Tiez si myslim ze podobny krok by znamenal rozpad KDH. Neviem si predstavit, ze by Lipsic isiel so Smerom do vlady.

Rovnako dufam, ze aj SaS si temy ako registrovane partnerstva a dekriminalizacia necha na 'lepsie' casy.

Ked sa (raz) Slovensko bude skutocne rozhodovat medzi liberalnym a konzervatyvnim postojom. Ale nie teraz, ked alternativou su dalsie 4roky temna.

A dufam ze nastrocni volici SaS, ktori ju volili kvoli trave (na fbooku takych par najdete), za nasledujuce 4roky dospeju.

Zverejnené

k celému tomu cirkusu chýbalo už len jedno ...

krásna panna s hypernápadom, prečo KDH spojiť so Smerom

KDH by interrupcie malo zakázať so Smerom

17. júna 2010 17:56

KDH by na rokovaní o budúcej koalícii malo predložiť požiadavku zákazu interrupcií, a keď to SDKÚ, SaS a Most - Híd odmietnu, mali by kresťanskí demokrati začať vyjednávať so Smerom, ktorý by s tým súhlasil.

zdroj: pravda

Zverejnené

###### Tutkova (a nech ma aj vycenzuruje)

Ta by sa aj s diablom spojila, len aby svoje dosiahla.

Zverejnené

Rovnako dufam, ze aj SaS si temy ako registrovane partnerstva a dekriminalizacia necha na 'lepsie' casy.

Ked sa (raz) Slovensko bude skutocne rozhodovat medzi liberalnym a konzervativnim postojom. Ale nie teraz, ked alternativou su dalsie 4roky temna.

Sulíkovci v týchto otázkach pripúšťajú aj kompromisné riešenie:

V SaS sa domnievajú, že by téma homosexuálov mohla byť pre KDH prijateľnejšia, ak by riešili len otázku dedenia zmenou Občianskeho zákonníka. Aj zmena postihovania držania marihuany pre vlastnú potrebu môže vraj byť pre KDH prijateľnejšia, ak to nebude trestný čin, ale priestupok

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5426914/pravica-chce-upratat-dohaduje-sa-ako-na-to.html#ixzz0r8gNdB2q

krásna panna s hypernápadom, prečo KDH spojiť so Smerom

Ta by sa aj s diablom spojila, len aby svoje dosiahla.

Podľa slečny T zrejme účel svätí prostriedky a diabol zmýšľa v podstate rovnako

Inak, Ficovi pobyt v opozícii nemusí príliš uškodiť. Štyri roky mu postačí kritizovať každý krok vlády, nemusí robiť žiadne nepopulárne kroky, ktorým by sa inak zrejme celkom nevyhol. Tie teraz urobí niekto iný a o 4 roky sa u voličov znovu prihlási Fico s "politikou pre ľudí".

Tieto voľby po prvýkrát ukázali prevahu pravice na Slovensku. Táto si ju tiež bude chcieť v maximálnej miere udržať a jej reformné opatrenia zrejme už nabudú mať až taký dosah, ako v prípade druhej Dzurindovej. Zatiaľ to vyzerá na zhodu v zachovaní trinástych dôchodkov a nepopulárne Zajacove "dvadsaťkoruny" u lekára sa tiež zrejme neobnovia.

Zverejnené

nechápem, že takto najivne sa dajú ľudia oklamať

keby to poslanec Fico myslel vážne,

čo to nevytiahol, keď bol pri moci

Tí ľudia kážu o živote a pri tom sú schopní sa zapredať totálnemu bahnu

nedá mi nedať tento koment

CLiCK (hlavne čas 02:38)

• Pridať bod 2
Zverejnené

na druhej strane aj títo mohli počkať aspoň kým sa podarí zostaviť vládu.

SaS to mohli myslieť dobre, ale toto im nepomôže. rovnako ako Tutková so svojím. zmluva s vatikánom, stratený list v prezidentskej kancelárii ... prestávam mať chuť čítať správy

Stovky mladých podporili akciu za dekriminalizáciu marihuany

Viacerí zo zhromaždených mladých ľudí sa spoliehajú na stranu Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa pred voľbami zasadzovala za beztrestnosť držby malého množstva marihuany. "Chceme aj takto pripomenúť, že aj ich voliči sú tu medzi nami a naozaj na tom bode im záleží a aj preto volili túto stranu," upozornil Horváth. Strana predsedu Richarda Sulíka je súčasťou formujúcej sa stredopravej koalície, pred voľbami oslovovala najmä mladšie ročníky a používateľov internetu.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5428255/stovky-mladych-podporili-akciu-za-dekriminalizaciu-marihuany.html#ixzz0r8uN9vkH

v tomto prípade je to síce zhoda náhodná, to bola akcia pripravovaná už pred voľbami.

ale aj tak toho bolo na jeden deň priveľa.

a Smer si píše, striehnu na každé pohnutie, pre nich čím horšie, tým lepšie.

Zverejnené

Ja by som bol aj za vladu Smer KDH. Na co je nam(Slovensku) KDH? Tato vlada to bude mat velmi tazke, velmi tazke.

Zverejnené

pride mi ze kazdy cita a pocuvaˇ"bulvar" ktory uz dopredu vie ze co sediet nebude. Akekolvek slovko je nafukovane a riesene. Vsetci styria zhodne tvrdia, ziadne dohody zatial neboli, este sa nic neriesilo, vsetko zas raz nadhadzuje bulvar. Zachytia sa akehokolvek slovicka a ........... BULVAR

Slovensko je v takych srackach vdaka predoslej vlade ze je co riesit. Asi by len potrebovali klud aby sa riesit dalo.

Co sa tyka KDH, Figel X krat povedal rovno priamo bez nejakych vyvrtiek : Do vlady so Smerom nejdem. Nerozumiem co vsetci riesia.

Tutkova je podla mna nepomilovana koza, ktora netusi co je zivot. Mala som cest s jej stupencami na minulorocnej POHODE, ludia jej nadavali a hnevali sa na sposob prezentacie veci za ktoru bojuje.

Zverejnené

Na co je nam (Slovensku)KDH?

Aby pestovalo zmyslanie ludi a ideovo ich viedlo k uchovavaniu a rozvijaniu najdolezitejsich hodnot a postojov.

Zverejnené

LEG, to nemyslis vazne? Ja na tieto veci KDH nepotrebujem

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

už je to tu

Obrázok

kútiky sa najviac dvíhajú pri ministrovi kultúry

a pri ministrovi zahraničných vecí - prvé sklamanie tejto vlády

• Pridať bod 1
Zverejnené

Na ministra zahranicnych veci mal ist Figel. Krajcer na ministerstve kultury vyzera ako post za zasluhy, bieda. Sulik mal ist na financie a nie za predsedu parlamentu (a nechapem co sa tam tak pchal). A Miklos mal ist do skolstva... to potrebuje poriadneho managera ako sol.

Co uz.

Zverejnené

nuž oni to vedeli zrejme lepšie. to chce byť anglický humor

keď nevedia posúdiť oni sami, a nedržia sa ani programov, sulíkov bol založený na napravení finančnej situácie, krajcer v kultúre je tak trochu ... mali možno radšej znovu zaviesť ministerstvo bez porfeje, asi by sa mu to hodilo lepšie, školstvo keď dá do poriadku nová metla, sedmičkou písmom sa ospravedlním ministrovi kultúry

v tých anketových otázkach mi v tej druhej časti trochu chýba možnosť : budem držať palce, aby to koalícia vydržala v celku až do konca ako kompaktná rozumná parta ľudí

spolu s poslancami.

Zverejnené

Mne tiez chyba moznost dalsieho zlepsovania, pokroku a uspechu, bez ohladu na minulost.

K privrzencom SNS pridam obcana vzdelaneho z politologie na zahranicnej univerzite.

K ludom co zavidia a neznasaju uspech inych mozo pridat aj tych co sa tesili z odsunutia Fica do opozicie.

Ja osobne dufam, ze nova vlada vydrzi cele volebne obdobie a zivot Slovace sa zlepsi.

Zverejnené

Neviem ci tu je tema aj o SDKU. Zrejme sa o tom ani nedebatuje, ale to co sa dnes deje(sme je tiez kuzelne), par hodin po sadnuti si do vladnych kresiel je pre mna absolutne neprijatelny a zly zazitok. Som zvedavy na zajtrajsie rokovanie vlady, zrejme je uz rozhodnute, ale ak to dopadne tak ako nas o######.li Radicova s Miklosom tak som priprapraveny podpisat referendum o zruseni tejto vlady(parlamentu). Je to nechutne svinstvo. nechapem tych ludi.

http://hnonline.sk/ekonomika/c1-44768800-euroval-len-tak-nepodpisem

Pekny prvok SDKU po volbach bol od beblaveho v odmenovani ucitelov. Uplni ch######ia.

Dnes bol trapny aj Sulik s nasim referendom. Skoncia skor ako zacali.

Ak priamo od nas pojde nejake euro ci uz grecku ci niekomu inemu - prestanem platit aj DPH.

Zverejnené

prestanem platit aj DPH.

Aspon ta supnu do chladku a konecne vytriezvies :lol:
Zverejnené

Darkman HDP Luxemburgska je 51.736 milionov dolarov Slovenska je 88.208 milionov dolarov. Je podla teba normalne ze nase zavazky maju byt 4,49 miliardy eur a luxemburgska 1,14 miliardy? Pomer obyvatelov je 5,3 miliona ku 502 tisic.

Zober si strukturu hospodarstva Lux. Kolko ludi tam pracuje v bankovom priemysle? Ake maju platy a preco? A kolko u nas a preco a kedy sa im vyrovname? Nikdy ani keby sme boli vsetci profesori ako radicova(dokonca ani keby sme mali jej plat).

2,3 - ako dostal Miklos to cislo? 88 208 milio/ 5,3 milionov = 16643 dol/osobu na slov. V lux je to 103 059.

Bratislavsky chytrak nepochopi 4,49/88 208 /1,14/51736= 2,3

http://hn.hnonline.sk/c1-22966670-bratislava-patri-k-najlepsim

Bratislavsky chytrak nepochopi, ze takto sa nedaju rozdiely medzi krajinami znizovat ani medzi regionmi.

Zverejnené

známe mená nie sú len v kreslách,

ale aj v úlohách "pobočníkov"

Rado Baťo, Gábor Grendel, Ďžej-Kej - teda Marián Balász, . . .

som zvedavý hlavne na posledne menovaného,

aký vietor bude duť do Radičovej plachát

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov