Skočiť na obsah

Sulík: referendum

Sulíkovo referendum  

16 členovia hlasovali

1. 1. Zúčastníte sa ak referendum bude vypísané?

2. 2. Za čo budete hlasovať? (vyberte 1 až 6)

• Zrušenie koncesionárskych poplatkov
    • Obmedzenie poslaneckej imunity
    • Zníženie počtu poslancov zo 150 na 100
    • Stanovenie maximálnej ceny vládnych limuzín na 40 000 €
    • Voľby cez internet
    • Zmena v tlačovom zákone
    • - Referenda sa nezúčastním (ak sa nezúčastníte označte iba túto voľbu)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

tu ide proste o to,

že tie otázky počet poslancov, limuzíny, . . .

sú populistické

a podporou referenda, podporujem populizmus

podobná situácia s vlasteneckým zákonom

proti preambule, vlajke, znaku v každej triede nemám nič

problém mám stým, že to bolo navrhnuté,

či už zo strany Slotu alebo Fica

na vytlčenie a kapitálu a nie nimi propagované záujmy

Keby to organizoval Palko, tak sa ides roztrhat aby si na to referendum isiel a vobec by ti neprekazalo, ze to moze niekto brat ako populisticky krok odstrceneho politika.

nie, vôbec nie

napr. s Palkom nesúhlasím v otázke vojny v Iraku

tam sa prikláňam k Šebejovmu názoru - Stálo to za to

offtopic

nerozumiem, prečo Ti v každej jedne diskusii musím dokazovať,

že rozmýšľam sám za seba

a automaticky nepreberám názory ľudí s ktorými sympatizujem

Zverejnené

A keby bolo iste ze bude platne, tak by si to zas otocil 'to referendum bude platne s, alebo bez mojho hlasu'?

Urcite ma vacsiu sancu zavazit, ako ked svoj nazor vyjadrujes niekde v sukromi, alebo s kamaratmi pri pive. Tam ti to, ze ten nazor nema vahu uz nevadi, ze?

Veď toto nie je futbal, že aj slabší može vyhrať nad Brazíliou.

Proste bude neplatné, čo je na sto percent.

Keby bola šanca, že bude platné tak by som išiel s tým, podporiť svoj názor, ale Nebude.

Ináč, nedostalo sa ku mne, iba z tých Sulíkových článočkov. Je ústavne závezné?

Zverejnené

Keby bola šanca, že bude platné tak by som išiel s tým, podporiť svoj názor, ale Nebude.

Keď takto rozmýšľaš (a je vysoká pravdepodobnosť, že takto rozmýšľa ďalších niekoľko stotisíc voličov) tak neplatné bude.

Ináč, nedostalo sa ku mne, iba z tých Sulíkových článočkov. Je ústavne závezné?

Myslíš výsledok referenda? Ak referendum bude platné, tak áno.

Výsledok referenda môže Parlament zmeniť alebo zrušiť ústavným zákonom najskôr až 3 roky od jeho účinnosti.

tu ide proste o to,

že tie otázky počet poslancov, limuzíny, . . .

sú populistické

A nebolo by pekné im ten populizmus v referende oplatiť aj s úrokami? Na to si asi nepomyslel.
Zverejnené

takto ukazujem môj názor

ja takéto nepotrebné referenda nechcem

a lepšie to demonštrovať neviem

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ja sa tiež zúčastním, a to bez ohľadu na to či bude účasť 3% alebo 90% ... Mám šancu vyjadriť svoj názor - tak ho vyjadrím. A nechápem tých čo nejdú a zase sa na to vykašlú - samozrejme nadávať potom budú, ale keď bolo treba tak nič preto nespravili aby to tak nebolo... Klasika!

• Pridať bod 1
Zverejnené

Pokiaľ by bolo toto referendum iba o imunite poslancov, prípadne ešte o zmene v tlačovom zákone určite by som sa zúčastnil. Minimálne tri zo šiestich navzájom nesúvisiacich otázok tohoto referenda nepodporujem, nechcem o nich v referende hlasovať a referenda sa teda nezúčastním.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Keď takto rozmýšľaš (a je vysoká pravdepodobnosť, že takto rozmýšľa ďalších niekoľko stotisíc voličov) tak neplatné bude.

klasika :cem:

naozaj by ich muselo byť niekoľko sto, čo podla mna nie je.

a aj preto výsledok neovplyvním, pretože je tu aj tento faktor ktorý nikto nezmaže.

ja som si zvolil svoju stranu, nech bojuje zato čo hlási a nech ľudí neotravujú vecami ako nákup limuzín a podobnými vecami, ktoré si majú vydiskutovať práve medzi ostatnými zástupcami občanov.

Nakoniec, v sobotu ani nie som doma a nepríde mi absolútne potrebné meniť svoj program aby som sa zúčastnil.

A súhlas s Tomassim, ja tu nechcem pri každej otázke na ktorej sa nezhodnú nové referendum.

Zverejnené

Ja uz cakam aj na dalsie referendum, kde bude jedna z mnohych otazok znizenie kvora. Kludne nech potom hranicu na vyhlasenie referenda zvyssia aj na 700 000. Priklad nech vyriesia cactalesovu dilemu, nech niesu platne otazky,kde sa nevyjadri 50%(25%) zucastnenych "anketarov".

Nech sa zbavime Cactalesov, nic v zlom, ale nazor hodny...Ak by to bolo keby ze ucast bola dostatocna, ale jednotlivej otazky by sa vyjadrila len 10.tina?

K tomu kvoru. Ani za vstup do EU nebola nadpolovicna ucast vsetkych volicov za vstup. Keby boli odporcovia uvedomeli cactalesovia, tak je neplatne.

Keby podobne kvorum platilo v parlamente (hlasovanie je platne, ak hlasuje taky pocet poslancov, ktory zastupuje aspon 50 percent opravnenych volicov) tak ratajme: ucast vo volbach bola 58 percent, jeden poslanec zastupuje 0,387 percenta opravnenych volicov, 50 percent opravnenych volicov zastupuje 130 poslancov. Kolko zakonov by parlament schvalil, keby bolo kazde hlasovanie platne len vtedy, ak by hlasovalo aspon 130 poslancov?

Toto som si precital na inom fore.

Takto ja to respektujem, ale netolerujem(dnesny stav).

Zverejnené

Akurát som sa vrátil z referenda a všetko som dal ano a so všetkými okrem posledného súhlasím. Ten tlačový zákon to neviem o čom je, ale dal som len tak z haluze že ano. Koncesionárske síce platia rodičia tak neviem koľko to je ale, sám som zástancom toho že neplatiť zbytočnosti ako sú káblovka, digitv, internet, telefón na paušál tak nech nemusím v búdúcnosti keď budem sám bývať ani toto. STV nepozrám, skôr sa u nás sleduje maďarská verejnoprávna televízia, a potom už len súkromné ako Markíza, Joj, Nova, TV2, RTL klub a tie sa uživia aj samé. Jediné čo by sa u nás z STV pozeralo by bola trojka lebo otec lúbi šport ale tá nie je dostuplná klasicky cez anténu ako markíza, stv1 a pod. Tých poslancov úplne stačí aj 100 však ajtak tam nič nerobia a tí zvyšní nech idú robiť niečo iné (užitočnejšie). Načo im drahé autá. Sú tak isto ľudia ako my. My keď sa môžeme voziť v škodovke 120 tak oni prečo nemôžu mať napr. Felíciu čo už je pre nás pracujúcich za minimálnu mzdu luxusné auto ktoré si nemôžeme dovoliť. Ja by som tam napísal že bicykel do 300 eur! Tí čo sú z Prešova nech vyrazia skôr. To by im prospelo. Ajtak tu vládnu kórejci lebo náš trápny zákonník práce nevie snimi ani pohnúť. Ajtak sa tu deje to čo povedia majitelia strategických fabrík a nie to čo povie zákon. Bohovia sú tí čo majú peniaze. A jasné že chcem voľby cez internet! Aj keď ho síce ja už odpájam ale tak nech žijem aspon vo vyspelom štáte. Nech sme neni hanba strednej európy že ako jediný nemáme elektronický systém u lekárov a pod. Však bratranec z maďarska sa smial že my robíme testy v autoškole ešte na papieri. Že u nich sa to robí s počítačom. Taký zaostálí štát je toto že som aj rád že je tu SaS a ja ich nabudúce budem voliť! Chcem aby sa tu všetko prerobilo elektronicky ako majú v rakúsku a pod.

Zverejnené

Tomas kiezby vsetci robotnici na slovensku uvazovali v tejto otazke tak ako ty, tak sme za vodou :cem:

Zverejnené

ja som tiež bol ...a v robote som sa snažil silou mocou presvedčiť pár tých čo boli rozhodnutý neísť aby šli ...

Zverejnené

Ja som nepresviecal nikoho, ani na volby.Ucast bude mizerna. Ja som bol o 13.00 a na mojom harku boli zakruzkovane asi 5 cisel z 25?, ale slecna pod nimi mala este dve tri a tam nebol nik. Moj odhad ucasti je max 5%.

Inak je zufalstvo parlament ma z jednou otazkou problem 10 rokov, koalicnici si to daju do programu, Smer sa im z toho smeje(nemaju na to poslancov, vlastne cela NRSR je v podstate rovnaka) a Kdhci neodporucaju sa zucastnit. Tak co cactales ako KDH splni vladny program? Ci tak ako jeden clovek jedno kreslo? Z usmevom. Vlastne co som sa chcel spytat, si KDHak?

Zverejnené

no ked som bol ja tak tam predomňou čakalo 10 ľudí v rade ... tak ja dúfam že bude viac ako tých 5% ... aspoň 35%

Zverejnené

Presne to iste aj ja. Cakal som na plentu niekolko minut. Zvlastne.

Zverejnené

To bude tým, že pri referende je odosť menej obvodov ako pri voľbách ... takže optický klam.

Zverejnené

Vlastne co som sa chcel spytat, si KDHak?

To sotva :cem: Neviem na základe čoho sa domnievaš, že moje rozhodnutie má súvis s postojom niektorej politickej strany.
Zverejnené

To bude tým, že pri referende je odosť menej obvodov ako pri voľbách ... takže optický klam.

Presne tak lebo v tej základnej škole kam chodíme voliť zvykli byť 2 triedy vedľa seba a v jednej je naše sídlisko a v druhej vedľajšie. Teraz bola otvorená iba jedna. A nebol tam absolútne nikto iba jedna babka a na papieri kde nás zakrúžkovali nebolo nič, my sme boli prví. Ďaľšia vec je že na Slovensku ani jedno referendum nemalo dostatočnú účasť okrem tej o EU.
Zverejnené

tak nakoniec som bol

a mali ste pravdu

ako som vyšiel von, tak nebo zrazu zmodralo a myslím že aj lúky začali znova kvitnúť

Zverejnené

Ja som dala 6.-tú otázku NIE.

Tie voľby cez internet už treba začať riešiť.

Zverejnené

Cactales, len tak som si to spojil blby nazor ci uz strany ci jednotlivca. tak som sa netrafil.

Zverejnené

blby nazor ci uz strany ci jednotlivca

Skús byť v tomto trochu konkrétnejší
Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov