Skočiť na obsah

Sulík: referendum

Sulíkovo referendum  

16 členovia hlasovali

1. 1. Zúčastníte sa ak referendum bude vypísané?

2. 2. Za čo budete hlasovať? (vyberte 1 až 6)

• Zrušenie koncesionárskych poplatkov
    • Obmedzenie poslaneckej imunity
    • Zníženie počtu poslancov zo 150 na 100
    • Stanovenie maximálnej ceny vládnych limuzín na 40 000 €
    • Voľby cez internet
    • Zmena v tlačovom zákone
    • - Referenda sa nezúčastním (ak sa nezúčastníte označte iba túto voľbu)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

a referendum do tretice ...

obávam sa, že vyhodíme sedem a pol milióna von oknom.

aj mister Fico odporúča referendum ignorovať, podľa agentúr by ho momentálne volilo 40 percent voličov, hoci už nie je, čo býval, tí jeho ho zrejme počúvajú pozorne ... a nechal sa počuť :

Fico: Smer účasť na referende neodporúča

Strana Smer-SD nemôže podľa jej predsedu Roberta Fica odporučiť svojim voličom, aby sa zúčastnili na referende 18. septembra. „Smer-SD si váži ústavu i všetky inštitúty, ktoré z nej vyplývajú, vrátane referenda. Referendum je výsledok predvolebnej kampane SaS. SaS manipuluje referendom verejnosť,“ vyhlásil dnes Fico na tlačovej besede po rokovaní Predsedníctva Smeru-SD.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5536857/fico-smer-ucast-na-referende-neodporuca.html#ixzz0ymOO9zYs

Zverejnené

Nechapem ludi co odhovaraju sa referenda zuucastnit. Resp. vysielaju negativne signaly. Ako politicke strany chapem. Ved tie riadia krajinu(chcu absolutne a to robia aj bez mandata, ved ked Fico povie ze 40% stoji za nim ma relat. pravdu). Kam? Priklad keby bola refer. otazka ci ma byt statny rozpocet zakonne vyrovnany by siel aj moj kamarat iste prvy krat hlasovat. Dosial sa niekolko krat nezucastnil a zrejme nikdy nepride.

Ja by som sa spytal, aka by mala byt referendova otazka aby sa na jej zodpovedani zucastnilo aspon 50%. Vcera bolo neplatne referendum v Moldavsku, maju tam limit 1/3 volicov. Prislo 29%. Mali hlasovat ci chcu priamu volbu prezidenta - ich dlhodobejsi nevyriesitalny problem.

Podla mna moze byt referendum velmi dobra vec, treba len potrebne kvorum znizit. Na 1/4 aby to bolo hlasovanie kde ozaj o nieco ide. Kym to bude tak ako je je to len dalsi vysmech politikov nam. A tak nam treba. O nicom nerozhodujeme.

Zverejnené

nezucastni sa ludia ktori si myslia ze referendum je o Sulikovi a nie o nich.

Nechcu alebo sa boja rozhodovat za seba

• Pridať bod 1
Zverejnené

neviem prečo majú ľudia taký vlažný postoj k referendu ... ja Sulíka tiež nemusím ale na referendum pojdem určite

• Pridať bod 2
Zverejnené

Dnes som si vypocul informaciu v o5 minut 12, kde moderator povedal, ze Sulik ponukol Smeru,ak zahlasuju za imunitu obrati sa na volicov aby nesli na referendum.

Myslite si co chcete, ale moju doveru ten clovek nadobro stratil. Takto Hrusovsky to potvrdil, ze tak reagoval.

Je absolutne normalne ze Smer chcel pockat na vysledok referenda. Ina vec ze predpoklada ako to dopadne a stym kalkuluje. Ale ja co som ho podpisal a chcem sa vyjadrit este k dalsim 5.-tim temam,moj nazor ho uz nezaujima? Pri podpise som sa nevyjadroval ci som za ci proti otazke, len ze chcem referendum.

Inak to bola dolezita informacia, zverejnili ju ine media? Povedal to v plene narodnej rady.

Zverejnené

tak mi napadlo ...

práve som čítala kopu článkov a úvah a ničnehovoriacich blogov o referende ako takom, špekulácií o týpkoch, ktorí sú proti, o tom, prečo sa o referende nehovorí častejšie a viac nahlas a o kdečom, ale nič, čo by stálo za to opakovať

pri tom je tu referendum o dva dni, o dva dni vlastne už bude pomaly aj koniec

po tých skúsenostiach s inými referendami v tejto republike, po medializácii tohto referenda, ktoré akoby ani nebolo, po odrádzaní voličov lídrami smeru a sns, po tichu, ktoré predchádza celú akciu ... čo sa vlastne dosiahne okrem miliónov v lufte ?

a pán matovič je agilný nad mieru, kde sa stojí na prechode, rozdávajú facky, tam je : )

aká bude podľa vás účasť ?

Zverejnené

a pán matovič je agilný nad mieru, kde sa stojí na prechode, rozdávajú facky, tam je : )

Pán Matovič sa úmyselne dopustil priestupku aby demonštratívne predviedol, že to ako poslanec môže zatiaľ urobiť bez následkov. Účel predsa svätí prostriedky...

aká bude podľa vás účasť ?

Predpokladám, že účasť na referende bude nakoniec vyššia oproti doteraz zverejneným odhadom, ale na splnenie kvóra nebude stačiť.
Zverejnené

neviem prečo majú ľudia taký vlažný postoj k referendu ...

Lebo nie je tak mediálne propagované ako bývajú propagované voľby. Referendom občania sami rozhodujú o budúcnosti krajiny, čo nemusí byť v súlade s plánmi politikov. Rozdiel medzi referendom a voľbami je taký, že vo voľbách občan rozhoduje, ktoré svine sa dostanú k válovu. V referende občan rozhoduje, koľko z toho válova sa sviniam ujde.
Zverejnené

Nazor som tiez nezmenil a idem. Isiel by som dokonca, aj keby bolo z podnetu Fica napriklad. Asi trpim uchylkou z doby, ked sa k volbam muselo ist, inak urna dosla za vami sama, a na vyber bola len jedna moznost, aj ked rozpisana na tri riadky :cem:

Teraz ist nemusim, ale mozem ... a to je trochu ine.

Spomenul som si na volby niekedy v 74. (aj ked je mozne ze to bol iny rok), ked sa komisia velmi divila, ze som mal tu drzost ist za plentu.

Zverejnené

Ja idem minimálne kvôli tým koncesionárskym poplatkom. Prečo by som mal platiť koncesie za STV 1 a 2, keď za zhruba rovnaké peniaze mi moja káblovka ponúka balík kde okrem STV 1 a 2 mám ďalších 19 programov? A určite zahlasujem ešte za zníženie poslaneckej imunity. Nad ostatným ešte porozmýšľam.

Zverejnené

inak

vraveli, že netreba vyplniť všetko

a dnes v teleráne(zdroj jak "sviňa"),

že nekompletne vyplnený lístok, je neplatný

Zverejnené

To je jedna z vecí čo neviem, ale na lístku by to malo byť spomenuté. A ak nie, tak zakrúžkujem všetko.

Zverejnené

Ked chces kruzkovat, tak mozes rovno hodit prazdny listok :cem:

Referendum info

Moze sa hlasovat aj len o jednej otazke, kazdopadne, komisia musi podat info na poziadanie, alebo automaticky.

Zverejnené

Ale to ja viem že sa krížikuje, ale slovo krúžkovať sa (mi) lepšie píše, ježiš elfant, také veci nevieš :cem: :) :)

Zverejnené

Viem, ale viem aj to, ze su ludia, ktori to zoberu ako overenu informaciu a budu to dalej sirit :cem:

V podstate bola nosna informacia o dostatocnosti hlasovania aj len jednej otazky. ten zvysok bol podryp na teba :)

Pisat som ta este nevidel, tak neviem, ktore slova ti idu lepsie :)

Zverejnené

Clovek co nepojde na referendum, nema moralne pravo kritizovat poslancov, ze si odmietaju sami zrusit imunitu, pretoze sam nieje schopny prekrocit tien svojej politickej prislusnosti.

• Pridať bod 3
Zverejnené

Viem, ale viem aj to, ze su ludia, ktori to zoberu ako overenu informaciu a budu to dalej sirit :)

No to by bolo keby na základe môjho príspevku vyhlásili 80% neplatných lístkov :cem: :)
Zverejnené

Nemusím nič prekračovať, volil som Sas a nejdem.

Prečo by som nemal to morálne právo? To referendum bude neplatné či s mojím alebo bez mojho hlasu, to je fakt na ktorom nič nezmením.

Zverejnené

Prečo by som nemal to morálne právo? To referendum bude neplatné či s mojím alebo bez mojho hlasu, to je fakt na ktorom nič nezmením.

A keby bolo iste ze bude platne, tak by si to zas otocil 'to referendum bude platne s, alebo bez mojho hlasu'?

Urcite ma vacsiu sancu zavazit, ako ked svoj nazor vyjadrujes niekde v sukromi, alebo s kamaratmi pri pive. Tam ti to, ze ten nazor nema vahu uz nevadi, ze?

• Pridať bod 2
Zverejnené

Clovek co nepojde na referendum, nema moralne pravo kritizovat poslancov, ze si odmietaju sami zrusit imunitu, pretoze sam nieje schopny prekrocit tien svojej politickej prislusnosti.

toto ten prípad celkom nie je

otázky z referenda sú vládnom programe

a tým, že som volil vládnu stranu "sa podielam" na vládnom programe

s ktorým môžem súhlasiť-nesúhlasiť,

ale faktom je, že sa na ňom "spolupodieľam"

- duplom akceptáciou tohto referenda

by s som schvaľoval populizmus ako nástroj presadenia sa k moci

špekulovať o platnosti-neplatnosti referenda je OK

no neísť k urne z dôvodu - ja aj tak nič nezmením,

by už mohlo byť prekonané

minimálne u ročníkov 85 a vyššie

• Pridať bod 1
Zverejnené

pokial sa berie referendum, ako vyjadrenie sa k jeho iniciatorovi, tak by to mohla byt pravda, otazky su ale o dacom inom

je to podobne, ako keby som posudzoval kladivo podla toho ci ho vyrobil Jozo Dureje, alebo Miso Pacuga ... a nie podla toho ci sa nim daju dobre zatlkat klince

referendum je nastroj, bez ohladu na to, kto ho inicioval, neucastou sa z neho stane len a len zahodeny nastroj a nie vyjadrenie suhlasu, alebo nesuhlasu

a z ineho pohladu, z neuspesneho referenda sa stane nastroj na presadzovanie populizmu pre Fica :cem:

• Pridať bod 1
Zverejnené

toto ten prípad celkom nie je

otázky z referenda sú vládnom programe

a tým, že som volil vládnu stranu "sa podielam" na vládnom programe

s ktorým môžem súhlasiť-nesúhlasiť,

ale faktom je, že sa na ňom "spolupodieľam"

Tak ako ked som volil vladu, ktora mala v programe vstup slovenska do EU a predsa som isiel na referendum? A nevyjdi na mna s tym, ze to bola ina situacia, a ze bez referenda by sme vstupit nemohli. Dobre vies aka je momentalne rozlozenie sil v parlamente, a dobre vies ze podpora vladneho programu je absolutne irelevantna, ked nema koalicia dost na zmenu ustavy. Toto je alibizmus, ja som hlasoval za koaliciu, tak som to 'de facto potvrdil'.

A este k tomu 'spolupodielam'. Volil si, ked este nikto nevedel ako bude vyzerat koalicia/opozicia a aky bude vladny program. Hlasoval si za to, aby bola nejaka strana v parlamente, co este neznamena, ze si suhlasil s vladnym programom, kedze si v tej dobe nemal ani sajn ako bude vyzerat. Je dost volicov vladnych stran, co s vladnym programov nesuhlasia.

Referendum vzdy bude niekomho iniciativa, nespadne z neba. A vzdy sa najde niekto, kto tu iniciativu oznaci za populizmus. To ci to populizmom je, alebo nieje je otazkou pohladu. Pritom je to to iste, ako ked hociaka koalicia/opozicia prijde z navrhom na obmedzenie imunity a hociaka opizicia/koalicia sa k tomu postavi tak, ze nebude podporovat vladny/opozicny populizmus. Ty nejdes na referendum nie preto, ze by si nesuhlasil s otazkami, ale preto, ze sa bojis, ze by si mohol svojou ucastou nahrat sulikovi politicke body. To su presne tie iste motivy, pre ktore opozicia nehlasuje s koaliciou.

Keby to organizoval Palko, tak sa ides roztrhat aby si na to referendum isiel a vobec by ti neprekazalo, ze to moze niekto brat ako populisticky krok odstrceneho politika.

• Pridať bod 2
Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov