Skočiť na obsah

Zjavenia, zázraky a viera


rmvn

Odporúčané príspevky

to je v poriadku, secretka  :) 

je to moja viera, moje vnútorné presvedčenie, ale pre mňa sú to aj moje zázraky :)

  ak  mám rada, milujem , vidím proste zázraky, ale ostatní ich  vidieť nemusia

  iný človek ak má rád, miluje, môže vidieť zázraky v niekom, niečom inom, a  ja ich nemusím vidieť

 to je každého osobná záležitosť :) , a verím, že  každý človek má v živote ten svoj zázrak, alebo ho ešte čaká ... :ahooj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:) túto definíciu poznám.

 

Verím, že Boh vykonal Najväčší Zázrak všetkých čias, keď prišiel na zem ako človek Ježiš Kristus, aby zomrel na kríži za naše hriechy , aby sme mohli byť spasení . Verím, že Boh robí zázraky, ak sa tak rozhodne .. On je Múdry, Spravodlivý, Všemohúci, Najláskavejší, Najmilosrdnejší ...

 

a tak ako píšem tuná, že:

 

 

zázrak sa rodí   v našich srdciach..   kde prúdi energia, spriaznenosť, láska..

 

 

ak to vzájomne funguje, energie prúdia, tak verím na  zázrak, nečakaný,  ale o to veľmi vzácny, krásny ...

nepochybujem, že láska je najväčším zázrakom a keďže Boh je Najväčšia Láska,  On aj rozhoduje  ..  Ak Boh rozhodne pre zázrak, tak sa aj stane. 

 ja nežiadam ďalšie  dôkazy Božej existencie, nové zázraky aby som verila. 

Píšem svoje názory,  ale nikomu ich nevnucujem.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Panna Mária v tom nie je sama, v stredotalianskom meste Rieti opäť zaúradoval Duch Svätý! Jednu rádovú sestru tam nečakane previezli na pohotovosť s bolesťami brucha a vzápätí mladá mníška porodila zdravého syna. O tom, že je tehotná, až do narodenia dieťaťa vôbec netušila.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25787757

"I did not know I was pregnant. I only felt a stomach pain," she was quoted as saying by the Ansa news agency.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Študoval som fyziku, takže chápem, že zázrak je niečo, čo sa vymyká prírodným zákonom. No prírodný zákon, je sám o sebe vlastne zázrak. Ako je možné, že chaotické správanie sa hmoty podlieha nejakým zákonom, ktoré sa dajú striktne matematicky formulovať. Ak dokážeme formulovať správanie sa hmoty matematickou formuláciou, tak sa hneď objaví otázka, prečo? Dokonca aj chaotické správanie sa častíc podlieha štatistickým zákonom. Strednú hodnotu takéhoto správania vieme vo fyzike presne predpovedať, bez ohľadu na individuálne správanie sa jednotlivej častice. Príkladom je teplota, čo je stredná hodnota kinetickej energie molekúl. Pán Maxwell tento zákon objavil. Podobný príklad chaotického správania je rádioaktívny rozpad. Doteraz sa nikomu nepodarilo „donútiť„ nejakým fyzikálnym experimentom izotop, aby sa rozpadol. Je to jeho „individuálne rozhodnutie“. Napríklad polčas rozpadu, stredná hodnota U238 je 4,48 miliardy rokov. Niektorý atóm sa rozpadne za sekundu, iní za 13,7 miliardy rokov. Stredná hodnota je správna, no atómy „nevedia o svojich susedoch“, kedy sa ktorí rozpadol. Chovajú sa úplne individuálne, no spoločne podlieha ich doba rozpadu strednej hodnote. Stredná štatistická hodnota predsa nemôže „svojou autoritou“ donútiť náhodne vybratý súbor atómov izotopu, aby sa zbavili svojej individuality (kedy sa daný izotop hodlá rozpadnúť) , aby platil tento prírodný zákon. Aby nám všade vo vesmíre vyšla rovnaká stredná hodnota polčasu rozpadu, atómy izotopu musia „vedieť“, čo sa deje s ich susedmi. To je ako s pravdepodobnosťou pri hádzaní kockou. Predchádzajúce hody sa do štatistiky nutne započítavajú, je to hodnota v menovateli pravdepodobnosti. (niekto vie, koľko krát sa kockou hodilo, izotopy to sami nevedia) Táto predstava je ale fyzikálne absurdná. No a čo my, sme individualisti so "slobodnou vôľou", ako tie izotopy, ktoré sa rozpadnú, kedy chcú? Ale nie je to až také absurdné, ako sa to zdá. Koľko molekúl vody treba na to, aby bola voda tekutá? No v ľudskej spoločnosti platia iné zákony. Koľko ľudí musí napľuť do polievky, aby bola nejedlá? To je príklad, prečo prírodné zákony nemôžme aplikovať na spoločenské. Úžasný spôsob, ako sme sa svojou slobodnou vôľou, vymanili z diktátu prírodných zákonov. My ľudia sme bohovia...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

obraz Božieho syna  sa v Británii zjavil na pripečenej panvici

 

mladý bankár zjavne opitý po pivovaní s kamarátmi zaspal, bez toho, aby si spomenul, že sa mu na panvici smaží slanina ... po zobudení ho čakal zázrak na panvici :

 

... Ježiš Kristus s očami, nosom, bradou a hustými vlasmi zrejme dával na neho počas spánku pozor.

„V ten večer sme vypili s mojimi spolubývajúcimi pár pív a ja som sa rozhodol, že sa pred spaním trošku ešte najem. Medzitým som si avšak na chvíľku zdriemol na gauči,“ vysvetľuje Toby. Asi po hodine sa však prebral a spozoroval v miestnosti hustý dym a cítil spáleninu.

„Rýchlo som vypol elektrický sporák, nadvihol som pripečenú slaninu a zočil som podobizeň Ježiša Krista.

Obraz samozrejme nezoškrabem, možno si panvicu nechám aj zaskliť, určite však bude mať v byte čestné miesto. Verím, že Ježiš bude na mňa dávať pozor,“ dodáva mladík.

 

Informáciu priniesli viaceré britské noviny.

 

post-3-0-71684400-1400510954.jpg

http://www.noviny.sk/c/zahranicie/pripecena-slanina-na-pavnici-odhalila-jezisa-krista

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:) Práve si znova  pozerám úžasné  video, ktoré zachytáva tehotenstvo od počatia až po narodenie bábätka.

Deväť mesiacov v brušku je  zázrak! :)

 

Celý svet a život v ňom je tým najväčším zázrakom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aby sme sa z Ježiša na panvici presunuli do sveta moslimov - aj tam sa veru dejú zjavenia a zázraky, dokonca arabské meče vyleptané do trupu amerického lietadla ... no fuj to :neviem:

Na lietadlách sa objavili tajomné arabské znaky
 

Stránka Gawker.com uviedla, že pracovníci Southwest Airlines sa s nimi stretávajú už od februára. Zdá sa, že väčšina z nich lieta z Los Angeles.

Znaky sa objavujú v zadnej časti trupu a vidno ich až keď sa povrch lietadla zahreje. Očitý svedok sa pre gawker.com vyjadril, že väčšinou sa nachádzajú na výfukovom potrubí, majú tvar meča a vyzerajú byť vypálené pomocou "chemických procesov." Iba jediný raz sa mu podarilo uzrieť iný "arabský" obrazec, a to hviezdu s tromi horizontálnymi vlnkami napravo.

 

Letecká spoločnosť označila nápisy za vandalizmus a priznala, že okrem úradu pre dopravnú bezpečnosť (TSA) sa obrátila aj na FBI. Paradoxne po jej zatiahnutí do prípadu počet nápisov údajne vzrástol.

 

post-3-0-35019300-1400582348.jpg  post-3-0-02552600-1400582347.jpg

 

no teda. a hneď arabské meče ... čistý vandalizmus. či džihád. či čo to.  -_-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vlastne aj, že ? tak na hrane zázrakov a konšpirácií ... kým nám FBI nepotvrdí, že to nerobí božia ruka, ale paprčka nejakého pozemného personálu ... :)

 

kedysi, neviem, či som tu o tom už písala, ale neviem to nájsť na nete, je tomu pekných pár rokov, zrejme viac než desať  - kdesi v moslimských oblastiach rozkrojili baklažán, a čo sa neukázalo ?!

semienka uložené do tvaru arabského nápisu, čosi s alahom, už presne nepamätám, čo - ale bol tam baklažán pekne odfotený a fakt, arabské písmo ...

zázraky a zjavenia sa dejú všade :)

 

napríklad obraz Ježiša je hodne častý - na najčudesnejších predmetoch, na hojdacom kresle, v praskline na múre, na pripečenom toaste, na pizze ... na zostatku lekváru na vrchnáčiku od fľaše, v perí sliepky! ...

pareidolia funguje na plné obrátky :

 

post-3-0-05055800-1400664774.jpg   post-3-0-91064200-1400664774.jpg

post-3-0-03319300-1400664776.jpg   post-3-0-11493300-1400664777.jpg

http://www.topky.sk/cl/13/1232371/Jezis-je-vsade--Na-kresle--panvici-ci-sliepke-

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

http://www.tvnoviny.sk/domace/1817533_poleno-najprv-muzi-nemohli-rozstiepit-ked-sa-im-podarilo-neverili-vlastnym-ociam

 

zjavenia na dreve, zjavenia na stene, zjavenia na oblohe ...sa dokážu klaňať fakt všetkému.  že ako zjavenie čosi -kdesi berú obyčajní ľudia dobre beriem, ale seriózne mať to v kostole ( v tomto prípade v cerkvi) pod sklom a bozkáva to sklo celá dedina bŕŕ. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

no jo no jo, viera v zázraky je vážna vec. k sporákovým dverám sa modliť

je jednoduchšie, než sa vyobliekať do kostola, pán farár bude mať asi problém s účasťou na omši, keď nechcel uznať sporákového ježiška -_-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čistota je dôležitá,  vonkajšia, aj vnútorná. Aby sme sa neklaňali falošným bôžikom. Dôležité je starať sa o čistotu,  o svoje vnútro, svoju dušu, svoje srdce, svoju myseľ.

Ide o čistotu srdca, o charakter. Človek je hriešny,  každý z nás robíme chyby. Dokonalý je Boh. Boh chce pre nás všetkých,  to najlepšie a všetko stvoril tak, aby nás pritiahol k sebe. 

Jedine, keď si spytujeme svedomie, vyznáme svoje hriechy, úprimne ich oľutujeme, Boh nám odpustí, očistí naše srdcia, lebo On je verný a spravodlivý, očistí nás od každej neprávosti.

Pán je neviditeľný našimi očami, ale náš duchovný zrak ho môže vidieť, môžeme ho cítiť, dotýkať sa. Môžeme vidieť Neviditeľného, môžeme vidieť zázraky nášho Nebeského Otca, môžeme vidieť zázraky v maličkostiach každodenného života, všade, kde je dobro, láska.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

obávam sa, že toto som trošičku nepochopila teraz ... :)

 

samozrejme - čistota, svedomie, hriechy a hriešiky, chyby a chybovania, to je prirodzené pre každého jedného človeka, bez výnimky.  v pohode. :)

len teraz z tohto nerozumiem - modliť sa k sporákovým dverám,

kde gazdiná zistila (resp. nezistila, lebo má IQ kdesi na podlahe), že lepené sklo práve zreagovalo, ako už lepené sklo spravidla zvykne, a vytvorilo vo vnútri fľak, ktorý človeku blízka pareidolia u gazdinej vyvolala extázu a vzdialenú vidinu kristovej hlavy,  a nosiť sporákovým dverám sviečky a kľačať pred nimi je v poriadku ... či ako to je? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

len teraz z tohto nerozumiem - modliť sa k sporákovým dverám,

kde gazdiná zistila (resp. nezistila, lebo má IQ kdesi na podlahe), že lepené sklo práve zreagovalo, ako už lepené sklo spravidla zvykne, a vytvorilo vo vnútri fľak, ktorý človeku blízka pareidolia u gazdinej vyvolala extázu a vzdialenú vidinu kristovej hlavy,  a nosiť sporákovým dverám sviečky a kľačať pred nimi je v poriadku ... či ako to je? :)

nie je to v poriadku, môj názor som vyjadrila :)

 

Čistota je dôležitá, vonkajšia, aj vnútorná. Aby sme sa neklaňali falošným bôžikom.  Dôležité je starať sa o čistotu,  o svoje vnútro, svoju dušu, svoje srdce, svoju myseľ.

Ide o čistotu srdca, o charakter. Človek je hriešny,  každý z nás robíme chyby. Dokonalý je Boh. Boh chce pre nás všetkých,  to najlepšie a všetko stvoril tak, aby nás pritiahol k sebe. 

Jedine, keď si spytujeme svedomie, vyznáme svoje hriechy, úprimne ich oľutujeme, Boh nám odpustí, očistí naše srdcia, lebo On je verný a spravodlivý, očistí nás od každej neprávosti.

Pán je neviditeľný našimi očami, ale náš duchovný zrak ho môže vidieť, môžeme ho cítiť, dotýkať sa. Môžeme vidieť Neviditeľného, môžeme vidieť zázraky nášho Nebeského Otca, môžeme vidieť zázraky v maličkostiach každodenného života, všade, kde je dobro, láska.

falošným bôžikom v tomto prípade

 

bolo  klaňanie sa sporáku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

túto správičku som videla už pred peknými pár dňami kdesi, aj s fotkou.

 

trochu som popátrala, kde, ale za svet to neviem nájsť, nevadí, rozhodne kdesi v ktorýchsi médiách už bola.

včera, keď tú správu priniesla Markíza v tv novinách, rozhodne pre mňa nebola nová, ale nevadí, to je jedno... podstatné je zjavenie :)

 

chlapíkovi sa na skle auta zjavila tvár... najväčší vtip je, že tá tvár má len vrchnú časť, takže nejaká briadka či obrys hlavy s dlhými vlasmi a podobne sa nekoná, nebolo možno z toho spraviť zjavenie Ježiša.

 

tak sa aspoň chlapík pre každý prípad pomodlil ku sklu auta, jeden nikdy nevie, tak pre istotu, a keď chcel "tvár" utrieť, pichlo ho v boku ... tam, kde bol Ježiš Kristus pichnutý kopijou rímskeho vojaka... takže že by predsa?!

 

k trúbe sme sa už modlili, že by teraz k čelnému sklu auta?

 

post-3-0-88648300-1481799942.jpg

 

pretože ale tam skutočne JK nie je rozoznateľný - je to pareidolia ako vyšitá - zatiaľ je z toho úkaz z druhého sveta, stalo sa mu to na úseku častých dopravných nehôd...

 

http://www.tvnoviny.sk/domace/1851439_bol-to-ukaz-z-druheho-sveta-mirovi-sa-pri-krupine-zjavila-neznama-tvar

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no D'Ady... keby sa to stalo tebe, mohli by médiá trochu pokecať o dračích cestách, to by bolo konečne niečo nové... keby ti napadlo ich k tomu zavolať :)

 

mimochodom, toto neviem presne ako sa robí:

chlapík sadne ráno do auta, kukne, vidí ajhľa! veď to vyzerá ako oči a nos!!! volám markízu!
markíza povie: kruci, dnes ešte nemáme dosť senzačných správ, čakajte, posielame tam kameru a redaktora!

chlapík čaká v studenom aute, aby náhodou zjavenie nezmizlo...

 

ale trt. veď ešte predtým to chcel utrieť a pichlo ho a pomodlil sa, takže až potom volal markízu :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

zjavenia v Medžogorí - čo si len ja pamätám, a pamätám dosť, vyvolávali často kontroverzie, Medžugoriu priniesli bohatstvo a záľahy pútnikov.

 

nastali v čase (1981), keď dokumentovať videom či na filme "pravé vytrženie" a akékoľvek zjavenia už nebol problém, a svojho času aj vzniklo zopár videí, kde priamo

 

oficiálny film o priamom filmovaní vytrženia mládeže komunikujúcou s Máriou je najpochybnejší:

v takzvanom vytržení modliaca sa slečna síce veľmi jemne, ale reaguje na aj najjemnejšie vonkajšie podnety v čase, keď mala byť v hlbokom tranze a práve prijímať telegrafné správy od bohorodičky.

/to bol zatepla hneď prvý film, s puberťáckymi vizionármi, ktorý spochybňoval celý ten kabaret/

 

na YT je taká záľaha ničnehovoriacich videí, a taká záľaha na prvý pohľad fake videí, že skutočne nemám trpezlivosť hľadať ten tridsať rokov starý film... možno ho časom nájdem, potom ho sem dám.

 

pozoruhodné ovšem je, že  pápeži sa k Medžugorju ("zjavenie a vraj neustále komunikácie s nebom a zjavenia od r. 1981) stavajú hodne zdržanlivo, na rozdiel od veriacich, ktorí sa tam valia autobusmi,

a pápež František sa k Medžugorju vyjadril pred dvomi dňami jasne a nahlas:

 

Pápež vyjadril vážne pochybnosti nad údajnými zjaveniami v Medžugorí

 

VATIKÁN 15. mája (WebNoviny.sk) – Pápež František vyjadril vážne pochybnosti v súvislosti s údajnými zjaveniami Panny Márie v bosnianskom meste Medžugorie. Informovala o tom agentúra Reuters.

“Tieto domnelé zjavenia nemajú veľkú hodnotu. Toto hovorím ako svoj osobný názor,” povedala hlava katolíckej cirkvi novinárom v sobotu večer počas letu z Portugalska.

 

Skúmanie zjavení z Medžugoria pokračuje

 

Panna Mária sa v Medžugorí prvýkrát údajne zjavila šiestim deťom v roku 1981. Medžugorie sa potom stalo významným pútnickým miestom a súčasne aj stabilným zdrojom príjmov pre miestnych obyvateľov.

Niektorí z údajných – medzičasom už dospelých – vizionárov tvrdia, že Panna Mária sa im pravidelne zjavuje aj naďalej.

 

František zdôraznil, že skúmanie prvých zjavení z Medžugoria stále pokračuje. Vyslovil však silné pochybnosti nad neustávajúcimi posolstvami tamojších vizionárov.

“Dávam prednosť Márii ako matke, našej matke a nie Márii ako šéfke telegrafného úradu, ktorá každý deň posiela posolstvo o tej a tej hodine. Toto nie je matka Ježišova,” povedal František podľa agentúry Reuters.

 

Pripustil však, že niektorí veriaci môžu v Medžugorí zažiť osobnú duchovnú obnovu – “stretnúť Boha, zmeniť svoje životy”.

https://www.webnoviny.sk/papez-vyjadril-vazne-pochybnosti-nad-udajnymi-zjaveniami-v-medzugori/

 

http://sk.radiovaticana.va/news/2017/05/14/pri_n%C3%A1vrate_z_fatimy_p%C3%A1pe%C5%BE_vysvetlil_stav_ot%C3%A1zky_med%C5%BEugoria/1312218

 

https://www.google.sk/search?q=p%C3%A1pe%C5%BE+franti%C5%A1ek+a+zjavenia+v+med%C5%BEugor%C3%AD&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=1uQZWZ_BAYrb8AfIj4GADA#q=papa+francesco+medjugorje

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

naplnilo? keď naplnilo, tak naplnilo.

keď v to niekto verí, verí pre isté príčiny, verí ako veriaci, pre seba, či preto, že sa patrí veriť, ako veriaci... v podstate je to jedno.

čo sa vlastne naplnilo? kto sa čomu bráni?

 

osobne som prečítala o Fatime zopár kníh, pred rokmi. nebránim sa ja ničomu, prečo by som neprečítala?

 

konkrétne napríklad tento článok, ktorý si tu postol o Fatime, dáva krásny obraz o tom, kde je s takýmito zjaveniami problém, bez ohľadu na to, čo sa tam v skutočnosti udialo a ako.

 

fakty: traja ledva gramotní pastierici z kamenného najchudobnejšieho zaostalého vidieka vo veku 10, 9 a 7 rokov... dnešné 7 - 10 ročné deti uprostred civilizácie a Európy, ktoré sa pomaly narodia s tým, že ovládajú technológie, ovládajú slovník a majú slovnú zásobu, akú pred sto rokmi na našich bežných dedinách mal maximálne kňaz a učiteľ, by zrejme ťažko pochopili slová zjavení vo Fatime...

 

ako ich pochopili malé deti, ktoré zo sveta nepoznali nič, len svoje okolie a ledva vedeli písať a čítať, napríklad:

"Čo robíte? Modlite sa, veľa sa modlite! Najsvätejšie Srdce Ježišovo a Márie majú s vami plán milosrdenstva. Prinášajte Najvyššiemu Pánovi neustále modlitby a obete.!"

"Prinášajte Bohu ako obetu všetko, čo môžete, na zmierenie za hriechy, ktoré Boha zraňujú a ako prosbu za obrátenie hriešnikov. Privolávajte tak mier do vašej vlasti. Ja som anjel strážny Portugalska. Predovšetkým prijmite a odovzdane neste utrpenie, ktoré na vás Pán zošle."

"Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, hlboko sa ti klaniam a obetujem ti Telo, Krv, Dušu a Božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo všetkých svätostánkoch sveta, na zmierenie za potupy, rúhania a ľahostajnosť, ktorými je urážaný. Pre nekonečné zásluhy jeho Najsvätejšieho Srdca a Nepoškvrneného Srdca Márie prosím ťa za obrátenie úbohých hriešnikov.»

Potom sa zodvihol, vzal kalich a hostiu, podal mi svätú hostiu a rozdelil krv z kalicha Hyacinte a Františkovi, pričom povedal: «Prijmite Telo a pite Krv Ježiša Krista, ktorého nevďační ľudia tak ťažko urážajú! Robte pokánie za ich hriechy a tešte vášho Boha!"

a je toho oveľa oveľa viac...

to je skutočne text pre malé vidiecke deti kdesi v strede Portugalska pred sto rokmi? Dospelí by s tým mali problém.

 

Ale ano, je v poriadku, že Fatima je miesto pútí, je v poriadku, že veriaci nosia domov v draho predávaných fľaštičkách vodu z vodovodu, že sa modlia a veria a prichádzajú so sviečkami v desaťtisícoch. v poriadku.

... a tak sa okrem iného zasvätil, ako hovorí aj ten článok, celý ľudský rod Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie... je preto ľudský rod šťastnejší?

 

položil si otázku, či sa naplnilo fatimské posolstvo - hovoríš, že áno.

 

čo sa podľa teba skutočne v skutočnosti naplnilo?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov