Skočiť na obsah

Zjavenia, zázraky a viera


rmvn

Odporúčané príspevky

DrahéBožie Deti - bratia a sestry - v Rodine Matky všetkých národov. V tomto adventnom čase prajem všetkým čisté a pokojné srdce pripravené na krásne Vianoce, pokoj v rodine a otvorené Srdce ako pre Svätú Rodinu (Ježiša a Máriu), tak aj pre chudobných,vydedených a zúfalých. Bez rozdielu na Vaše postavenie a náboženstvo, prajem požehnané sviatky a odpustenie v medziľudských vzťahoch.

 

SKÚSENOSŤ ALEBO SVEDECTVO ?

 

Keď somspoznal nášho Stvoriteľa ako živého Boha, ktorý ma oslobodil od závislostina "drogách" a pýchy, túžby po falošnom ,"uznaní" ..., začal som sa zaujímať o to, aký je a aký má s nami Plán.

 

Na miestach zjavení, ako sú: Medžugorie, Dechtice a iné ... som mal skúsenosť jeho živej prítomnosti ako aj jeho svätých: Matka Ježiša Krista, anjeli ... Tam som spoznal, že Boh je prítomný v troch Osobách (Otec, Syn a Duch Svätý) a že iného niet ako je napísané aj v Biblii v Mojžišovom Zákone.

 

PRAVÉ ZJAVENIA a proroci : Adam a Eva, Noe, Mojžiš, Abrahám, staro-zákonní proroci (pred našim letopočtom).

 

Od nášho letopočtu : príchod Ježiša Krista (2.Božská Osoba), jeho pôsobenie na zemi do 33 rokoch ako aj život Panny Márie (Matky Ježiša Krista a celého sveta - Kráľovnej celého vesmíru) a zjavenia anjelov a svätých opísané v Evanjeliách. Potom zjavenia po zmŕtvychvstaní až po jeho nanebovystúpenie : Emauzským učeníkom, apoštolom vo Večeradle, Márii Magdaléne a ďalšie zjavenia po nanebovystúpenie, a zasadnutie po pravice Boha-Otca.

 

Zjavenia, po nanebovystúpenie Ježiša a Márie: Šavlovi z Tarzu (sv.Pavol), zjavenie apoštolovi Jánovi (kniha zjavení), ako aj ďalšie opísané v Biblii (nový zákon)

 

Zjavenia zaznamenané mimoSvätého Písma: Márii z Agredy a Garabandal(Španielsko), Fatima (Portugalsko), Lurdy a La Salete i Paramonyal (Francúzko), Knock (Írsko), Akita (Japonsko), Guadalupe (Mexiko), Rwanda (Afrika), MKH, ...

 

Ale pritom všetkom som spozoroval, že je tu niečo alebo niekto, kto falšuje zjavenia Božieho Kráľovstva. Ako sa píše vo Svätom Písme (Biblia):

 

1. "Ja som Pán tvoj Boh, ktorý ťa vyviedol z Egyptskej krajiny, z domu otroctva.

 

2. Nebudeš mať iných bohov, okrem mňa." (Dt 5, 6-21)

 

Matka všetkých národov (Panna Mária) "Svetom vládne FALOŠNÝ duch.MODERNÉ POHANSTVO, HUMANIZMUS, ATEIZMUS, SOCIALIZMUS A KOMUNIZMUS ovládajú svet. Chráňte sa pred falošnými prorokmi ! Matka všetkých národov vám to musí stále opakovať, a ani opakované varovanie nestačí. Ľudia, poslúchajte ! Mňa predsa posiela rovnaký Pán (Boh), aby som vás varovala, rovnaký Pán (Boh), ktorý bol kedysi obetovaný i za týchto mederných ľudí. Nie ste si vôbec vedomí, aké sily ohrozujú tento svet. Hovorím nie len o MODERNNOM HUMANIZMU, ATEIZMU, O MODERNOM SOCIALIZMU A KOMUNIZMU - tento svet je ohrozený ešte dokonca inými silami. Národy,hľadajte pravdu ! Hľadajte pravú skutočnosť !" (10.5.1953 )

 

"Tak ako by ste mali byť zjednotení v POLITIKE, buďte zjednotení v Duchu Svätom." (20.brezen 1953)

 

HIERARCHIA FALOŠNÉHO DUCHA:

 

1. DUCH: pýchy, sebectva, zatvrdlivého srdca, nenávisti, klamstva, nevery, zúfalstva, žiadostivosti, hýrivosti ...

 

STELESNENÍM ZLA: LUCIFER (padlý anjel "svetla") a ILUMINÁTI /// I. stupeň ľudských stúpencov: 1. RT / 2. Rada 13 / 3. Rada 33 / 4. Klub 300 / 5. B nal B rith / 6. Grand Orient /

 

II. stupeň: 1. Komunizmus / 2. Škótsky rýtus / 3. Yorský rýtus / 4. Rotariáni / 5. Modré lóže / 6. Slobodomurári (bez zástery) / 7. Humanizmus

 

FALOŠNÉ BOŽSTVÁ : slovanskí "Svantovit a Perún",iné krajiny:Valkýra, Tabiti, Viracoch, Jupiter, Anky kiel, Warkan...

 

FALOŠNÍ UČITELIA : Sidhárta Gantama "Budha", Mohamed (Moslimská odnož), "Maitreya" (India)

 

FALOŠNÍ PROROCI : posolstvá "kráľovstvo sŕdc sa prihovára" (Slovensko), Ľišnja (Ukrajina), Nostradamus,

 

"Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha; lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov." (1 Jn 4,1 /sv. apoštol Ján)

 

FORMY OKULTIZMU : Mágia (čierna a biela), Veštenie z hviezd (horoskopy), ruky atď., Špiritizmus-preklínanie a čary; okultné pozadie v literatúre, hudbe, vo filmov; "liečiteľstvo" (Ezoterika, akupunktúra, jóga, homeopatia)

 

"Vystúpi mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. A pretože sa rozmnoží neprávosť v mnohých vychladne LÁSKA. Ale kto vytrvá do konca, bude spasený." (Ježiš Kristus / Mt 24,11-14)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dt 5, 6-21

A co Mariansky kult? Stavanie soch, obrazy v kostoloch atd?

 

FALOŠNÉ BOŽSTVÁ : slovanskí "Svantovit a Perún",iné krajiny:Valkýra, Tabiti, Viracoch, Jupiter, Anky kiel, Warkan...

FALOŠNÍ UČITELIA : Sidhárta Gantama "Budha", Mohamed (Moslimská odnož), "Maitreya" (India)

FALOŠNÍ PROROCI : posolstvá "kráľovstvo sŕdc sa prihovára" (Slovensko), Ľišnja (Ukrajina), Nostradamus,

Podobne kategoricke tvrdenia v opacnom garde, na zaklade inych kulturnych, nabozenskych, historickych a spolocenskych predispozicii by si nasiel 2000 kilometrov juhozapadne, kde po krestanoch ani pes nestekne. Samozrejme aj tam to zalezi od miery fanatizmu. Zda sa, ze moslimovia, hinduisti, budhisti... nie su predurceni k urazaniu tak, ako krestania :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Drahé Božie Deti, ... ďakujem za vaše príspevky. Zaujímavé o bazilike a tiež ďakujem "dead" za odpoveď.

 

Zaujímalo by ma ešte či niekto z vás bol na mieste zjavení ako je Fatima, Lurdy, Krakow ... alebo takých, kde ešte prebiehajú zjavenia : Medžugorie, Dechtice, Džublik... Ak, áno, aké máte skúsenosti: čo bolo zaujímavé, kto bol uzdravený, čo nového ste sa dozvedeli ...

 

Ďakujem za lásku, ktorú nosíte vo vašich srdciach a darujete ju iným...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A co Mariansky kult? Stavanie soch, obrazy v kostoloch atd?

 

Drahý braček "dead" a spol. Ďakujem za opýtanie. Naozaj spoznávam, že mnoho ľudí (ako aj ja predtým) majú problém s Mariánskym kultom. Problém ľudia nemajú len s týmto, ale aj s Božstvom Ježiša, s neomylnosťou pápeža, peklo, očistec, nebo, veriť niekomu aj keby ho to malo stáť život... atď. A prečo je tomu tak ?

 

Pretože keď majú trpieť, zvolia si ľahšiu cestu. Napr: Niekto povie: "Verím, že Ježišova Matka žila a povedala pravdu, keď vravela,že máme konať tak ako káže Ježiš", ale keď má konať podľa Ježiša - uvedomí si, že pritom bude trpieť - potom rozmýšľa, či predsa sa Mária v niečom nemýlila a nakoniec povie, že v tomto mala pravdu, ale v tomto nie. Alebo,že mňa sa to netýka. Keby sa rozhodol niečo si preto vytrpieť ako keď niekoho milujeme, tak po utrpení by zistil,že Mária sa nemýlila. Len sa treba rozhodnúť si niečo pre lásku a pravdu vytrpieť!

 

Láska k Pravde : Aj keď sa rohodne človek trpieť pre pravdu ako to urobí,keď ju nepozná? A tu je jadro problému! Človek, ktorý neverí v Stvoriteľa-Boha, nemôže mu ani veriť a tak ani jeho slová považovať za pravdivé a neomylné. Ale keďže Boh sa zjavuje rôznym spôsobom, v podstate každý človek verí v Boha, len mu nedôveruje ako padlí anjeli, ktorí veria v Boha, ale mu nedôverujú. Ak človek nedôveruje Bohu, o ktorom sa píše v Biblii, ťažko potom bude dôverovať Márii, pápežovi a vôbec všetkému, čo je sväté a pravdivé. Keď príde skúška jeho presvedčenia, odpadne od viery ako aj zaprie v to čo existuje. Tvrdenia ako je, že verím Bohu, Ježišovi, Márii a pritom nežijú podľa ich slov, v skutočnosti svedčia o tom, že im nedôverujú.

 

V tomto je odpoveď na Mariánsky kult ako aj neomylnosť pápeža, Ježišovho Božstva a iné vieroučné dogmy. Pretože, kto verí slovám týchto neomylných osôb, potom by mal veriť, aj tomu keď nás vyzývajú k pravej Mariánskej úcte. V nej sú zahrnuté aj prejavy sôch, obrazov, zjavenia atď... Pozorujete tu zvláštnosť ? Každý človek,ktorý má rád niekoho, tak si vyvesí ich podobizeň-fotku. Dokonca aj Mojžišovi nariadil Boh, aby zhotovil sochy anjelov na arche zmluvy. Keď niekoho milujeme tak radi si ho predstavujeme a to nám pomáha na neho myslieť s láskou ako aj sa za neho modliť.

 

Myslím, že to podstatné bolo povedané, ale samozrejme pochopím,keď neboloniečo jasné. Veď vo fóre - kde sa nepoznáme osobne - je potrebné sa viac spoznať a tak aj naše názory. Ďakujem za dôveru a pochopenie. Boh Vám žehnaj. br.Milan

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
  • Pred 4 týždňami...

tak ľudia čo vám teraz napíšem, väčšina nepochopíte, ja som sa stretla s Ježišom a ako? jednoducho, trhali mi necht na nohe, a ja som skolabovala, tesne po tom ako som vyšla z ambulancie, ocitla som sa v čiernej černote, ale zreteľne som videla nemalo obrysy ale bol to čierny tunel, a na konci po istom čase som zbadala také malé svetlo, to svetlo ma k sebe ťahalo a ja som išla, videla som okolo seba ako nejakú cestu ale bola okrúhla a na konci stál Ježiš v bielom rúchu, ja som prišla pred neho, usmieval sa na mňa, a povedal že moja cesta tu nekončí, nenastal môj čas že sa mám vrátiť na svet, že má so mnou plány, potom som len cítila štipanie na tvári a to bol lekár čo mi trhal nech a volal moje meno, a ja som precitla, bolo to najlepšie čo som kedy zažila, potom viackrát sa mi snívalo o Ježišovi, Márii, mojej babke už je 13 rokov mŕtva, a viem že je pri Ježišovi. A čo sa týka biblie, každý si vezme z nej len to čo sám potrebuje,. Biblia je v poriadku mám ju doma, a skoro denne ju čítam, a jedno som pochopila, kto tomu neverí, a hľadá zámienky, nie je šťastný ale chcel by byť.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

funebrak,

 

môžeš kúsok textu pridať k tým videám ? týka sa aj témy o Pekle ...

 

čo o tom súdiš, aký je tvoj názor, súhlasíš s videným, nesúhlasíš, tvoje predstavy a postoje, trošku dišputy do diskusií by to chcelo ... takto nevieme, na ktorej strane si, a či máš vôbec stranu ...

 

ďakujeme :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No neviem co by som k tomu videu mal napisat game :) Len tolko ze ten pan si to urcite nevymyslel,to ze som veriaci je pravda,inak by som video do temy nabozenstvo nedal :ahooj: Tak isto nebo,peklo je medzi nebom a zemou nieco.A aku stranu si mala na mysli?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo o tom súdiš, aký je tvoj názor, súhlasíš s videným, nesúhlasíš, tvoje predstavy a postoje, trošku dišputy do diskusií by to chcelo ... takto nevieme, na ktorej strane si, a či máš vôbec stranu ...

 

takúto :)

je to napísané mierne nadsadene a mal to byť humor :)

a videá či obrázky do témy náboženstvo môže dávať každý, pri vysvetlení, o čo vlastne ide, ... ako do každej inej témy :)

 

ide vlastne o to, čo si napísal teraz dodatočne ... predsa len je toto tu o diskusii, / je síce zopár zábavných tém, ktoré znesú samotné video či obrázok /, ale hlavne o názoroch ...

teraz už vieme, ktorá je to "strana" - čo ovšem fakt treba vnímať s nadhľadom, teda to, aký je tvoj názor na to video ... taká strana :)

 

ten pán niečo zažil v hodine, alebo hodinách, keď mal namále, pre neho to rozhodne bolo čosi zázračné, ale na druhej strane, so zázrakmi zaobchádza opatrne aj cirkev ... ľudská myseľ si vie prispôsobiť aj spomienky ... neznamená to, že klame alebo si vymýšľa, to nie - on to takto vníma, na toto si spomína, a skutočne sa narodil druhýkrát ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

tiez mi nedavno chirurg strhaval necht z prstu na nohe. jeho sestra (v ambulancii, nie pokrvna) mi to desinfikovala, nechet odstranili, a v tej chvili som vedel ze tu sestru by som chcel vidiet v mojej posteli. mocne ma to k nej tahalo, bohuzial aj ked sa na mna usmievala, povedala ze moja cesta tu konci. a stal tam diabol, v lavej ruke mal sexualne pokusenie, v pravej tiez. nebolo to sice to najlepsie co som zazil, ale casto sa mi sniva o tej sestricke.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiez mi nedavno chirurg strhaval necht z prstu na nohe. jeho sestra (v ambulancii, nie pokrvna) mi to desinfikovala, nechet odstranili, a v tej chvili som vedel ze tu sestru by som chcel vidiet v mojej posteli. mocne ma to k nej tahalo, bohuzial aj ked sa na mna usmievala, povedala ze moja cesta tu konci. a stal tam diabol, v lavej ruke mal sexualne pokusenie, v pravej tiez. nebolo to sice to najlepsie co som zazil, ale casto sa mi sniva o tej sestricke.

 

Trojka a na com si fical pred navstevov lekara? :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

a jeden skutočný zázrak, ďalšia plačúca ikona na Ukrajine :

 

V malej ukrajinskej dedinke sa vraj dejú zázraky. V izbe mladej dievčiny začala ikona Ježiša Krista plakať. Tento zvláštny jav sa opakuje každý piatok. Z ikony vyteká záhadný olej, ktorý cirkev pokladá za myro. Veriaci veria, že sa tu uzdravilo už množstvo chorých. Aj ženy, ktoré roky nemohli otehotnieť, teraz čakajú bábätká...

Dievča z Ukrajiny, ktorému ikona patrí dokáže čítať myšlienky a má prorocké sny

"Ja som veľmi silno plakala, dívala som sa na ikonku a prosila som Boha. Prepáč, nám všetko, čo sme zhrešili," hovorí Miroslava. Zrazu sa však na ikone objavila rosa a potom začal vytekať voňavý olej, ktorý sa nazýva myro. Po celom dome sa šírila vôňa ako v kostole.

 

"Ja som takto sedela a modlila sa, moje lakte sa zdvihli zo stola a vzniesla som sa do vzduchu," hovorí Miroslava. "Dieťa, nikomu to nehovor, lebo si o nás budú myslieť, že sme nenormálni," dopĺňa ju babka.

 

Ikonu sa rozhodli ukázať miestnemu kňazovi. Chýr o tejto nezvyčajnej udalosti sa rýchlo rozšíril po celej Ukrajine. Do dediny začali prichádzať masy ľudí. "Na deň som prijímala 800 ľudí, 800 aj viac," hovorí Miroslava.

 

Cirkev dala ikonu na expertízu a nakoniec oficiálne uznala, že nejde o podvod. Preto sa rozhodli umiestniť ju v miestnej cerkvi. V momente, keď ju kňaz bral z Mirkinej izby, dievča sa rozplakalo. V tej istej chvíli začalo z ikony vytekať obrovské množstvo oleja.

viera tvoja ťa uzdravila ... to nie je len plačúca ikona, to sú minimálne dva rôzne zázraky. s levitáciou aspoň tri.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Možno ani otázka prítomnosti či neprítomnosti mimozemských civilizácií na Zemi nevyvoláva také rozporuplné názory , prípadne aj emócie, ako otázky zjavení a zázrakov.

 

Vždy keď som mal možnosť, som si veľmi podrobne prečítal všetky dostupné informácie týkajúce sa týchto prípadov. Momentálne mi prichádzajú na rozum zaujímavé zjavenia v Medžugorí, ktoré sa začali v roku 1981 a chudáci mladí ľudia Ivan, Marija, Ivanka, Mirjana, Jakov, Vicka boli vystavení psychickému nátlaku nielen zo strany štátnych úradov ale aj zo strany cirkvi.

 

V českej knihe od Františka Mráčka vydanej r.1991 je veľa podrobností a niektoré zaujímavejšie z nich podrobnejšie niekedy neskôr rozoberiem. Nezdieľam všetky názory Františka Mráčka na túto záležitosť, ale fakty, ktoré zozbieral sú veľmi pozoruhodné a čiastočne zapadajú zvláštnej, možno trochu bizarnej mozaiky, ktorá sa mi načrtáva po poznaní aj iných podobných prípadov . Po prečítaní knihy som ani trochu nepochyboval, že títo mladí ľudia skutočne zažívali veľmi zvláštne stavy v akomsi druhu hypnózy či tranzu, kedy sa rozprávali s veľmi krásnou ženskou bytosťou. Bytosť videli len spomenutí mladí ľudia a okolostojaci nevideli nič. Aj keď raz jedna žena, ktorá bytosť nevidela, pocítila jej prítomnosť, keď jedna z vizionárok jej vzala ruku a dotkla sa ňou plášťa bytosti. Krásna ženská bytosť pripomínala okrem iného, aby muslimovia, pravoslávni a katolíci sa snažili o vzájomné dobré vzťahy. Zjavenie načrtávalo dokonca možnosť nepokojov, ktoré neskôr skutočne prepukli. (Kniha Františka Mráčka obsahuje zopár takýchto rozhovorov, ktoré priznám sa, zanechali vo mne dosť rozpačitý dojem. Bytosť z inej dimenzie sa snažila asi hovoriť jazykom, aký je bežný v cirkvách, ktorý niekedy "píli" uši tým, ktorí takýmto spôsobom nerozmýšľajú. Alebo mala na to nejaký iný dôvod. Napriek snahe, rozbroje a vraždenie v Juhoslávii prepuklo neskôr plnou silou. Ľudská agresivita, fanatizmus zvíťazili nad jemným nabádaním k mieru a modleniu sa od bytostí z nejakej inej dimenzie.)

 

Spomínam si, že ma veľmi zamrzelo, keď jeden slovenský kňaz okolo roku 1991 sa opovržlivo vyjadril o Vicke niečo v tom zmysle že podvádza. To je paradox. Ja, čo nechodím bosý, ako niektorí ľudia na miesta podobných zjavení a neudieram čelom o zem, tak som schopný týmto vizionárom uveriť a ten čo by sa mal seriózne s vecou najprv zoznámiť, ubližuje nevinným mladým ľuďom, ktorý sa stali akýmsi nástrojom "vyšších" síl. Dnes má ten kňaz už iný názor, keď aj cirkevná vrchnosť zmenila názor.

Napriek tomu, že nepochybujem o podobných zjaveniach a som presvedčený že prevažná väčšina vizionárov aj pri rôznych zjaveniach na Slovensku, napríklad v Turzovke, Litmanovej nič neklamala, tak zmysel týchto zjavení je aspoň pre mňa málo presvedčivý.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

NIEKTORÉ ZVLÁŠTNE ÚKAZY A ZÁŽITKY

 

ktoré popisuje František Mráček vo svojej knihe "Medžugorje 1 "

 

"Dňa 2.(srpna) augusta 1981 došlo k inému javu. V dobe, keď sa Matka Božia zjavila vizionárom, bolo možné pozorovať zvláštnu hru slnka. Slnko (akoby) rotovalo a potom sa z neho oddelil svetelný prstenec a blížil sa k zemi. Slnko sa začalo pohupovať sem a tam. Potom z neho začalo vystupovať niečo ako balóny, ktoré vietor potom "rozhoupal" a zniesol k Medžugorju. Bolo to nádherné a desivé . . ."

 

František Mráček popisuje veľmi podrobne zjavenia od 25.(června) júna 1981 do 2.(července) júla, čiže 9 dní za sebou.

Popíšem krátko 2. deň:

 

Po 17. hodine sa vybrali deti: Ivanka, Mirjana a Vicka znovu pod kopec Crnicu, kde videli zjavenie predošlý deň. Keď prichádzali na rozcestie,cez celé nebo sa silne zablyslo a Ivanka uvidela prvá Pannu Máriu. Potom ju zbadali Vicka a Mirjana.

Vicka utekala naspäť zavolať ešte Mariju, malého Jakova a Ivana. Keď boli všetci spolu, všimli si, že zjavenie na nich kýva rukou. Pochopili, že majú ísť nahor. Rozbehli sa do prudkého kopca. Mali pocit akoby ich niečo nieslo, nevnímali tŕnie ani skaly. Zablysnutie spozorovali i ľudia v dedine a za deťmi prišlo 15 dospelých.

 

Hore bola Panna Mária medzi tromi kríkmi kúsok nad zemou, akoby stála na nejakom žiariacom obláčiku. Deti sa zastavili asi 3 metre od nej, padli na kolená a vnímali to ako fantastickú krásu. Padli na kolená, z očí im išli slzy, nemohli sa ovládať, nevnímali čas. Potom na miesto prišli ďalší ľudia. Deti sa rozhodli pomodliť sa pár modlitieb ktoré vedeli (neboli žiadni svätuškári, dokonca ich niektorí podozrievali, že chodia za dedinu fajčiť nejaké drogy). Panna Mária sa pritom na nich milo usmievala. Potom sa Ivanka spýtala, ako to dopadlo s jej mamičkou, ktorá jej nedávno zomrela. Panna Mária odpovedala, že sa má dobre, aby si nerobila starosti. Túto odpoveď . Marija a Jakov túto odpoveď nepočuli.

 

Mirjana požiadala potom Pannu Máriu o nejaký dôkaz, že zjavenie je "pravé", ale na túto otázku zjavenie nijako nereagovalo. Na otázku, či príde opäť, kývlo zjavenie, ktoré vizionári označili ako "Gospa" (Panna Mária), súhlasne hlavou. Nakoniec im povedala: "Buďte s Bohom, anjeli moji" a odišla.

 

Deti mali pocit, že normálne rozprávali počas zjavenia, ale okolostojaci dospelí ich presvedčili (ktorí nič nevideli ani nepočuli), že iba bezhlasne pohybovali ústami. Keď sa potom Mirjana pozrela na svoje hodinky, ručičky boli v normálnej polohe, ale ciferník bol z neznámych dôvodov otočený o 180°. . .

 

A ďalších záhad je tu neúrekom, medzi nimi aj prípady spontánneho vyliečenia.

Zdá sa, že existujú na tomto svete javy, kedy aj pán Ocama urobí lepšie, ak zanesie svoju brutálnu britvu radšej potichu domov . . . .

 

Na nasledujúcich snímkach sú spomínaní vizionári. Ale pohľad na nich ma nenapĺňa nejakým zvláštnym pocitom nadšenia, skôr je mi ich ľúto, že musia plniť takúto nie moc vďačnú úlohu. Ale to je len môj subjektívny názor, oni to možno vnímajú inakšie.

.

post-2678-0-10707000-1357669787_thumb.jpg

 

post-2678-0-30460200-1357669797_thumb.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Natrafil som nedávno kdesi na informáciu ( pre citlivejšie povahy pripomínam, že neviem, či bola vedecky overovaná :) ), že keď doplávali Kolumbove lode na Kubu, tak ich domorodci jednoducho nevideli. Zdôvodňuje sa to tým, že s takými objektmi sa ešte predtým nestretli. Až keď nejaký šaman si tento zrakový vnem lepšie uvedomil a podal vysvetlenie, uvedomili si to aj ostatní a lode až potom videli.

 

Inakšie povedané, človek je schopný pochopiť toľko javov a úkazov, koľko mu to jeho myseľ umožní.

 

Tento psychologický úkaz môžem potvrdiť aj na sebe aj na ľuďoch v mojom okolí.

Prekvapilo ma raz, že keď som predložil knihu od Georga Adamského : „Uvnitř vesmírných lodí“ jednému vzdelanému učiteľovi, tak ten „nevidel“ tam perfektné snímky asi kilometer dlhých materských lodí a ešte lepšie snímky malých „tanierov“ a nechápavo s odmietnutím knižku odložil. To ma prekvapilo, ale momentálne si uvedomujem, že v minulom storočí som bol presne taký istý.

 

Okolo roku 1990 som sa už veľmi zaujímal o „neznáme lietajúce objekty“ a často som chodieval do Ostravy, ktorú som považoval za „knižný raj“ v tomto smere.

 

Pamätám si ako dnes, že sa mi dostali tam do rúk dve knihy:

George Adamski : Uvnitř vesmírných lodí a

Giorgio Dibitonto: Andělé v hvězdných lodích

 

Po krátkom nahliadnutí do prvej knihy som ju odložil s tým, že Adamski bol označený kedysi niekým za podvodníka. Druhú knihu som odložil doslova s odporom. Už len kombinácia „anjeli“ a „kozmická loď“ vyvolala u mňa ako „pravoverného ufológa“ hrôzu, čo si to tí ľudia nenavymýšľajú .

 

Po mnohých rokoch som si uvedomil, že to netreba hneď jednoznačne odmietnuť a až po prečítaní si treba utvoriť vlastný názor. Že sa netreba hneď spoľahnúť sa na skeptikov, ktorí ako jediní na tomto svete majú dobre fungujúci mozog a názory ostatných sú bullshit.

Na jednej strane sa taký skeptik rozhorčuje, prečo sú všetky fotografie UFO také nejasné a keď niekto predloží perfektné fotografie, tak je určite podvodník.

 

Potom som po dlhých rokoch natrafil na prvú knihu v kníhkupectve v Ružomberku a druhú v Brne a okamžite som si ich kúpil. Zvlášť „šokujúca“by mohla byť pre prípadného čitateľa druhá kniha. Tam je čitateľ postavený pred fakt, či má uveriť, že Giorgio Dibitonto stretol na prechádzke v prímorskom talianskom meste človeka oblečeného v peknom obleku o ktorom píše biblia a ktorý je dokonca namaľovaný na peknom obraze od Gustáva Dorré.

 

Nejdem to podrobne rozvádzať, pretože nechcem, aby niekomu v tento pekný nedeľný oddychový čas stúpol krvný tlak a musel by „rozdrviť na prach“ môj príspevok. :)

 

Uvediem ale druhý prípad, ktorý tiež nebude pre každého stráviteľný, kde sa reštaurátorovi Károly Ligetimu zjavila Panna Mária. Treba ale povedať, že zjavenie o sebe obvykle netvrdí, že je Panna Mária, ale „Nepoškvrnená čistota“ prípadne „Kráľovná vesmíru“. Iste je to tvrdenie prinajmenšom neskromné, aj keď sa javí, že vesmírov môže existovať veľa. Kniha od Giorgia Dibitonta naznačuje, o čo asi ide, ale nemôžem to povedať, lebo by sa mohli nahnevať na mňa zas veriaci, hoci vinný by prípadne mohol byť Dibitonto. -_-

 

Reštaurátor Károly Ligeti hovorí :

 

" Dňa 3.septembra 1989 som pracoval ako obvykle. Reštauroval som hlavný oltár kostola v obci Karacsond. Pretože som už takmer dokončil reštaurovanie jedného obrazu, požiadal som taxikára, ktorý ma doviezol do Karacsondu, aby urobil niekoľko fotografií. Ja som zatiaľ stál na lešení.

Keď som sa obrátil k hlavnému oltáru, všimol som si ženskú postavu, okolo ktorej bol veniec lúčov akoby zo svetla. Zdalo sa, že má ruku položenú na ramene dieťaťa. V kostole boli aj iní ľudia, ale nikto nič nevidel. Našťastie, bola v tej chvíli urobená fotografia, ktorá moje slová potvrdzuje. Postavy obklopené svetlom, Panna Mária a Jezuliatko.

Ťažko opísať, aké pocity ma zaplavili. Priamo na mňa prúdila rýdza dokonalosť a žiariaca večnosť.

Vedel som, že na tom mieste nestojí žiadna socha, ale tušil som, že mi to nikto nebude veriť. Preto som bol šťastný, keď som uvidel túto fotografiu. Táto skúsenosť mi dala veľkú silu pre zbytok môjho života."

 

V kostoloch nie sú sochy, ktoré by sa takémuto zjaveniu podobali. Na origináli fotografie je aj Ligeti, ale nevidieť ho dobre, lebo stojí prakticky v tme na vyššom podlaží lešenia, ktoré nie je na tomto výreze z fotky zobrazené. Fotografia zjavenia je zrejme preexponovaná , preto nevidieť napríklad črty tváre zjavenia, alebo iné detaily, ktoré videl Ligety.

 

. . .

post-2678-0-83566100-1358707647_thumb.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Natrafil som nedávno kdesi na informáciu ( pre citlivejšie povahy pripomínam, že neviem, či bola vedecky overovaná :) ), že keď doplávali Kolumbove lode na Kubu, tak ich domorodci jednoducho nevideli. Zdôvodňuje sa to tým, že s takými objektmi sa ešte predtým nestretli. Až keď nejaký šaman si tento zrakový vnem lepšie uvedomil a podal vysvetlenie, uvedomili si to aj ostatní a lode až potom videli.

 

Europania plavali po celom svete a zo svojho pohladu "objavovali" stovky a tisicky neznamych miest a ich obyvatelov. Podla existujucich zaznamov uplne vsade oni videli miestnych domorodcov a miestni domorodci videli cestovatelov.

 

Navyse to tvrdenie co si uviedol je logicka blbost, ale vazne. To by znamenalo, ze ak je nieco nove a nezname, tak to clovek nevnima a nevidi. Pricom cela historia je plna pripadov, ked ludia videli nieco nove a dovtedy nezname. Je to tak evidentna hlupost, ze nechapem, ako to vobec moze niekto napisat - a niekto iny to brat vazne.

 

Co sa tyka UFO - kym sa to drzi faktov, tak OK. Cim myslim aj nevysvetlitelne javy a pod. Ale akonahle sa tam objavia anjeli, alebo nejake hlboke posolstva, je to bullshit, prezentacia neuznanych samozvanych spasitelov ludstva, ktori brnkaju na zvysky krestanstva v nas. Nijaka ufologia, ale marketing agentov s vlaznym vzduchom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

páni, rozsiahla téma o UFO a spol. je hneď vedľa, heš tam ! http://forum.freespa...k/tema/861-ufo/

o Adamskom a spol. sme tam už písali a popísali, nemiešajme to až tak priveľmi, toto tu je trochu o inom.

 

zostaňme tu pri viere a zjaveniach a zázrakoch ... ďakujem.

 

---------

mimochodom ... fotky zjavení sú zvyčajne nejasné, prudko presvetlené čmuhy či náznaky postáv ... kým náhodné fotky duchov bývajú tmavé tiene, zjavenia na báze viery a zázrakov sú takmer vždy preexponované ... -_-

 

jeden prípad z rokov 1968 - 1971: pôvodne sa písalo o jednom zjavení Panny Márie nad egyptským koptským kostolom ... aj v starých, 30 - 40 ročných knihách sa objavuje tento údaj, že pri nejakej, neviem už akej sviatočnej príležitosti pozorovali a fotografovali tisíce ľudí nad kupolou zjavenie Panny Márie ...

aj v knihách, ktoré mám doma, je reprodukovaná takáto fotka :

 

post-3-0-86898500-1358795368.jpg

prípadne v niektorých táto:

 

post-3-0-30273300-1358795149.jpg

 

medzitým sa informácia zmenila, a stalo sa z toho viac pozorovaní medzi rokmi 1968 - 1971, a zrazu sa na nete objavila fotka takáto :

 

post-3-0-56070100-1358795234.jpg

 

keď ju ani jeden zo známych záhadológov nezaradil do svojich kníh, a vtedy, keď to celé bolo vysoko aktuálne, niečo tu bude asi škrípať, aspoň trochu :)

o storočie staršom a storočie a pol starom zjavení sú obšírnejšie informácie, aj z Fatimy, aj z Lúrd - zjavenie v Egypte bolo nedávno, tichučko je o ňom, tie státisíce očitých svedkov akosi zmizli a do kníh súčasníkov sa dostali biele fľaky, a zrazu pátram kvôli tejto téme po egyptskom zjavení, a ajhľa - priam postava aj s gloriolou ... a ešte k tomu s poletujúcou holubičkou ...

 

hm ... fotky som brala z tohto zdroja http://sagan.blog.cz...marie-v-zeitunu - tie prvé dve fotky sú staré a zrejme pôvodné, sú aj doma kdesi v knihách, viacerých, starých cca pár rokov po zjavení, prípadne ich prekladoch ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

 zázraky a viera

 verím na zázraky :) už aj to, že chodím na fórum je zázrak, ja  som zázrak,   okolo mňa sedí zázrak, vedľa v kancelárii pracuje zázrak,  vy ste zázrační ...

zázrak sa rodí   v našich srdciach..   kde prúdi energia, spriaznenosť, láska.. a je to jedno, či je to medzi kamarátmi, priateľmi, partnermi,  medzi rodičom  a dieťaťom , človekom a zvieraťom, človekom a prírodou .. zázraky sú reálne :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zázrak sa rodí   v našich srdciach..   kde prúdi energia, spriaznenosť, láska.. a je to jedno, či je to medzi kamarátmi, priateľmi, partnermi,  medzi rodičom  a dieťaťom , človekom a zvieraťom, človekom a prírodou .. zázraky sú reálne :)

 

Podľa môjho názoru nič z toho v pravom zmysle slova zázrak nie je ...

... je to iba vlastná viera v niečo, iba vnútorné presvedčenie človeka samého.

iskra, ja ti tvoje presvedčenie neberiem; beriem to tak, že si napísala IBA svoj názor.

 

Ale tak, ako si si ho napísala ty, svoj názor som napísala aj ja. :smile2:

Nemám chuť hádať sa a o tomto debatovať "do nemoty",

napísala som IBA svoj názor, a ten je a zostane  nemenný.

Nikomu ho nevnucujem!

 

Zázrak :smile2:

http://sk.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1zrak

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov