Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2010)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tak a už máme aj po zaujímavej kvalifikácií - jedna z tých najzaujímavejších aké som kedy videl! Pole-Position napokon pre Marka Webbera, ktorý ako jediný nasadil do záverečnej časti Intermediumky (prechodné pneu) a týmto riskantným krokom riskoval síce všetko, ale napokon získal maximum! Je to jeho 2. pole-position v kariére, tú prvú minulý rok v Nurburgringu pretavil na svoje 1.víťazstvo v kariére! :lol: Nebol by som proti, keby vyhral aj zajtra.

Zajtra to bude skvelá GP. Predpoveď počasia by mala byť podobná ako dneska, tak v jediné čo dúfam je že GP potom neprerušia červenými vlajkami (tak ako minulý rok). Teším sa na to ako sa zozadu budú prebíjať obe Ferrari a oba McLareny, ktoré to dneska opäť raz pretaktizovali (alebo majú fakt mizerných meteorológov?) ... štartové pole je poriadne pomiešané - najlepšiu východiskovú pozíciu majú Red Bully, ktoré skončili v TOP3 - ale najlepšie východiskové pozície mali aj minulý týždeň a všetci vieme ako to dopadlo. Iste ich bude ohrozovať Nico Rosberg, ktorý vyzerá byť veľmi silný. Aj Sutil sa zase ukázal, a aj oba Williamsy to majú po kvalifikáciach schopne rozohrané. Uvidíme - zajtra si sľubujem hlavne skvelú a atraktívnu napínavú GP - karty sú rozdané veľmi zaujímavo a tipovať víťaza je doslova nemožné :)

Zverejnené

Results: Petronas Malaysian Grand Prix - RACE

• Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 1:33:48,412
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull) + 4,849
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) + 13,504
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault) + 18,589
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India) + 21,059
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) + 23,471
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari) + 27,068
  • Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren) + 37,918
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 1:10,602
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) + 1:13,399
  • Obrázok Obrázok Sébastien Buemi (Toro Rosso) + 1:18,938
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams) + 1 lap
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) + 2 laps
  • Obrázok Obrázok Lucas di Grassi (Virgin) + 3 laps
  • Obrázok Obrázok Karun Chandhok (HRT) + 3 laps
  • Obrázok Obrázok Bruno Senna (HRT) + 4 laps
  • Obrázok Obrázok Jarno Trulli (Lotus) + 5 laps
  • Obrázok Obrázok Heikki Kovalainen (Lotus)
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault)
  • Obrázok Obrázok Vitantonio Liuzzi (Force India)
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes)
  • Obrázok Obrázok Kamui Kobayashi (Sauber)
  • Obrázok Obrázok Timo Glock (Virgin)
  • Obrázok Obrázok Pedro de la Rosa (Sauber)
Zverejnené

Priebežné poradie pohára jazdcov (3/19)

• Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari) - 39
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) - 37
  • Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 37
  • Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren) - 35
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) - 35
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 31
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault) - 30
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 24
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India) - 10
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes) - 9
  • Obrázok Obrázok Vitantonio Liuzzi (Force India) - 8
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams) - 5
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 2
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) - 1

Priebežné poradie pohára konštruktérov (3/19)

• Obrázok Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 76
  • Obrázok Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 66
  • Obrázok Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 61
  • Obrázok Obrázok Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 44
  • Obrázok Obrázok Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 30
  • Obrázok Obrázok Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 18
  • Obrázok Obrázok AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 6
  • Obrázok Obrázok Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 2
Zverejnené

Aká nuda??? No podľa mňa to nuda určite nebola, neviem čo ľudia čakajú od GP. Som bol mierne sklamaný, že nakoniec neprišiel ten dážď sľubovaný. Ale Vettel sa konečne dočkal, a veruže zaslúžene - skvelý štart a potom už len plynulá a takmer bezchybná jazda. A double Red Bull podčiarkol Mark Webber. No a pre Mercedes prvé pódium sezóny - Nico Rosberg, škoda že hneď na začiatku stratil na Red Bully a potom už sa musel uspokojiť aj s týmto. Pekné výkony aj Kubica a Sutil. Hlavné divadlo predvádzali teda McLareny a Ferrari, ktoré sa pekne prebili až na body... Hlavne Hamilton už od začiatku riadne zametal so súpermi, ale tie jeho asi 4 bloky na rovinke na Petrova - ja že sa za to dáva Drive Through penalty - to som nepochopil ako asi 4x spravil blok do protipohybu Petrova. Isté je to, že McLareny strácali na rovinkách - preto sa nedarilo Hamiltonovi dostať cez Sutila, a aj Button mal čo robiť aby za sebou držal obe Ferrari. Nando 2 kolá pred koncom prišiel o motor, škoda toho. Škoda že technické problémy vyradili Petrova a Liuzziho - mali to pekne rozbehnuté! A prvé body v F1 vybojovali mladučkí jazdci - aj Jaime aj Nico - tak gratulujem chalpcom. A toto bola nuda? Podľa mňa to bola jedna z tých lepšie pozerateľných GP a na trati sa dialo veľa zaujímavého!!!

3 GP = traja rôzny víťazi z troch rôznych teamov, paradoxne pohár jazdcov vedie ten čo ešte nevyhral - Felipe Massa. Ani raz nevyhral jazdec, ktorý štartoval z Pole-Position... Rozdiel medzi TOP5 = 4 body, táto sezóna vyzerá veľmi schopne. A to som sa bál, že kvôli tomuto novému bodovaniu už budú po pár GP totálne rozdieli! Navrch má Red Bull, uvidíme ako im to pôjde ďalej...

Zverejnené

No, ja som sa rozhodne nenudil, monún síce neprišiel, ale boli to solídne preteky - Vettelov skvelý štrat, famózny Lewis (a má riadne gule!...i keď s Petrovom to prehnal, ale nevadí), Alonsova jazda s dodrbanou prevodovkou, dravosť Toro Rosso...nebola to GP storočia, to je jasné...ale ja som bol spokojný :lol:...ale i napriek tomu predbiehanie je stále problémom, keď daný jazdec nie je aspoň o 1.5 sec rýchlejší...

Zverejnené

no veru, nečakal som že Toro Rosso bude takto bojovať s Williamsami, sa ukázali v celkom dobrom svetle. Inak Rubinho mal zase smolu na štarte - zdá sa mi to, alebo on máva problémy sa odlepiť zo štartu pernamentne ... sa mi to zdá až príliš často. A súhlasím, solídna GP ... od nudy to malo ďaleko. Nudná GP je až vtedy, keď si poviem že keď si odbehnem na WC tak nič nezmeškám :lol: Teraz som to musel držať pomerne dlho :) Už som si povedal že prejde Felipe cez Buttona a pôjdem, a hneď zrazu tam bol Nando :) ... no ešteže ma neroztrhlo hh

Zverejnené

Neboli to zlé preteky, pozeral som až od 19. kola, čo robili tí mantáci z Williamsu že sa tak prepadli? A čo je to za tím BMW Sauber Ferrari? To je nejaký hybrid?

Zverejnené

A čo je to za tím BMW Sauber Ferrari? To je nejaký hybrid?

Žiadny hybrid. Proste BMW odišlo zo sveta F1 a Peter Sauber odkúpil team späť do svojich rúk. Takže oficiálny názov odkúpeného teamu znel BMW Sauber F1 Team, oficiálne už bola podaná žiadosť na zmenu názvu na Team Sauber F1 resp. Sauber Motorsport. Ešte to všetci neschválili, takže stále po oficiálnej stránke sú BMW Sabuer, ale automobilka BMW už s týmto teamom nemá nič spoločné...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Chinese Grand Prix - GP CHINA 2010

Obrázok Obrázok

Program GP China 2010:

Piatok - 16.4.2010

1st Free Practice: 4:00 - 5:30

2nd Free Practice: 8:00 - 9:30

Sobota - 17.4.2010

3rd Free Practice: 5:00 - 6:00

Qualifying: 8:00

Nedeľa - 18.4.2010

RACE: 9:00

Základné info o GP:

Oficiálny názov: VII Sinopec Chinese Grand Prix

Okruh: Shanghai International Circuit

Umiestnenie: Shanghai, China

Počet kôl: 56

Dĺžka kola: 5,451 km

Dĺžka závodu: 305,066 km

GP China 2009:

Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)

Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)

Najrýchlejšie kolo: Rubens Barrichello (Brawn)

Podium: 1. Vettel / 2. Webber / 3. Button

Obrázok

Zverejnené

super

o 05:00 vstávam na vlak,

tak bude aspoň čo pozerať

Zverejnené

Tak a máme po oboch piatkových voľných tréningoch. Najviac sa darilo McLarenom a Mercedesom, ktoré v oboch FP obsadili kompletnú TOP4. FP1 vyhral Button, a v FP2 bol najrýchlejší Hamilton. Dobre sú na tom aj Red Bully, Renaulty a Ferrari. Uvidíme kto bude miešať karty v kvalifikácií a hlavne komu sa bude dariť najviac v pretekoch.

FP1 prinieslo kurióznu nehodu Sebastiena Buemiho, ktorého nepekne zradilo zavesenie kolies a úplne nečakane na konci rovinky mu odpálilo obe predné kolesá a jeho neovládateľný monopost už smeroval prudko do bariér. Buemi je podľa všetkého v poriadku, ale tá nehoda bola dosť nepekná a hlavne nečakaná:

http://www.youtube.com/watch?v=84-egMy9GTM

Zverejnené

Results: Chinese Grand Prix - QUALIFICATION

• Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull)
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari)
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes)
  • Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren)
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren)
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari)
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault)
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes)
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India)
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams)
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso)
  • Obrázok Obrázok Sébastien Buemi (Toro Rosso)
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault)
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams)
  • Obrázok Obrázok Jarno Trulli (Lotus)
  • Obrázok Obrázok Heikki Kovalainen (Lotus)
  • Obrázok Obrázok Lucas di Grassi (Virgin)
  • Obrázok Obrázok Bruno Senna (HRT)
  • Obrázok Obrázok Karun Chandhok (HRT)
Zverejnené

Tak a je to ... ďalšia kvalifikácia za nami. Opäť Red Bully zažiarili, a aj vo 4. GP majú Pole-Position - Vettel z toho 3x, a Webber raz. Red Bull uchmatlo celý prvý rad a zajtra budú opäť favoriti. Za nimi 2.rad vyplnili Alonso a Rosberg, a McLareny mňa osobne trochu sklamali - v tréningoch a úvodných častiach kvalifikácie boli na vrchole - a záverečná časť kvalifikácie až na 3.rad. Vedúci muž priebežného poradia Felipe Massa až na 7.mieste, tak uvidíme či si to vedenie udrží - ale podľa mňa nie. Schumi až 5.rad, na úrovni Kubicu a Sutila, a do Q3 postúpil len tak tak o 0,050s!

Zajtra by malo pršať, tak to by bolo príma ... lebo sa obávam, že bez dažďu by to nebolo až také atraktívne. Síce sú tu možnosti na predbiehanie, ale aj tak. No uvidíme čo a ako to nakoniec bude. Ja verím, že nudiť sa nebudeme! :lol:

Zverejnené

ma tak vytaca, ze nie sme schopni dat formulu v priamom prenose... :lol:

Zverejnené

Ale veď na Trojke (STV3) to dávajú LIVE, či vy nemáte?

Zverejnené

jo, nasla som... :lol:

najskor som vstala o hodinu skor, potom som nadavala na to, ze to nikde nejde a teraz nadavam, ze ferdo je tlk... inak celkom zaujimave preteky.. :)

Zverejnené

Results: Chinese Grand Prix - RACE

• Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren) - 1:44:42,163
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) + 1,530
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) + 9,484
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) + 11,869
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault) + 22,213
  • Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) + 33,310
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault) + 47,600
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull) + 52,172
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari) + 57,796
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes) + 1:01,749
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India) + 1:02,874
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams) + 1:03,665
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 1:11,416
  • Obrázok Obrázok Heikki Kovalainen (Lotus) + 1 lap
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) + 1 lap
  • Obrázok Obrázok Bruno Senna (HRT) + 2 laps
  • Obrázok Obrázok Karun Chandhok (HRT) + 4 laps
  • Obrázok Obrázok Jarno Trulli (Lotus)
  • Obrázok Obrázok Lucas di Grassi (Virgin)
  • Obrázok Obrázok Sébastien Buemi (Toro Rosso)

Zatiaľ neoficiálne výsledky, podľa mňa sa ešte budú meniť (dúfam)

Zverejnené

Tak to sme dvaja ... ale inak celkom dobré preteky ... len škoda že ten Fernando to takto na začiatku pokazil

Zverejnené

Priebežné poradie pohára jazdcov (4/19)

• Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren) - 60
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) - 50
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) - 49
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 49
  • Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 45
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari) - 41
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault) - 40
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 28
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India) - 10
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes) - 10
  • Obrázok Obrázok Vitantonio Liuzzi (Force India) - 8
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault) - 6
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams) - 5
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 2
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) - 1

Priebežné poradie pohára konštruktérov (4/19)

• Obrázok Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 109
  • Obrázok Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 90
  • Obrázok Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 73
  • Obrázok Obrázok Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 60
  • Obrázok Obrázok Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 46
  • Obrázok Obrázok Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 18
  • Obrázok Obrázok AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 6
  • Obrázok Obrázok Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 2
Zverejnené

Tak ľudia, toto bola skvelá GP, ktorá mala v sebe všetko... :lol: a čo je najdôležitejšie pre mňa, Mclaren si odniesol double!! :) Jenson aj Lewis bol skvelí :)

Zverejnené

GP bola skvelá a zaujímavá ... Jenson to zvládol dokonale a víťazstvo mu právom patrí!

o ďalších veciach sa vyjadrím potom, keď budú výsledky oficiálne potvrdené

a keď piloti podajú svoje oficiálne vyhlásenia o dianí na trati ...

Zverejnené

Ako sa sezona pomalicky rozbieha, tak si neodpustim dve poznamky k temam, ktore zaznievali po konci minulej sezony a pred zaciatkom tejto.

Prvou temou bola kvalita Jensona, to bolo vsade kecov (nastastie na tomto fore menej) o tom, aky je to priemerny jazdec, ktory mal len to stastie, ze sa zviezol na dominancii Braun GP. A druhou temou bolo vydvihovanie Schumachera nad vsetkych ostatnych, dufam, ze aj tito ludia konecne pochopili, ze Michael je clovek a 3 roky mimo spicku este nikomu profesne nepomohlo. Trosku mi je luto, ze sa vratil, pred tromi rokmi odchadzal ako velikan a fenomen, bojim sa, ze potejto sezone odide ako sedy priemer pola.

Zverejnené

Tak áno, myslím si, že keby bol Jenson priemerný zaisto by tiul nevyhral...navyše porazil v Brawne Rubensa a Rubens je rozhodne veľmi kvalitným jazdcom...Jenson nie je ultrarýchly, je "len" veľmi rýchly, no strategicky patrrí medzi absolútnu elitu...a myslím si, že jeho dve víťazstvá ešte viac vyburcujú Lewisa, ktorý je dušou aj telom závodníkom :lol:

btw. výsledky by sa nemali meniť, Sebastian aj Lewis nedostali žiaden trest, akurát len napomenutie...a myslím si, že tak je to aj správne

Zverejnené

Tak už je to oficiálne :lol: Trochu som aj sklamaný ... LW zase napomenutie, ktoré nič nerieši - minule blokovanie Petrova, teraz toto (čo bol podľa mňa oveľa menší prehrešok), no opäť bez trestu. Škoda, tak trochu som dúfal, že mu dajú aspoň Penalty alebo niečo také. No musíme sa s tým teda zmieriť - aj keď je dobré že sa jazdí na trati a nerieši sa všetko až za zeleným stolom, ale tak niektorí by sa mohli kľudniť - a teraz nemám namysli len Lewisa, ale aj individuá z teamu HRT - dneska si to odniesol Jaime, ktorý mal pekne rozbehnutú GP, ale pri predbiehaní o kolo si o jedneho z týchto expertov rozbil predné krídlo! Ah jaj!!!

Inak celkom fajná GP, dážď hneď po pár minútach ... Jenson ostal prezieravo na trati a tento taktický krok mu priniesol víťazstvo, myslím že plne zaslúžené - výborná taktika, konzistentný výkon, málo chýb, pohodová jazda bez zbytočného tlačenia na pilu, navyše aj ako-tak šetril pneu - čo je vždy jeho veľké PLUS. Nemá taký agresívny štýl ako Lewis alebo Nando, tak pneu až tak netrpia a je to veľmi spoľahlivý a kvalitný jazdec. Dostal sa do vedenia poradia, a Lewisa opäť zdolal... Ale McLaren môže pekne oslavovať - po miernom sklamaní z kvalifikácie si to vynahradili v pretekoch a majú Double (po 2 a pol roku).

Pekné 3.miesto Nico Rosberg, škoda že ku koncu už nebol taký rýchly ... verím, že jeho víťazstvo v tejto sezóne ešte len príde - toto bolo 2.pódium po sebe. Nando zachránil pokazený začiatok - no nabudúce by aj mohol počkať na zhasnutie svetiel, inak by mal veľké šance bojovať aj o víťazstvo. V TOP5 aj Kubica - ďalší solídny výkon, aj keď to mal rozbehnuté ešte lepšie. Obrovské fiasko pre Red Bull - po double z kvalifikácie si to predstavovali iste lepšie ako 6.miesto pre Vettela a až 8. pre Webbera (ktorý mal dosť smolu pri reštarte, kde bol vytlačený mimo). Prvé body v kariére pre Petrova, ktorý sa konečne aj dostal do cieľu - a naozaj pekné výkony predvádza (a to som ho na začiatku sezóny trochu dosť odpisoval, tak beriem späť). Až 9. skončil Felipe - tomu dážď nesedí, čo bolo opäť vidno. Bez bodov skončil Sutil - škoda ho, veľmi som mu to prial, to isté aj Jaime - toho som už spomenul vyššie, a znovu moc vody nenamútili Williamsy - ktoré znovu nestačili na TOP10!

TOP10 uzatváral Schumi - tak sa k tomu vyjadrím aj čo písal Darkman. Podľa mňa urobil veľkú chybu, že sa vrátil do F1 - jednak prišiel o strašne veľa fanúšikov, ktorí ho v Itálií zbožňovali, ale prechodom k Mercedesu ich iste sklamal. No a jednak - odchádzal z F1 predtým ako hviezda, teraz sa vrátil ako nevýrazný jazdec a jeho povesť veru dosť utrpela týmto. Kto čakal víťazstvá, toho sa asi nedočká - nejaké pódium sa možno pritrafí... No to je asi môj názor na toto celé.

Najbližšie sme v Španielsku ... ale ešte nič neni isté, snáď nám popol z Európy odstúpi preč a tieto rozmary prírody neohrozia preteky v Barcelone, kde mnoho teamov chce prísť aj s novými vecami zo svojich dielní. Tak uvidíme ...

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov