aljak63 Zverejnené 3. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 3. Apríl, 2010 Tak a už máme aj po zaujímavej kvalifikácií - jedna z tých najzaujímavejších aké som kedy videl! Pole-Position napokon pre Marka Webbera, ktorý ako jediný nasadil do záverečnej časti Intermediumky (prechodné pneu) a týmto riskantným krokom riskoval síce všetko, ale napokon získal maximum! Je to jeho 2. pole-position v kariére, tú prvú minulý rok v Nurburgringu pretavil na svoje 1.víťazstvo v kariére! :lol: Nebol by som proti, keby vyhral aj zajtra. Zajtra to bude skvelá GP. Predpoveď počasia by mala byť podobná ako dneska, tak v jediné čo dúfam je že GP potom neprerušia červenými vlajkami (tak ako minulý rok). Teším sa na to ako sa zozadu budú prebíjať obe Ferrari a oba McLareny, ktoré to dneska opäť raz pretaktizovali (alebo majú fakt mizerných meteorológov?) ... štartové pole je poriadne pomiešané - najlepšiu východiskovú pozíciu majú Red Bully, ktoré skončili v TOP3 - ale najlepšie východiskové pozície mali aj minulý týždeň a všetci vieme ako to dopadlo. Iste ich bude ohrozovať Nico Rosberg, ktorý vyzerá byť veľmi silný. Aj Sutil sa zase ukázal, a aj oba Williamsy to majú po kvalifikáciach schopne rozohrané. Uvidíme - zajtra si sľubujem hlavne skvelú a atraktívnu napínavú GP - karty sú rozdané veľmi zaujímavo a tipovať víťaza je doslova nemožné :)
aljak63 Zverejnené 4. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 4. Apríl, 2010 Results: Petronas Malaysian Grand Prix - RACE Sebastian Vettel (Red Bull) - 1:33:48,412 Mark Webber (Red Bull) + 4,849 Nico Rosberg (Mercedes) + 13,504 Robert Kubica (Renault) + 18,589 Adrian Sutil (Force India) + 21,059 Lewis Hamilton (McLaren) + 23,471 Felipe Massa (Ferrari) + 27,068 Jenson Button (McLaren) + 37,918 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 1:10,602 Nico Hülkenberg (Williams) + 1:13,399 Sébastien Buemi (Toro Rosso) + 1:18,938 Rubens Barrichello (Williams) + 1 lap Fernando Alonso (Ferrari) + 2 laps Lucas di Grassi (Virgin) + 3 laps Karun Chandhok (HRT) + 3 laps Bruno Senna (HRT) + 4 laps Jarno Trulli (Lotus) + 5 laps Heikki Kovalainen (Lotus) Vitaly Petrov (Renault) Vitantonio Liuzzi (Force India) Michael Schumacher (Mercedes) Kamui Kobayashi (Sauber) Timo Glock (Virgin) Pedro de la Rosa (Sauber)
aljak63 Zverejnené 4. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 4. Apríl, 2010 Priebežné poradie pohára jazdcov (3/19) Felipe Massa (Ferrari) - 39 Fernando Alonso (Ferrari) - 37 Sebastian Vettel (Red Bull) - 37 Jenson Button (McLaren) - 35 Nico Rosberg (Mercedes) - 35 Lewis Hamilton (McLaren) - 31 Robert Kubica (Renault) - 30 Mark Webber (Red Bull) - 24 Adrian Sutil (Force India) - 10 Michael Schumacher (Mercedes) - 9 Vitantonio Liuzzi (Force India) - 8 Rubens Barrichello (Williams) - 5 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 2 Nico Hülkenberg (Williams) - 1 Priebežné poradie pohára konštruktérov (3/19) Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 76 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 66 Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 61 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 44 Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 30 Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 18 AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 6 Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 2
aljak63 Zverejnené 4. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 4. Apríl, 2010 Aká nuda??? No podľa mňa to nuda určite nebola, neviem čo ľudia čakajú od GP. Som bol mierne sklamaný, že nakoniec neprišiel ten dážď sľubovaný. Ale Vettel sa konečne dočkal, a veruže zaslúžene - skvelý štart a potom už len plynulá a takmer bezchybná jazda. A double Red Bull podčiarkol Mark Webber. No a pre Mercedes prvé pódium sezóny - Nico Rosberg, škoda že hneď na začiatku stratil na Red Bully a potom už sa musel uspokojiť aj s týmto. Pekné výkony aj Kubica a Sutil. Hlavné divadlo predvádzali teda McLareny a Ferrari, ktoré sa pekne prebili až na body... Hlavne Hamilton už od začiatku riadne zametal so súpermi, ale tie jeho asi 4 bloky na rovinke na Petrova - ja že sa za to dáva Drive Through penalty - to som nepochopil ako asi 4x spravil blok do protipohybu Petrova. Isté je to, že McLareny strácali na rovinkách - preto sa nedarilo Hamiltonovi dostať cez Sutila, a aj Button mal čo robiť aby za sebou držal obe Ferrari. Nando 2 kolá pred koncom prišiel o motor, škoda toho. Škoda že technické problémy vyradili Petrova a Liuzziho - mali to pekne rozbehnuté! A prvé body v F1 vybojovali mladučkí jazdci - aj Jaime aj Nico - tak gratulujem chalpcom. A toto bola nuda? Podľa mňa to bola jedna z tých lepšie pozerateľných GP a na trati sa dialo veľa zaujímavého!!! 3 GP = traja rôzny víťazi z troch rôznych teamov, paradoxne pohár jazdcov vedie ten čo ešte nevyhral - Felipe Massa. Ani raz nevyhral jazdec, ktorý štartoval z Pole-Position... Rozdiel medzi TOP5 = 4 body, táto sezóna vyzerá veľmi schopne. A to som sa bál, že kvôli tomuto novému bodovaniu už budú po pár GP totálne rozdieli! Navrch má Red Bull, uvidíme ako im to pôjde ďalej...
tiborco Zverejnené 4. Apríl, 2010 Zverejnené 4. Apríl, 2010 No, ja som sa rozhodne nenudil, monún síce neprišiel, ale boli to solídne preteky - Vettelov skvelý štrat, famózny Lewis (a má riadne gule!...i keď s Petrovom to prehnal, ale nevadí), Alonsova jazda s dodrbanou prevodovkou, dravosť Toro Rosso...nebola to GP storočia, to je jasné...ale ja som bol spokojný :lol:...ale i napriek tomu predbiehanie je stále problémom, keď daný jazdec nie je aspoň o 1.5 sec rýchlejší...
aljak63 Zverejnené 4. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 4. Apríl, 2010 no veru, nečakal som že Toro Rosso bude takto bojovať s Williamsami, sa ukázali v celkom dobrom svetle. Inak Rubinho mal zase smolu na štarte - zdá sa mi to, alebo on máva problémy sa odlepiť zo štartu pernamentne ... sa mi to zdá až príliš často. A súhlasím, solídna GP ... od nudy to malo ďaleko. Nudná GP je až vtedy, keď si poviem že keď si odbehnem na WC tak nič nezmeškám :lol: Teraz som to musel držať pomerne dlho :) Už som si povedal že prejde Felipe cez Buttona a pôjdem, a hneď zrazu tam bol Nando :) ... no ešteže ma neroztrhlo hh
Sniper Zverejnené 4. Apríl, 2010 Zverejnené 4. Apríl, 2010 Neboli to zlé preteky, pozeral som až od 19. kola, čo robili tí mantáci z Williamsu že sa tak prepadli? A čo je to za tím BMW Sauber Ferrari? To je nejaký hybrid?
aljak63 Zverejnené 4. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 4. Apríl, 2010 A čo je to za tím BMW Sauber Ferrari? To je nejaký hybrid? Žiadny hybrid. Proste BMW odišlo zo sveta F1 a Peter Sauber odkúpil team späť do svojich rúk. Takže oficiálny názov odkúpeného teamu znel BMW Sauber F1 Team, oficiálne už bola podaná žiadosť na zmenu názvu na Team Sauber F1 resp. Sauber Motorsport. Ešte to všetci neschválili, takže stále po oficiálnej stránke sú BMW Sabuer, ale automobilka BMW už s týmto teamom nemá nič spoločné...
aljak63 Zverejnené 15. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 15. Apríl, 2010 Chinese Grand Prix - GP CHINA 2010 Program GP China 2010: Piatok - 16.4.2010 1st Free Practice: 4:00 - 5:30 2nd Free Practice: 8:00 - 9:30 Sobota - 17.4.2010 3rd Free Practice: 5:00 - 6:00 Qualifying: 8:00 Nedeľa - 18.4.2010 RACE: 9:00 Základné info o GP: Oficiálny názov: VII Sinopec Chinese Grand Prix Okruh: Shanghai International Circuit Umiestnenie: Shanghai, China Počet kôl: 56 Dĺžka kola: 5,451 km Dĺžka závodu: 305,066 km GP China 2009: Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull) Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull) Najrýchlejšie kolo: Rubens Barrichello (Brawn) Podium: 1. Vettel / 2. Webber / 3. Button
tomassi Zverejnené 15. Apríl, 2010 Zverejnené 15. Apríl, 2010 super o 05:00 vstávam na vlak, tak bude aspoň čo pozerať
aljak63 Zverejnené 16. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 16. Apríl, 2010 Tak a máme po oboch piatkových voľných tréningoch. Najviac sa darilo McLarenom a Mercedesom, ktoré v oboch FP obsadili kompletnú TOP4. FP1 vyhral Button, a v FP2 bol najrýchlejší Hamilton. Dobre sú na tom aj Red Bully, Renaulty a Ferrari. Uvidíme kto bude miešať karty v kvalifikácií a hlavne komu sa bude dariť najviac v pretekoch. FP1 prinieslo kurióznu nehodu Sebastiena Buemiho, ktorého nepekne zradilo zavesenie kolies a úplne nečakane na konci rovinky mu odpálilo obe predné kolesá a jeho neovládateľný monopost už smeroval prudko do bariér. Buemi je podľa všetkého v poriadku, ale tá nehoda bola dosť nepekná a hlavne nečakaná: http://www.youtube.com/watch?v=84-egMy9GTM
aljak63 Zverejnené 17. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 17. Apríl, 2010 Results: Chinese Grand Prix - QUALIFICATION Sebastian Vettel (Red Bull) Mark Webber (Red Bull) Fernando Alonso (Ferrari) Nico Rosberg (Mercedes) Jenson Button (McLaren) Lewis Hamilton (McLaren) Felipe Massa (Ferrari) Robert Kubica (Renault) Michael Schumacher (Mercedes) Adrian Sutil (Force India) Rubens Barrichello (Williams) Jaime Alguersuari (Toro Rosso) Sébastien Buemi (Toro Rosso) Vitaly Petrov (Renault) Kamui Kobayashi (Sauber) Nico Hülkenberg (Williams) Pedro de la Rosa (Sauber) Vitantonio Liuzzi (Force India) Timo Glock (Virgin) Jarno Trulli (Lotus) Heikki Kovalainen (Lotus) Lucas di Grassi (Virgin) Bruno Senna (HRT) Karun Chandhok (HRT)
aljak63 Zverejnené 17. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 17. Apríl, 2010 Tak a je to ... ďalšia kvalifikácia za nami. Opäť Red Bully zažiarili, a aj vo 4. GP majú Pole-Position - Vettel z toho 3x, a Webber raz. Red Bull uchmatlo celý prvý rad a zajtra budú opäť favoriti. Za nimi 2.rad vyplnili Alonso a Rosberg, a McLareny mňa osobne trochu sklamali - v tréningoch a úvodných častiach kvalifikácie boli na vrchole - a záverečná časť kvalifikácie až na 3.rad. Vedúci muž priebežného poradia Felipe Massa až na 7.mieste, tak uvidíme či si to vedenie udrží - ale podľa mňa nie. Schumi až 5.rad, na úrovni Kubicu a Sutila, a do Q3 postúpil len tak tak o 0,050s! Zajtra by malo pršať, tak to by bolo príma ... lebo sa obávam, že bez dažďu by to nebolo až také atraktívne. Síce sú tu možnosti na predbiehanie, ale aj tak. No uvidíme čo a ako to nakoniec bude. Ja verím, že nudiť sa nebudeme! :lol:
pink Zverejnené 18. Apríl, 2010 Zverejnené 18. Apríl, 2010 ma tak vytaca, ze nie sme schopni dat formulu v priamom prenose... :lol:
aljak63 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 18. Apríl, 2010 Ale veď na Trojke (STV3) to dávajú LIVE, či vy nemáte?
pink Zverejnené 18. Apríl, 2010 Zverejnené 18. Apríl, 2010 jo, nasla som... :lol:najskor som vstala o hodinu skor, potom som nadavala na to, ze to nikde nejde a teraz nadavam, ze ferdo je tlk... inak celkom zaujimave preteky.. :)
aljak63 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 18. Apríl, 2010 Results: Chinese Grand Prix - RACE Jenson Button (McLaren) - 1:44:42,163 Lewis Hamilton (McLaren) + 1,530 Nico Rosberg (Mercedes) + 9,484 Fernando Alonso (Ferrari) + 11,869 Robert Kubica (Renault) + 22,213 Sebastian Vettel (Red Bull) + 33,310 Vitaly Petrov (Renault) + 47,600 Mark Webber (Red Bull) + 52,172 Felipe Massa (Ferrari) + 57,796 Michael Schumacher (Mercedes) + 1:01,749 Adrian Sutil (Force India) + 1:02,874 Rubens Barrichello (Williams) + 1:03,665 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 1:11,416 Heikki Kovalainen (Lotus) + 1 lap Nico Hülkenberg (Williams) + 1 lap Bruno Senna (HRT) + 2 laps Karun Chandhok (HRT) + 4 laps Jarno Trulli (Lotus) Lucas di Grassi (Virgin) Pedro de la Rosa (Sauber) Sébastien Buemi (Toro Rosso) Kamui Kobayashi (Sauber) Vitantonio Liuzzi (Force India) Timo Glock (Virgin) Zatiaľ neoficiálne výsledky, podľa mňa sa ešte budú meniť (dúfam)
lopata555 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Tak to sme dvaja ... ale inak celkom dobré preteky ... len škoda že ten Fernando to takto na začiatku pokazil
aljak63 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 18. Apríl, 2010 Priebežné poradie pohára jazdcov (4/19) Jenson Button (McLaren) - 60 Nico Rosberg (Mercedes) - 50 Fernando Alonso (Ferrari) - 49 Lewis Hamilton (McLaren) - 49 Sebastian Vettel (Red Bull) - 45 Felipe Massa (Ferrari) - 41 Robert Kubica (Renault) - 40 Mark Webber (Red Bull) - 28 Adrian Sutil (Force India) - 10 Michael Schumacher (Mercedes) - 10 Vitantonio Liuzzi (Force India) - 8 Vitaly Petrov (Renault) - 6 Rubens Barrichello (Williams) - 5 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 2 Nico Hülkenberg (Williams) - 1 Priebežné poradie pohára konštruktérov (4/19) Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 109 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 90 Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 73 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 60 Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 46 Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 18 AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 6 Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 2
tiborco Zverejnené 18. Apríl, 2010 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Tak ľudia, toto bola skvelá GP, ktorá mala v sebe všetko... :lol: a čo je najdôležitejšie pre mňa, Mclaren si odniesol double!! :) Jenson aj Lewis bol skvelí :)
aljak63 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 18. Apríl, 2010 GP bola skvelá a zaujímavá ... Jenson to zvládol dokonale a víťazstvo mu právom patrí! o ďalších veciach sa vyjadrím potom, keď budú výsledky oficiálne potvrdenéa keď piloti podajú svoje oficiálne vyhlásenia o dianí na trati ...
Darkman Zverejnené 18. Apríl, 2010 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Ako sa sezona pomalicky rozbieha, tak si neodpustim dve poznamky k temam, ktore zaznievali po konci minulej sezony a pred zaciatkom tejto.Prvou temou bola kvalita Jensona, to bolo vsade kecov (nastastie na tomto fore menej) o tom, aky je to priemerny jazdec, ktory mal len to stastie, ze sa zviezol na dominancii Braun GP. A druhou temou bolo vydvihovanie Schumachera nad vsetkych ostatnych, dufam, ze aj tito ludia konecne pochopili, ze Michael je clovek a 3 roky mimo spicku este nikomu profesne nepomohlo. Trosku mi je luto, ze sa vratil, pred tromi rokmi odchadzal ako velikan a fenomen, bojim sa, ze potejto sezone odide ako sedy priemer pola.
tiborco Zverejnené 18. Apríl, 2010 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Tak áno, myslím si, že keby bol Jenson priemerný zaisto by tiul nevyhral...navyše porazil v Brawne Rubensa a Rubens je rozhodne veľmi kvalitným jazdcom...Jenson nie je ultrarýchly, je "len" veľmi rýchly, no strategicky patrrí medzi absolútnu elitu...a myslím si, že jeho dve víťazstvá ešte viac vyburcujú Lewisa, ktorý je dušou aj telom závodníkom :lol: btw. výsledky by sa nemali meniť, Sebastian aj Lewis nedostali žiaden trest, akurát len napomenutie...a myslím si, že tak je to aj správne
aljak63 Zverejnené 18. Apríl, 2010 Autor Zverejnené 18. Apríl, 2010 Tak už je to oficiálne :lol: Trochu som aj sklamaný ... LW zase napomenutie, ktoré nič nerieši - minule blokovanie Petrova, teraz toto (čo bol podľa mňa oveľa menší prehrešok), no opäť bez trestu. Škoda, tak trochu som dúfal, že mu dajú aspoň Penalty alebo niečo také. No musíme sa s tým teda zmieriť - aj keď je dobré že sa jazdí na trati a nerieši sa všetko až za zeleným stolom, ale tak niektorí by sa mohli kľudniť - a teraz nemám namysli len Lewisa, ale aj individuá z teamu HRT - dneska si to odniesol Jaime, ktorý mal pekne rozbehnutú GP, ale pri predbiehaní o kolo si o jedneho z týchto expertov rozbil predné krídlo! Ah jaj!!! Inak celkom fajná GP, dážď hneď po pár minútach ... Jenson ostal prezieravo na trati a tento taktický krok mu priniesol víťazstvo, myslím že plne zaslúžené - výborná taktika, konzistentný výkon, málo chýb, pohodová jazda bez zbytočného tlačenia na pilu, navyše aj ako-tak šetril pneu - čo je vždy jeho veľké PLUS. Nemá taký agresívny štýl ako Lewis alebo Nando, tak pneu až tak netrpia a je to veľmi spoľahlivý a kvalitný jazdec. Dostal sa do vedenia poradia, a Lewisa opäť zdolal... Ale McLaren môže pekne oslavovať - po miernom sklamaní z kvalifikácie si to vynahradili v pretekoch a majú Double (po 2 a pol roku). Pekné 3.miesto Nico Rosberg, škoda že ku koncu už nebol taký rýchly ... verím, že jeho víťazstvo v tejto sezóne ešte len príde - toto bolo 2.pódium po sebe. Nando zachránil pokazený začiatok - no nabudúce by aj mohol počkať na zhasnutie svetiel, inak by mal veľké šance bojovať aj o víťazstvo. V TOP5 aj Kubica - ďalší solídny výkon, aj keď to mal rozbehnuté ešte lepšie. Obrovské fiasko pre Red Bull - po double z kvalifikácie si to predstavovali iste lepšie ako 6.miesto pre Vettela a až 8. pre Webbera (ktorý mal dosť smolu pri reštarte, kde bol vytlačený mimo). Prvé body v kariére pre Petrova, ktorý sa konečne aj dostal do cieľu - a naozaj pekné výkony predvádza (a to som ho na začiatku sezóny trochu dosť odpisoval, tak beriem späť). Až 9. skončil Felipe - tomu dážď nesedí, čo bolo opäť vidno. Bez bodov skončil Sutil - škoda ho, veľmi som mu to prial, to isté aj Jaime - toho som už spomenul vyššie, a znovu moc vody nenamútili Williamsy - ktoré znovu nestačili na TOP10! TOP10 uzatváral Schumi - tak sa k tomu vyjadrím aj čo písal Darkman. Podľa mňa urobil veľkú chybu, že sa vrátil do F1 - jednak prišiel o strašne veľa fanúšikov, ktorí ho v Itálií zbožňovali, ale prechodom k Mercedesu ich iste sklamal. No a jednak - odchádzal z F1 predtým ako hviezda, teraz sa vrátil ako nevýrazný jazdec a jeho povesť veru dosť utrpela týmto. Kto čakal víťazstvá, toho sa asi nedočká - nejaké pódium sa možno pritrafí... No to je asi môj názor na toto celé. Najbližšie sme v Španielsku ... ale ešte nič neni isté, snáď nám popol z Európy odstúpi preč a tieto rozmary prírody neohrozia preteky v Barcelone, kde mnoho teamov chce prísť aj s novými vecami zo svojich dielní. Tak uvidíme ...
Odporúčané príspevky