Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2010)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ok

nebol to podvod vo "veľkom štýle",

ale aj tak to bol podvod

pretože tímová réžia je oficiálne zakázaná

rukolapne dokázať nedá,

ale videl to každý

lopata

tu ide o to, že si ochotný ospravedlniť podvod

(boháč, kt. si niečo ukradne

výborný študent, kt. použije ťahák

. . .)

Alonso je vynikajúci jazdec - to je fakt

no vďaka tým bodom získal psychickú výhodu

či vo forme tlaku na súperov alebo k vlastnej pohode

odrátať všetky body Len týmu či aj jazdcom?

odpočítať tímu jasne - on je za to zodpovedný

jazdci s tým nemali spoločné nič

aj keď jazdili na zvýhodnených autách

im by som body ponechal,

už len z dôvodu, aby nemuseli pykať pre chyby iných

Zverejnené

odpočítať tímu jasne - on je za to zodpovedný

jazdci s tým nemali spoločné nič

aj keď jazdili na zvýhodnených autách

im by som body ponechal,

už len z dôvodu, aby nemuseli pykať pre chyby iných

No a tu je ten zádrhel, prečo teda nepovieš tiež že aby tým Ferrari nevyhral ale Alonso za to nemôže tak nech vyhrá ? Šak aj oni vyhrávali na "podvodnom" "aute" čiže to ako keby si povedal

teraz budem vravieť tvojím spôsobom že ak budeš trénovať tenistu 20 rokov a budeš mu vkuse dávať doping o ktorom nebude vedieť tak nech mu trofeje nechajú šak on je v tom nevine :) ... či to je už iné ?

Zverejnené

Nebol to podvod vo velkom style. Ferrari pochopilo, kto z ich jazdcov ma sancu na titul a ako tim sa rozhodlo urobit maximum preto, aby ten ich jazdec mal tu sancu co najvacsiu. Rozdeil medzi Massom a Alonsom je daleko vacsi ako medzi Hamiltonom a Buttonom, o Vettelovi a Webberovi ani nehovorim.

Alonso bol rychlejsi a Massa ho brzdil, to je fakt. Nebolo to druhe Rakusko, kde Barrichello nemal problem udrzat si Schumacherove tempo.

A Ferrari sa nikdy nehralo na nejaku rovnost svojich jazdcov, vzdy mal jasnu jednotku a jasnu dvojku.

Nebolo to, ze by poskodili niekomu z ineho timu, zvyhodnili Alonsa, pretoze bol a je lepsi jazdec a ma vacsiu pravdepodobnost doniest Ferrari dalsi jazdecky titul, co sa vkonecnom dosledku aj potvrdzuje.

Alonso je vynikajúci jazdec - to je fakt

no vďaka tým bodom získal psychickú výhodu

či vo forme tlaku na súperov alebo k vlastnej pohode

1)Alonso bol dlhodobo za Red Bullmi, a az v poslednych zavodoch sa mu podarilo dostat na celo priebezneho poradia. Tej psychickej vyhody z toho nemal moc.

2)Mi chces tvrdit, ze teraz, s 8bodovim naskokom ma Ferrari a Alonso nejaku pohodu a nieje pod tlakom? 8bodov je pri sucasnom bodovani nic a pred poslednou VC je Ferrari pod obrovskym tlakom, kedze Red Bully opat ukazali, ake su silne.

• Pridať bod 2
Zverejnené

konečne

super lopata, chválim

bez ohľadu na roky premlčanosti, b-vzorky a pod.

dopovaní športovci sú zodpovední za to ako sa stravujú

viď Kajo Beck

neviem, možno nájdem prípad,

keď odsúdili iba ošetrujúcich lekárov za pridávanie dopingu

zostaňme však tu

pozor neobhajujem ja vravím nech vyhrá o toľko bodov aby spomínané "podvodom" získané body boli zbytočné :)

ty vravíš, že ak vyhrá o 100 bodov

všetko je OK

ja vravím, že to podvádzanie nie je OK

a treba ho odsúdiť-penalizovať

dark

ok, berem

ale použili tímovú réžiu,

kt. je zakázaná

- iste sa lepšie cítiš,

keď Ti stačí ísť pred niekým

ako ho naháňať

- inak vo Ferrari som nevidel také súboje

aké sme mohli vidieť v RB, McL, . . .

ale to už je o inom

Zverejnené

ty vravíš, že ak vyhrá o 100 bodov

všetko je OK

ja vravím, že to podvádzanie nie je OK

a treba ho odsúdiť-penalizovať

neodpovedal si na celú časť mojej otázky takže ešte raz

No a tu je ten zádrhel, prečo teda nepovieš tiež že aby tým Ferrari nevyhral ale Alonso za to nemôže tak nech vyhrá ? Šak aj oni vyhrávali na "podvodnom" "aute"

Zverejnené

ale Alonso sa priamo podieľal na podvode-porušení pravidiel

• Odobrať bod 2
Zverejnené

takže podľa teba mal zastaviť nakrajnicu a počkať kým Massa sa rozhodne zase závodiť ?

Zverejnené

Cim sa podielal, ze ho predbehol? Rozkaz prisiel z boxov, nie od Alonsa. O takychto veciach rozhoduje niekto iny, nie Alonso.

Zverejnené

jednoducho nemal využiť tímovú réžiu

to, že Ferrari pragmatický využíva medzery v pravidlách

je ich šikovnosťou

(aj by som zamoralizoval, ale to si nechám do iných tém)

to, že pri tom tie pravidlá porušujú

je očividné a práve o to tu ide

nehrajme sa tu na to, že Alonso o tom nevedel

Zverejnené

tomassi

takže predsa len mal zastaviť na krajnici, vystupiť, zapáliť si a čakať ked Massa šlapne na plyn

Zverejnené

Ako ju nemal vyuzit? Zas tu nefantaziruj. Realne povedz, ako ju nemal vyuzit. Mal zabrzdit za Massom?

to, že Ferrari pragmatický využíva medzery v pravidlách

Kazdy vyuziva medzery v pravidlach. F-duct je diera v pravidlach, dvojity difuzor je diera v pravidlach...
Zverejnené

medzera,

ale nie priamo zakázaná, vlastne teraz už aj hej

mne je absolútne jedno ako by to spravil

proste výhodu o ktorej vedel nemal využiť

to, že mu to neviem odkázať

je vec druhá,

ale počínanie si ferrari ako aj Alonsove v F1

hovorí za seba

OffTopic

dark

mohol by si sem nakuknúť?

Zverejnené

takže zhrnutie, nevieš ako mal tomu zabrániť, nemôžeš mu to dokázať, ale vieš ....že výhodu nemal využiť

Zverejnené

Ďalšia zaujímavá GP za nami - a napokon boj o titul vyvrcholí až na poslednej GP (tak to má byť) ... V sobotu zahviezdil Nico Hulkenberg - skvelé, čo dokázal v kvalifikácií a jednoznačne porazil celé štartové pole, Williams boli na Pole-Position po vyše 5 rokoch (naposledy Nick Heidfeld na Nurburgingu´05), a monopost s motorom Cosworth štartoval z 1.pozície po vyše 11 rokoch (naposledy Rubens Barrichello za team Stewart na Magny-Cours´99). Pekné pozície si vyjazdili Red Bully, ktoré štartovali hneď za Nicom - z 2.miesta Vettel a z 3.miesta Webber, za nimi hneď 4. Hamilton a 5. Alonso - takže bojovníci o titul boli na štarte pekne na kope.

Podľa očakávaní sa Nico Hulkenberg vpredu dlho neudržal a postupne klesal, aj keď sa mi páčilo ako vzdoroval a nedal pozíciu len tak prenič zanič. Dúfam, že v budúcej sezóne Nico v F1 zotrvá ... talent očividne má (to už bolo vidno v GP2). Na mieste Franka Williamsa by som dal už preč Barrichella (aj keď stále vie podať pekné výkony), ale radšej by som vo Williamse videl Maldonada ... mať dvojicu Hulkenberg / Maldonado by podľa mňa nebolo odveci. Ale to už som odbočil od témy ...

Späť ku GP Brazílie... Red Bull zažiaril, po 4.krát v sezóne sa im podarilo vybojovať v double, pre Red Bull to bolo 8.víťazstvo v sezóne. Triumfoval Sebastian Vettel a zaknihoval si 4.víťazstvo v sezóne, a je späť v boji o titul (aj keď jeho pozícia je nesmierne ťažká). Na 2.mieste bol Mark Webber - pekne, stiahol Alonsa (v Brazílií skončil tretí) aspoň o 3 bodíky, ale stále stráca ešte 8, kiežby to Markovi vyšlo a napokon by sa v Abu Dhabí tešil z titulu práve on! To by bolo skvelé, a prajem mu to najviac zo všetkých. Red Bull si vďaka double v Brazílií už s istotou zaistil Pohár konštruktérov - a v ich 6.sezóne v F1 sa im podarilo vybojovať túto trofej.

Čo sa týka tej teamovej réžie ... Nie som jej obhajcom, ale zároveň ju ani hrubo neodsudzujem. F1 nieje len súboj jednotlivcov, ale aj teamov, a je podľa mňa logické, že teamoví kolegovia si aj pomáhajú, keď je to potrebné a nepôjdu zbytočne do boja (aj keď sú aj výnimky - viď Red Bull v Turecku). Ak bude v Abu Dhabí poradie 1. Vettel, 2. Webber a 3. Alonso - podľa mňa by bolo logické aby si Red Bully vymenili pozície, aj keby bol Vettel rýchlejší - lebo nechať si ujsť titul len tak prenič-zanič by nebolo zrovna v pohode. Teamová réžia tu vždy bola, je, a aj bude! Niektorí ju praktizujú nenápadne počas zastávok v boxoch, Ferrari to bohužiaľ spravilo príliš okato - nepáčilo sa mi to, bolo mi ľúto Massu, ale Nando bol naozaj rýchlejší a vo Ferrari nechceli radšej nič riskovať. Napokon im tento krok môže vyhrať titul pre Nanda - ľudia to isto budú odsudzovať, ja by som titul síce radšej videl u Webbera, ale proti Alonsovi nič nemám. Ale teamovú réžiu prirovnávať k dopingu? - To už mi príde fakt moc ...

V Abu Dhabí sa rozhodne, šancu majú ešte 4 jazdci, aj keď Hamilton je riadne pozadu, ale všetko môže zamiesť "motorová lotéria" - takže ešte je všetko otvorené. Minuly rok na tejto GP kraľovali Red Bully - trať im sedí, takže bude to ešte všetko poriadne dramatické. Poradie isto budú miešať aj McLareny, minulý rok tu štartoval Lewis z PP, pre problémy s brzdami vtedy nedošiel.

Priebežné poradie pohára jazdcov (18/19)

• Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) - 246
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 238
  • Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 231
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 222
  • Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren) - 199
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari) - 143
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) - 130
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault) - 126
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes) - 72
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams) - 47
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India) - 47
  • Obrázok Obrázok Kamui Kobayashi (Sauber) - 32
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) - 22
  • Obrázok Obrázok Vitantonio Liuzzi (Force India) - 21
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault) - 19
  • Obrázok Obrázok Sébastien Buemi (Toro Rosso) - 8
  • Obrázok Obrázok Pedro de la Rosa (Sauber) - 6
  • Obrázok Obrázok Nick Heidfeld (Sauber) - 6
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 3

Priebežné poradie pohára konštruktérov (18/19)

• Obrázok Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 469
  • Obrázok Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 421
  • Obrázok Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 389
  • Obrázok Obrázok Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 202
  • Obrázok Obrázok Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 145
  • Obrázok Obrázok AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 69
  • Obrázok Obrázok Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 68
  • Obrázok Obrázok Sauber Motorsport (de la Rosa / Kobayashi / Heidfeld) - 44
  • Obrázok Obrázok Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 11
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix - GP ABU DHABI 2010

Obrázok Obrázok

Program GP Abu Dhabi 2010:

Piatok - 12.11.2010

1st Free Practice: 10:00 - 11:30

2nd Free Practice: 14:00 - 15:30

Sobota - 13.11.2010

3rd Free Practice: 11:00 - 12:00

Qualifying: 14:00

Nedeľa - 14.11.2010

RACE: 14:00

Základné info o GP:

Oficiálny názov: II Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix

Okruh: Yas Marina Circuit

Umiestnenie: Yas Island, Abu Dhabi, Spojené arabské Emiráty

Počet kôl: 55

Dĺžka kola: 5,554 km

Dĺžka závodu: 305,361 km

GP Abu Dhabi 2009:

Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)

Pole-position: Lewis Hamilton (McLaren)

Najrýchlejšie kolo: Sebastian Vettel (Red Bull)

Podium: 1. Vettel / 2. Webber / 3. Button

Obrázok

Zverejnené

Results: Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix - STARTING GRID (QUALIFICATION)

• Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren)
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari)
  • Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren)
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull)
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari)
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams)
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes)
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes)
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault)
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault)
  • Obrázok Obrázok Kamui Kobayashi (Sauber)
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India)
  • Obrázok Obrázok Nick Heidfeld (Sauber)
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams)
  • Obrázok Obrázok Vitantonio Liuzzi (Force India)
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso)
  • Obrázok Obrázok Sébastien Buemi (Toro Rosso)
  • Obrázok Obrázok Jarno Trulli (Lotus)
  • Obrázok Obrázok Heikki Kovalainen (Lotus)
  • Obrázok Obrázok Timo Glock (Virgin)
  • Obrázok Obrázok Lucas di Grassi (Virgin)
  • Obrázok Obrázok Bruno Senna (HRT)
  • Obrázok Obrázok Christian Klien (HRT)
Zverejnené

trošku štatistiky z f1.sk

Pozrime sa na presnejšie výpočty pred VC Abú Zabí:

Fernando Alonso (momentálne 246 bodov a 5 víťazstiev) bude majstrom sveta, ak:

- v pretekoch vyhrá (271), alebo obsadí druhé miesto (264)

- skončí tretí (261) alebo štvrtý (258) a Mark Webber (maximálne 256) nezvíťazí

- skončí piaty (256) a nezvíťazí Webber (maximálne 256) ani Sebastian Vettel (maximálne 249)

- skončí šiesty (254), Webber maximálne tretí (253) a Vettel nezvíťazí (maximálne 249)

- skončí siedmy (252) alebo ôsmy (250), Webber maximálne štvrtý (250 - menej víťazstiev) a Vettel nezvíťazí (maximálne 249)

- skončí deviaty (248), Webber maximálne piaty (248 - menej víťazstiev) a Vettel maximálne tretí (246)

- skončí desiaty (247), Webber maximálne šiesty (246) a Vettel maximálne tretí (246)

- skončí horšie ako na desiatom mieste, alebo nepríde do cieľa (246), Webber skončí maximálne šiesty (246 - menej víťazstiev), Vettel maximálne tretí (246 - menej víťazstiev) a Lewis Hamilton nezvíťazí (maximálne 240)

Mark Webber (238 bodov a 4 víťazstvá) bude majstrom sveta, ak:

- v pretekoch vyhrá (263) a Fernando Alonso obsadí maximálne tretie miesto (261)

- skončí druhý (256), Alonso maximálne šiesty (254) a Sebastian Vettel nezvíťazí (maximálne 249)

- skončí tretí (253), Alonso maximálne siedmy (252) a Sebastian Vettel nezvíťazí (maximálne 249)

- skončí štvrtý (250), Alonso maximálne deviaty (249) a Sebastian Vettel nezvíťazí (maximálne 249)

Sebastian Vettel (231 bodov a 4 víťazstvá) bude majstrom sveta, ak:

- v pretekoch vyhrá (256) a Fernando Alonso skončí maximálne piaty (256 - menej štvrtých miest)

- skončí druhý (249), Alonso maximálne deviaty (248) a Mark Webber maximálne piaty (248)

Lewis Hamilton (222 bodov a 3 víťazstvá) bude majstrom sveta, ak:

- v pretekoch vyhrá (247), Fernando Alonso skončí maximálne jedenásty (246), Mark Webber maximálne šiesty (246) a Sebastian Vettel maximálne tretí (246).

Zverejnené

Tam je toľko prepočtov, že by sa jednoducho mali hodiť za hlavu a jazdci nech idú na plný plyn :)

Zverejnené

Results: Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix - RACE

• Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 1:39:36,837
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) + 10,162
  • Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren) + 11,047
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) + 30,747
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault) + 39,026
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault) + 43,520
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) + 43,797
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull) + 44,243
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 50,201
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari) + 50,868
  • Obrázok Obrázok Nick Heidfeld (Sauber) + 51,551
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams) + 57,686
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India) + 58,325
  • Obrázok Obrázok Kamui Kobayashi (Sauber) + 59,558
  • Obrázok Obrázok Sébastien Buemi (Toro Rosso) + 1:03,178
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) + 1:04,763
  • Obrázok Obrázok Heikki Kovalainen (Lotus) + 1 lap
  • Obrázok Obrázok Lucas di Grassi (Virgin) + 2 laps
  • Obrázok Obrázok Bruno Senna (HRT) + 2 laps
  • Obrázok Obrázok Christian Klien (HRT) + 2 laps
  • Obrázok Obrázok Jarno Trulli (Lotus) + 4 laps
  • Obrázok Obrázok Timo Glock (Virgin)
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes)
  • Obrázok Obrázok Vitantonio Liuzzi (Force India)
Zverejnené

Dneska sa v Abu Dhabi rozhodlo o tom, kto zasadne na kráľovský trón F1:

...::: Sebastian Vettel :::...

Sebastian Vettel sa narodil 3.júla 1987 v nemeckom Hesensku - v mestečku Heppenheim. Tento 23-ročný Nemec dnes dosiahol svoj doterajších vrchol kariéry, avšak tomu predchádzala ešte viacero rokov zbierania skúseností. Už ako 15-ročný začal závodiť v roku 2003 v nemeckej formuly BMW, kde hneď ukázal svoj talent - v premiérovej sezóne vybojoval titul vicemajstra (porazil ho len Maximilian Götz), no v ďalšej sezóne 2004 už vybojoval titul v tejto sérií. Následne presedlal do F3 EuroSeries, kde sa v sezóne 2005 stretlo viacero talentov (Hamilton, Sutil, di Grassi, ...) - v konečnom poradí sezóny skončil na 5.mieste. Aj v sezóne 2006 zotrval F3 Euroseries - stal sa vicemajstrom (majstrom bol Paul di Resta).

Už počas sezóny 2006 sa stal oficiálnym testovacím jazdcom teamu BMW Sauber. Popri tom začal sezónu 2007 vo Formule Renault, kde opäť predvádzal svoj talent - avšak po hrozivej nehode Robeta Kubicu na GP Kanady, dostal Vettel šancu na svoj debut v F1 - na GP USA štartoval za team BMW Sauber a hneď vo svojej 1.GP v F1 zaknihoval body - skončil na 8.mieste (stal sa najmladším jazdcom histórie F1, ktorý získal body - vtedy mal necelých 20 rokov). Za nedlho v teame Scuderia Toro Rosso neúspešného Scotta Speeda a odjazdil posledných 7 GP sezóny 2007. Na GP Japonska sa stal najmladším jazdcom histórie F1, ktorý viedol v pretekoch F1 (mal 20 rokov a 3 mesiace). Následne zažiaril v Číne, kde skončil na fantastickom 4.mieste (a to štartoval zo 17.miesta)!

Aj v sezóne 2008 pokračoval v Toro Rosso: prvých 5 GP sezóny na starom šasi boli síce katastrofálne, potom však dostal do rúk nový monopost a pravidelne bodoval. Historický úspech prišiel na GP Talianska v Monze - Sebastian prekvapivo vybojoval Pole-Position, a následne triumfoval aj v samotných pretekoch. Počas tohto weekendu sa stal najmladším jazdcom F1, ktorý štartoval z PP, taktiež najmladším jazdcom na pódiu, a tiež najmladším víťazom histórie F1. Mal vtedy 21 rokov, 2 mesiace a 11 dní! V tejto sezóne skončil s 35 bodmi na peknom konečnom 8.mieste.

Prišla sezóna 2009, počas ktorej začal Sebastian pôsobiť v teame Red Bull Racing. Prvé 2 GP sezóny mu vôbec nevyšli, ale potom sa rozbehol. Počas sezóny vybojoval 4 víťazstvá (Čína, Británia, Japonsko a Abu Dhabi), 4x štartoval z Pole-Position, 3x najrýchlejšie kolo, 8 pódií ... so ziskom 84 bodov získal len titul vicemajstra sveta - o 11 bodov zaostal za majstrovským Buttonom.

V Red Bulle pokračoval aj v napínavej sezóne 2010. Počas sezóny vybojoval 5 víťazstiev (Malajzia, Európa, Japonsko, Brazília a Abu Dhabi), až 10x štartoval z Pole-Position, len 1 najrýchlejšie kolo, 10x pódium, ... no a napriek 4 výpadkom (v Austrálií, Turecku, Belgicku a Kórei) dokázal napokon s 256 bodmi vybojovať Titul majstra sveta v F1!!! Pred poslednou GP sezóny bol síce až za Alonsom a Webberom - no v Abu Dhabi ich oboch zdolal, zvíťazil a s náskokom 4 bodov sa stal novým kráľom F1. Stal sa vôbec najmladším majstrom sveta histórie F1 - vo veku 23 rokov 4 mesiace a 11 dní! Zaujímavosťou je aj to, že Vettel počas celej sezóny nebol po ani jednej GP na čele priebežného poradia MS - tam sa dostal až po poslednej GP. Navyše spolu s jeho teamovým kolegom vybojovali v tejto sezóne pre Red Bull aj Pohár konštruktérov.

Obrázok

Doterajšie štatistiky Sebastiana Vettela v F1

• 4 sezóny
  • 62 GP
  • 381 bodov
  • 10 víťazstiev
  • 19 pódiových umiestnení
  • 6 najrýchlejších kôl
  • 15 pole-positions
  • 3 500 km (646 kôl) vo vedení
  • 15 785 km (3 118 kôl) na trati
  • 1 majstrovský titul
  • Pridať bod 1
Zverejnené

REVIEW: FIA Formula One World Championship 2010

Finálne poradie pohára jazdcov

• Obrázok Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 256
  • Obrázok Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) - 252
  • Obrázok Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 242
  • Obrázok Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 240
  • Obrázok Obrázok Jenson Button (McLaren) - 214
  • Obrázok Obrázok Felipe Massa (Ferrari) - 144
  • Obrázok Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) - 142
  • Obrázok Obrázok Robert Kubica (Renault) - 136
  • Obrázok Obrázok Michael Schumacher (Mercedes) - 72
  • Obrázok Obrázok Rubens Barrichello (Williams) - 47
  • Obrázok Obrázok Adrian Sutil (Force India) - 47
  • Obrázok Obrázok Kamui Kobayashi (Sauber) - 32
  • Obrázok Obrázok Vitaly Petrov (Renault) - 27
  • Obrázok Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) - 22
  • Obrázok Obrázok Vitantonio Liuzzi (Force India) - 21
  • Obrázok Obrázok Sébastien Buemi (Toro Rosso) - 8
  • Obrázok Obrázok Pedro de la Rosa (Sauber) - 6
  • Obrázok Obrázok Nick Heidfeld (Sauber) - 6
  • Obrázok Obrázok Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 5
  • Obrázok Obrázok Heikki Kovalainen (Lotus) - 0
  • Obrázok Obrázok Jarno Trulli (Lotus) - 0
  • Obrázok Obrázok Karun Chandhok (HRT) - 0
  • Obrázok Obrázok Bruno Senna (HRT) - 0
  • Obrázok Obrázok Lucas di Grassi (Virgin) - 0
  • Obrázok Obrázok Timo Glock (Virgin) - 0
  • Obrázok Obrázok Sakon Yamamoto (HRT) - 0
  • Obrázok Obrázok Christian Klien (HRT) - 0

Finálne poradie pohára konštruktérov

• Obrázok Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 498
  • Obrázok Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 454
  • Obrázok Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 396
  • Obrázok Obrázok Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 214
  • Obrázok Obrázok Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 163
  • Obrázok Obrázok AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 69
  • Obrázok Obrázok Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 68
  • Obrázok Obrázok Sauber Motorsport (de la Rosa / Kobayashi / Heidfeld) - 44
  • Obrázok Obrázok Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 13
  • Obrázok Obrázok Lotus Racing (Trulli / Kovalainen) - 0
  • Obrázok Obrázok Hispania Racing F1 Team (Chandhok / Senna / Yamamoto / Klien) - 0
  • Obrázok Obrázok Virgin Racing (Glock / di Grassi) - 0
Zverejnené

Víťazstvá

• Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 5
  • Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) - 5
  • Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 4
  • Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 3
  • Obrázok Jenson Button (McLaren) - 2

• Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 9
  • Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 5
  • Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 5

Pódiové umiestnenia

• Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 10
  • Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) - 10
  • Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 10
  • Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 9
  • Obrázok Jenson Button (McLaren) - 7
  • Obrázok Felipe Massa (Ferrari) - 5
  • Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) - 3
  • Obrázok Robert Kubica (Renault) - 3

• Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 20
  • Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 16
  • Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 15
  • Obrázok Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 3
  • Obrázok Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 3

Pole-positions

• Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 10
  • Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 2
  • Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 1
  • Obrázok Nico Hülkenberg (Williams) - 1

• Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 15
  • Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 2
  • Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 1
  • Obrázok AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 1

Najrýchlejšie kolá

• Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 5
  • Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 3
  • Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 3
  • Obrázok Jenson Button (McLaren) - 1
  • Obrázok Robert Kubica (Renault) - 1
  • Obrázok Vitaly Petrov (Renault) - 1

• Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 6
  • Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 6
  • Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 5
  • Obrázok Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 2

Počet kôl vo vedení

• Obrázok Sebastian Vettel (Red Bull) - 382
  • Obrázok Mark Webber (Red Bull) - 317
  • Obrázok Jenson Button (McLaren) - 145
  • Obrázok Fernando Alonso (Ferrari) - 126
  • Obrázok Lewis Hamilton (McLaren) - 100
  • Obrázok Felipe Massa (Ferrari) - 42
  • Obrázok Nico Rosberg (Mercedes) - 16
  • Obrázok Sebastien Buemi (Toro Rosso) - 1

• Obrázok Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 699
  • Obrázok Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 245
  • Obrázok Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 168
  • Obrázok Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 16
  • Obrázok Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 1
Zverejnené

Krásna, napínavá, zaujímavá a dramatická sezóna 2010 je za nami, čo na ňu hovoríte? :)

Zverejnené

celkom dobrá sezóna ... i keď napríklad od Schumachera som očakával viacej, a škoda aj, že červený nevyhrali ani v jazdcoch ani konštruktéroch

Zverejnené

Styria potencionalny sampioni pred koncom poslednej VC, a titul ziska ten, co bol pred nou treti? Kiez by bola kazda sezona takto vyrovnana.

Este nejako do dalsich sezon zariadit, aby predbiehanie bolo realne aj medzi vozidlami podobnej kvality.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov