tomassi Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 ok nebol to podvod vo "veľkom štýle", ale aj tak to bol podvod pretože tímová réžia je oficiálne zakázaná rukolapne dokázať nedá, ale videl to každý lopata tu ide o to, že si ochotný ospravedlniť podvod (boháč, kt. si niečo ukradne výborný študent, kt. použije ťahák . . .) Alonso je vynikajúci jazdec - to je fakt no vďaka tým bodom získal psychickú výhodu či vo forme tlaku na súperov alebo k vlastnej pohode odrátať všetky body Len týmu či aj jazdcom?odpočítať tímu jasne - on je za to zodpovedný jazdci s tým nemali spoločné nič aj keď jazdili na zvýhodnených autách im by som body ponechal, už len z dôvodu, aby nemuseli pykať pre chyby iných
lopata555 Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 odpočítať tímu jasne - on je za to zodpovedný jazdci s tým nemali spoločné nič aj keď jazdili na zvýhodnených autách im by som body ponechal, už len z dôvodu, aby nemuseli pykať pre chyby iných No a tu je ten zádrhel, prečo teda nepovieš tiež že aby tým Ferrari nevyhral ale Alonso za to nemôže tak nech vyhrá ? Šak aj oni vyhrávali na "podvodnom" "aute" čiže to ako keby si povedal teraz budem vravieť tvojím spôsobom že ak budeš trénovať tenistu 20 rokov a budeš mu vkuse dávať doping o ktorom nebude vedieť tak nech mu trofeje nechajú šak on je v tom nevine :) ... či to je už iné ?
Darkman Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 Nebol to podvod vo velkom style. Ferrari pochopilo, kto z ich jazdcov ma sancu na titul a ako tim sa rozhodlo urobit maximum preto, aby ten ich jazdec mal tu sancu co najvacsiu. Rozdeil medzi Massom a Alonsom je daleko vacsi ako medzi Hamiltonom a Buttonom, o Vettelovi a Webberovi ani nehovorim. Alonso bol rychlejsi a Massa ho brzdil, to je fakt. Nebolo to druhe Rakusko, kde Barrichello nemal problem udrzat si Schumacherove tempo. A Ferrari sa nikdy nehralo na nejaku rovnost svojich jazdcov, vzdy mal jasnu jednotku a jasnu dvojku. Nebolo to, ze by poskodili niekomu z ineho timu, zvyhodnili Alonsa, pretoze bol a je lepsi jazdec a ma vacsiu pravdepodobnost doniest Ferrari dalsi jazdecky titul, co sa vkonecnom dosledku aj potvrdzuje. Alonso je vynikajúci jazdec - to je fakt no vďaka tým bodom získal psychickú výhodu či vo forme tlaku na súperov alebo k vlastnej pohode1)Alonso bol dlhodobo za Red Bullmi, a az v poslednych zavodoch sa mu podarilo dostat na celo priebezneho poradia. Tej psychickej vyhody z toho nemal moc. 2)Mi chces tvrdit, ze teraz, s 8bodovim naskokom ma Ferrari a Alonso nejaku pohodu a nieje pod tlakom? 8bodov je pri sucasnom bodovani nic a pred poslednou VC je Ferrari pod obrovskym tlakom, kedze Red Bully opat ukazali, ake su silne. 2
tomassi Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 konečne super lopata, chválim bez ohľadu na roky premlčanosti, b-vzorky a pod. dopovaní športovci sú zodpovední za to ako sa stravujú viď Kajo Beck neviem, možno nájdem prípad, keď odsúdili iba ošetrujúcich lekárov za pridávanie dopingu zostaňme však tu pozor neobhajujem ja vravím nech vyhrá o toľko bodov aby spomínané "podvodom" získané body boli zbytočné :) ty vravíš, že ak vyhrá o 100 bodov všetko je OK ja vravím, že to podvádzanie nie je OK a treba ho odsúdiť-penalizovať dark ok, berem ale použili tímovú réžiu, kt. je zakázaná - iste sa lepšie cítiš, keď Ti stačí ísť pred niekým ako ho naháňať - inak vo Ferrari som nevidel také súboje aké sme mohli vidieť v RB, McL, . . . ale to už je o inom
lopata555 Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 ty vravíš, že ak vyhrá o 100 bodov všetko je OK ja vravím, že to podvádzanie nie je OK a treba ho odsúdiť-penalizovať neodpovedal si na celú časť mojej otázky takže ešte raz No a tu je ten zádrhel, prečo teda nepovieš tiež že aby tým Ferrari nevyhral ale Alonso za to nemôže tak nech vyhrá ? Šak aj oni vyhrávali na "podvodnom" "aute"
tomassi Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 ale Alonso sa priamo podieľal na podvode-porušení pravidiel 2
lopata555 Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 takže podľa teba mal zastaviť nakrajnicu a počkať kým Massa sa rozhodne zase závodiť ?
Darkman Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 Cim sa podielal, ze ho predbehol? Rozkaz prisiel z boxov, nie od Alonsa. O takychto veciach rozhoduje niekto iny, nie Alonso.
tomassi Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 jednoducho nemal využiť tímovú réžiuto, že Ferrari pragmatický využíva medzery v pravidláchje ich šikovnosťou(aj by som zamoralizoval, ale to si nechám do iných tém)to, že pri tom tie pravidlá porušujúje očividné a práve o to tu idenehrajme sa tu na to, že Alonso o tom nevedel
lopata555 Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 tomassi takže predsa len mal zastaviť na krajnici, vystupiť, zapáliť si a čakať ked Massa šlapne na plyn
Darkman Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 Ako ju nemal vyuzit? Zas tu nefantaziruj. Realne povedz, ako ju nemal vyuzit. Mal zabrzdit za Massom? to, že Ferrari pragmatický využíva medzery v pravidláchKazdy vyuziva medzery v pravidlach. F-duct je diera v pravidlach, dvojity difuzor je diera v pravidlach...
tomassi Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 medzera, ale nie priamo zakázaná, vlastne teraz už aj hej mne je absolútne jedno ako by to spravil proste výhodu o ktorej vedel nemal využiť to, že mu to neviem odkázať je vec druhá, ale počínanie si ferrari ako aj Alonsove v F1 hovorí za seba OffTopic dark mohol by si sem nakuknúť?
lopata555 Zverejnené 7. November, 2010 Zverejnené 7. November, 2010 takže zhrnutie, nevieš ako mal tomu zabrániť, nemôžeš mu to dokázať, ale vieš ....že výhodu nemal využiť
aljak63 Zverejnené 9. November, 2010 Autor Zverejnené 9. November, 2010 Ďalšia zaujímavá GP za nami - a napokon boj o titul vyvrcholí až na poslednej GP (tak to má byť) ... V sobotu zahviezdil Nico Hulkenberg - skvelé, čo dokázal v kvalifikácií a jednoznačne porazil celé štartové pole, Williams boli na Pole-Position po vyše 5 rokoch (naposledy Nick Heidfeld na Nurburgingu´05), a monopost s motorom Cosworth štartoval z 1.pozície po vyše 11 rokoch (naposledy Rubens Barrichello za team Stewart na Magny-Cours´99). Pekné pozície si vyjazdili Red Bully, ktoré štartovali hneď za Nicom - z 2.miesta Vettel a z 3.miesta Webber, za nimi hneď 4. Hamilton a 5. Alonso - takže bojovníci o titul boli na štarte pekne na kope. Podľa očakávaní sa Nico Hulkenberg vpredu dlho neudržal a postupne klesal, aj keď sa mi páčilo ako vzdoroval a nedal pozíciu len tak prenič zanič. Dúfam, že v budúcej sezóne Nico v F1 zotrvá ... talent očividne má (to už bolo vidno v GP2). Na mieste Franka Williamsa by som dal už preč Barrichella (aj keď stále vie podať pekné výkony), ale radšej by som vo Williamse videl Maldonada ... mať dvojicu Hulkenberg / Maldonado by podľa mňa nebolo odveci. Ale to už som odbočil od témy ... Späť ku GP Brazílie... Red Bull zažiaril, po 4.krát v sezóne sa im podarilo vybojovať v double, pre Red Bull to bolo 8.víťazstvo v sezóne. Triumfoval Sebastian Vettel a zaknihoval si 4.víťazstvo v sezóne, a je späť v boji o titul (aj keď jeho pozícia je nesmierne ťažká). Na 2.mieste bol Mark Webber - pekne, stiahol Alonsa (v Brazílií skončil tretí) aspoň o 3 bodíky, ale stále stráca ešte 8, kiežby to Markovi vyšlo a napokon by sa v Abu Dhabí tešil z titulu práve on! To by bolo skvelé, a prajem mu to najviac zo všetkých. Red Bull si vďaka double v Brazílií už s istotou zaistil Pohár konštruktérov - a v ich 6.sezóne v F1 sa im podarilo vybojovať túto trofej. Čo sa týka tej teamovej réžie ... Nie som jej obhajcom, ale zároveň ju ani hrubo neodsudzujem. F1 nieje len súboj jednotlivcov, ale aj teamov, a je podľa mňa logické, že teamoví kolegovia si aj pomáhajú, keď je to potrebné a nepôjdu zbytočne do boja (aj keď sú aj výnimky - viď Red Bull v Turecku). Ak bude v Abu Dhabí poradie 1. Vettel, 2. Webber a 3. Alonso - podľa mňa by bolo logické aby si Red Bully vymenili pozície, aj keby bol Vettel rýchlejší - lebo nechať si ujsť titul len tak prenič-zanič by nebolo zrovna v pohode. Teamová réžia tu vždy bola, je, a aj bude! Niektorí ju praktizujú nenápadne počas zastávok v boxoch, Ferrari to bohužiaľ spravilo príliš okato - nepáčilo sa mi to, bolo mi ľúto Massu, ale Nando bol naozaj rýchlejší a vo Ferrari nechceli radšej nič riskovať. Napokon im tento krok môže vyhrať titul pre Nanda - ľudia to isto budú odsudzovať, ja by som titul síce radšej videl u Webbera, ale proti Alonsovi nič nemám. Ale teamovú réžiu prirovnávať k dopingu? - To už mi príde fakt moc ... V Abu Dhabí sa rozhodne, šancu majú ešte 4 jazdci, aj keď Hamilton je riadne pozadu, ale všetko môže zamiesť "motorová lotéria" - takže ešte je všetko otvorené. Minuly rok na tejto GP kraľovali Red Bully - trať im sedí, takže bude to ešte všetko poriadne dramatické. Poradie isto budú miešať aj McLareny, minulý rok tu štartoval Lewis z PP, pre problémy s brzdami vtedy nedošiel. Priebežné poradie pohára jazdcov (18/19) Fernando Alonso (Ferrari) - 246 Mark Webber (Red Bull) - 238 Sebastian Vettel (Red Bull) - 231 Lewis Hamilton (McLaren) - 222 Jenson Button (McLaren) - 199 Felipe Massa (Ferrari) - 143 Nico Rosberg (Mercedes) - 130 Robert Kubica (Renault) - 126 Michael Schumacher (Mercedes) - 72 Rubens Barrichello (Williams) - 47 Adrian Sutil (Force India) - 47 Kamui Kobayashi (Sauber) - 32 Nico Hülkenberg (Williams) - 22 Vitantonio Liuzzi (Force India) - 21 Vitaly Petrov (Renault) - 19 Sébastien Buemi (Toro Rosso) - 8 Pedro de la Rosa (Sauber) - 6 Nick Heidfeld (Sauber) - 6 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 3 Priebežné poradie pohára konštruktérov (18/19) Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 469 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 421 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 389 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 202 Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 145 AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 69 Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 68 Sauber Motorsport (de la Rosa / Kobayashi / Heidfeld) - 44 Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 11 1
aljak63 Zverejnené 10. November, 2010 Autor Zverejnené 10. November, 2010 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix - GP ABU DHABI 2010 Program GP Abu Dhabi 2010: Piatok - 12.11.2010 1st Free Practice: 10:00 - 11:30 2nd Free Practice: 14:00 - 15:30 Sobota - 13.11.2010 3rd Free Practice: 11:00 - 12:00 Qualifying: 14:00 Nedeľa - 14.11.2010 RACE: 14:00 Základné info o GP: Oficiálny názov: II Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix Okruh: Yas Marina Circuit Umiestnenie: Yas Island, Abu Dhabi, Spojené arabské Emiráty Počet kôl: 55 Dĺžka kola: 5,554 km Dĺžka závodu: 305,361 km GP Abu Dhabi 2009: Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull) Pole-position: Lewis Hamilton (McLaren) Najrýchlejšie kolo: Sebastian Vettel (Red Bull) Podium: 1. Vettel / 2. Webber / 3. Button
aljak63 Zverejnené 13. November, 2010 Autor Zverejnené 13. November, 2010 Results: Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix - STARTING GRID (QUALIFICATION) Sebastian Vettel (Red Bull) Lewis Hamilton (McLaren) Fernando Alonso (Ferrari) Jenson Button (McLaren) Mark Webber (Red Bull) Felipe Massa (Ferrari) Rubens Barrichello (Williams) Michael Schumacher (Mercedes) Nico Rosberg (Mercedes) Vitaly Petrov (Renault) Robert Kubica (Renault) Kamui Kobayashi (Sauber) Adrian Sutil (Force India) Nick Heidfeld (Sauber) Nico Hülkenberg (Williams) Vitantonio Liuzzi (Force India) Jaime Alguersuari (Toro Rosso) Sébastien Buemi (Toro Rosso) Jarno Trulli (Lotus) Heikki Kovalainen (Lotus) Timo Glock (Virgin) Lucas di Grassi (Virgin) Bruno Senna (HRT) Christian Klien (HRT)
tomassi Zverejnené 13. November, 2010 Zverejnené 13. November, 2010 trošku štatistiky z f1.sk Pozrime sa na presnejšie výpočty pred VC Abú Zabí: Fernando Alonso (momentálne 246 bodov a 5 víťazstiev) bude majstrom sveta, ak: - v pretekoch vyhrá (271), alebo obsadí druhé miesto (264) - skončí tretí (261) alebo štvrtý (258) a Mark Webber (maximálne 256) nezvíťazí - skončí piaty (256) a nezvíťazí Webber (maximálne 256) ani Sebastian Vettel (maximálne 249) - skončí šiesty (254), Webber maximálne tretí (253) a Vettel nezvíťazí (maximálne 249) - skončí siedmy (252) alebo ôsmy (250), Webber maximálne štvrtý (250 - menej víťazstiev) a Vettel nezvíťazí (maximálne 249) - skončí deviaty (248), Webber maximálne piaty (248 - menej víťazstiev) a Vettel maximálne tretí (246) - skončí desiaty (247), Webber maximálne šiesty (246) a Vettel maximálne tretí (246) - skončí horšie ako na desiatom mieste, alebo nepríde do cieľa (246), Webber skončí maximálne šiesty (246 - menej víťazstiev), Vettel maximálne tretí (246 - menej víťazstiev) a Lewis Hamilton nezvíťazí (maximálne 240) Mark Webber (238 bodov a 4 víťazstvá) bude majstrom sveta, ak: - v pretekoch vyhrá (263) a Fernando Alonso obsadí maximálne tretie miesto (261) - skončí druhý (256), Alonso maximálne šiesty (254) a Sebastian Vettel nezvíťazí (maximálne 249) - skončí tretí (253), Alonso maximálne siedmy (252) a Sebastian Vettel nezvíťazí (maximálne 249) - skončí štvrtý (250), Alonso maximálne deviaty (249) a Sebastian Vettel nezvíťazí (maximálne 249) Sebastian Vettel (231 bodov a 4 víťazstvá) bude majstrom sveta, ak: - v pretekoch vyhrá (256) a Fernando Alonso skončí maximálne piaty (256 - menej štvrtých miest) - skončí druhý (249), Alonso maximálne deviaty (248) a Mark Webber maximálne piaty (248) Lewis Hamilton (222 bodov a 3 víťazstvá) bude majstrom sveta, ak: - v pretekoch vyhrá (247), Fernando Alonso skončí maximálne jedenásty (246), Mark Webber maximálne šiesty (246) a Sebastian Vettel maximálne tretí (246).
Sniper Zverejnené 13. November, 2010 Zverejnené 13. November, 2010 Tam je toľko prepočtov, že by sa jednoducho mali hodiť za hlavu a jazdci nech idú na plný plyn :)
aljak63 Zverejnené 14. November, 2010 Autor Zverejnené 14. November, 2010 Results: Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix - RACE Sebastian Vettel (Red Bull) - 1:39:36,837 Lewis Hamilton (McLaren) + 10,162 Jenson Button (McLaren) + 11,047 Nico Rosberg (Mercedes) + 30,747 Robert Kubica (Renault) + 39,026 Vitaly Petrov (Renault) + 43,520 Fernando Alonso (Ferrari) + 43,797 Mark Webber (Red Bull) + 44,243 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 50,201 Felipe Massa (Ferrari) + 50,868 Nick Heidfeld (Sauber) + 51,551 Rubens Barrichello (Williams) + 57,686 Adrian Sutil (Force India) + 58,325 Kamui Kobayashi (Sauber) + 59,558 Sébastien Buemi (Toro Rosso) + 1:03,178 Nico Hülkenberg (Williams) + 1:04,763 Heikki Kovalainen (Lotus) + 1 lap Lucas di Grassi (Virgin) + 2 laps Bruno Senna (HRT) + 2 laps Christian Klien (HRT) + 2 laps Jarno Trulli (Lotus) + 4 laps Timo Glock (Virgin) Michael Schumacher (Mercedes) Vitantonio Liuzzi (Force India)
aljak63 Zverejnené 14. November, 2010 Autor Zverejnené 14. November, 2010 Dneska sa v Abu Dhabi rozhodlo o tom, kto zasadne na kráľovský trón F1: ...::: Sebastian Vettel :::... Sebastian Vettel sa narodil 3.júla 1987 v nemeckom Hesensku - v mestečku Heppenheim. Tento 23-ročný Nemec dnes dosiahol svoj doterajších vrchol kariéry, avšak tomu predchádzala ešte viacero rokov zbierania skúseností. Už ako 15-ročný začal závodiť v roku 2003 v nemeckej formuly BMW, kde hneď ukázal svoj talent - v premiérovej sezóne vybojoval titul vicemajstra (porazil ho len Maximilian Götz), no v ďalšej sezóne 2004 už vybojoval titul v tejto sérií. Následne presedlal do F3 EuroSeries, kde sa v sezóne 2005 stretlo viacero talentov (Hamilton, Sutil, di Grassi, ...) - v konečnom poradí sezóny skončil na 5.mieste. Aj v sezóne 2006 zotrval F3 Euroseries - stal sa vicemajstrom (majstrom bol Paul di Resta). Už počas sezóny 2006 sa stal oficiálnym testovacím jazdcom teamu BMW Sauber. Popri tom začal sezónu 2007 vo Formule Renault, kde opäť predvádzal svoj talent - avšak po hrozivej nehode Robeta Kubicu na GP Kanady, dostal Vettel šancu na svoj debut v F1 - na GP USA štartoval za team BMW Sauber a hneď vo svojej 1.GP v F1 zaknihoval body - skončil na 8.mieste (stal sa najmladším jazdcom histórie F1, ktorý získal body - vtedy mal necelých 20 rokov). Za nedlho v teame Scuderia Toro Rosso neúspešného Scotta Speeda a odjazdil posledných 7 GP sezóny 2007. Na GP Japonska sa stal najmladším jazdcom histórie F1, ktorý viedol v pretekoch F1 (mal 20 rokov a 3 mesiace). Následne zažiaril v Číne, kde skončil na fantastickom 4.mieste (a to štartoval zo 17.miesta)! Aj v sezóne 2008 pokračoval v Toro Rosso: prvých 5 GP sezóny na starom šasi boli síce katastrofálne, potom však dostal do rúk nový monopost a pravidelne bodoval. Historický úspech prišiel na GP Talianska v Monze - Sebastian prekvapivo vybojoval Pole-Position, a následne triumfoval aj v samotných pretekoch. Počas tohto weekendu sa stal najmladším jazdcom F1, ktorý štartoval z PP, taktiež najmladším jazdcom na pódiu, a tiež najmladším víťazom histórie F1. Mal vtedy 21 rokov, 2 mesiace a 11 dní! V tejto sezóne skončil s 35 bodmi na peknom konečnom 8.mieste. Prišla sezóna 2009, počas ktorej začal Sebastian pôsobiť v teame Red Bull Racing. Prvé 2 GP sezóny mu vôbec nevyšli, ale potom sa rozbehol. Počas sezóny vybojoval 4 víťazstvá (Čína, Británia, Japonsko a Abu Dhabi), 4x štartoval z Pole-Position, 3x najrýchlejšie kolo, 8 pódií ... so ziskom 84 bodov získal len titul vicemajstra sveta - o 11 bodov zaostal za majstrovským Buttonom. V Red Bulle pokračoval aj v napínavej sezóne 2010. Počas sezóny vybojoval 5 víťazstiev (Malajzia, Európa, Japonsko, Brazília a Abu Dhabi), až 10x štartoval z Pole-Position, len 1 najrýchlejšie kolo, 10x pódium, ... no a napriek 4 výpadkom (v Austrálií, Turecku, Belgicku a Kórei) dokázal napokon s 256 bodmi vybojovať Titul majstra sveta v F1!!! Pred poslednou GP sezóny bol síce až za Alonsom a Webberom - no v Abu Dhabi ich oboch zdolal, zvíťazil a s náskokom 4 bodov sa stal novým kráľom F1. Stal sa vôbec najmladším majstrom sveta histórie F1 - vo veku 23 rokov 4 mesiace a 11 dní! Zaujímavosťou je aj to, že Vettel počas celej sezóny nebol po ani jednej GP na čele priebežného poradia MS - tam sa dostal až po poslednej GP. Navyše spolu s jeho teamovým kolegom vybojovali v tejto sezóne pre Red Bull aj Pohár konštruktérov. Doterajšie štatistiky Sebastiana Vettela v F1 4 sezóny62 GP381 bodov10 víťazstiev19 pódiových umiestnení6 najrýchlejších kôl15 pole-positions3 500 km (646 kôl) vo vedení15 785 km (3 118 kôl) na trati1 majstrovský titul 1
aljak63 Zverejnené 14. November, 2010 Autor Zverejnené 14. November, 2010 REVIEW: FIA Formula One World Championship 2010 Finálne poradie pohára jazdcov Sebastian Vettel (Red Bull) - 256 Fernando Alonso (Ferrari) - 252 Mark Webber (Red Bull) - 242 Lewis Hamilton (McLaren) - 240 Jenson Button (McLaren) - 214 Felipe Massa (Ferrari) - 144 Nico Rosberg (Mercedes) - 142 Robert Kubica (Renault) - 136 Michael Schumacher (Mercedes) - 72 Rubens Barrichello (Williams) - 47 Adrian Sutil (Force India) - 47 Kamui Kobayashi (Sauber) - 32 Vitaly Petrov (Renault) - 27 Nico Hülkenberg (Williams) - 22 Vitantonio Liuzzi (Force India) - 21 Sébastien Buemi (Toro Rosso) - 8 Pedro de la Rosa (Sauber) - 6 Nick Heidfeld (Sauber) - 6 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 5 Heikki Kovalainen (Lotus) - 0 Jarno Trulli (Lotus) - 0 Karun Chandhok (HRT) - 0 Bruno Senna (HRT) - 0 Lucas di Grassi (Virgin) - 0 Timo Glock (Virgin) - 0 Sakon Yamamoto (HRT) - 0 Christian Klien (HRT) - 0 Finálne poradie pohára konštruktérov Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 498 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 454 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 396 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 214 Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 163 AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 69 Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 68 Sauber Motorsport (de la Rosa / Kobayashi / Heidfeld) - 44 Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 13 Lotus Racing (Trulli / Kovalainen) - 0 Hispania Racing F1 Team (Chandhok / Senna / Yamamoto / Klien) - 0 Virgin Racing (Glock / di Grassi) - 0
aljak63 Zverejnené 14. November, 2010 Autor Zverejnené 14. November, 2010 Víťazstvá Sebastian Vettel (Red Bull) - 5 Fernando Alonso (Ferrari) - 5 Mark Webber (Red Bull) - 4 Lewis Hamilton (McLaren) - 3 Jenson Button (McLaren) - 2 Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 9 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 5 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 5 Pódiové umiestnenia Sebastian Vettel (Red Bull) - 10 Fernando Alonso (Ferrari) - 10 Mark Webber (Red Bull) - 10 Lewis Hamilton (McLaren) - 9 Jenson Button (McLaren) - 7 Felipe Massa (Ferrari) - 5 Nico Rosberg (Mercedes) - 3 Robert Kubica (Renault) - 3 Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 20 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 16 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 15 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 3 Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 3 Pole-positions Sebastian Vettel (Red Bull) - 10 Fernando Alonso (Ferrari) - 5 Mark Webber (Red Bull) - 2 Lewis Hamilton (McLaren) - 1 Nico Hülkenberg (Williams) - 1 Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 15 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 2 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 1 AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 1 Najrýchlejšie kolá Fernando Alonso (Ferrari) - 5 Lewis Hamilton (McLaren) - 5 Sebastian Vettel (Red Bull) - 3 Mark Webber (Red Bull) - 3 Jenson Button (McLaren) - 1 Robert Kubica (Renault) - 1 Vitaly Petrov (Renault) - 1 Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 6 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 6 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 5 Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 2 Počet kôl vo vedení Sebastian Vettel (Red Bull) - 382 Mark Webber (Red Bull) - 317 Jenson Button (McLaren) - 145 Fernando Alonso (Ferrari) - 126 Lewis Hamilton (McLaren) - 100 Felipe Massa (Ferrari) - 42 Nico Rosberg (Mercedes) - 16 Sebastien Buemi (Toro Rosso) - 1 Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 699 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 245 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 168 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 16 Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 1
aljak63 Zverejnené 16. November, 2010 Autor Zverejnené 16. November, 2010 Krásna, napínavá, zaujímavá a dramatická sezóna 2010 je za nami, čo na ňu hovoríte? :)
lopata555 Zverejnené 16. November, 2010 Zverejnené 16. November, 2010 celkom dobrá sezóna ... i keď napríklad od Schumachera som očakával viacej, a škoda aj, že červený nevyhrali ani v jazdcoch ani konštruktéroch
Darkman Zverejnené 16. November, 2010 Zverejnené 16. November, 2010 Styria potencionalny sampioni pred koncom poslednej VC, a titul ziska ten, co bol pred nou treti? Kiez by bola kazda sezona takto vyrovnana.Este nejako do dalsich sezon zariadit, aby predbiehanie bolo realne aj medzi vozidlami podobnej kvality.
Odporúčané príspevky