tiborco Zverejnené 4. Október, 2010 Zverejnené 4. Október, 2010 Aby to tu nestálo, tak pripomeniem, že Sauber angažuje na budúci rok Sergia Pereza http://www.autosport.com/news/report.php/id/87193 jo, a tento týdeň je Suzuka...či bude dva týždne na to aj GP Južnej Kórei, tak to sa nevie,lol
Darkman Zverejnené 5. Október, 2010 Zverejnené 5. Október, 2010 No neviem, Korejcania su podla mna zaneprazdneni hranim noveho starcraftu, a na nejake formulky nemaju teraz cas :zubiska: 1
tiborco Zverejnené 5. Október, 2010 Zverejnené 5. Október, 2010 heh, ale čudujem sa, že práve v Južnej Kórei majú takéto problémy, od takej pretechnizovanje krajiny som to nečakal...ale je to aj Bernieho chyba, zmluvy sú uzatvárané dosť neskoro k vzhľadom k termínom a teraz sa to môže vypomstiť...jo, a nie som nadšený, že budúci rok sa pôjde v Indi...obzvlášt, keď hry commonwealth-u sprevádzajú problémy (napr, nainfikovaní športovci)
aljak63 Zverejnené 5. Október, 2010 Autor Zverejnené 5. Október, 2010 Waw, tak Sergio Pérez predsa len bude v F1. Tak to som v celku na neho zvedavý - v GP2 býva poriadne rýchly a v Addaxe podáva pekné výkony, aj keď často zbytočne chybuje a riskuje - jeho štýl mi dosť pripomína Kobayashiho, takže v Saubere sa budúci rok stretne zaujímavá jazdecká dvojica ... Navyše Pérez prinesie do F1 veľký mexický trh, a myslím že je len otázkou času kedy sa team premenuje na Telmex Sauber :zubiska: Po 30 rokoch budeme mať v F1 mexického jazdca. Inak som zvedavý, či bude záujem o majstra GP2 - Pastora Maldonada, asi nemá až také obrovské sponzorské zázemie. Čo sa taj GP Južnej Kórei týka, tak podľa mňa nakoniec predsa len bude. A som na ňu zvedavý. Budúci rok India - tak toto sa mi moc nepáči, ľudia nemajú poriadne čo do úst a oni idú postaviť moderný okruh a idú usporiadať Formulovú GP ... No na zamyslenie. Som zvedavý, či sa im to nakoniec vôbec podarí.
tiborco Zverejnené 5. Október, 2010 Zverejnené 5. Október, 2010 S tou Indou si to presne vyjadril, na preteky pôjdú len horných x tisíc ľudí...ale aj Čína je na tom podobne...a ani v Turecku sa to nehemží ľudmi, trať je síce skvelá,(z Tilke tratí najlepšia) ale to je tak všetko
aljak63 Zverejnené 6. Október, 2010 Autor Zverejnené 6. Október, 2010 Japanese Grand Prix - GP JAPAN 2010 Program GP Japan 2010: Piatok - 8.10.2010 1st Free Practice: 3:00 - 4:30 2nd Free Practice: 7:00 - 8:30 Sobota - 9.10.2010 3rd Free Practice: 4:00 - 5:00 Qualifying: 7:00 Nedeľa - 10.10.2010 RACE: 8:00 Základné info o GP: Oficiálny názov: XXXVI Japanese Grand Prix Okruh: Suzuka Circuit Umiestnenie: Suzuka, Japonsko Počet kôl: 53 Dĺžka kola: 5,807 km Dĺžka závodu: 307,471 km GP Japan 2009: Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull) Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull) Najrýchlejšie kolo: Mark Webber (Red Bull) Podium: 1. Vettel / 2. Trulli / 3. Hamilton
tiborco Zverejnené 6. Október, 2010 Zverejnené 6. Október, 2010 http://www.autosport.com/news/report.php/id/87205 nič prekvapujúce, ja som to tušil...a vôbec vidím minimálnu šancu, žeby sa Kimi vrátil...chýba v F1, ale v Rallysport-e /WRC/ vyzerá byť šťastnejší, nie je tak "otravovaný" sponzormi a médiami ako v F1
aljak63 Zverejnené 6. Október, 2010 Autor Zverejnené 6. Október, 2010 Tak to je teda škoda, normálne som veril, že Kimi by sa mohol vrátiť do F1, a celkom by som si ho vedel predstaviť v teame Renault, kde by s Kubicom vytvorili iste veľmi dobrý team... Kimiho je vo WRC podľa mňa škoda, aj keď už v zopár RS predviedol veľmi pekné výkony, ale stále mu chýba vyrovnanosť a navyše často chybuje - materiál čo dostáva do rúk (Citroën C4 WRC) je kvalitný, tak ak Kimi bude pokračovať vo WRC, želám mu tam veľa šťastia - stále má moje obrovské sympatie a obdiv, takže verím, že budúcnosť prinesie ešte nejaké väčšie úspechy. Aj keď musím priznať, že by som ho rád videl v F1 ...
tiborco Zverejnené 6. Október, 2010 Zverejnené 6. Október, 2010 Myslím si, že nechápete Kimiho výkony vo WRC, ktoré sú podľa mňa nad očakávaním....takže s toľko kritikou ohľadom jeho rally pôsobenia nemôžem súhlasiť...v prvom rade, koľkí prestúpili z formulových monopostov do rallyesport(a naopak), pričom mali s rally len minimálne skúsenosti a podávali relatívne solídne výkony?hmm? veľa ich nebolo...takže nezabúdajte Kimiho kariéra smerovala k formulovým vozom a v F1 aj jazdil 9 sezón...a 2-3 výstupy v Rally nepovažujem za nejaké skúsenosti...a dnes je medzi tymito "druhmi" motorizmu väčší rozdiel ako kedysi :zubiska: mne to je len sympatické, keď pretekár jazdí "flat out"...preto obdivujem aj Lewisa Hamiltona, ktorý sa nebojí viac riskovať ako ostatní :(
tiborco Zverejnené 9. Október, 2010 Zverejnené 9. Október, 2010 Quali kvôli počasiu sa pôjde až zajtra http://www.autosport.com/news/report.php/id/87305
Darkman Zverejnené 9. Október, 2010 Zverejnené 9. Október, 2010 No privstal som si, aby som kukol kvalifikaciu, ale ked som vidiel tie benatky tak som to otocil a zaparkoval naspat do postele.
aljak63 Zverejnené 9. Október, 2010 Autor Zverejnené 9. Október, 2010 Ja normálne vstávam okolo 6tej, takže si privstávať nemusím skoro nikdy. Ale zajtra je kvalikácia premiestnená na 3:00 ráno - tak to asi sám od seba nevstanem :zubiska: Po veľmi dlhej dobe ma teda zobudí budík... Jediné, čo ma mrzí je, že motorky sa síce tiež idú v JV Ázií (v Malaysii), ale 125cc začínajú až o 7:00 našho času - mohli ich dať aspoň o 4tej, a Moto2 mohli dať nejak 5:15, MotoGP o 7mej - pekne by to nadväzovalo a človek by mal pekné nedeľné ráno :( BTW. Ak by sa kvalifkácia nedala ísť ani zajtra ráno, tak poradie by bolo v tom prípade určené štartovými číslami jazdcov - takže prvú radu by mali McLaren, druhú radu Mercedesy, 5. a 6. pozícia pre Red Bull, za nimi na 7./8. mieste Ferrari, potom Williams, za nimi Renault, Force India, STR, atď atď ... No to sa mi veru moc nepáči - takže dúfam, že kvalifkácia sa pôjde a bude to fér! A ešte niečo zo včerajšku... Hamilton to takto oprel počas FP1 v Degner: http://www.youtube.com/watch?v=CF82WPQABOg (dúfam, že video vydrží dlhšie a neodstránia ho z Youtube)
lopata555 Zverejnené 9. Október, 2010 Zverejnené 9. Október, 2010 ak by nebola kvalda tak by to mohlo byť opačne ... že č.1 by bolo posledné a tak ďalej :zubiska:
aljak63 Zverejnené 9. Október, 2010 Autor Zverejnené 9. Október, 2010 No keby to bolo tak ako hovorí Lopata, tak by som sa nedivil keby vyhral GP napr. Kamui Kobayashi - keďže Sauber má vzhľadom na svoje pekné výkony dosť vysoké štartové čísla. Ale keby to bolo tak, Kobayashi by štartoval z 3.miesta - pred ním by boli len Glock a Di Grassi - tých by predbehol rýchlo, a kým by sa zvyšok pola vytrápil prebíjaním dopredu, tak Kamui by v pohode mohol vyhrať - čo by fanúšikovia v Suzuke určite neboli proti :zubiska: Ale verím, že zajtra už to bude v poriadku a rozhodne sa vo férovom súboji v kvalifkácií.
aljak63 Zverejnené 9. Október, 2010 Autor Zverejnené 9. Október, 2010 Hamilton gets gearbox-change penalty Hamiltonova smola nemá konca kraja ... po 3 výpadkoch v posledných 4 GP, a po včerajšej havárií, prišla ďalšia rana - po výmene prevodovky klesne zajtra na štarte o 5 miest dole. Nuž, Lewis to bude mať ťažké - ale aspoň sa bude dať na čo pozerať, keďže prinajlepšom bude Lewis štartovať zo 6.miesta - takže sa máme na čo tešiť, uvidíme ako sa mu bude na Suzuke predbiehať ... určite bude chcieť silno zabojovať, lebo jeho šance by v prípade ďalšieho neúspechu poriadne klesli.
tiborco Zverejnené 9. Október, 2010 Zverejnené 9. Október, 2010 Je to cliché, ale hovorím "uvidíme, čo bude"...či prestane vôebec pršať, alebo bude naďalej...takž kto sa ako kvalifikuje, si moc netrúfam odhadnúť...
aljak63 Zverejnené 10. Október, 2010 Autor Zverejnené 10. Október, 2010 Results: Japanese Grand Prix - STARTING GRID (QUALIFICATION) Sebastian Vettel (Red Bull) Mark Webber (Red Bull) Robert Kubica (Renault) Fernando Alonso (Ferrari) Jenson Button (McLaren) Nico Rosberg (Mercedes) Rubens Barrichello (Williams) Lewis Hamilton (McLaren) Nico Hülkenberg (Williams) Michael Schumacher (Mercedes) Nick Heidfeld (Sauber) Felipe Massa (Ferrari) Vitaly Petrov (Renault) Kamui Kobayashi (Sauber) Adrian Sutil (Force India) Jaime Alguersuari (Toro Rosso) Vitantonio Liuzzi (Force India) Sébastien Buemi (Toro Rosso) Jarno Trulli (Lotus) Heikki Kovalainen (Lotus) Lucas di Grassi (Virgin) Timo Glock (Virgin) Bruno Senna (HRT) Sakon Yamamoto (HRT)
tiborco Zverejnené 10. Október, 2010 Zverejnené 10. Október, 2010 Škoda tej výmeny prevodovky u Lewisa, slušný výkon :zubiska: a Jenson na prime tires...no, zaujímavé...a Ferrari nebolo nejak zvlášť silné :(
aljak63 Zverejnené 10. Október, 2010 Autor Zverejnené 10. Október, 2010 Results: Japanese Grand Prix - RACE Sebastian Vettel (Red Bull) - 1:30:27,323 Mark Webber (Red Bull) + 0,905 Fernando Alonso (Ferrari) + 2,721 Jenson Button (McLaren) + 13,522 Lewis Hamilton (McLaren) + 39,595 Michael Schumacher (Mercedes) + 59,933 Kamui Kobayashi (Sauber) + 1:04,038 Nick Heidfeld (Sauber) + 1:09,648 Rubens Barrichello (Williams) + 1:10,846 Sébastien Buemi (Toro Rosso) + 1:12,806 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) + 1 lap Heikki Kovalainen (Lotus) + 1 lap Jarno Trulli (Lotus) + 2 laps Timo Glock (Virgin) + 2 laps Bruno Senna (HRT) + 2 laps Sakon Yamamoto (HRT) + 3 laps Nico Rosberg (Mercedes) Adrian Sutil (Force India) Robert Kubica (Renault) Nico Hülkenberg (Williams) Felipe Massa (Ferrari) Vitaly Petrov (Renault) Vitantonio Liuzzi (Force India) Lucas di Grassi (Virgin)
tiborco Zverejnené 10. Október, 2010 Zverejnené 10. Október, 2010 Kobayashi man of the race!! :zubiska: bolo sa na čo pozerať, Kamui bol skvelý, rozhodne má gule, je odvážny, ale zároveň aj dosť presný! a Lewis dnes mal smolu...mal na 3. miesto, dobrú rýchlosť mal, no prevodovka bola proti a tak skončil 5., Jenosn skončil 4., jeho stratégia ale nevyšla až tak pozitívne...a Red Bull - suverénny výkon......ale "sranda" bola aj na začiatku, aspoň o jedno Ferrari menej bolo v pretekoch :(
Darkman Zverejnené 10. Október, 2010 Zverejnené 10. Október, 2010 No skoda tej prevodovky, suboj Alonso Hamilton by mohol byt velmi zaujimavy. Este stastie ze bol natrati Kobayashi a zachranoval stereotypne kruzenie svojimi predbiehacimi manevrami.
aljak63 Zverejnené 10. Október, 2010 Autor Zverejnené 10. Október, 2010 Vcelku zaujímavá GP... Red Bully absolútne suverénne, v podstate jediné ich zaváhanie bolo na štarte keď Mark Webber opäť nezareagoval tak skoro a dostal sa pred neho Kubica. 1.kolo bolo riadne dramatické a vypadla v ňom hneď štvorica jazdcov - Massa, Liuzzi, Hulkenberg a Petrov - všetci by dneska za iných okolností isto bojovali o body. Kubica mal riadnu smolu (a neskôr aj Rosberg) - keď im odišla zadná pneu, a to mali veľmi schopne rozbehnuté preteky, hlavne by ma zaujímalo ako by Kubica miešal karty v TOP5 bojujúcej o titul. Hamilton mal tiež zasa smolu - odišiel mu tretí stupeň na prevodovke a tie jeho výjazdy z pomalých zákrut potom aj tak vyzerali - ale žeby bez tohoto problému mal na 3.miesto, to je nanajvýš len domnienka. Alonso predviedol solídny výkon, tiež mal dobrú rýchlosť a moc neverím tomu, žeby sa pred neho Hami len tak ľahko dostal (aj keď to je zase len v rovine že Keby bolo keby). To čo predviedol domáci Kamui - tak to bolo famózne, ako už Tibbi spomenul, vie veľmi dobre načasovať útoky a pripomína mi nejakú šelmu, ktorá sa nečakane vrhne na svoju korisť. Z japonských formulových jazdcov, ktorých som videl odkedy sledujem F1 (Katayama, Inoue, Nakano, Takagi, Sato, Ide, Yamamoto, Nakajima, ...), tak Kamui sa mi pozdáva najviac (aj keď aj Sato mal zopár schopných výkonov a výsledkov). Každopádne - do konca nám chýbajú 3 GP (Kórea, Brazília a Abu Dhabi). V boji o titul stále ostáva pätica jazdcov, aj keď McLareny opäť trochu stratili. Webber vedie o 14 bodov pred Vettelom a Alonsom, za touto dvojicou potom ďalších 14 bodov stráca Hamilton, a za Lewisom je 3 body Button. Rozdiel medzi prvým a piatym je 31 bodov - to je dosť, avšak stačí jedna pokazená GP Webbera a všetko môže byť razom úplne inak. Ale verím, že Mark vedenie už udrží a titul získa práve on! Priebežné poradie pohára jazdcov (16/19) Mark Webber (Red Bull) - 220 Fernando Alonso (Ferrari) - 206 Sebastian Vettel (Red Bull) - 206 Lewis Hamilton (McLaren) - 192 Jenson Button (McLaren) - 189 Felipe Massa (Ferrari) - 128 Nico Rosberg (Mercedes) - 122 Robert Kubica (Renault) - 114 Michael Schumacher (Mercedes) - 54 Adrian Sutil (Force India) - 47 Rubens Barrichello (Williams) - 41 Kamui Kobayashi (Sauber) - 27 Vitaly Petrov (Renault) - 19 Nico Hülkenberg (Williams) - 17 Vitantonio Liuzzi (Force India) - 13 Sébastien Buemi (Toro Rosso) - 8 Pedro de la Rosa (Sauber) - 6 Nick Heidfeld (Sauber) - 4 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) - 3 Priebežné poradie pohára konštruktérov (16/19) Red Bull Racing (Vettel / Webber) - 426 Vodafone McLaren Mercedes (Button / Hamilton) - 381 Scuderia Ferrari Marlboro (Massa / Alonso) - 334 Mercedes GP Petronas F1 Team (Schumacher / Rosberg) - 176 Renault F1 Team (Kubica / Petrov) - 133 AT&T Williams (Barrichello / Hülkenberg) - 60 Force India F1 Team (Sutil / Liuzzi) - 60 Sauber Motorsport (de la Rosa / Kobayashi / Heidfeld) - 37 Scuderia Toro Rosso (Buemi / Alguersuari) - 11
aljak63 Zverejnené 11. Október, 2010 Autor Zverejnené 11. Október, 2010 Ešte malý foto-návrat k 1.kolu GP Japonska, kde to poriadne lietalo:
tiborco Zverejnené 12. Október, 2010 Zverejnené 12. Október, 2010 http://www.autosport.com/news/report.php/id/87421 V Kórei sa GP predsa len pôjde
Darkman Zverejnené 20. Október, 2010 Zverejnené 20. Október, 2010 Veľké problémy bude mať Spa. "Asi skutočne potrebujú prestávku, pretože komerčne to tam nefunguje," konštatuje Bernie Ecclestone. http://www.f1.sk/clanok38313.htm ;) ;) Uplne chore. Tilkedromy bez duse su podla mna pliagou sucasnej F1 a zbavovat sa okruhov ako SPA, na ktorych byvaju tie najzaujimavejsie zavody za celu sezonu, je uplne chore.
Odporúčané príspevky