Skočiť na obsah

Slovensko má najdrahší internet na svete

Intrenet  

9 členovia hlasovali

1. 1. Si spokojný s cenami pripojenia internetu?

• VR Internet je pre mňa veľmi drahý a preto surfujem iba vo firme
      0
    • VRI je drahý, ale rodine ho doprajem na úkor niečoho iného
    • Nemám problém si zaplatiť aj VRI, ale je to drahé
    • VRI je pre mňa s mojím príjmom v podstate lacný
    • Je mi to jedno koľko stojí,keď ho potrebujem, tak si ho zaplatím
    • Je mi ukradnutý celý internet a a jeho ceny
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

99

Z dnešného článku /13..VIII.2009 / v SME:

" Ľudia na Slovensku platia za vysokorýchlostný internet najviac na svete, a to takmer dvojnásobne viac ako Kanaďania, ktorí sú na druhom mieste. Vyplýva to z výročnej telekomunikačnej správy Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), ktorá združuje 30 krajín. Aj v ostatných kategóriách je Slovensko na popredných miestach v predražení telekomunikačných služieb. Zákazníci na Slovensku si priplatia napríkladaj za mobilné telefóny.

OECD v štúdii porovnáva podľa parity kúpnej sily, ktorá presnejšie vyjadruje aj aspekt životnej úrovne ako iba výmenný kurz. Výpočty organizácia zverejnila v amerických dolároch.Priemerný slovenský užívateľ vysokorýchlostného internetu (čo je rýchlosť od 12 do 32 megabitov za sekundu) podľa tejto štatistiky zaplatí okolo 170 dolárov za mesiac. V prípade druhej Kanady je táto suma okolo deväťdesiat dolárov.

V krajinách OECD je priemerná suma za výsokorýchlostný internet vyjadrená podľa parity kúpnej sily 53 dolárov. Zo susedných krajín platia Poliaci a Česi okolo 70 dolárov a Maďari iba niečo vyše 60. Najlacnejšie, za 30 dolárov mesačne, sa potom surfuje vo Francúzsku a Japonsku. "

http://pocitace.sme.sk/c/4972370/na-slovensku-je-internet-jeden-z-najdrahsich-na-svete.html

Priatelia kto z vás surfuje na VRI/výs.rýchl.int./ ?.. a koľko zaň platíte? rsp. : Koľko platíte mesačne a s akým pripojením ?

Ja mám doma pripojneie 1,4mB/s .. teda nič moc a platím 9 eur a 92centov / mesiac. Iné je to v mojej firme -- tam mám pripojených 5 PC a platím 66,388 Eur/mesiac a pripojenie cca 3-5 mB /sec ... ale čochviľu pôjdem cez optiku a malo by to byť minim.60 mB .. no uvidím...

• Odpovedí 11
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Jozef50205

2

• Ryan Giggs

2

• Sniper

1

• starsi

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené
Nemám problém si zaplatiť aj VRI, ale je to drahé
Zverejnené

OECD v štúdii porovnáva podľa parity kúpnej sily, ktorá presnejšie vyjadruje aj aspekt životnej úrovne ako iba výmenný kurz.

Ale to moze znamenat aj, ze v zhladom k parite kupnej sily mame technologicky vyspelejsi (a teda drahsi) net. (Co nebude vzhladom na rozne triple play a optikou do domacnosti daleko od pravdy)
Zverejnené

Suhlasim s Darkmanom. Naše mesta su "prešpikovane" optickymi kablami od Orangeu, T-Comu, UPC, lokalnych providerov... Napr. mnohi moji znami v Česku (v roznych mestach, dokonca ani vo väčšine Prahy) o takom niečom nechyrovali, aby mali možnosť vybrať si opticke pripojenie od 4-5 providerov.

Doma mam optiku 48 Mbit/s, za 17,92,- € (540,- Sk)na mesiac. Je to tripleplay, v cene je aj digitalna tv (40 programov) a telefon (30+10 voľnych minut, v sieti providera zadarmo bez obmedzenia).

Zverejnené

Ked hovorime o tom rychlom pripojeni. Mam priatela v Mnichove. A bol prekvapeny,aky rychly je moj net,ako rychlo prenasam data. Takze chalani,nieco na tom bude.My mame doma tiez optiku 1536kbps za 19,90eur mesacne. Je neobmedzeny,takze nehrozi nejake to presvihnutie. A som spokojna. Na to moje tuk to staci a ostatni v rodine sa nemozu stazovat :lol:

Zverejnené

23e

40 rýchlosť

+

100min z pevnej volnych na mobil a pevne

neobmedzene na ich pevne

1/4 zlava na dig.tv

edit:

tu je aj anketa :lol:

druhé odspodu, aj keď ja ho neplatím, ale takto to vnímam :)

Zverejnené

tak VRI letí a aj keď je drahý mnohí ho majú... no mne zatiaľ postačuje to čo mám, i keď predpokladám, že do konca roku asi SATRO zruším...

Zverejnené

Suhlasim s Darkmanom. Naše mesta su "prešpikovane" optickymi kablami od Orangeu, T-Comu, UPC, lokalnych providerov... Napr. mnohi moji znami v Česku (v roznych mestach, dokonca ani vo väčšine Prahy) o takom niečom nechyrovali, aby mali možnosť vybrať si opticke pripojenie od 4-5 providerov.

Doma mam optiku 48 Mbit/s, za 17,92,- € (540,- Sk)na mesiac. Je to tripleplay, v cene je aj digitalna tv (40 programov) a telefon (30+10 voľnych minut, v sieti providera zadarmo bez obmedzenia).

Njn Antik co ? kedze tiez platim za neho 17Euro. Akurat ja mam iba cisto net pripojenie. Bez digi tv a telefona...

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Máme v baráku optiku 30 Mb/s mesačne za 26.73 €. presne je to 30/2 (von).

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Trochu "nešťastná" anketa a zároveň aj trochu zavádzajúca, ale keďže je rok a pol stará, tak možno vtedy bola pravdivá. V skutočnosti ma teraz vysokorýchlostný internet stojí výrazne menej ako v dobe keď som mal dial-up alebo DSL.

Pre porovnanie

• dial-up: rýchlosť 56/56 kbit - náklady cca 2500 Sk mesačne (tel. linka + presurfovaný čas)
  • DSL: rýchlosť keď som podpísal zmluvu bola 256/32 kbit, keď som ukončil zmluvu bola 2 Mbit / 256(?) kbit - náklady od 1240 Sk mesačne (tel. linka, dsl linka, poplatok za dsl)
  • Optika: rýchlosť keď som podpísal zmluvu 12/12 Mbit za 16,60 €, teraz 10/10 Mbit za 15,15€ (v prepočte 456 Sk, čo je 2,5x menej ako v prípade DSL a 5,5x menej ako v prípade dial-up)
Zverejnené

40/4 optika za 18eur...tie ceny idu stale dole...volakedy som za 96kbit wifi platil 2500korun

Zverejnené

U mňa je cena rovnaka, ale zmenila sa rychlosť na 64 Mbit/s a tych programov je cca 80.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov