Skočiť na obsah

SaS - Richard Sulík


Sniper

Odporúčané príspevky

ja by som sa skôr opýtal,

prečo volíš takéto strany

resp. na ten rozptyl

od ľavičiarov cez nacionalistov až po nazývajúcich sa liberálov

(HZDS neviem zaradiť a používať pojem zločinecká organizácia nechcem)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono to bolo dane vekom a vedomostami,prioritami. Ako mlady som cital Zmenu. Tak SNS, viac si na to nepamatam. HZDS to bolo len kvoli 6 dni do civilu a hzds zhodou okolnosti malo cislo 6. Nic viac. Aj ked si pamatam Meciara v hovorime s.(alebo ako sa volali tie 50 minutove dialogy ci uz spremierom ci ministrami). Meciar bol presvedcivy.

 

Sas - viac menej Mihal ide za svojim,len by mal aj znizit sadzby.

KDH ci SDKU by som nevolil ani keby ma trafilo auto. Ale nikdy nehovor nikdy.

 

Zaujimam sa o politiku, vyjadrujem sa k nej. Je mozno ze dochadzam k tomu ze je to zbytocne a uz volit nepojdem.

 

Rozptyl to nie je velky a vlastne prirodzeny. Videl si blog ja ti ho najdem. Mladeho socdemaka co je asistentom Kanikovi?

http://sedlak.blog.sme.sk/c/239940/Ako-sa-mlady-laviciar-presvedcenym-praviciarom-stal.html

Ja som to necital. Ale trebars.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ta tabulka je pre mna najvacsi Sulikov lapsus. To ani nie chyba(zrejme), skor moje nedorozumenie s kym mam tu cest pri volbach.

http://richardsulik.blog.sme.sk/c/244643/Uprava-poslaneckych-platov.html

 

Co som si spocital narychlo moje navyse vydavky, kvoli ich baliku je 40 eur mesacne a to je tam len pivko, cigaretky, dph, nemoznost pouzit NCZD u deti na urokoch a 4 mesiace materskej o 66 eur. Hodnoty 36+60+84+40+264=484 eur za rok.Nepocitam dalsie veci zdanenie dividend, to radsej prestanem podnikat. Nabuduci rok bude aj NCZD nizsia o 500eru, teda od dvoch rodicov(dvoch ludi moze zarabat aj jeden)vyberu len cez toto opatrenie o 190 eur viac. Co vychadza na 16 eur, neviem o com spliacha Radicova ze 9 eur.

 

No nic, nemam vychodisko ine ako prestat fajcit a pit, nic jednoduchsie ma nenapada. Gratulujem, nik ma este k tomu neprinutil a verim ze tento motiv bude pre mna silnejsi ako moja vlastna slaba vola. Iste sa bude snazit bojovat aj na inom poly, drzm prsty aj vam.

 

Takto este aby som dosiel k uvodu. Vraj maju mat poslanci menej na buduci rok mesacne v cistom o 113 eur. Etse minuly rok sme navysili trzby, tento rok ich asi nedosiahneme, buduci s 10% znizenim by som bol este spokojny(ale to som hovoril aj pred rokom). Od statu v trzbach sme nemali a nikdy nebudeme mat ani korunu. proste situacia nieje dobra.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://krija.blog.pravda.sk/2010/10/20/ficov-odvod-sulikov-podvod/

 

Ministerstvo financii vo februari odhadol rast priemernej mzdy pre tento rok na 1,8%, priemerna mzda za II. kvartal bola 758 eur, a ako mozte vidiet v tabulke, nikdy priemerna mzda neklesla pod hodnotu II. kvartalu a ked som medzirocne porovnaval rast za prvy polrok(2010/2009) vychadza to na tie 3% teda 767 eur.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

neviem celkom presne, kam to dať ... ale Sulík to znesie, a autorstvo je podľa všetkého jeho : )

 

krk na to, že všetky tie decká budú za dvadsať - tridsať rokov v parlamente, tam je tak skvelo :)

 

Sulík vytiahol na Fica milenku pred malými deťmi

 

Spočiatku to vyzeralo na obligátny deň, keď sa prídu pozrieť malí žiačikovia na prácu v parlamente a tešia sa, že nemusia ísť do školy.

...

A potom to prišlo.

 

"Pán Fico, to FaxCopy vám možno leží v žalúdku, ale to je zdroj mojich oficiálnych príjmov, z ktorých ja žijem na rozdiel od vás, hej? Potom si môžem dovoliť taký luxus, že veci, ktoré si chcem kúpiť, si kúpim a nemusím si ich nechať darovať od manželky, ktorú podvádzate s milenkou, hodinky za tridsaťtisíc eur, hej?" zareagoval Sulík na Fica.

 

Deti znudene sediace na balkóne pri Sulíkových slovách o Ficovej milenke okamžite vystrelili zo sedadiel, začali živo gestikulovať, vytiahli mobily a foťáky a začali si "ujov" natáčať.

 

Niektoré sa nezmestili do kože a jedna z učiteliek ich chcela dokonca neúspešne vyviesť z parlamentného balkóna preč, aby sa na predstavenie, ktoré začali predvádzať po týchto slovách poslanci, nemuseli pozerať a nebrali si tak zlý príklad.

zdroj

 

len neviem, ako zistiť, kto boli tie deti, možno sa potom raz priznajú, prečo sú v politike : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja takýto spôsob boja neuznávam,

ale nech Robino vidí aké to je bojovať s vyťahovaním špinavostí

 

ten chlapec si asi stále nedocenil

Radičovej až prehnanú vľúdnosť

 

takéto handrkovanie

môže od politiky-volieb odradiť ďalších ľudí,

čo môže mať za následok 6% pre Sulíka

a max. 35% pre toho, ktorého meno sa nevyslovuje

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Sulík na svojom blogu dnes hodnotil "prvý semester" tejto vlády, či prvý semester svojho pôsobenia, či prvý semester po Ficovi ...

 

SaS v koalícii - prvý semester

Viac ako šesť mesiacov od volieb prešlo neuveriteľne rýchlo, naši poslanci sa zapracovali a je vhodná chvíľa ohliadnuť sa späť za prvým polrokom strany SaS v parlamente. Môžem povedať, že sa rýchlo učíme a že máme úprimnú snahu zlepšiť život na Slovensku.

 

Čítajte viac: http://richardsulik.blog.sme.sk/c/253466/SaS-v-koalicii-prvy-semester.html#ixzz1BEELeZpv

 

podnetné čítanie, aj odpovede v komentároch.

trochu mi tam chýbajú tie prvé prešľapy, keď aj voliči SaS mali pochybnosti, že si SaS nešiel robiť do vlády svoj podnik, že tu v tejto krajine nemôže existovať normálna liberálna strana.

aj keď už niečo na tanieri je, ten začiatok nebol najšťastnejší, a len sa tak nezabudne ... dúfajme, že to prekryjú už len tie úspešne dotiahnuté "prispenia k lepšiemu životu" - ako to nazýva pán Sulík.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Sulík nafúkol ďalší "euroskeptický balónik"

Predseda Národnej rady a šéf strany Sloboda a solidarita Richard Sulík pripustil, že SaS Euroval 2 v parlamente nepodporí.

"Nie je isté, že budeme hlasovať za," vyhlásil v Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu Sulík. V prípade, že by euroval neprešiel, Slovensku by hrozili medzinárodné dôsledky.

zaujímavá reč, od neho "nie sme si istý"

keď si nie je istý, nech to ani neberie do huby

a ten "škrabácky" komentár o hroziacich medzinárodných dôsledkoch?

aké dôsledky?

 

dôsledky nám hrozia, predovšetkým keď euroval 2 vycálujeme prachy, a už o pol roka sa ukáže že treba cálovať na euroval 3..

keby niečo podobné niekto organizoval "súkromne", skončil by v base, má to totiž všetky znaky "pyramídovej hry"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo sa asi tak momentálne deje, s volebnými preferenciami SaS ?

 

povedal by som, že sa dostávajú do nekontrolovateľného pádu spojeného s "vývrtkou"

Sulík asi výrokom "nie som si istý", naštval úplne všetkých

pre tých ktorí sú za EU, sa stal nedôveryhodným aj keby nakoniec zahlasoval "za", navždy bude "voluntaristom", ohrozujúcim úspech EU, a teda aj slovenska

pre tých ktorí sú vyslovene proti EU, alebo si želajú jej radikálnu reformu, vypadá jak "trotl" čo pod nátlakom zaprie vlastné presvedčenie, a tak uškodí slovensku

 

podľa mňa má len jedinú nádej, že ten "balónik", čo má na druhom konci špagátika uviazaný "žeravý uhlík", z ruky nepustí, iba tak si môže získať dôveru aspoň niekoho, a premeniť pád na rast

iba Fico si môže dovoliť, byť naraz, za aj proti, a Sulík ako politik, čo nechce byť demagóg nie..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podľa mňa má len jedinú nádej, že ten "balónik", čo má na druhom konci špagátika uviazaný "žeravý uhlík", z ruky nepustí, iba tak si môže získať dôveru aspoň niekoho, a premeniť pád na rast

 

ee.. žiadny "žeravý uhlík"..

vydesený Sulík drží v ruke odistený ručný granát, ten je šnúrkou spojený s balónikom čo má nápis "euroskepticizmus", a vedľa neho stojí Fico, a vyjavene zíza na poistku od granátu, ktorá mu visí na prste

dvaja "čarodejovi učni"

:niee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Autor je štátny tajomník Ministerstva hospodárstva

 

Pre URSO nastala hviezdna chvíľa ukázať schopnosť kompetentne vyvažovať záujmy energetického biznisu a záujmy občanov. Doteraz sa regulátor mohol pohodlne schovávať za zákon bývalej vlády a k cenám plynu sa nevyjadrovať. Teraz bude musieť plniť svoju funkciu a rozhodovať. Nezostáva než dúfať, že pán Holjenčík sa pri svojich úvahách bude riadiť nielen zdravým rozumom ale aj dostatočnou politickou odvahou a zodpovednosťou. Doterajšia prax URSO bohužiaľ nedáva veľa dôvodov k optimizmu.

 

 

Nechapem dve veci ako moze byt tajomnikom MH tento clovek a co chcel povedat svojim blogom a tymto odstavcom.

http://blog.etrend.sk/kristian-takac/2011/06/02/slovensky-plynovy-populizmus/

 

SPP totiž navrhuje, aby v dvoch etapách zdražel plyn o necelých 30 percent a plyn na výrobu tepla takmer o 40 percent.

 

 

http://ekonomika.sme.sk/c/5919808/regulacny-urad-vratil-plynarom-zdrazovanie.html
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K tomu blogu vlastne nechapem, kde je problem?

 

A co a tyka cien plynu - tie su naviazane cenu ropy (aj ekd to neznie moc logicky, kedze to je uplne oddelena komodita, ale budiz). Ceny plynu teda stale vyrazne rastu a podla toho co Gazprom slubuje, budu este vyrazne rast. Slovenko ako zakaznik s tym nic neurobi.

Je teda akurat otazka, ako boli nastavene ceny od roku 2008 - a ci jednoducho naozaj nie je nutne ceny upravit aj lokalne. Druha otazka je potom v akej vyske.

 

Výrobcovia tepla zasa odhadujú, že podľa vývoja cien vykurovacích olejov by mohol plyn od septembra zdražieť o čosi menej, než navrhuje SPP. Podľa Miroslava Obšivaného zo Slovenského zväzu výrobcov tepla sa ich odhady pohybujú na úrovni asi dvadsiatich percent.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5919808/regulacny-urad-vratil-plynarom-zdrazovanie.html#ixzz1OBzk6Jux

...co nie je az tak velky rozdiel oproti tomu, co navrhuje SPP.

 

A len tak vseobecne, mam zase raz pochybnosti o kvalifikacii prispievatelov SME pisat k nejakym temam.

Plynárenský gigant v cenách zohľadňuje najmä deväťmesačný kĺzavý priemer cien vykurovacích olejov. To znamená, že vývoj cien na burze z jesene minulého roka sa na faktúrach od Gazpromu prejavuje až dnes.

Nie "az dnes", ale "este dnes" - klzavy priemer za 9 minulych mesiacov znamena, ze ide o priemer September 2010 - Maj 2011. Nie je to az taky detail, pretoze cenove zmeny z jesene 2010 sa prejavili uz na jesen 2010, ale boli tlmene predchadzajucim vyvojom. Teda trhove signaly neprichadzaju k SPP po 9 mesacnom cenovom tehotenstve, ale su akutalne, len zahladene strednedobym trendom. Z hladiska cenotvorby pre koncoveho zakaznika a planovania to je "trosku" rozdiel :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

možno je načase sa venovať jednej osobe.

 

nestačím sa čudovať tým, ktorých nepresvedčili jeho ťahy od začiatku tejto vládnej koalície, takmer od prvého dňa.

nestačím sa čudovať, ako stojí hlasovanie o prípadných voľbách na sme.sk, kde vedie SaS ...

nestačím sa čudovať mnohým veciam, okrem toho, ako sme tu popísali už svojho času okolo toho dosť, majster Sulík zobral vládu útokom ako svoje súkromné podnikanie,

vlastným pričinením zničil vlastnú koalíciu - to tiež nie každý len tak spakruky dokáže - aby jedným dychom zastavil reformy, a tým istým dychom pripomenul Slovákom, že v Radičovej mali najlepšieho premiéra ... a tým istým dychom nedokázal nič, keď mal toho dosť, mal odstúpiť, ale možno ešte nemal dosť ... hm ?

 

mimo jeho "skalných" a večných voličov sa už hovorí kdečo, a jeden človek to dnes povedal naplno :

 

Myslím si, že je nevídané, že padá vláda vinou vlastnej koalície. Jediným vysvetlením je, že tí ktorí to spôsobili, sú buď hlupáci, alebo sú podplatení. Jednu z týchto dvoch strašných možností si môžete vybrať.

Milan Lasica, humorista

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1ag75BAQb

 

tejto krajine nie je súdené mať normálnych liberálov. to len opakujem, čo tu raz podotkol volič ... sklamane.

tak skalní, voľte Sulíka !

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na rozdiel od množiacich sa hlasov za ... :bingo:

ale nie je to výhra, lebo keď nie je podplatený, je len nesmierne hlúpy, akosi, keď sa nad tým človek zamyslí, do vlastného hniezda narobíš skutočne pre dve veci ...

nehovoriac o jeho aktivitách od oblečenia prímorského turistu na diplomatickom obede, myslím, že to by nedokázal ani Lupták od kelne, na to IQ nestačilo, až po jeho podnikateľské aktivity vo vláde , na to IQ stačilo, ... len na ne nesmieme zabudnúť ... riškodržbalónik.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, nie je nesmierne hlupy. Naopak ho oklamalo to ze casto mal pravdu, zacal verit ze rozumie vsetkemu. Jeho ego ho oklamalo, nepocul jasne posolstva ze ked neurobi kompromis ze vlada padne. Myslel si ze to nejako obabre, ze Fico zahlasuje za euroval a ze on zostane hrdina aj vlada ze zostane. A ked mu to doslo v den hlasovania, tak mu ego neumoznilo ustupit a priznat prehru. Rozhodnutie ze vlada konci zrejme padlo este minuly tyzden a Sulik to musel vediet ( kedze si to vrabce cvirikali vsade ) ale miesto priznania si porazky ( nieco ako ze nazor nemenim ale vladu nepotopim)

nechal padnut vladu. A este presvedcil vlastnych poslancov ze sa nic nedeje, kedze ti by zrejme nesli tak ochotne na porazku.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čiže je vlastne nesmierne hlúpy ... stúpla mu do hlavy neomylnosť, raz mu v nemecku tlieskali, druhý krát už ani tak moc nie, a presvedčenie, že doteraz mu precházalo, a riškodržbalónik sa z vecí doteraz vylízal, hral sa s vládou ako so svojím podnikaním, hral sa so svojím egom, ktoré prebilo zdravý rozum, hral sa s jedným celým štátom a niekoľkými miliónmi ľudí, bez ktorých by nebol tam, kde bol, a keďže musel vidieť a vedieť, kam to smeruje, natentoval si do vlastného hniezda, rozbil tú krehkú rovnováhu, pre ego ? 15 minút slávy, pár minút pozornosti sveta ?

 

čiže keď sa nenechal podplatiť, je veľmi hlúpy. - hm, toto je zvláštna veta, všakže ? : ) má niekoľko významov, minimálne dva ... : )

 

a ako bratia česi hovoria, na každém šprochu pravdy trochu ... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

heh

kde nazbieral Mečiar svoju silu?

v opozícii a "zatratení"

kde nazbieral Fico, svoj politický kapitál?

v opozícií a "zatratení"

teraz je rad na Sulovi

..................................

ehm..

teda.. ak sa mu nestane, nejaká tá "autonehoda"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,

nepozeráš priveľa špionážnych filmov ? :bingo:

 

aj mečiara znášame už dve desaťročia, okrem toho, že ho vybili kyticou, si žije ako v bavlnke.

 

sulík si pestoval ego,

nanosil chliev do vlastného hniezda, zhodil vlastnú vládu, bral od začiatku svoje účinkovanie vo vláde ako súkromné podnikanie. aj to mu bolo treba pracne vysvetliť, že to sa akosi nepatrí, rovnako ako vyložiť medzi veľvyslancami peňaženku na stôl.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov