Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Rusi napriek, národnej hrdosti obdivujú západné hodnoty, kultúru, vedu, umenie. Sami sa cítia jej súčasťou a chceli by, aby ich tak vnímal aj západ. Na druhej strane mali vždy problém z uplatňovaním demokracie. Sklony k autoritárskemu režimu ako keby boli súčasťou ich národnej identity. Je to obrovská krajina jednou nohou v Európe a druhou v Ázii. A tak stále prešľapujú na mieste z jednej nohy na druhú.

čo je logické, keď sa na to pozrieme bez čiernych okuliarov, alebo aspoň šedých.

euróspska časť ruska je európska.

na druhej strane krajiny, ktoré s ním zostali vo voľnejšom zväzku, tú miernu autokraciu potrebujú....

trochu skúste myslieť opačne... stredoázijské krajiny sú samostatné, ale bratské... možno by som to pre tentokrát nazvala tak.

ovšem kvitnú, stavajú, ktorékoľvek mesto môže súperiť s ktorýmkoľvek európskym, sú to moslimské krajiny, kde sa dejú veci, ktoré nie sú predstaviteľné ani vo sne v krajinách blízkeho východu ....

mladí sú mladí, hudba je mladá, z autokratizmu tam zostalo v podstate akurát toľko, že je ľuďom dobre... nezvádza ich to na šialené myšlienky vyhadzovať sa do luftu aj s celými kaviarňami... a rusko je obrovská krajina, a časť má v európe, až po Moskvu tiala vždy k európe, už aj pred Petrom Veľkým.... a obrovskú časť úplne inde - nielen v ázii, v starej šamanskej ázii, v moslimskej ázii, ázii, ktorá áziou je.... ovšem ako to my dnes vidíme, azii patrí kusisko budúcnosti, tej kvitnúcej. nie tej, kde sa autokracia zrúcala a je z toho chaos.

a nie, nikdy som netvrdila, že rusko alebo amerika je posamý spodok smotana, alebo naaopak... aani náhodou. ja tam nejdem.

ale to triezve pozeranie na svet chýba.... svet sužujú onakvejšie veci, ale namiesto neriešiteľného brexitu si lord neviemaký v parlamente zmyslí, že Rusku treba dať noví sankcie. a toto ide večne, dokola, za to, že na Mesiaci je mesačný prach, môžu rusi. Rusko má svoje problémy, z ktorých sa pomaly hrabe... a čína... je dobré provokovať čínu, ktorá je dnes na vrchole?

kľud. nehovorím, že sú svätí, nikto nie je svätý- nikdy som to netvrdila.

ale ono existujú aj dokumenty či filmy, ktoré skutočne pozerajú na viac strán.

keď dnes pozerám ako veci fungujú v strdnej ízii v moslimských krajinách a ako v moslimských krajinách na blízkom východe, politicky, v živote ľudí, v bežnom každodennom živote, obliekaní, fanatizme, v nádhere krajín, obrovských investícií a voľnosti živote, investovania do detí, budúcnosti nárosdov, to majú  v krvi....

je to skutočne rozsiahla téma, a bohužiaľ, keď to porovnávam, slovensko z toho vychádza horšie... po kdejakej stránke.

keď chcete, berte to ako chcete, ale mám z toho kŕče v žalúdku.... píšeš, že chvalabohu nemáme spoločné hranice s ruskom.... v pohode.

spoločné hranice s úbohou trápenou krásnou európskou ukrajinou, ktorá ani tak netrpí ruskom a krymom, ako vlastnými fašistami v v druhej polovici krajiny... to netrápi.

v európe sme maali nie tak dávno hodne krutú vojnu v jednej krajine.... dnes to samozrejme nie je jedna krajina, ale obrovské masové hroby a sused vraždil suseda... to tu bolo. a stačila iskra.

nie rusko, ukrajina je momentálne iskra... zabúdate na časť ukrajiny... a veľmi radi. nejakí ruskí motorkári... to je cirkus pre masy.

svet nie je čiernobiely. ani len náhodou.

Zverejnené

ukrajina ale nie je hrozba,  rusko ano.  To vedia vsetky krajiny, ktore s nim susedia.  Tvarit sa ze nie, nie je uplne rozumne.   Neprajem rusku problemy, ale zatial sa nezda ze by ich riesilo,  sankcie su odpovedou na konkretne kroky a minimalne schladili ich chut pokracovat.  A ciste prakticky,  mas pocit ze niekto v EU chce vojnu s Ruskom ?  A to nehovorim o fakte ze to ani ciste vojensky nedava zmysel,  Cela doktrina NATO je postavena na zadrzani, kym amerika nebude schopna dostat svoje vojska do EU,  na uzemii EU nie je ziadna vojenska sila, ktora by co len teoreticky mohla napadnut rusko.  A ukrajina rovnako nie, 

Ale zaujalo ze slovensko vychadza horsie,  v porovnani s Ruskom ?   tak toto je nezmysel z kazdeho mozneho hladiska,   asi nenajdes ziaden ukazovatel v ktorom by bolo rusko na tom lepsie.

a jedna peticia,   vhodna do temy

https://www.peticie.com/zakaz_nosenia_legin_osobami_enskeho_pohlavi_v_narodnych_parkoch?a=2

Zverejnené

game

Rusko, v porovnaní so západnou liberálnou demokraciou, predstavuje autokratický režim na čele s Putinom. Jeho popularita síce klesla, ale podporuje ho stále väčšina obyčajných rusov. Rovnako sa väčšina ruského obyvateľstva nezbavila nostalgie za super veľmocou, ktorou bol ZSSR. Netvrdím, že pre nás dnešné Rusko predstavuje hrozbu. Svoju imperiálnu politiku voči bývalým satelitom nerobí vojensky, jeho snaha je izolovať tieto krajiny od západu, EU, NATO. A niektorí politici, ako Danko a spol, im v tom pomáhajú. Danko tvrdí, že je v Rusku reprezentantom suverénnej krajiny. Ale suverennej vďaka členstvu Slovenska v EU a NATO. V akej pozícii by vystupoval bez tohoto faktu. Predstava, že Slovensko nemusí patriť nikam, iba Slovákom je buď prejavom hlúposti, alebo je za tým demagógia, ktorá zakrýva skutočný zámer na zmenu jeho geopolitickej orientácie na Rusko.

Zverejnené

Tono,  npredstavuje priamu vojensku  hrozbu.  Ale plati u nas konspiratorov a strany ktore su proti EU.   A to je hrozba, A skus povedat v gruzinsku ci na ukrajine ze nerobi politiku aj vojensky,  robi aj  vojensky a aj tym hrozi.  Ale to nie je nic nove,  to je ruska politika od Ivana Hrozneho.   Nie je to ZSSR ale ovela hlbsie.   A nevedia sa toho zbavit,  a ani to nie je jednoduche.  Ved aj v anglicku, ktore sa k tomu postavilo skutocne osvietene  sa to vratilo v brexite, v rusku to bude trvat este dlho,  

Zverejnené

ruský mužík ti znesie aj modré z neba, zachráni ťa pred hladom, smädom, chladom aj divou zverou

ale bez váhania ťa zabije pre báťušku cára, hoci ten mu stojí na krku a gniavi a gniavi...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mno.. Dostavby Mochoviec sa "ruský mužik", nedotkol ani prstom..

Zverejnené

D'Ady

Bohužiaľ.. Dôvody na to sú..

Minulé.. A ešte horšie je, že aj tie dnešné..

https://refresher.sk/66127-Havaria-jadrovej-elektrarne-v-Jaslovskych-Bohuniciach-Nebyt-dvoch-mladych-Slovakov-mohli-sme-skoncit-ako-Cernobyl

Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach: Nebyť dvoch mladých Slovákov, mohli sme skončiť ako Černobyľ

Tak na čo strašiť "bratom Rusom"? Keď si vystačíme sami..

Keď sa povie..

Fico staval jadrovú elektráreň..

Treba začať "jačať"?

Zverejnené

tak jadrové elektrárne vráťme do ich tém, a tu sa navráťme k politike menej vážne... či až priveľmi vážne.

tak ako D Ady povedal, presne to som tu písala už stokrát: či od Ivana Hrozného, Perta Veľkého či Kataríny či ktovie od koho až, široká ruská duša je presne taká.
potrebuje báťušku, ktorý ich povedie.... a okrem toho - naša obyčajná slovenská dolinová mentalita od toho nemá ďaleko....

len otvorte mozgy a spomínajte .... nebolo to tak dávno, čo polovica národa na dlho stratila rozum, druhá polovica o kúsok neskôr, a teraz ho stráca nasledujúca ( áno, polovica : ) )

to bude zrejme aj čiastočne odpoveď na Tonovu otázku.

susedia bývalého Ruska a bývalé ZSSR vedia svoje, to je jasné. susedia xy krajín, kde nie je všetko v poriadku, vedia svoje.

hovorím len toľko, že viem, ale za všetko zlo na svete nabetón nemôže RUS.

a ide mi na nervy, že každý, kto dokáže otvoriť pusu či naťukať niečo do klávesnice, za všetko okamžite kričí môžu za to rusi. to rusi, to rusi, to rusi...
ani usa prezidentské voľby to nepotvrdili, a ako prevelice sa snažili to dokázať....

neobraňujem, opakujem sa: ale kto priveľmi privoláva čerta, môže sa ho dočkať, alebo na druhej strane toľko kričí o pomoc, že nakoniec ho nikto nepočúva, keď to potrebuje.

nie.... ja len hovorím, že mi to ide lakťami. neobraňujem, ale nie za všetko čo sa hne vo vetre, môže rus. a už by bolo načase v tomto svete bláznivom trochu ...
Trump si začína do Číny, stredný východ je dodrbaný celý, rus môže za všetko tam môže rovnako aj američan aj rus, len to nezakrývajme...
ale iste, svetové veľmoci už iné nebudú, a svetovými veľmocami sa cíti byť kdekto, aj Irán. bum. máme bombu.  aj India má bombu. kdekto má bombu.

Fico kašle na spolustraníkov, na voličov, na kdekoho, v polovičke ukrajiny doteraz tlie starý fašizmus, arménov ničili turci, turci ničili kdekoho, japonci kŕejcov a číňanov, čínania vietnam kieho šľaka hladali vo vietname američania, to ani američania doteraz nevedia, mala som spolužiakov z afganistanu, ked tam boli rusi.... stal sa z toho ruský vietnam....

pár sto kilometrov od nás v strede európy sa vraždili celé etniká nedávno.... toto je svet. ale za zlé trávenie akéhosi ministra v ktorejsi vláde môžu rusi.

veľmi dúfam, že už chápete, o čo mi ide... keď nie, tak nie... čo sa dá robiť.

Zverejnené

Rusko nezmeníme sankciami ani hrozbami. Je to obrovská krajina, ktorá si dokáže udržať geopolitickú a vojenskú suverenitu, je nezávislá na surovinách a mohla by byť nezávislá aj na potravinách. Čo sa týka suverenity, tú by si vojensky nedokázala obhájiť ani EU bez USA. Sme malá krajina a nemôžeme si dovoliť nikam nepatriť a hrať sa na suverénny štát. Našťastie sme si mohli vybrať a dnes sme členom EU a NATO. Tí, ktorí sú proti, a je ich takmer polovica, sa snažia obhájiť existenciu Slovenska v geopolitickom a hospodárskom vákuu. Čo by sme podľa nich asi vyrábali, po odchode zahraničných investorov? Kde by sme exportovali naše výrobky? Za čo by sme kupovali suroviny, ropu, plyn? V skutočnosti sa však odporcovia EU a NATO spoliehajú na úzku spoluprácu z Ruskom, len to verejne neprezentujú. A verím, že Putin by nám pomohol, aj keby to bolo na úkor vlastných občanov. Aj Stalin nám pomohol, keď sme odmietli Marshallov plán a po 1948 prebrali moc komunisti.

Zverejnené

game,  za vsetko zlo moze len Soros :),  ale napriklad to ze rusi  hackli  clintonovu, to nie je fama to je fakt.  Vysetrovanie bolo len o tom ci to dohodli s trumpovymi ludmi alebo mu pomohli len tak.  A chybaju dokazy o spolupraci.   Podobne je jasne ze dali peniaze do brexitovej kampane,  u nas su dokazy ze prispeli slobodnemu vysielacu, pomahaju Le penovej  atd.     To nie su famy, to je realita. 

A to jednoducho nie je v nasom zaujme,  a potrebujeme sa tomu branit.   Sme v kybervojne s ruskom ci sa ti to paci alebo nie.

Zverejnené

nuz, game, nie celkom chapem, o co ti ide...

samozrejme, ze nie za vsetko zlo na svete mozu rusi

ale ak sa mame mat dobre, tak Rusko nie je to, na koho by sme sa mali obracat

Máme tu aktivity, ktoré robí Ruská federácia. To, že máme ľudí, ktorí sa správajú v tejto vláde tak, ako keby boli trójskymi koňmi Ruskej federácie je fakt a minimálne do volieb s tým musíme žiť.

https://www.aktuality.sk/clanok/698010/jaroslav-nad-z-olano-sns-chranila-ruskych-spionov-na-slovensku

mimochodom, nemame tu temu venovanu specialne Velkemu Medvedovi z Vychodu?

Zverejnené

ja sa neobraciam k rusom.... obracala som sa niekde k rusom? :)   hackli, nielen americkí sú dobrí, ruskí sú lepší, heč, :)

... a tému niekde máme, zajtra na to pozriem :)

Zverejnené

Game, nesleduješ príliš veľa médií, ktoré ovláda Orbán?

Zverejnené

tak tomuto sa vravi respektovanie nazoru....niekto prejavi svoj nazor na nejake dianie a ono sa to uz zacina pomaly nalepkovat, ze je to ideologicky nepriatel.....a mat sa dpbre, minimalne podla d´Adyho, je vtedy in, ked sa vsetci odvratime od Ruska a ajCiny a teraz aj od USA (lebo Trump) a oci sa budu upierat iba na Brusel.....volakedy "Mraz prichadzal s Kremla", no ale teraz uz prichadza s kazdej strany....hm....asi je pricine klimaticka zmena....a mozno liberalna "demokracia" pritvrdila idelogicku vojnu napriec celym svetom.......proletari sa prebudzaju?... :(

Zverejnené

Game, nesleduješ príliš veľa médií, ktoré ovláda Orbán?

Teraz ta zrejme prekvapim... vobec nesledujem MTV, vobec v poslednych par rokoch nesledujem politiku v susedoch, a Orbana a madarsku politiku vobec nie. Ten clovek a ich politika ide uplne mimo mna.

Netusim, co sa tam posledne roky deje na politickej scene a neviem o nej nic. Ani neviem ci je este Orban pri moci a aku ma vlastne funkciu.

Ked som tu pred casom do prislusnej temy nieco napisala, bola to reakcia na nejaky u nas zverejneny clanok v nasich mediach.

Preco musim byt podozriva z nejakych ovplyvnovani hocikym, ked napisem raz trochu odlisne myslienky?... kto pride najblizsie?

Soros, Orban uz bol, fasisti, ficoidi, ruski motorkari?....neviem, kto by este mohol, vy to viete lepsie :)

Nie... dokonca by ste sa hodne cudovali, ze v rodine mam nieco podobne informatorovi, ale zapeklitejsie.

A toto je vec, kde davam informatorovi bezvyznamny bodik... odvazila som sa mysliet v jednej veci inac....

Len neznasam... dokazete pochopit, ze neznasam ciernobiele nazeranie na veci a ako to kedysi bolo... za vsetko moze zahnivajuci zapad ( a cia mala agentov tiez vsade, bolo to a je to 1:1 a dnes je to este viac a sirsie) ... teraz uz aj z konzervy lezie za vsetko mozu rusi.

A spravidla uz ktokolvek, akyko!vek pucmidrat kdekolvek, bez vysvetlenia, basta.

Svet je zato od toho zlozitejsie miesto.

Ide mi to na nervy. :ahooj:

Zverejnené

kazdy je niecim ovplyneny,   to je dnesna doba.   Lenze  mam pocit ze si z vanicky vyliala dieta,   rusi nie su neviniatka a americania tiez nie.  Ale to ma nejake dosledky a ruske ciny nam skodia,    A to popieras, 

Zverejnené

Rusko samozrejme disponuje prostriedkami, ako ovplyvňovať verejnú mienku aj na Slovensku. Robia to rôznymi spôsobmi. Využívaním agentov, financovaním informačných prostriedkov a politických strán, ktoré propagujú vystúpenia Slovenska z EU, NATO. Podporovaním politikov, ktorí propagujú taký výklad geopolitickej situácie, ktorý prezentuje Moskva a Putin, napríklad anexiu Krymu. Ale o ovplyvňovanie verejnej mienky v cudzom štáte sa nesnažia len Rusi. Problém je, že na Slovensku našli úrodnú pôdu, dostatok voličov (takmer 50%) a politikov v súčasnej koalícii, ktorí sa s touto víziou budúcnosti osobne stotožňujú. Títo politici to samozrejme zatiaľ nemôžu verejne prezentovať. Je zbytočné tvrdiť, že Rusi sú tí zlí. Rusi, podobne ako USA, alebo Čína sa snažia hájiť si svoje záujmy na celom svete. Ak sa na Slovensku nájde dosť voličov, ktorí budú voliť vystúpenie z EU a NATO, bude to naša demokratická voľba. A za to nemožno viniť len Rusko. Z jeho pohľadu je to dobrý výsledok ich propagandy.  

Zverejnené

Tono, ved to.  Ale ti co povazuju tento vysledok za katastrofu, to nevidia ako dobre ale ako nepriatelske zasahovanie

Zverejnené

Ak sa na Slovensku nájde dosť voličov, ktorí budú voliť vystúpenie z EU a NATO, bude to naša demokratická voľba. A za to nemožno viniť len Rusko. Z jeho pohľadu je to dobrý výsledok ich propagandy.  

chlapci, ja čítam vás, ale vy nečítate mňa... nikdy v živote ma nezaujímala ruská propaganda ako taká a nikdy by som nehlasovala za žiadne vystúpenie Slovenska z EÚ. hlasovala som za vstúpenie, aj keď sa občas nájdu kritozovania hodné veci, kde sa nenájdu. žiadny dôvod na vystúpenie nevidím.

len nikdy nepozerám na veci len z jednej strany. nikdy. aj dve sú málo.

z jednej mojej myšlienky, takej obyčajnej ľudskej, robíte vysokú politiku.... ale ona tam skutočne nie je.... :)

:ahooj:

Zverejnené

tyso

Zo štatistiky vyplýva, že 35% Slovákov si myslí, že hodnoty Slovenska sú v súlade s hodnotami Ruska. To predstavuje silný voličský potenciál, takže Dankové koketovanie nie je len prejavom jeho osobnej afinity, ale predstavuje aj istú voličskú základňu. Navyše v Dume si nikto nebude robiť srandu z jeho kapitánskych výložiek. V Rusku budila vojenská hodnosť vždy rešpekt. A možno mu k nej udelia aj nejaké vyznamenanie.

Zverejnené

game

pozri, Tono tu pise o roznych metodach resp. prostriedkoch, ktore ma k dispozicii Rusko na rozne dezinformacne "zarucene" pravdive spravy, ktore maju mat negativny dopad na nasu liberalnu "demokraciu"..

https://www.freespace.sk/tema/3818-politika-menej-v%C3%A1%C5%BEne-alebo-%C3%BAplne-v%C3%A1%C5%BEne/strana-15?do=findComment&comment=276117

...ja sa musim pousmiat, pretoze taky moderator Zavadsky nedavno pouzil v priamom prenose v radiu toto......

“Dolná komora ruského parlamentu na návrh komunistov sa chystá prijať zákon, ktorý by legitimizoval okupáciu vojsk Varšavskej zmluvy z roku 1968. Ma to podporu všetkých parlamentných strán,”

.....nebola to vobec pravda a tento moderator (liberalno "demokraticky") tymto vlastne siril poplasnu spravu a dokonca siril teda hoax.....nakoniec sa ukazalo, ze to bola iba iniciativa jedneho poslanca za komunistov a na zaklade takychto zarucene pravdivych sprav sa Rusko stava de facto svetovou velmocou v dezinformaciach.... alebo je ten moderator agentom Putina alebo Trumpa?....a to ani nespominam Brusel a Londyn.....a ze by Ciny?....Meseznikov, ako "jednotka" v politologii sa na tomto asi aj sexualne ukojil...bol tam hostom...

zaverom iba tolko, ze za vlastne preslapy je vynnikom Rusko....nejako podobne, ako v casoch CSSR, akurat s opacnym garde..... uz sa nad tym neda ani smiat a ani plakat....nech sa to same zruti, ako domcek s karat... :(

Zverejnené

game

Citujem  https://www.postoj.sk/44096/podpora-pre-eu-a-nato-na-slovensku-rastie

"V otázke globálnej bezpečnosti sa Globsec pýtal otázku, ktorú z mocností USA, Rusko a Čína považujú opýtaní za väčšiu hrozbu. Slováci jednoznačne dominovali, keď 41 percent opýtaných Slovákov odpovedalo, že považujú USA za nebezpečnú hrozbu. Ruskú federáciu považuje za hrozbu oproti tomu iba 26 percent opýtaných Slovákov.."

Podľa mňa je prejavom národnej schizofrénie, ak je Slovensko členom NATO a 41 percent opýtaných toto členstvo považuje za najväčšiu hrozbu. Takže slovenský vojaci ohrozujú 41 percent vlastných občanov. Mali by sme si naozaj ujasniť, kde vlastne chceme patriť. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov