Skočiť na obsah

Politika menej vážne - alebo úplne vážne ? :)


game

Odporúčané príspevky

To na zaklade toho znackovania si sa "dovtipil", co som "chcel" povedat pisanym textom? Potom by si mal aj vediet, co tie kadrovacie pojmy znamenaju a aky maju vyznam. Ci su to vyrazy bez akejkolvek hodnoty?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fajn...tak ma skus dat do obrazu, aby som sa teda poucil tvojou zasluhou (a budem si to cenit, to my ver) ake slova, co puzivam, su bez skutocneho obsahu. Vdaka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj tak to neprijmes :)

Ale dobre,     podstatou cenzury  je moc,  cenzor ma moznost nieco zakazat.   Ty za cenzuru povazujes nazor, to ze niekto ma nazor aj ked nema moc zakazat povazujes za cenzuru.  A tak pouzivas analogie tam kde chyba podstata.  Ale to ti pisem dlhdobo a nezda sa ze by si to vedel prijat.    Len je to potom taky rozdiel ako medzi demokraciou a ludovou demokraciou :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja vzdy prijmem vsetko...aj to s cim nesuhlasim.

 

Ale k tej definicii slova cenzura. Pozri, ja som reagoval na prispevok od game...

 

 

po holandskom múzeu a španielskych slovníkoch zachvátil mor zvaný prehnaná  politická korektnosť aj švédske vydavateľstvo,

ktoré chcelo prevydať originálne švédske detské rozprávkové knihy, prvýkrát vydané pred desaťročiami:

 

 

.........a  v nom vydavatel sa snazi urobit co? Podla mna, je to od vydavatela cenzura. No ty tomu mozes hovorit co chces a to je ten nazor, ktory mne podavas ako dokaz ze mam nejaky iny pohlad na vyznam slova cenzura. Vydavatel dava podmienku spisovatelovi, ako ma pisat knihy a v akom duchu sa maju podavat jeho myslienky v tej knihe. Lebo politicka koreknost sa tu = cenzura.

 

 

 

A co sa tyka toho „nalepkovania“ za komunistov typu sovinista, spiatocnik, protisocialisticky, oportunista....a pod. „vyznamenania“, tak je to teraz podobne s nalepkovanim rasista, fasista, xenofob, islamofob, homofob....a pod. „fobie“. Je predsa daleko „vyhodnejsie“ niekoho podobnym dehonestujucim sposobom oznacit za cloveka suceho do pralesa a nie do „civilizovanej“ spolocnosti. Je to viditelne ideologicky zapas a skola je neomarxisticka. Tu je korektnost namieste? Ak na toto represivne pravidlo niekto nepristupi.......je oznackovany. Pouzivanie mesianskej logiky neomarxistickou pokrokovou avantgardou.....asi sa povazuju stale za svetlonosicov humanity a pokroku. Ziadna zmena :(

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,   to je nazor vydavatela.   Mozes s nim nesuhlasit, mozes vydat  vlastne knihy.  Mozes na neho apelovat,  ale cenzura to nie je.    Posunula sa predstava co je spravne do urovne,  kde rovnako nesuhlasim.   Prehnana korektnost je  extrem,  ale  riesenim  je diskutovat a zmenit to.    Laviciari si svoju robotu spravili,  toto je chyba tych co mlcali ked mali rozpravat.

 

A nalepkovanie ?   No, a oznacovanie "za slnieckarov, kaviarenskych povalacov :)   To patri k tomu,  ak ti to tak vadi, vymysli si svoje znackovanie.    Zasadny rozdiel je ten ze to nalepkovanie ti nenici zivot,  nie su  za to ziadne represie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nazor vydavatela by to bol v pripade vydania novej knihy, ale nie vydanie 2-3-4- atd. Podla tejto tvojej logiky sa kludne mozu zo strany vydavatelov prepisovat dejiny bez akejkolvek obavy z nejakeho postihu. Vydavatel razi cestu novemu („pokrokovemu“) „mysleniu“ s podporou oficialnych miest. Tak sa teda ani nemoze jednat o jeho nazor.  Politicka korektnost uz nie je extrem, ale politicky nastroj na umlcanie oponentov, ktory sa tu udomacnil ako „ludovodemokraticke“ zakony na ochranu socialistickych svetlych zajtrajskov.  Teraz ked sa vdaka tejto neomarxistickej „politickej korektnosti“ ludia zacali „sttvat na zadne“ (dokazom su volebne vysledky v celej EU), tak sa zacina pritvrdzovat. Ty, som si uz nejaky cas isty, s tym nemas problem.

 

Tak isto „nalepkovanie“. Pozri, ak sa jedna o nalepkovanie medzi nami tu v diskusiach, tak je to v poriadku, ale ak toto „pokrokove“ vyznamenanie verejne pouziva v diskusiach oficialna osoba (napr. voleny zastupca), tak to uz tiez je ine posudzovanie oponenta v diskusii. A ze ti nenici zivot?.....sa preber. Nenici zivot akurat tak robotnikovi s lopatou, ale napr. taky zamestnavatel si dvakrat rozmysli svoje konanie v tomto „humannom a pokrokovom“  podnikatelskom prostredi. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Po prečítaní http://archiv.ihned.cz/c1-64761580-budoucnosti-norska-neni-ropa-ale-zeny-rikaji-norsti-politici som zostal v rozpakoch. Tak tento „panáčik“ už asi definitívne skončil. Dúfam, že som sa nedopustil xenofóbie, pri kreslení pohlavia. Zaujímalo by ma, ako bude vyzerať ten nový „neutrálny panáčik“.

pisoar.doc

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Náboženské presvedčenie, ľavicová, alebo pravicová orientácia, je pre politikov, fenoménom tej istej diagnózy. A tou je nepotlačiteľná túžba ich ega, alpha-samca, po moci. Ľavicoví politici túto snahu maskujú tým, že sú tribúnmi nižšej vrstvy pracujúcich, sociálne slabších..., proste spoločensky „nasraných“.  Spoliehajú sa na to, že tých je v štáte väčšina, čo im zaručí lepší výsledok vo voľbách. Ak sa ľavicoví politici dostanú k moci, ich politika ide od desiatim k piatim (stačí pozrieť ich vplyv na EU). Potom sú „nasratí všetci“ a obyčajne vyhrá voľby pravica. Pravičiari sú k voličom otvorení a bez predstierania a demagógie oznámia, že občania sa pri ich vláde budú mať lepšie, no bez obetí a uťahovania opaskov to nepôjde. Že je to nevyhnutná daň, za  ľavicové politické „řádění“.  Ich politika obyčajne končí, keď sa voliči s utiahnutými opaskami dozvedia, že sami politici si opasky neutiahli, naopak stúpli ich kontá a zisky. Historicky najstaršou metódou, ako spraviť z ľudí komparzistov, v psychologickej  hre o moc, je postaviť náboženstvo na úroveň exekutívnej moci. Je to geniálny spôsob, ako presmerovať prirodzené pudy nenávisti, závisti, a iných deviácií,  na ušľachtilý boj za Boha. Vedia, že nikto sa predsa boha nemôže opýtať, či si to skutočne želá. Historické poučenie, ktoré sa bude opakovať, lebo v dráme nikdy nehrá komparz, ale hlavný hrdinovia. A je jedno, či sú kladní, alebo záporní. Aby som bol objektívny, komparz má v demokracii vyhradenú aj krátku epizódku, štek pri voľbách. Otázka je kto vlastne vládne?  Sú to psychopati, s patologicky dokonale vyvinutou schopnosťou, manipulovať s našou evolučne zdedenou podstatou šimpanza.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

dám to zatiaľ sem..

http://hnonline.sk/slovensko/792569-vrieskat-na-obcana-osuskeho-ze-je-fasista-ziada-zakrok-poslanec-dal-facku-internetovemu-provokaterovi/diskusia

„Vrieskať na občana Osuského, že je fašista, žiada zákrok.“ Poslanec SaS dal facku Vaskému

 

vzhľadom na pštroso korytnačiu taktiku, ktorú vládna koalícia úspešne používa, sa môžu účastníci "Bonaparte protestov" fackovať len medzi sebou navzájom

 

dal by som ja niekomu facku, keby ma "honoroval" ako "fašistu"?

myslím že nie..

sám o sebe tvrdím, že som "ultrapravičiar", a to až taký že Kotlebu mám za "socialistu" a "slniečkára" (nacionálne zatmeného..)

prečo by ma mala urážať "pravda"?

:P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len tak bol som na bonapartem pochode tam boli slusni, neprovokujuci ludia. Ak by som stretol cestou Vaskeho a by ma provokoval by letel do priekopy,

 

Čiže keď najbližšie zatnem výchovný pravý hák nejakému SAS-károvi za to, že na mňa bude kričať "fašista", tak je to v pohode?“ pýta sa na svojom facebookovom účte Uhrík.

 

Kotleba ci uhrik sa moze pokusit a mozem sa pokusit aj ja. Su geyovia co nevedia co  maju robit? Inak vraj geyovia to vedia.

 

A v tej skupine mas blahu, miskova a kollara.  Dobra spolocnost.

 

Ak by mna vasky provokoval dostane vychovnu odo mna aj ked sme husy spolu nepasli. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

SaS + OLaNO je uplna spodina spolocnosti.....myslim vo vystupovani na verejnosti a aj na spravanie v parlamente. Polslanci oboch tychto stran  na cele s prezidentom tu nalepkuju kazdeho oponenta nejakym "vystiznym" titulom, ale ked sa najde nejaky podobny im a zacne ich oznacovat podobnym sposobom, tak uz uplne stracaju sudnost. Aj ked ja osobne som za vybavovanie uctov rucne strucne, ako davat zarobit pravnikom :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

nie je to náboženská srandička, toto je politická srandička ... zdá sa, že vážna, rozkývala zatiaľ len taliansku politickú scénu

ovšem očakávam, že čoskoro začne rezonovať aj v ostatných slniečkárskych krajinách - lebo ako povedala Frau Merkel: "áno, islam patrí do Nemecka" ...

tak už potom se vším všudy?

 

takže slnečná Itália:
 

V reakci na legalizaci manželství homosexuálů se veřejně ozvali i představitelé italských muslimů, že požadují odstranění diskriminace a legalizaci mnohoženství v Itálii. Podle jejich představitele Hamzy Piccarda je mnohoženství občanským právem.

 

Hamza Piccardo je představitel Svazu islámských společenství a organizací v Itálii, který je napojen na celoevropskou strukturu islamistů ovlivněných Muslimským bratrstvem. V reakci na uznání homosexuálních manželství v Itálii Piccardo napsal v diskusi na sociální síti Facebook, že muslimové jsou nuceni respektovat homosexuální manželství, byť jsou jejich odpůrci, ale jejich právo na mnohoženství nikdo nerespektuje. „Je-li to jen záležitostí občanského práva, pak polygamie je občanským právem,“ napsal dále Piccardo, jak informuje web Christian Times.

 

Italský deník Repubblica dále zveřejnil Piccardovy další komentáře na podporu legalizace mnohoženství – například že by se tak dalo čelit propadu porodnosti. Britský deník Express cituje italského experta Giuseppa De Lorenza, jenž tvrdí, že v italských mešitách se provádějí sňatky jednoho muže s více ženami, i když se jedná o italským právem neuznané sňatky.

 

Piccardova slova vyvolala u některých italských politiků bouřlivou reakci. Například přední italská politička z Demokratické strany Debora Serracchianiová prohlásila, že „polygamie nemá nic společného s občanskými právy“. Také dodala, že dlouhý boj za ženská práva nelze zahodit jen tak.

 

Ještě ostřeji se vyjádřili představitelé separatistické Ligy severu, když upozornili, že Piccardo je pro italskou vládu partnerem v dialogu jako údajně umírněný muslim.

 

a zrazu je masívne invazívne migrantstvo oveľa komplexnejší problém, vážení slniečkoví európski politici. totálna neschopnosť brániť sa, niečo ako žaba v hrnci na pomalom ohni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten pocit, keď zdochne koza mne ... :)
 

nie sme jediná banánová republika v Strednej Európe, aspoň raz a na chvíľu - slasti nelepiaceho lepu si skúsili Rakúšania, ktorí kvôli lepidlu, ktoré nechce prilepiť uchá obálok na svoje miesto,  odložilo druhé - opakované - kolo už raz spackaných prezidentských volieb :innocent:

 

https://dennikn.sk/557119/sme-bananova-republika-stazuju-sa-rakusania-po-fiasku-s-lepidlom-ktore-nelepi/?ref=tit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie je to náboženská srandička, toto je politická srandička ... zdá sa, že vážna, rozkývala zatiaľ len taliansku politickú scénu

ovšem očakávam, že čoskoro začne rezonovať aj v ostatných slniečkárskych krajinách - lebo ako povedala Frau Merkel: "áno, islam patrí do Nemecka" ...

tak už potom se vším všudy?

 

takže slnečná Itália:

 

 

a zrazu je masívne invazívne migrantstvo oveľa komplexnejší problém, vážení slniečkoví európski politici. totálna neschopnosť brániť sa, niečo ako žaba v hrnci na pomalom ohni.

 

„Je-li to jen záležitostí občanského práva, pak polygamie je občanským právem,“... A samozrejme aj ženy majú rovnaké právo na polyandriu. V podstate je to už ale irelevantné, lebo právo slobodne si zvoliť pohlavie, takéto problémy vyriešilo. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

politická korektnosť kdejakého druhu nás raz zabije.

 

zmetie zo sveta ako škodnú. toto nás zničí. a právom. zem nás strasie z kožucha ako otravné blchy.
 

obchod musel vymeniť nevinný piktogram na prebaľovaích miestnostiach - bolo sexistické

 

 

Některá evropská média zaznamenala v minulých dnech další díl absurdní diskuse, která přivede Evropu k sebezničení. Ve Španělsku byla firma Ikea donucena k výměně zcela nevinného loga, které označovalo místnost na přebalování miminek. Obrázek byl označen za sexistický. Podívejte se ale sami, jaké hlouposti se podařilo implantovat do hlav některých lidí.

 

Před několika dny se ve Španělsku na Twitteru objevil obrázek, který v obchodech známé firmy Ikea označuje místnosti, kde mohou rodiče přebalit své malé děti. Na obrázku stojí u dítěte „přebalující“ maminka. Alespoň to logo navozuje.

Po zveřejnění fotek na sociálních sítích ale začali křičet někteří muži, že obrázek je sexistický, protože oni přece také někdy přebalují své miminko a zda vlastně mohou do takové místnosti vstoupit, když je údajně určena jen pro ženy. Genderová vyrovnanost a politická korektnost na druhou, protože místnost je samozřejmě pro všechny rodiče.

 

Prokristapána, to skutečně nemají někteří lidé nic jiného na práci, než řešit takovou blbost? Je přece úplně jedno, kdo na obrázku je. Je srozumitelný a jasný a důležité ve skutečnosti je, že ten obchod něco takového svým zákazníkům umožňuje, že na to našel prostor.

3156217_ikea.jpgOznačení přebalovacích místností je prý sexistické.Foto Twitter

Mnoho (dnes ve svobodných zemích asi skoro každý) mužů přebaluje svá miminka. A co má být? To se s tím musí někdo nacpat i na logo do obchodu?

Ikea ovšem ustoupila. Včera ve Španělsku oznámila, že upraví svůj označovací systém pro přebalovací místnosti v obchodech, aby více odpovídal genderové vyrovnanosti.

 

To jsme to dopracovali…

 

na toto nie je čo povedať. keď toto bude najväčší problém korektnosti sveta, na unudenú blazeovanosť už vskutku môžeme vykapať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

zostáva len donekonečna opakovať:

 

politická korektnosť kdejakého druhu nás raz zabije.

 

 

Vedení radnice ve městě Limburg na západě Německa vyřadilo z repertoáru radniční zvonkohry lidovou píseň Liško, tys ukradla husu! Na dětskou písničku si stěžovala veganka, které vadilo, že se v ní zpívá o myslivci, který lišku zastřelí puškou. Informoval o tom server BBC.

 

Vegance, která si na radnici stěžovala, nevadil název dětské lidové písničky, ale část, v níž se zpívá o myslivci, která na lišku přijde s puškou a zastřelí ji.

 

Radnice její stížnost vyslyšela a melodii, kterou si děti zpívaly už v 19. století, dočasně vyřadila z repertoáru zvonkohry na věži radnice v centru města.

Starostovi města Mariusu Hahnovi ale od té doby nepřestal zvonit telefon. Lidem se totiž jeho vstřícné gesto vůči vegance nelíbí a chtějí, aby se písnička na seznam dalších 33 melodií zvonkohry vrátila.

http://www.info.cz/magazin/nemeckym-mesteckem-clouma-absurdni-spor-radnice-tam-na-prani-veganky-vyradila-lidovou-pisen-o-lisce-4516.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Štát Illinois pripraví obyvateľov na zombie apokalypsu

 

Nasledujúci október bude v americkom štáte Illinois oficiálne považovaný za „mesiac prípravy na živých mŕtvych“.

Uvádza sa to v uznesení, ktoré prijali členovia tamojšieho zákonodarného zboru.

Na základe prijatého dokumentu majú byť občania tohto amerického štátu informovaní a pripravení v prípade prírodnej katastrofy akéhokoľvek druhu, čo sa týka i potenciálnej „apokalypsy živých mŕtvych“.

https://www.aktuality.sk/clanok/415626/stat-illinois-pripravi-obyvatelov-na-zombie-apokalypsu/#

neviem čo k tomu dodať :D

ale ak by potrebovali zombíkov, nejakých by sme im mohli poskytnúť z Brusele ... či už z €-parlamentu, alebo €-komisie :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

poľský zakonzervovaný politik menom Janusz Korwin-Mikke vo všetkej vážnosti na pôde Európskeho parlamentu:

 

... prohlásil, že platy mužů a žen by neměly být vyrovnané. Postavení mužů ve společnosti je podle něj právem silnější. 

„Samozřejmě, že ženy musí vydělávat méně než muži," řekl politik během diskuse o rovných platebních podmínkách. „Jsou slabší, menší, méně inteligentní a mají mít menší platy. To je všechno."

 

Opíral se přitom o statistiky z šachových turnajů nebo školních olympiád ve fyzice. Jeho slova vyvolala mezi ostatními politiky bouřlivé reakce.

 

http://www.info.cz/svet/zeny-jsou-mene-inteligentni-a-musi-vydelavat-mene-polsky-politik-sokoval-evropsky-parlament-5608.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

tak nieco menej vazne, v kontexte s aktualnymi maturitnymi pisomkami:

 

Témy maturitných slohov 2017:
1. Neublížil som nikomu z vás (Slávnostný prejav)
2. Skutok sa nestal (Rozprávanie)
3. Hodnosť kapitána som si zaslúžil (Beletrizovaný životopis)
4. Žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako dokáže dať len človek človeku (Úvaha)

ako bonus: Vyznanie neplnoletej (Súkromný list)

 

epilóg vtip: "V diskusnej relácii sa stretli Andrej Danko, Ivan Gašparovič a 14 tlmočníkov"

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

počas večerov by som to skúsil okoreniť hypotézami o vplyve voľných radikálov na neuróny v mozgu.

 

 

hm, doteraz som si myslel, že "voľný radikál" je úradné označenie pre nejakého člena Kotlebovej suity, ktorého práve prepustili z vyšetrovacej väzby :D ale pri nich je zas predpoklad, že neurónov v mozgoch nazvyš nemajú, takže tie hypotézy vlastne strácajú zmysel :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som to len v diskusii cital,ale zrejme dobry postreh. Danko je najcitovanejsi politik v mediach. Jeho musia citovat. U inych napisu volnym textom co povedali, ci o co im ide.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov