Skočiť na obsah

12 Opíc


Sniper

Odporúčané príspevky

O tomto filme sa tu už písalo, ale myslím, že nie je dobre všetko hádzať do jednej témy.

 

Hodnotenie na csfd.cz: 89%

Hodnotenie na imdb.com: 8,1

 

Mám rád dystopické sci-fi filmy, mám rád Bruca Willisa ako herca, ale doteraz som nepochopil pointu tohto filmu. Videl som ho asi 3x (posledný krát som konečne nezaspal), hoci miestami to bolo zaujímavé, ale ináč film bol strašná nuda, takmer žiadny vzruch a absolútne nepochopiteľný dej. Keby som si neprečítal preview tohto filmu tak fakt neviem o čo tam vlastne išlo. Čo na tomto filme ľudia vlastne vidia??

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 27
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    4

  • bobsapp

    4

  • littlewitch

    4

  • Ryan Giggs

    2

Top prispievatelia v tejto téme

mám rád Bruca Willisa ako herca, ale doteraz som nepochopil pointu tohto filmu. Videl som ho asi 3x (posledný krát som konečne nezaspal), hoci miestami to bolo zaujímavé, ale ináč film bol strašná nuda, takmer žiadny vzruch a absolútne nepochopiteľný dej. Keby som si neprečítal preview tohto filmu tak fakt neviem o čo tam vlastne išlo. Čo na tomto filme ľudia vlastne vidia??

odpoveď na poslednú otázku : neviem

mám rada Willisa ako herca, mám rada dobré sci fi, tento film som sa nútila pozrieť si minium trikrát, ani raz som sa neostala ďalej ako pár minút, prípadne pár minút z celého filmu, pochopila som, že sa vrátil z budúcnosti, ale zbytok mi dokonale uniká, je to moja chyba, lebo ho nepozriem celý / ? /, ale jednoducho na tento film nemám trpezlivosť ani chuť ho pozrieť ani do polovice, nie ešte celý ... nejde to

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No asi tak som to myslel. Som teraz na sieti a mám možnosť si ho za pár sekúnd stiahnúť. Ale neviem či aj tých pár sekúnd sa mi oplatí vyplytvať kvôli tomuto omylu filmografie. Film je chaotický, ale záver to zabil úplne, ten som už vôbec nepochopil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to mas tak ako sa niekomu paci film LOTR a inemu zas nie...ty povies ze LOTR je super film a iny zas povie ze ten film je o nicom :lol:

 

ja som tento film videla a pacil sa mi, bol zaujimavy aj ked nie vsetkemu som chapala :) teraz si to neviem celkom vybavit, ale pozrela by som si to kludne este raz, mam rada taketo zamotane filmy :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To co je na nom super sa velmi zlozito vysvetluje. V mojom pripade ide skor o pocity, myslienky, ktore vo mne vyvolal. Vyborny je styl, akym je nakruteny, clovek nechape co sa vlastne deje, je zmateny, rovnako ako hlavny hrdina.

Zufaly boj hlavneho hrdinu s buducnostou, ktora je dana.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To, že dej je nepochopiteľný, to celý film zabíja. Chýbajú tomu akčné scény, čo je tiež výrazné mínus. Ako tak to zachraňuje atmosféra, cítiť tam akési napätie pred blížiacou sa apokalypsou, ale záver (ešte ťažšie pochopiteľnejší ako celý film dokopy) to už zabil úplne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vobec tomu nechybaju akce sceny. Podobne veci by ten film zabili a stalo by sa z neho dalsie tuctove sci-fi s tradicnym klise ohladom cestovania do minulosti a zmeny buducnosti. To tazke pochopenie zabija ten film, len pre tych co to silia a musia cisto rozumiet vsetkemu.

 

Mne osobne ten dej nepride az taky nepochopitelny (po prvom pozreni nepochopitelny samozrejme bol). Jeho podanie uplne presne vystihuje chaos hlavneho hrdinu. Je skutocne z buducnosti? Nie je len sialeny? Kto je 12 opic? Co chcu? Preco to chcu?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dark to vystihol presne.

Ten film nie je na pochopenie. Nehladaj v kazdom filme nejaky skryty zmysel,alebo nieco..proste ho pozri,aj s otvorenymi ustami a nechaj sa stiahnut tym chaosom. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

konkretne tento film som nikdy nevidela cely, zatial som z neho videla asi iba prvu hodinu, ktora ma tak ci onak dost nadchla - isiel dost psychologicky na cloveka a mne sa velmi pozdaval. vobec som nemala ten pocit, ze tomu nieco chyba, ved podla mna by dobry film mal nechat cloveka na vazkach. mozno je to aj v tom, ze som ho nevidela cely - ked som ho vtedy pozerala, mohla som mat len 12 rokov a to ma matka okamzite poslala do postele - ale odvtedy uz ako male dieta tuzim si ho konecne kuknut cely. :lol: caro bude asi v tom, ze film nedava priame odpovede... narozdiel od tych inych, ktore okamzite daju cloveku vediet, ze ako sa to skonci, kto s kym, preco, kam to povedie a spravi z toho jednu velku predvidatelnu frasku. 12opic sa mi zdal... taky iny, celkom jedinecny :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

videl som ho uz davno ale viem ze sa mi pacil....

axel tomuto scifi dat akcne sceny, to rovno ich daj nejakej romantickej komedii.....

mas filmy, ktore su zaujimave tym, ze si ich musis pozriet viac krat a kazde nove pozretie ti nan da iny obraz....nie ze po jednom pozreti ho chapes a vies odpredu dozadu co tym chcel autor povedat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

12 opic svojho času išlo tiež dlhu dobu mimo mňa. Čosi ma odradzovalo od jeho pozretia. Nakoniec som sa prinutil a musim povedať, že je to vyborny film. A nepochopiteľnym by som ho rozhodne nenazval. Ak toto bolo nepochopiteľne, ake su potom napr. Lynchove filmy, či ine podobne ulety? Taky Lost Highway som videl asi 20x, no stale nemam šajnu.

 

Inak, je tiež otazne, či taketo filmy vôbec nejaky skryty zmysel maju, alebo to autorom jednoducho takto vyšlo a sami nemaju šajnu o čom to vlastne je a nechavaju divakovi otvorene vratka nech si to vyloži po svojom. Preto aj na 12 opic mam vlastny pohľad.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zrejme budem musieť vysúkať rukávy a zvládnuť to pozrieť celé

hm ... je x filmov, ktoré sú beznádejné, boj s veternými mlynmi, všetko snaženie rozumovanie dôvodenie predstavy a človek končí v jednej konečnej agónii, bum, koniec ... akosi život je taký, preto nemám veľmi rada takéto filmy

ale napriek tomu ma x z nich vtiahne do seba, ale musím mať tú správnu náladu, tú, keď dokážem pozerať na utrpenie a boj s niečím, nad čím sa nedá vyhrať ... a pozerám či nad tým trpím či nie

tu ... som sa snažila, lebo 12 opíc je pojem, Willis a Pitt je pojem, ale nedokázala som sa do toho dostať, nechcem to zatiaľ vidieť, pripadá mi to ako bojovať holými rukami zviazaný v igelite proti roju včiel ... a ľudskej hlúposti

raz na to príde rad, zatiaľ neprišiel, možno by stačila pohoda, sadnúť si a pozerať ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 4 týždňami...

Predvčerom som ho vytiahol z filmotéky. Fakt výborný kúsok.

Som si hovoril že či získal Pitt za ten výkon aj nejakú cenu.

No a pozerám že nominácia na Oscara (vyhral ale Spacey za Obvyklých podozrivých), ale neunikol mu aspoň zlatý glóbus.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Geniálny film, Brad podal úchvaný výkon, keď mám príležitosť a čas, ten film si vždy rád pozriem ;) Axel, to máš tak ako s Vesmírnou pechotou - nám to príde geniálne, game to absolútne nechápe, že je to podľa nej blbosť :lol: ako ti bolo povedané - nehľadaj tam viac než tam je, chaotické to je preto, že o to tam ide, nevie sa čo je pravda, či je normálny a čo sa vlastne má stať, známy je len výsedok... inak perlička na záver príspevku - kamoš to chcel pozerať, ale podarilo sa mu to len popri odbiehaní, takže po 4 videných scénach to zhodnotil tak, že v tom filme šlo len o to, ako Willisovi umývali zadok, a vypol to :) (tá dekontaminácia či čo to malo byť... :) )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov