Skočiť na obsah

David Lynch


nutrinka

Odporúčané príspevky

myslím, že tento režisér si zaslúži vlastnú tému...

 

poznáte jeho tvorbu? čo od neho ste videli? páčia sa vám jeho filmy? ktoré považujete za najvydarenejšie? videli ste aj seriál /prípadne sakra viete, kde sa dá zohnať :lol: /? chápete jeho filmy na prvý šup?

a posledná a najzávažnejšia otázka: myslíte si, že je Lynch normálny??? :) :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 35
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Ryan Giggs

    6

  • tomassi

    4

  • nutrinka

    3

  • phersu

    3

Top prispievatelia v tejto téme

videl som od neho len Dune, ale moc sa mi to nepacilo (az na soundtrack), bola to strasna haluz. serial ... prave sa pytam najvacsieho fandu Lyncha, ktory je zhodou okolnosti mojim dobrym kamosom, ten by mal mat Twin Peaks, tak ako aj cely zvysok Lynchovej tvorby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

videl som Lost Highway a Mulholland Drive, neviem ja tymi jeho filmami nie som nejak moc uneseny, jedna vec , ze som im nepochopil (pochopit na prvy sup? to ako tu niekto taky je? jeho filmy sa nedaju pochopit, lebo ti neda ziadne voditko, kazdy si moze odniest len nejaky svoj subjektivny zazitok, ale pochybujem, ze sa najde vela ludi, ktori vedia co tym naozaj myslel(ak tym nieco vobec myslel)) a druha vec je, ze mi vadi vyber niektorych postav, urcite typy ludi mi tam vadia, napr. v mulholland drive ta pribrzdena krava co stratila tu pamet, na tu sa vydrzat pozerat jaka je spomalena chcelo u mna velku davku trpezlivosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pochopit na prvy sup? to ako tu niekto taky je? jeho filmy sa nedaju pochopit, lebo ti neda ziadne voditko, kazdy si moze odniest len nejaky svoj subjektivny zazitok, ale pochybujem, ze sa najde vela ludi, ktori vedia co tym naozaj myslel(ak tym nieco vobec myslel))

no však to by som rada vedela, či existuje niekto tak nenormálny, že to pochopí na prvý raz...

 

k tým vodítkam, k niektorým jeho filmom sa rozdávali v kinách promo letáčiky, kde dávali rady typu všímajte si..., nestraťte z očí..., dávajte pozor na... a podobne, niektoré dosť vysvetľujú, napomáhajú vysvetleniu alebo usporiadaniu poradia deja

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je to reziser podla mojho gusta. S vynimkou Duny, ktora ma zaujala pribehom, jeho diela ma nenadchynaju. Snad este Sloni muz. Okrem toho som videl aj Modry zamat, ale ten si uz urcite znova nepozriem.

 

Nech je genius, ale mna nezaujal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Od Lyncha som videl filmy:Mulholland drive,Lost highway,Modry zamat,Dunu,Mazaciu hlavu a pribeh Alvina Straighta.

Duna sa mi velmi nepacila, zdala sa mi dost nudna, možno to bude aj tym, že ma nebabila ani knižna predloha.

Mazaciu hlavu som pozeral s otcom, vychovavaneho na seriali 30 pripadov majora Zemana.Otec po 10 minutach zaspal a zostalo to na mne.

Ja som v tom filme nevedel najst ani kusok niecoho ludskeho,niecoho pozitivneho, ten film bol symbolom absencie dobra a ludskosti, inak to ani nazvat neviem.Proste, tak ako po dopozerani filmu Pí, som nevedel najst ine vychodisko ako ist spat, aby som si neskazil este viac naladu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Videl som len Dunu, trošku moc sci-fi to poňal, ale dalo sa (tá nová je ale oveľa lepšia :) ) a potom ešte čosi, na čoho názov a v podstate už ani dej sa nepamätám, no dalo mi aj súkromnú odpoveď na Nutrinkinu otázku, že či je normálny - ani náhodou, či už reálne alebo to predstiera :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže Lynch, áno? Videla som Mullholand Drive a snažila som sa pozerať Twin Peaks (ale ma tu ktosi rozptyľoval). A tuším ešte niečo, no teraz neviem.

Kto tomu chápe, osobne mu vzdám poctu ako... No rozmýšľam tu 5 minút nad tým, ako čomu. Zhrňme to slovom : ako šílenému :lol:

Keď bude najbližšie niečo od neho, už si to snáď pozriem celé a zase si budeme sa nut vymieňať dojmy. Čiže: "Chápeš?" "Nechápem. Ty?" "Nič."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niekoľkokrát som sa vážne pustila do toho, že : tak a teraz Twin Peaks budem pozerať poctivo, keby čo bolo ...

no áno ... :lol:

nakoniec som skončila pri tom, že som si prečítala ako knižku Denník tej nešťastnej Palmerovej ... a bola som z toho múdra rovnako ako z tých pár dielov seriálu, ktoré som si semtam pozrela ... hm :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Hm, tak toto sa mi stalo hadam prvy raz: Pozeral som Lost Highway a absolutne som nepochopil. Absolutne. A este Mazaciu Hlavu. Myslim, ze som bol vtedy namazany a nechapal by som to ani za triezveho stavu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...
  • Pred 1 mesiacom...

včera som v kníhkupecte objavila knihu o Lynchovi, David Lynch - Temné stránky duše, vyzerala dosť dobre, prehľad jeho života a tvorby, podrobnosti o filmoch, detaily, nepoužité zábery, postrehy o samotných filmoch... asi už viem, čo si kúpim za finančnú injekciu od krstných k narodeninám a vianociam :lol: /bohužiaľ, maminka, zase žiadne oblečenie :) /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 4 mesiacmi...

Lynch je geniálny, najlepší, jeho filmy sa dajú pozerať donekonečna... a s každým ďaľším zkouknutím som presvedčená o tom, že : "áno, tentokrát už to mám, to je ono" a keď kuknem opäť od začiatku je pointa niekde úplne inde, prípadne žiadna neexistuje... napadlo ma už XY riešení, čo tým chcel umelec povedať a práve v tom je krása jeho tvorby, nepolapiteľnosť, zmätok, sonda do hlbín šialenstva... odjakživa ma fascinuje všetko, čo sa vymyká normálu, šialenstvo v tej najsurovšej a najnepochopiteľnejšej podobe, teda môžem len skonštatovať, že Mr. Lynch je pre mňa to pravé vořechové :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 11 mesiacmi...

Obrázok


David Lynch a jeho genialita...tak je jasne,ze nie kazdy ma na neho rovnaky nazor,ale ktora spolocnost nepovazovala genialnych ludi zaroven za blaznov??
Ak chceme uvazovat o jeho filmoch, skutocne,do hlbky,musime akoby vojst do jeho myslenia,do jeho sveta...
Hladat sa v nom..a hladat jeho. Preco nataca tak desive a pochmurne filmy?? Kde je problem?? Je to jeho sposob vyjadrenia,niekto kedysi napisal,volanie o pomoc...odraz jeho detstva...bolo vsetko ako ma byt?? Co sa v nom odohravalo?
Hladat v jeho filmoch odkaz,je velmi tazke,ale nie je film,ktory by som od neho nemala svojim sposobom rada. Serial Twin Peaks som doslova hltala...

Nehladajme za tym vsetkym len komerciu.....jemu dovolili peniaze natocit svet v hlave...jeho svet...ktory je casto svetom aj inych ludi...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujal - sokoval....uz pred desiatkami rokov,ked natocil tak neuveritelne fascinujuce dielo,akym bola "Mazacia Hlava"....preco,Ryan hladas za vsetkym racionalnu stranku zivota??

Takto to nie vzdy funguje :lol: svet nie je len o veciach vysvetlitelnych..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lynch - Twin Peaks bola pecka, Mulholland drive tiez, scenaru Lost Highway nechapali ani herci co tam hrali (naozaj), celkovo je jeho tvorba OK. Ale to ako kralovsky dodrbal moju oblubenu Dunu mu nezabudnem nikdy :lol: :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov